Universum

Vijf oude planeten bieden hoop op het bestaan van intelligente beschavingen

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen hebben vijf planeten ontdekt die bijna even oud zijn als het heelal. Het gaat om een groepje planeten dat rond de ster Kepler 444 draait. Deze ster, een oranje dwerg, is 25 procent kleiner dan de zon en bevindt zich op 117 lichtjaar van de aarde.

Kepler 444 ontstond ongeveer 11,2 miljard jaar geleden en de planeten zijn vermoedelijk net zo oud. De ontdekking van de planeten biedt volgens de wetenschappers hoop op het bestaan van buitenaardse levensvormen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Het feit dat er planeten bestaan die twee keer zo oud zijn als de aarde, maakt het waarschijnlijker dat er al heel lang geleden leven is ontstaan in het heelal,” aldus hoofdonderzoeker Tiago Campante van de Universiteit van Birmingham.

De ontdekking kan volgens hem leiden tot nieuwe inzichten over buitenaards leven. “Dit stelsel geeft ons hoop dat er andere bewoonbare werelden zijn die we niet kunnen detecteren,” vertelde hij aan Astrobio.net. Nieuwe telescopen kunnen daar verandering in brengen.

“Als intelligent leven zich ontwikkelt op planeten rond Kepler 444, zou het dan nog steeds bestaan of zou het zichzelf uitroeien?” vroeg hij zich af. De ster is oorspronkelijk KOI-3158 genoemd, maar de naam is inmiddels veranderd. De vijf planeten zijn groter dan Mercurius en kleiner dan Venus. Dat maakt ze ongeveer even groot als de aarde.

“Deze ontdekking heeft vergaande gevolgen,” zei dr. Campante. “We weten nu dat aardachtige planeten zich al sinds de geboorte van het heelal hebben gevormd. Dit kan inzicht geven in het bestaan van leven in een vroeg stadium in het sterrenstelsel.”

“Rond de tijd dat de aarde zich vormde, waren de planeten in dit stelsel al ouder dan onze planeet nu,” zei hij. De kans dat een geavanceerd ras op één van de planeten leeft is gering, hoewel Kepler 444 kleiner is dan de zon en 700 graden koeler is. De planeten staan zo dicht bij hun moederster dat een jaar er minder dan 10 dagen duurt.

[Mailonline via Astrobiology]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Hoop op wat? Dat we hier worden achtergelaten in het zinkende schip terwijl een stelletje psychopathen hier een nieuwe wereld gaat creëren in hun eigen visie. Joepie.

Eerst de zaken thuis op orde maken voordat we op verkenning gaan graag.

gery
gery
8 jaren geleden

de buitenaardsen vliegen om je oren en ze kunnen maar geen planeet vinden met iets van leven ,

Rene DH
Rene DH
8 jaren geleden

Interessant artikel, geeft stof tot nadenken.

Rutger
Rutger
8 jaren geleden

Het is allemaal niet wat we denken dat het is en het zal in het begin moeilijk te bevatten zijn maar de aarde is geen bol zoals ze dat ons wijsgemaakt hebben.

Wie heeft dat programma gelaad bij ons dat de aarde een bol is ?
NASA met de nep foto,s van de aarde van de maan die niet eens in verhouding zijn tot de grootte van de afmeting van wat de aarde echt zou moeten zijn, een klein bolletje laten ze zien zogenaamd vanaf de maan terwijl de aarde ongeveer 4 keer groter is dan de Maan.
En in die video zie je de aarde niet eens bewegen, staat gewoon stil en hij zou toch moeten draaien ?!
Genoeg video,s om zelf te bestuderen dat ze alles behalve de waarheid vertellen.

Verder als je om je heen kijkt zie je overal vlak land , nergens kun je het bewijs zien van een bolling van de aarde noch van de 1600 km aan snelheid die de aarde zogenaamd draait.

Wat er ook niet klopt is de zogenaamde afmetingen van de kaart van de aarde op de Bol en daarom kloppen de onlogische routes van de vluchten niet in het zuidelijk halfrond en de vliegtuigen verdwijnen van de Radar als ze boven de oceaan komen .
Ja hoe kan dat zul je je afvragen, omdat ze iets te verbergen hebben en dat is de vliegroute route over water !!
Leg de onlogische vliegroutes over de flat earth map en je ziet een rechte lijn ?!

Disappearing Flights over South Atlantic Confirmed – Flat Earth Clues
https://www.youtube.com/watch?v=7g-SsXIJp80

The Earth is FLAT ~The planes help to prove the plane
https://www.youtube.com/watch?v=yNVgzk3tbl0

The Flat Earth Argument | Best Flat Earth Interview on Youtube | 2015
https://www.youtube.com/watch?v=8k4fVem_CPw

Waarom denk je dat Antartica een gebied is wat zwaar bewaakt wordt, omdat het land doorloopt en de kaart niet klopt en je bent er zo weer weggejaagd als je er durft te komen.
Beetje vreemd als het gewoon een ijsvlakte zou zijn , waarom zo zwaar bewaakt .

Denkt u dat het toeval is dat de Verenigde Naties de Flat earth map exact vertegenwoordigt
en dat hij ook in 33 secties verdeeld is ?

Dit is de grootste leugen in de geschiedenis en die is voor iedereen die dit bestudeerd gemakkelijk voor zichzelf te bewijzen en zo kunnen we onze aarde terug krijgen want als men dit gaat zien dan is het vlug over met de controle van onze PLANE genaamd aarde .

De truc is om niet te ver af te dwalen in gedachte van hoe kan dit en hoe kan dat, begin bij de grondbeginselen en dat is vertrouw op je instinct en op je zintuigen en bekijk de video,s het is zo logisch als het maar zijn kan en je kunt dit niet verbergen want de feiten liggen voor het oprapen dit is het mooiste van de grootste samenzwering tegen de mensheid .
Deze mindcontrole zit bij iedereen diep ingeworteld en je wilt het in het begin niet geloven maar de logica en je instinct overwint.

Succes met de nieuwe werkelijkheid die bij mij nog steeds als een schok voelt maar ik ben al te blij dat ik de echte realiteit nu zie.

Wat bij mij persoonlijk niet meer kan is het gegeven dat water altijd waterpas is wat een feit is die dan om een ronde aarde zou moeten passen ?!

Nergens in de wereld te zien ook niet vanuit een vliegtuig , ja wel bij nasa dmv de fish eye lenzen.

Beste mindcontrole ooit wat ze met ons gedaan hebben ons ons zo voor de gek te houden.

Sommige mensen zeggen , wat maakt het uit of de aarde een bol is of vlak ?
Heb erg veel moeite met deze ontwetende uitspraak omdat de mensen niet beseffen dat we voorgelogen worden waar het bewijs al overal bekend is dat we dat worden op alle fronten , ik wil niet in een wereld leven van leugens en wie wil dat wel, ja de tegenpartij !!
Het is niet eens zo vreemd want alles is zo,n beetje exact het tegenover gestelde van wat ons verteld wordt.

Ik weet na bijna al de video,s gezien te hebben die zo simpel eenvoudig te begrijpen zijn dat de aarde 100 % zeker geen ronde bol is want daar zijn zonder Nasa geen bewijzen voor en zeker niet omdat je hier zelf achter kunt komen !!

Onderzoek zelf de nieuwe aarde en eigenlijk is dit een onderwerp om heel serieus te nemen , succes allemaal !!

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x