Gezondheid

Vitamine B3 helpt superbacteriën te doden

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vitamine B3 zou wel eens het nieuwe wapen kunnen zijn in de strijd tegen superbacteriën zoals MRSA. Dat schrijft de BBC.

Amerikaanse experts ontdekten dat B3, ook bekend als nicotinamide, de immuuncellen helpt om de bacterie Staphylococcus te doden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door vitamine B3 neemt het aantal neutrofielen, witte bloedcellen die schadelijke bacteriën kunnen doden en opeten, toe en werken ze bovendien effectiever.

De studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation, zou volgens een Britse expert kunnen resulteren in een ‘revolutionaire verandering’. B3 is getest op Staphylococcus-infecties, zoals de potentieel dodelijke MRSA (Meticilline-resistente Staphylococcus aureus).

Dergelijke infecties worden in toenemende mate aangetroffen in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, maar ook in gevangenissen, op legerbases en onder atleten.

‘Aanzet’

De wetenschappers gebruikten extreem hoge doses B3 voor hun tests met zowel dierlijk als menselijk bloed. Er is nog geen bewijs dat B3-supplementen bacteriële infecties kunnen voorkomen of genezen, maar de onderzoekers merken wel op dat B3 bepaalde antibacteriële eigenschappen ‘aanzet’ waardoor de immuuncellen de superbacteriën kunnen doden.

“Het gaat mogelijk om een zeer belangrijke ontdekking, maar we moeten nog meer onderzoek doen naar mensen,” zei professor Adrian Gombart van de Oregon State University. “Antibiotica zijn wondermiddelen, maar de resistentie die veel bacteriën tegen antibiotica opbouwen is een groeiend probleem. Vitamine B3 kan een nieuw middel zijn waarmee we dodelijke Staphylococcus-infecties kunnen behandelen.”

Frontlinie

“Op die manier kunnen we de kracht van het afweersysteem aanwenden om een meer natuurlijke immuunrespons te krijgen,” voegde hij toe.

“Neutrofielen vormen de frontlinie tegen infecties in het bloed en het gebruik van nicotinamide lijkt bij de gebruikte doses veilig te zijn voor patiënten,” zei professor Mark Enright van de Universiteit van Bath in Engeland. “Dat zou kunnen leiden tot een enorme verandering in de manier waarop infecties worden behandeld. Wat mij betreft mag de vitamine per direct worden ingezet bij geïnfecteerde patiënten.”

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

ow daarom zei de dokter tegen mijn moeder veel havermout en granen eten nu snap ik het . dus niet alleen voor stress is het goed maar ook voor bacterien te doden .dit ga ik haar eens vertellen .

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

BBC is MSM dus bericht is per definitie niet waar volgens sommigen.

Hier zit de illuminati achter!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Catharina R”]ow daarom zei de dokter tegen mijn moeder veel havermout en granen eten nu snap ik het . dus niet alleen voor stress is het goed maar ook voor bacterien te doden .dit ga ik haar eens vertellen .[/quote]
Nee dat zei de dokter omdat ze te weinig vezels krijgt,en dus een niet normale ontlasting had/heeft.Vitamine B is een vitamine, die de lever ondersteunt, daar waar bloedcellen worden afgebroken, en aangemaakt.De afkickende alcoholist krijgt Thiamine( Vitamine b complex in 1 pil)Om de beschadigde lever te herstellen.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Wesley”]BBC is MSM dus bericht is per definitie niet waar volgens sommigen.

Hier zit de illuminati achter![/quote]
Zet het gelijk maar in om Staphylococcus-infecties te behandelen, want de illuminatie heeft hier niets mee van doen, en zeker niet als het je leven gaat redden.Nicotinamide mits in de juiste dosering.Misschien ff googelen wesley zo ken ik je niet.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x