Binnenland

Kabinet gaat noodwet met zeer forse bevoegdheden gebruiken: ‘Me debiel geschrokken’

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Kamerlid Pieter Omtzigt wijst erop dat de Wet verplaatsing bevolking gebruikt gaat worden. Deze wet is vastgesteld in 1952 en heeft als doel bij oorlog of oorlogsgevaar regels te stellen voor het verplaatsen van de bevolking. Omtzigt stelt dat het gaat om een wet met ‘zeer forse bevoegdheden’.

Enkele passages uit de wet: “De burgemeester van een geheel of ten dele te ontruimen gemeente kan voor elk transport van af te voeren bevolking een of meer transportleiders aanwijzen.”

“Deze wet is tevens van toepassing op volksverplaatsingen op grote schaal.”

“Onze Commissaris in de provincie en de burgemeester kunnen bepalen, welk gebied voor ontruiming in aanmerking komt, wie verplicht is dit te verlaten en wie verplicht is tot achterblijven.”

Woonruimte

“De burgemeester kan ten behoeve van verplaatste en te verplaatsen personen hetzij het beschikbaar stellen in gebruik van woonruimte, gebouwen en andere onderkomens, zo nodig met inventaris, hetzij onderbrenging, al of niet met onderhoud, vorderen.”

“Onze Minister van Binnenlandse Zaken of een door deze aangewezen autoriteit kan in het belang van de volksgezondheid, dan wel met het oog op de gezondheid, de leeftijd of het gedrag van de verplaatste persoon, aan deze, en zo nodig ook aan degenen die met hem samenwonen, een bijzondere verblijfplaats aanwijzen en het verblijf aldaar aan voorschriften onderwerpen.”

Wat is dit nu weer?

Columnist Marianne Zwagerman schreef na het lezen van de wet: “Me debiel geschrokken.”

Uitgeverij De Blauwe Tijger twittert: “U dacht dat lockdowns het einde waren? Het omgekeerde mag nu ook; sinds gisteren kan iedere burgemeester in dit land uw huis of ruimte vorderen voor Oekraïners.”

“Wat is dit nu weer? Ze mogen gemeentes ontruimen als dat zo uitkomt?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Maldense jongeren moeten hun woning binnen een maand uit voor Oekraïense vluchtelingen.

4.7 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
249 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Groeten uit brazilie
Groeten uit brazilie
4 maanden geleden

1 april, toch?

Underground
Underground
4 maanden geleden

De gekken gaan ons verplichten om een vreemd gezin op te nemen bij je thuis. Om jou er volgens uit te zetten. Omvolking noemen ze dat, de Hollander is te duur !! En 12.000.000 slaapt verder… Ze zijn goed op weg naar een burgeroorlog, maar dan weten we wel wie we zoeken..

Don
Don
4 maanden geleden

Nee joh, dat zijn alleen maar complottheorieën. Politici hebben echt wel het beste met ons voor hoor!
Ik vertrek dit weekend voor de 2e keer richting Albanië. Ook daar zal ik uiteindelijk ingehaald worden door het kwaad, maar it buys me time.
De noodzaak je vluchtplan voor te bereiden is nu urgenter dan ooit!
Zorg voor cash, goud/zilver en een escape route.
De nieuwe ‘coronavarianten’ worden ook alweer voorzichtig aangekondigd en we hebben allemaal kunnen zien hoe ‘levensgevaarlijk’ dat virus is en wat voor maatregelen daarbij horen…….
Sterkte allemaal in deze (oneerlijke) strijd.
X

ralf
ralf
4 maanden geleden

ze willen echt dat burgers opstaan tegen hun waanzin hè

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

249
0
We lezen graag je reactie!x