Gezondheid

VN overweegt conserveermiddel in vaccins te verbieden

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgende week verzamelen overheden van over de hele wereld zich in Genève om het kwikverdrag af te ronden.

Momenteel vinden daar onderhandelingen plaats om te bepalen welke kwikbevattende producten een gevaar vormen voor de volksgezondheid en verboden moeten worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De intergouvernementele onderhandelingscommissie van het VN-Milieuprogramma is op dit moment bijeen om onder meer te spreken over methylkwik en thiomersal (thimerosal in de VS). In het voorlopige verdrag wordt vermeld dat het gebruik van thiomersal in vaccins moet worden verboden.

Neurotoxiciteit

Een acute vergiftiging door methylkwik trad in de jaren vijftig en zestig op in Minimata in Japan na het vrijkomen van de substantie in de Minimata-baai en de rivieren die er in uitmonden. Grote aantallen mensen werden vergiftigd door voedsel dat was besmet met methylkwik.

In sommige vaccins wordt thiomersal als een conserveermiddel verwerkt. Thiomersal is een ethylkwik-afgevende verbinding. De giftigheid van ethylkwik is nog niet goed bestudeerd, maar er zijn aanwijzingen voor neurotoxiciteit als gevolg van vaccins met thiomersal.

De American Academy of Pediatrics, een grote Amerikaanse artsenvereniging, dringt er bij de onderhandelingscommissie op aan om thiomersal te mogen blijven gebruiken als conserveermiddel in vaccins.

Voorzorgsmaatregelen

De vaccinindustrie in de Europese Unie gebruikt ieder jaar gemiddeld 0,25 ton thiomersal. De organokwikverbinding van farmaceut Eli Lilly wordt sinds de jaren 1930 gebruikt als conserveermiddel in medische producten waaronder vaccins.

In totaal zijn 120 landen ter wereld afhankelijk van thiomersal. De kwikverbinding wordt met name toegevoegd aan influenzavaccins. In 1999 raadde de American Academy of Pediatrics het af om thiomersal nog langer toe te voegen aan vaccins. Er waren geruchten dat thiomersal autisme zou veroorzaken.

Sindsdien zijn er vele studies verschenen waarin wordt gesteld dat thiomersal niet gevaarlijk is. Verschillende belangengroepen zijn echter van mening dat thiomersal schadelijk is. De Coalition for Mercury-free Drugs en SafeMinds doen mee aan het debat om hun standpunten duidelijk te maken.

De onderhandelingen, die tot aanstaande vrijdag duren, zullen uitwijzen of het al dan niet verboden wordt om thiomersal nog langer aan vaccins toe te voegen.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ik ben ook slachtoffer geworden van de criminele vaccin-industrie!! Vroeger was ik normaal maar nu gediagnosticeert als manisch labiel maar ik weiger medicijnen!!!
Zeg nee tegen de Pharma-mafia!

biff
biff
11 jaren geleden

Is er eigenlijk wel ‘wetenschappelijk’ aangetoond dat vaccins ziekte tegengaan??

Avatar_777
Avatar_777
11 jaren geleden

Alle kwik is toch gevaarlijk in en op je lichaam, of zie ik dat verkeerd?

saskia
saskia
11 jaren geleden

Eindelijk beweegt er iets…

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x