CoronaMens en Dier

‘Voldemort’ wil 20 miljoen extra voor de CoronaCheck-app: ‘Hallucinante bedragen’

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid zegt dat er de komende anderhalf jaar meer dan 20 miljoen euro extra nodig is voor de CoronaCheck-app, schrijft RTL Nieuws. Het geld is bedoeld voor ‘externe inhuur’, aldus Kuipers.

Voor andere apps, zoals CoronaMelder en GGDContact, is volgens de minister 7,2 miljoen euro nodig in 2022 en 30,8 miljoen euro in 2023.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Verwijderen!

“Voor iedereen die dacht dat het voorbij was: Voldemort wil komende anderhalf jaar ruim 20 miljoen extra voor de CoronaCheck-app,” reageert FVD-leider Thierry Baudet.

Kamerlid Wybren van Haga stelt: “Minister Kuipers gooit ons geld weg. Twintig miljoen euro extra voor een nutteloze en discriminerende app. BVNL investeert dit geld liever in iedereen die keihard heeft geleden onder de catastrofale coronamaatregelen. Wat betreft de app: verwijderen!”

“Los van of de CoronaCheck-app nog nodig is; dit zijn echt hallucinante bedragen voor een al ontwikkelde app,” twittert jurist Kevin Maunder-Cockram. Hij zegt hele IT-outsourcingtrajecten te hebben gezien voor de helft van het geld. “Lijkt me dat het ministerie van VWS dit bedrag wel even mag onderbouwen.”

Weinig toekomst

Ook opmerkelijk: Kuipers zei in januari dit jaar nog dat hij ‘weinig toekomst ziet’ in het doorontwikkelen van de verschillende corona-apps die de afgelopen twee jaar zijn gemaakt. Hij sprak van ‘een andere fase’ wat betreft ‘digitale ondersteuningsmiddelen’ zoals CoronaMelder en CoronaCheck.

CoronaCheck is de app met de QR-codes voor toegang tot reizen en bezoek aan horeca of cultuur.

4.7 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hollewijn.
Hollewijn.
2 jaren geleden

Hij heeft waarschijnlijk een vrindje die een opdrachtje nodig heeft! Of is het om gelijk de EID te integreren en het EU internet censuursysteem.

H. Vaes
H. Vaes
2 jaren geleden

Corona voorbij???????? Het gaat dit najaar pas goed beginnen. Het wordt links en rechts al aangekondigt. De volgende kunstmatige pandemie is in aantocht.

Stem vooral op Rutte en Kaag en de zogenaamde gevaarlijke griep wordt je gratis toegediend dmv ……weer…..injecteren.
En deze keer zullen zij die de spuit weigeren, hoge boetes moeten betalen en ik zal er daar een van zijn. Zo zij het als we niet voor onze rechten meer op willen komen.

robert
robert
2 jaren geleden

ze doen maar!, het antwoord verandert niet.. het antwoord was en is “NEEN”!

John
John
2 jaren geleden

Dwingen om af te treden

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x