Het Complot

“Vlucht MH17 neergeschoten door Oekraïense soldaten”

Help ons door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Robert Parry, voormalig journalist van persbureau AP, stelt dat de Verenigde Staten in het bezit zijn van satellietbeelden waaruit blijkt dat Oekraïense troepen verantwoordelijk zijn voor de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines.

Woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Marie Harf omschreef de Russische uitspraken over de vliegtuigramp als ‘misinformatie’, maar toen journalisten haar vroegen of Washington van plan was om satellietgegevens en inlichtingen vrij te geven, antwoordde ze alleen met ‘misschien’. De VS baseert zich met name op sociale media-berichten en YouTube-filmpjes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Een inlichtingenbron heeft mij verteld dat de Amerikaanse inlichtingendiensten gedetailleerde satellietbeelden hebben van de raketbatterij die waarschijnlijk de raket heeft afgevuurd op het ramptoestel,” zei Parry. “Maar de batterij lijkt te worden bemand door Oekraïense overheidstroepen die gekleed zijn in Oekraïense uniformen.”

CIA-analisten sloten volgens de bron niet uit dat het Oekraïense rebellen waren, maar in eerste instantie werd gedacht aan Oekraïense soldaten. De soldaten waren mogelijk dronken, omdat rond de raketbatterij naar het leek diverse bierflesjes verspreid lagen.

Parry speelde een grote rol bij de verslaggeving over de Iran-Contra-affaire. Voor zijn artikelen die hij voor de Associated Press en Newsweek schreef, kreeg hij de George Polk Award, een prestigieuze journalistiekprijs.

Terwijl de VS en Oekraïense autoriteiten zeggen dat pro-Russische separatisten verantwoordelijk zijn voor de ramp, zei de Oekraïense procureur-generaal Vitali Jarema, de hoogste baas van Justitie: “Het leger vertelde de president na de ramp met het passagiersvliegtuig dat de terroristen geen controle hebben gekregen over Oekraïense Buk-raketsystemen.”

De door de Oekraïense veiligheidsdiensten onderschepte telefoongesprekken tussen rebellenleiders, die worden aangevoerd om harde beschuldigingen aan het adres van Rusland en de pro-Russische separatisten te staven, blijken nep te zijn. In de gesprekken zou één van de rebellenleiders zeggen dat zij een vliegtuig hebben neergehaald, het vliegtuig dat later vlucht MH17 zou blijken te zijn. Persbureau ITAR-TASS meldt dat de geluidstape inmiddels is geanalyseerd door experts, die concluderen dat er geknoeid is met het audio-bestand.

[Consortiumnews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Amerika zegt, Amerika beweert, Amerika blablabla. Zonder bewijs is blablabla erg makkelijk.
Aandacht afleiden van Israel en ISIS. Tja ,dan moet je wat he ?

hader
hader
9 jaren geleden

Iedereen kibbelt over wie het geweest is. Wat we hier zien is the blame game. Natuurlijk zal Amerika openbare informatie aangeven wie het waarschijnlijk geweest zullen zijn. Ze laten anderen natuurlijk niet in hun eigen keuken kijken wat ze aan intel hebben verzameld. Satellieten zullen natuurlijk het gebied in de gaten houden. Oekraïense soldaten die bezopen een BUK-systeem bedienen in een gebied wat beheerst wordt door separatisten? Zeer onwaarschijnlijk. Dit is een poging om zand in de ogen van de wereld te gooien. We kunnen Poetin vragen zelf om een onafhankelijk onderzoek in te stellen, maar de kans dat hij daarmee in zijn eigen voet schiet is zeer waarschijnlijk aanwezig.

kukumatz
kukumatz
9 jaren geleden

Nu men dit weer leest wat moeten we dan geloven van de verhalen dat Rusland / Separatisten achter deze tragedie zitten?
Zelfs de US heeft zo zijn twijfels omtrent de schuld vraag en probeert er op alle mogelijke manieren onderuit te komen dat zij geen duidelijk bewijs heeft.
“Misschien” is een groot begrip en heel onduidelijk. Als dit zo is heet de Oekraïense regering iets uit te leggen aan de wereld en vooral Nederland.

Lees net dit stuk in de Telegraaf, is dit een vingerwijzing dat de Oekraïne “misschien” “per ongeluk” deze tragedie heeft veroorzaakt en geen enkel ander?

Kabinet Oekraïne biedt ontslag aan

KIEV –
Het Oekraïense kabinet, inclusief premier Arseni Jatsenjoek, heeft zijn ontslag aangeboden. Dat meldt het Oekraïense persbureau Interfax. Jatsenjoek blijft voorlopig aan als demissionair premier.

De reden voor het ontslag zou de ineenstorting van Jatsenjoeks regeringscoalitie zijn. Daardoor kon zijn kabinet niet de gewenste hervormingen doorvoeren.

,,Wat voor opties hebben we als de coalitie uit elkaar is gevallen, er niet gestemd is over wetten, soldaten niet betaald kunnen worden, dat er geen geld is om geweren te kopen, dat er geen mogelijkheden zijn om de gasvoorraden aan te vullen”, lichtte Jatsenjoek tegenover parlementariërs zijn beslissing toe.

Woensdag nog gingen Oekraïense parlementariërs met elkaar op de vuist.

En dat het grote westerse land aan de andere kant van de plas samengezworen heeft met deze inmiddels verdwenen regering?
Ik denk persoonlijk dat het ontslag de US helemaal niet uitkomt op dit moment, nu ze bijna een marionetten regering kon misbruiken tegen Rusland.

Wie het weet mag het mij vertellen.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Ik blijf amerika verdenken lekker om de wapen industrie te laten doorgaan misschien is dit absurd maar dat zijn mijn gedachten ! Er lopen in de oekraine allemaal huurlingen rond ook uit amerika (CIA) Ik heb een vriend die in nederland werkt voor de geheime dienst die zegt niets maar zegt alleen maar als je eens wist…….wat er allemaal gebeurt ! Dat is voldoende voor mij !

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x