
Dit bizarre zeedier is onlangs vastgelegd op camera voor de kust van Angola. Een team van BP was bezig een boorplatform te controleren met een onderwaterrobot, toen op 1325 meter diepte het wezen werd gespot. Het dier heeft de bijnaam ‘vliegend spaghettimonster’ gekregen.
De beelden zijn opgestuurd naar het National Oceanography Centre in het Britse Southampton. Volgens diepzee-expert Daniel Jones gaat het om een sifonofoor of buiskwal. Zijn collega Philip Pugh stelde op basis van de tentakels vast dat het een Bathyphysa conifera is.
Sifonoforen behoren tot een groep waar kwallen en koralen onder vallen. Er zijn exemplaren van wel 40 meter lang ontdekt, waarmee ze tot de grootste dieren ter wereld behoren.
Er worden de laatste tijd vaker bizarre zeedieren gefilmd. Zo werd onlangs een gigantische lichtgevende zeeworm gezien. De holle dieren kunnen soms net zo groot worden als een walvis. En eind vorig jaar werd een onbekende vis met de bijnaam ‘zeespook’ gespot op maar liefst 8143 meter diepte in de Stille Oceaan: een record. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.
Portugees Oorlogschip? Of een vergelijkbaar wezen.
Het mooie van nieuwe tijdperken is dat er nieuwe dieren komen en andere weer moeten uitsterven. Het uitsterven gebeurd op zeer geavanceerde wijze zodat de mens het niet weet en merkt. Ook worden er dieren gemaakt in ons lab of een lab in het heelal van een ander. Voor vele is dit nog iets wat niet kan omdat vele nog steeds zo gemanipuleerd geprogrammeerd zijn. Alles komt met zijn tijd.
Bizar, mysterieus en “engig” wezen. Ik denk persoonlijk dat dit wezen nog maar een glimp is van wat er zich daar beneden allemaal bevind; van bizar grote wezens, tot verloren artefacten en atmosferen die ons veel antwoorden zouden kunnen geven. Zouden “ze” al meer weten, who knows?
Wij kijken naar de hemel terwijl onze Moeder nog zoveel geheimen heeft.