Buitenland

‘De media verspreiden leugens over wat er echt is gebeurd met de brug in Baltimore’

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!

Het doel van de operatie bij de brug in Baltimore was tweeledig, zegt onderzoeksjournalist Lara Logan op basis van analyses die zijn uitgevoerd door experts.

Ten eerste: zwakke plekken in de infrastructuur blootleggen. Ten tweede: de weg plaveien voor een eventuele toekomstige gebeurtenis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De experts zijn bezorgd dat andere incidenten bij cruciale infrastructuur geen afzonderlijke gebeurtenissen zijn. Denk daarbij aan de recente treinontsporingen en afgebrande voedselfabrieken.

Op niets uitloopt

Het zou kunnen gaan om gecoördineerde operaties waarbij men toewerkt naar een grotere gebeurtenis die de Verenigde Staten kunnen lamleggen, aldus Logan. De vraag is dan natuurlijk wanneer die gebeurtenis zich voordoet. De onderzoeksjournalist wijst erop dat zich in een relatief kort tijdsbestek veel incidenten hebben voorgedaan.

De experts die ze heeft gesproken, zijn er zeker van dat het onderzoek naar het instorten van de brug in Baltimore ‘op niets uitloopt’.

Narratief

De media komen vervolgens met een narratief. Ze willen niet dat de feiten worden geanalyseerd en dat mensen de waarheid achterhalen. De waarheid leidt onherroepelijk tot onwelgevallige vragen, zegt ze.

De bronnen van Logan zien aanwijzingen dat het gps-signaal van het vrachtschip dat de brug ramde, is gehackt. De bemanning dacht verder bij de brug vandaan te zijn dan ze in werkelijkheid waren, vermoeden ze. Dat zou kunnen verklaren waarom het schip in het filmpje eerst naar bakboord gaat en dan naar stuurboord.

Volgens Logan is één ding duidelijk: “De media verspreiden leugens over wat er echt gebeurd is met de brug in Baltimore.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
C Nagel
C Nagel
1 maand geleden

Dit is een voorbode van z.g.n voedsel te kort …… om daarmee weer angst te creëren…..
Waarom koopt de Elite landbouw grond. Mogen wij geen volkstuin. Moet je kat binnenblijven. Wake up. en de boeren wegpesten.

apyr
apyr
1 maand geleden

De US media stikken nog een keer in hun leugens

H. R. van der Veen
H. R. van der Veen
1 maand geleden

Wat is hier nou zo bijzonder aan dat de media de waarheid verzwijgt?
Al jaren komt daar geen waarheid meer uit het zijn allemaal sprookjes vertellers geworden. Al denk ik niet dat het gaat eindigen als een sprookje voor ze.

Man on the moon
Man on the moon
1 maand geleden

All roads lead to Langley

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x