Homepagina » Gezondheid » Dit bikkelharde oordeel hebben rechters zojuist over Monsanto geveld
Dit bikkelharde oordeel hebben rechters zojuist over Monsanto geveld

Dit bikkelharde oordeel hebben rechters zojuist over Monsanto geveld

Landbouwreus Monsanto is verantwoordelijk voor mensenrechtenschendingen en milieumisdaden en moet daarvoor juridisch ter verantwoording worden geroepen. Dat stellen de vijf rechters van het Monsanto Tribunaal in een ‘adviserende opinie’.

Het juridische advies is grondig onderbouwd en gebaseerd op internationale verdragen over mensenrechten.

De rechters oordelen verder dat de producten van Monsanto bodem- en waterschade veroorzaken.

Oorlogsmisdaden

Ook de vrijheid die nodig is voor wetenschappelijk onderzoek wordt belemmerd door Monsanto, aldus de rechters, die verwijzen naar intimidatie, het door omkoping verkrijgen van neponderzoek en het uitoefenen van druk op overheden.

Volgens de rechters is Monsanto medeplichtig aan oorlogsmisdaden in Vietnam, waar 70 miljoen liter Agent Orange werd gesproeid.

Europarlementariër Bart Staes (Groen) verwelkomt het oordeel:

“Het biedt een stevige basis voor de erkenning van ecocide als strafbaar feit en voor reële aanklachten van slachtoffers en hun advocaten tegen bedrijven als Monsanto,” zegt hij.

Boven de wet

“Overheden droegen er wereldwijd aan bij dat dit bedrijf denkt boven de wet te staan,” vervolgt hij.

Volgens Staes zou Monsanto overal ter wereld in rechtbanken ter verantwoording moeten worden geroepen.

“Al veel te lang heeft het bedrijf gehandeld in straffeloosheid, terwijl het duidelijk verantwoordelijk is voor massale schade aan allerlei ecosystemen en voor schade aan de volksgezondheid voor velen, vaak met dodelijke afloop,” verduidelijkt hij.

Onwenselijk

Staes erkent dat de adviserende opinie van de rechters niet gelijk juridische implicaties zal hebben, maar is er wel van overtuigd dat het oordeel zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het internationaal recht.

“Het wordt nu tijd voor een raamwerk om op te treden tegen milieumisdaden,” zegt hij.

De Europarlementariër wijst er tot besluit op dat het document van het Monsanto Tribunaal nog maar eens duidelijk maakt hoe onwenselijk de fusie tussen Bayer en Monsanto is.

[Bart Staes]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William Tell
William Tell
3 jaren geleden

Geweldig nieuws.. nu nog de roundup uit de schappen.. en het sproeien van chemtrails stopzetten.. laten we hopen dat deze uitspraak ons een betere (gezonde) wereld gaat brengen.. al zal de weg die bewandeld moet worden nog heel lang zijn…

an argie
an argie
Reactie op  William Tell
3 jaren geleden

Monstanto is weliswaar de grootste, maar echt niet de enige.

Bayer, DuPont, Unilever en al die andere chemiereuzen doen net zo hard mee.
Kijk maar eens naar de hoeveelheid pesticiden die sinds 2000 zijn goedgekeurd, waaronder 9 pops en neonicotinoïden.
In heel veel delen van de wereld worden GMO’s goedgekeurd door druk van lobbyisten, allemaal ten koste van de inheemse plantsoorten. Hoe je het wendt of keert: Er zál kruisbestuiving ontstaan. Dit is niet een kwestie van óf, maar van wanneer.

En dat men ecocide pleegt weten ze echt wel. Daarom is in Spitsbergen in 2008 de grootste “vrieskist” ter wereld in gebruik genomen waar alle zaden van de wereld zijn opgeborgen. (Svalbard Global Seed Vault)

Het is allemaal één pot nat.

Joris
Joris
Reactie op  an argie
3 jaren geleden

Polly Higgins vecht al jaren tegen ecocide http://pollyhiggins.com/

Op een dag wint zij, wij dus.

Sebas
Sebas
Reactie op  an argie
3 jaren geleden

Niet alleen dat, via TTIP wil Monsato automatische patenten op kruisingen van rassen bijvoorbeeld groente en fruit patenteren die gevonden zijn in het laboratorium . In Nederland/Europa zijn we hier vrij van en iedere teler of boer mag kruisen wat hij wil. Straks kan Monsato als TTIP alsnog door word gedrukt patentgebruik geld kan eisen en eventueel een boete opleggen via een eigen commissie zonder dat er een rechter aan te pas komt.
Monsato is echt de duivel in de ogen van velen, zeker voor de agrarische sector in Nederland waar we groot zijn geworden met VRIJE teelt.
En die achterlijke gek Rutte liep hier ook nog voor warm ook, It’s a mad world…

Gerard
Gerard
Reactie op  William Tell
3 jaren geleden

Denk je?….die rechters zijn schijnvertoning ,en het is niet alleen Monsanto ,maar de pipoltjes achter de schermen (nwo) ,die jou en je (klein)kinderen langzaam uitmoorden ,ze geven alleen valse hoop ,en gaan rustig door ,met een zielig nagemaakt lachje geloofd de doorsnee mens alles ,al is het de grootste leugen.. (9/11)…

sjors
sjors
Reactie op  Gerard
3 jaren geleden

Ik weet wel zeker dat er niet gewonnen gaat worden. Dat is ook de reden waarom Bayer die kliek heeft overgenomen. Het is namelijk zo dat bij overnames van dit soort reuzen de nieuwe eigenaar niet verantwoordelijk is voor het beleid van de vorige. Juist als er zoiets als het tribunaal in Den Haag voor de deur staat voor dit soort conglomeraten dan word er snel overgenomen en de volgende kan gewoon verder gaan met het werk van de vorige. Dat valt niet te stoppen, stop je Bayer dan zal die weer vlak voordat “the shit hits the fan” worden overgenomen door weer een ander vriendje! Ze lachen ons gewoon uit!

leo
leo
Reactie op  sjors
3 jaren geleden

Wat te denken van Unilever ?
Een rechtszaak aanspannen, wegens ecocrime…
Het vergiftigen van mensen op grote schaal.

D3bb
D3bb
3 jaren geleden

Een pracht grote stap voor mens en natuur! Alles is een proces en we zitten nu echt op een prachtige keerpunt! Licht zal overwinnen! One Love!!!

Gerard
Gerard
Reactie op  D3bb
3 jaren geleden

Wie zijn die rechters? ….er zijn geen rechters die niet naar de pijpen dansen van duiveltjes (demiurg/argonten) het “licht” is al heel lang recht voor je neus maar dat wil de mens niet weten ,of kan het niet zien (hypnoze) de meesten kiezen voor de grote groep (duivel) uit onwetendheid en bang voor aluhoedje door te moeten gaan ,zoals bij 9/11 en al die nep aanslagen enz.daarna ….groepsgedrag ,bang om er niet bij te horen.

P Grosfeld
P Grosfeld
Reactie op  Gerard
3 jaren geleden

Die rechters en dat tribunaal is gewoon een particulier initiatief, de rechters hebben helemaal geen macht en zijn door niemand erkent. Gaat nergens over!

Sunshine
Sunshine
3 jaren geleden

Jeeeehoooeeeee!!!!!!
O.k. het is adviserend, maar het veroordeelt niet alleen de praktijken van Monsanto, maar ook die van overheden!
Wij wonen midden tussen de gifvelden – ook wel akkerbouwgronden genoemd – en hoewel we qua weertype altijd blij zijn met het warmere weer betekend dat ook ontelbare giftanken die je ziet sproeien. En dat begint notabene al voordat er überhaupt een gewas is gezaaid of gepoot!
Dus geef ons de koude maanden maar. Qua weer mss wat minder prettig, maar de luchtkwaliteit is dan een stuk beter.

nadia
nadia
3 jaren geleden

dat werd tijd…. nu in actie brengen en ze daadwerkelijk met zn alle voor de rechter slepen…. En stoppen met die chemtrails ajb….. jullie maken meer kapot dan ons lief is !

Gerard
Gerard
Reactie op  nadia
3 jaren geleden

Gloof niet dat er iets verbeterd , probeer maar in de bunkercomplexen binnen te komen die diep verborgen zijn. Zelfs de politie wordt overal getraind als militairen en ook zo uitgerust en volgen blind de comando’s die ze krijgen van dat tuig ….bijna iedereen werkt er onwetend of gedwongen door “je baas” op straffe van ontslag of nog erger ,aan mee. Ze hebben wapens waar je waarschijnlijk nooit van gehoord hebt (kijk Judy Wood over de twintouwers) voorbeelden net op journaal in o.a. Suriname. die groep is eonen aan de macht ,en is voor de “gewone mens” niet te doen ,en politie en militairen zijn van hun…Daar hebben ze voor getekend. Het zijn dus huurmoordenaars …..maarja we zien wel en dat is al heel wat, maar de meeste zijn nog in diepe slaap. De mens heeft er honderdduizend jaar over gedaan om eenmiljard mensen op de wereld te zetten, en dat punt werd bereikt rond 1800…nu zo’n 220 jaar later zijn dat er acht keer zoveel…daarom willen ze ons uitroeien

Kapitein Biff
Kapitein Biff
3 jaren geleden

Eindelijk! Nu wordt al dat gif natuurlijk meteen verboden in heel de wereld.
Ik dacht altijd al dat het slecht was en dat Monsanto gerund wordt door een stelletje boeven.

kielhalen die lui!

Gerard
Gerard
Reactie op  Kapitein Biff
3 jaren geleden

Jahoor en al die genetich gemanipuleerde zooi en al die E-nummers ook….pffff. Neem nou zo’n bak boerenkool met worst, tel je zo 15 E-nummers…gewoon een bak namaak voer ,en dat geven sommige mensen hun kinderen…. neehoor dat word alleen nog maar erger …..hun stelling is: doe er maar wat aan….je hebt het maar te pikken…. en de massa doet dat ook gewoon domweg.

Waarheid
Waarheid
3 jaren geleden

Bill Nye geeft hier zijn mening over Monsanto en over organisch voedsel.
Leugenaar ten top dat is wat hij is.

https://www.youtube.com/watch?v=Cnn8rYGYohw

exegese
exegese
3 jaren geleden

Quote : “Overheden droegen er wereldwijd aan bij dat dit bedrijf denkt boven de wet te staan,”

Daarmee is meteen duidelijk waar de oorzaak ligt van al die veroorzaakte en te veroorzaken ellende door dit duivelse bedrijf. Het zijn de overheden die ruim baan bieden voor deze, en ook alle andere misère die ten bate komt van de Zionistische Rothschild-bende ten koste van onze levens en gezondheid. Van je leven nooit meer stemmen op hun handlangers is het devies. Beter geen overheid dan een nietsontziende, criminele en leugenachtige overheid.

Het is allemaal overduidelijk, je moet het alleen willen en durven zien.

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Fijn, een oordeel. EN NU EEN VEROORDELING GRAAG!

P Grosfeld
P Grosfeld
3 jaren geleden

hallo, het zijn zelfbenoemde rechters, van een zelf opgericht tribunaal. Ze zijn dus door niemand erkend, en niemand hoeft naar ze te luisteren. Als ik zeg dat ik rechter van van het tribunaal dat oordeelt over de kabouters in het donkeren bos, en zeg dat alle kabouters recht hebben op 3 gram tabak per week, dan heeft dat net zo veel waarde als de uitspraak van dit tribunaal!

War on Error
War on Error
3 jaren geleden

Het zal blijken waarom Ploumen toch CETA heeft doorgedrukt, en de Kamer in OVERGROTE meerderheid daarin meeging. CETA = TTIP via de achterdeur.
En dan is er nog eenzelfde pakket subversieve ‘Vrijhandel’- met de despoten in Oekraïne.

Onze Bilderberg regeringen spotten met de makke belastingbetalers. Via bovengenoemde ‘vrijhandel’ hebben ze ons ‘in het pak genaaid’.

Daarbij aangetekend dat Monsanto geen (gewoon) bedrijf is, dat z’n eigen broek moet ophouden;
integendeel, de bulk van de inkomsten is belastinggeld. Vele, vele miljarden $, ook uit het budget van DoD (Defensie), Biowapens – veelal uit clandestiene operaties verkregen fondsen; buiten de boeken om.
Monsanto is een verlengstuk van de globalisten c.q. de Amerikaanse regering.
Het heeft de opdracht bepaalde activiteiten wereldwijd te ontplooien vanwege het geo-politiek beleid.

GFSA, Global Food Security Act beoogt CONTROLE te krijgen over wie dood moet, en wie mag blijven leven (niet in die woorden, zo slim zijn ze wel; maar dat is inherent zeker wél wat wordt beoogd).
Misschien goed hier toch nog even beknopt te memoreren:

“Food is a tool It is a weapon in the US negotiating kit.”
Het staat voor vrijspel voor ‘handel’.

enkele hoofdlijnen; waaruit ernst en urgentie van deze frontale aanval op onze beschaving blijkt:
‘the Four Horsemen of grain’. http://www.thirdworldtraveler.com/New_World_Order/BigOil_Bankers_PersianGulf.html

Other WTO rules in the Agreement to Technical Barriers to Trade (TBT) forbid member countries from using domestic standards or testing, food safety laws, product standards, calling them an ‘unfair barrier to trade.’

The impact of those two US-mandated WTO rulings meant that Washington could threaten that any government restricting import of GM plants on grounds they might pose threats to health and safety of their population, could be found to be in violation of WTO free trade rules!

Thus, the Rockefeller Foundation, World Bank, Monsanto and other agri-giants and the US Government, all meet under CGIAR auspices.

“Food is a tool. It is a weapon in the US negotiating kit.”
“Kissinger implied that famine might be an effective way to reduce population:”

“In her December 2009 cable, Clinton [destijd Min. BuZa] describes the U.S. strategy in promoting agricultural biotechnology.
The U.S. Council on Foreign Relations puts it this way:
‘We need world government to control food supply’”
GM has clearly become a strategic, geopolitical tool for Washington.
http://www.mindfully.org/GE/2005/Geopolitics-GM-Food6mar05.htm

Op Women’s World-conferentie Peking 1977; zei het hoofd van het VN-Voedsel Programma:
“We zullen voedsel gebruiken als een wapen tegen het volk.”
Het verstrekte voedsel zal genetisch gemodificeerd worden en voedingsstoffen-arm.
Vertaling van het Engelstalige origineel: http://www.wimjongman.nl/artikelen/wereldorde/uitsprakenNWO.html

Dus.
n.b.: let op de verkiezingen in Frankrijk. Macron (Rothshield investment banker) leidde de merger van Nestle met een farmaceut. tal van schandalen kleven aan de man, via een Las Vegas route heeft hij rechtsvervolging weten te ontlopen. De globalisten gebruiken Frankrijk nu om de EU van binnenuit te onderwerpen. U weet (?), de EU is opgezet om de zakenwereld te gerieven. = tevens Bilderberger, en WEF-apostel. (high-tech, high-chem fabrieksboerderijen; gepatenteerde monocultures en vaxxed kloondieren vol met antibiotica en residuen van pesticiden).

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Het Franse overheidsagentschap dat toeziet op de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x