Homepagina » Archeologie » Ligt voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten een tweede Atlantis begraven?
Ligt voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten een tweede Atlantis begraven?

Ligt voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten een tweede Atlantis begraven?

De Perzische Golf bevat zeer waarschijnlijk archeologische schatten die duizenden jaren geleden als gevolg van een overstroming zijn begraven. Het blootleggen van de resten van oude beschavingen is lastig en bovendien is er veel geld voor nodig, zo zegt aardwetenschapper David Millar.

Millar, een Brit die in Canada woont, leefde 10 jaar lang in de Verenigde Arabische Emiraten toen hij in de olie-industrie werkzaam was. Hij ontwikkelde een voorliefde voor de geschiedenis van het land. Zijn boek ‘Beyond Dubai: Seeking Lost Cities in the Emirates’ is in augustus 2014 gepubliceerd.

Voordat hij naar de Verenigde Arabische Emiraten ging dacht hij dat het niet meer was dan een stuk woestijn. Al snel kwam hij in aanraking met de verrassend rijke geschiedenis van het land. Wetenschappers en historici menen dat er heel veel archeologische schatten verborgen liggen voor de kust van het land, dat ooit een vruchtbare landmassa was voordat het omstreeks 8000 jaar geleden werd overstroomd.

Dikke laag modder

Tijdens de laatste IJstijd viel de hele Perzische Golf droog. Door de enorme hoeveelheid ijs daalde de zeespiegel ongeveer 120 meter. De Perzische Golf is gemiddeld 24 tot 30 meter diep.

Millar merkte op dat het zoeken naar de overblijfselen van oude beschavingen extreem moeilijk zal zijn. Artefacten liggen mogelijk onder een dikke laag modder verscholen. Als je in het gebied duikt is het zicht bovendien beperkt.

Geen relatie

Sommige onderzoekers denken dat de bevolkingsgroepen zich na de overstroming hebben gevestigd in de kustgebieden van de Verenigde Arabische Emiraten en andere landen in de regio. Scherven aardewerk laten echter zien dat de bevolkingsgroepen die aan de kust leefden geen relatie hadden met eerdere kolonisten.

Met uitzondering van de Universiteit van Oslo, zijn er op dit moment maar heel weinig universiteiten die voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten onderzoek doen. Millar denkt dat ze interessante voorwerpen zullen tegenkomen als ze in de Perzische Golf opgravingen zullen doen. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Khaleej Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. LS…

  Zal lastig worden daar de islam en de Arabische barbaren liever alles vernietigen dat niets met de Islam te maken heeft…

  11 likes
 2. Hier ligt Eden, het verhaal uit o.a. de bijbel en oudere vertellingen.

  5 likes
 3. Hebben we de eerste Atlantis eigenlijk al gevonden?

  3 likes
 4. Weer mininmaal 3 zakken rijst omgevallen in China vanochtend.

  1 likes
 5. Wat we echt zouden moeten weten ?, nexst please !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kleine ijstijd

Kleine ijstijd op komst? De voorspellingen van de NASA zullen u verrassen

De hele dag door wordt u bestookt ...

vikingen

Mysterieuze runensteen van de Vikingen waarschuwt voor nieuwe ijstijd. Wetenschappers kraken 1200 jaar oude code

Wetenschappers hebben een 1200 jaar oude code ...