Financieel

Vlak voordat Europa op vakantie gaat, komt Europese Commissie met voorstel voor digitale euro: ‘Tuig is het’

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!

Op 28 juni, vlak voordat heel Europa op vakantie gaat, komt de Europese Commissie met een voorstel voor de invoering van de digitale euro. Dat laat Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) weten. “Tuig is het,” reageert Jan Dijkgraaf.

Ter herinnering: in 2021 meldden de media dat de Europese Centrale Bank aan een digitale munt werkt. Daarmee heb je geen biljetten meer en staat je geld niet op een betaalrekening bij een bank. Je geld is in handen van de overheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Europese Commissie werkt hard aan de digitale variant van de euro en wil later deze maand met een wetsvoorstel komen. Het kabinet heeft een aantal ‘eisen’ op tafel gelegd waar de digitale euro aan moet voldoen.

Sceptisch

De meeste mensen zitten helemaal niet te wachten op een digitale munt, blijkt uit een peiling. Zo staat een meerderheid van de Duitsers sceptisch tegen de komst van een digitale euro.

Driekwart van de ondervraagden is het er in meer of mindere mate mee eens dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

Referendum

Daarnaast blijkt dat minder dan een derde van de ondervraagden een idee heeft waar de digitale munt dan voor gebruikt zou moeten worden.

“De digitale euro is een oplossing op zoek naar een probleem,” vindt Europarlementslid Michiel Hoogeveen (JA21). “Een referendum is hier op zijn plaats!”

4.8 190 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
10 maanden geleden

Dan is de dictatuur een feit. Weg met die digitale shit. Dit soort techniek maakt alles kapot. De hele wereld. We krijgen een leven net als de bladerunner. Nou dan weet je wat techniek doet. En dat is een ramp. Dankjewel eu. NEXIT. Klootzakken.

Erik
Erik
10 maanden geleden

Steek die digitale euro waar de zon niet schijnt. Hongarije is slim om hun forint te houden.

Herman R
Herman R
10 maanden geleden

Bizar!🤔

Ronald d'Hondt
Ronald d'Hondt
10 maanden geleden

Onderdeel van het hebben van totale controle over de burger en met het individuele CO2 budget in het vooruitzicht kunnen ze u onmiddellijk beboeten als u teveel vlees of kilometers rijdt. Welkom in het China aa de Noordzee….
Maar u kunt ook eens protesteren stelletje slapende schapen of vind u het normaal dat ze uw vrijheden afpakken !

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x