Gezondheid

Dure ‘natuurzuivere’ honing is vaak ordinaire suikerdrab

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Exclusieve honingsoorten zoals acacia-, tijm- en manukahoning zijn in werkelijkheid vaak gewoon bloemenhoning, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond. Van de 11 onderzochte pretentieuze honingsoorten blijken er 8 hun naam niet waard.

De ‘Bloemen- & manukahoning’ van Melvita bevat geen spoortje manuka. De Consumentenbond wil dat supermarkten en importeurs beter gaan controleren wat zij consumenten verkopen. Supermarkten hebben beterschap beloofd, maar uit het honingonderzoek blijkt dat er nog steeds dingen mis gaan. De Consumentenbond heeft de bevindingen gemeld aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De 8 ‘zoete leugens’ staan op een digitale schandpaal zodat consumenten die deze honing in huis hebben, hun recht kunnen halen. Als de benaming of de ingrediënten die genoemd worden niet overeenkomen met de inhoud, hebben consumenten het recht hun geld terug te eisen bij de winkel waar ze het product hebben gekocht.

De Consumentenbond onderzocht 30 potjes en knijpflessen vloeibare honing: 19 exemplaren met ‘gewone’ bloemenhoning en 11 exclusieve soorten. Ze variëren in prijs van €1 tot bijna €14.

‘Beste uit de test’ en ‘Beste koop’ is de ‘Zoete Zon Bijenhoning’ van Aldi. Behalve fouten op de etiketten, grossieren de verpakkingen ook in loze claims zoals ‘natuurzuiver’, ‘100% honing’ en ‘koudgeslingerd’. Deze claims zijn van toepassing op alle honingsoorten en in die zin dus niets meer dan overbodige marketingpraat.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tikal
Tikal
9 jaren geleden

“Behalve fouten op de etiketten, grossieren de verpakkingen ook in loze claims zoals ‘natuurzuiver’, ‘100% honing’ en ‘koudgeslingerd’. Deze claims zijn van toepassing op alle honingsoorten en in die zin dus niets meer dan overbodige marketingpraat.” Staat er in het artikel.

Volgens mij wordt de meeste honing juist niet koudgeslingerd maar eerst verwarmd zodat de honing sneller uit de raat te slingeren is. Dit gebeurd vaak bij temperaturen boven de 40 graden waardoor er een boel voedingsstoffen verloren gaan?

Richard
Richard
9 jaren geleden

Sorry Tikal, maar wanneer je de temperatuur boven de 35 graden laat komen dan word de bijenwas waar de hongingraat van is gemaakt erg zacht dus moet je het wel slingeren onder de 35 graden om alles niet in te laten storten….

anoniem
anoniem
9 jaren geleden

Ik blijf er bij dat in Nederland hele goede honing te krijgen is en dat is volgens mij de honing die je rechtstreeks bij de imker in het dorp koopt. Die is vaak veel en veel smakelijker dan welk potje dan ook uit de winkel!
Tip: roer door zo’n potje dan ook eens 2 druppels rozemarijnolie, die geconcentreerde van het merk Chi bijvoorbeeld. Erg lekker voor in de vinaigrette en in de thee.

garriet60
garriet60
9 jaren geleden

niet alleen schrijven welke niet?? goed is maar ook wat wel?? goed is dan kunnen we daar rekening mee houden .en dan deze soorten kopen dan gaat het slechte materiaal van zelf uit de schappen!!

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x