Gezondheid

Medicijnwaakhond gaat gezondheidsrisico’s van baarmoederhalskankervaccins onderzoeken

Help ons door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Europees geneesmiddelagentschap EMA is een herbeoordeling gestart van de HPV-vaccins. Wereldwijd zijn ongeveer 72 miljoen mensen met deze vaccins gevaccineerd met het doel baarmoederhalskanker en andere aandoeningen veroorzaakt door HPV te voorkomen. Baarmoederhalskanker is wereldwijd de vierde meest voorkomende doodsoorzaak bij vrouwen.

De herbeoordeling richt zich op meldingen van twee aandoeningen: het ‘complex regional pain syndrome (CRPS), een chronische aandoeningen in armen en benen, en het ‘postural orthostatic tachycardia syndrome’ (POTS), een aandoening waarbij de hartslag abnormaal versnelt na opstaan uit een zittende houding en waarbij symptomen als duizeligheid en flauwvallen, hoofdpijn en pijn op de borst kunnen optreden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Actievoerders roepen al jaren om een onderzoek terwijl tientallen ouders waarschuwen dat de gezondheid van hun dochters ernstig is aangetast door de prik. Gezonde tienermeisjes kregen na het vaccin last van toevallen, extreme vermoeidheid of belandden zelfs in een rolstoel.

8228 meldingen

Uit officiële cijfers van het vaccinatieprogramma blijkt dat er sinds de lancering in 2008 in totaal 8228 meldingen zijn gedaan van mogelijke bijwerkingen, bijna net zoveel als alle andere vaccinaties bij elkaar.

De EMA zei er voor de herbeoordeling vertrouwen in te hebben dat ‘de risico’s van HPV-vaccins niet zullen opwegen tegen de voordelen’ en voegde toe dat het vaccinatieprogramma niet wordt opgeschort. Het Europees Geneesmiddelenbewakingscomité PRAC stelde geen oorzakelijk verband vast tussen de meldingen en de HPV-vaccinatie.

“Ik hoop dat ze ook zullen luisteren naar de gezinnen”

Katie Green uit Engeland speelde op het hoogste niveau cricket en rugby. Op 15-jarige leeftijd werd ze gevaccineerd tegen HPV. Vijf jaar later kan ze nauwelijks traplopen en leeft ze van een uitkering omdat werken of studeren voor haar onmogelijk is geworden. Na de eerste prik had Green een opgezwollen arm en voelde ze zich suf. Na het tweede vaccin werd ze erg ziek. Haar huisarts denkt dat het vaccin heeft bijgedragen aan haar ziekte.

Helen Drake (51) voert al actie sinds haar dochter vijf jaar geleden na twee HPV-vaccins ziek begon te worden. Ze werd gediagnosticeerd met POTS.

Caron Ryalls van de Association of HPV Vaccine Injured Daughters zei: “Ik hoop dat ze ook zullen luisteren naar de gezinnen en niet alleen naar de farmaceutische bedrijven.”

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mariatje
Mariatje
8 jaren geleden

Onderzoeken? Er wordt al genoeg onderzocht. Gewoon niet meer inenten.

Boerenkool
Boerenkool
8 jaren geleden

“Het Europees geneesmiddelagentschap EMA is een herbeoordeling gestart van de HPV-vaccins”

Hahaha ja tuurlijk! Dat is hetzelfde als het LAREB die het RIVM controleerd.
Vallen allebei onder het ministerie van volksverzieking.

Zo werkt het ook met het EMA.

Sunshine
Sunshine
8 jaren geleden

Eerst 72 miljoen mensen inspuiten en dán onderzoek naar de veiligheid doen. Mmm…. eens kijken…. wat is er mis met dit plaatje?

Daar komt bij dat het een ‘wij van WC-eend’ verhaal wordt én dat het geen pluk uitmaakt wat er uitkomt aangezien de pharmaceuten in de US niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de gevolgen van de vaccins die ze op de markt brengen.

Maar ze krijgen een leuke testgroep als alle jongens nu ook gaan worden ingeënt. Mijn god wij zijn zo’n domme diersoort!

Wim
Wim
8 jaren geleden

Besnijdenis is veel beter.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x