Archeologie

Ligt voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten een tweede Atlantis begraven?

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Perzische Golf bevat zeer waarschijnlijk archeologische schatten die duizenden jaren geleden als gevolg van een overstroming zijn begraven. Het blootleggen van de resten van oude beschavingen is lastig en bovendien is er veel geld voor nodig, zo zegt aardwetenschapper David Millar.

Millar, een Brit die in Canada woont, leefde 10 jaar lang in de Verenigde Arabische Emiraten toen hij in de olie-industrie werkzaam was. Hij ontwikkelde een voorliefde voor de geschiedenis van het land. Zijn boek ‘Beyond Dubai: Seeking Lost Cities in the Emirates’ is in augustus 2014 gepubliceerd.

Voordat hij naar de Verenigde Arabische Emiraten ging dacht hij dat het niet meer was dan een stuk woestijn. Al snel kwam hij in aanraking met de verrassend rijke geschiedenis van het land. Wetenschappers en historici menen dat er heel veel archeologische schatten verborgen liggen voor de kust van het land, dat ooit een vruchtbare landmassa was voordat het omstreeks 8000 jaar geleden werd overstroomd.

Dikke laag modder

Tijdens de laatste IJstijd viel de hele Perzische Golf droog. Door de enorme hoeveelheid ijs daalde de zeespiegel ongeveer 120 meter. De Perzische Golf is gemiddeld 24 tot 30 meter diep.

Millar merkte op dat het zoeken naar de overblijfselen van oude beschavingen extreem moeilijk zal zijn. Artefacten liggen mogelijk onder een dikke laag modder verscholen. Als je in het gebied duikt is het zicht bovendien beperkt.

Geen relatie

Sommige onderzoekers denken dat de bevolkingsgroepen zich na de overstroming hebben gevestigd in de kustgebieden van de Verenigde Arabische Emiraten en andere landen in de regio. Scherven aardewerk laten echter zien dat de bevolkingsgroepen die aan de kust leefden geen relatie hadden met eerdere kolonisten.

Met uitzondering van de Universiteit van Oslo, zijn er op dit moment maar heel weinig universiteiten die voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten onderzoek doen. Millar denkt dat ze interessante voorwerpen zullen tegenkomen als ze in de Perzische Golf opgravingen zullen doen. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Khaleej Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Zal lastig worden daar de islam en de Arabische barbaren liever alles vernietigen dat niets met de Islam te maken heeft…

Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

Hier ligt Eden, het verhaal uit o.a. de bijbel en oudere vertellingen.

jenne
jenne
7 jaren geleden

Wat we echt zouden moeten weten ?, nexst please !

emka
emka
7 jaren geleden

Weer mininmaal 3 zakken rijst omgevallen in China vanochtend.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x