Binnenland

Volksgezondheid gekoppeld aan klimaatverandering: ‘Dit is een hele zorgelijke ontwikkeling’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Het kabinet wil dat de centrale en coördinerende rol van de WHO versterkt wordt. Er is nu geen corona meer, dus je moet een andere reden bedenken om die WHO meer macht te geven, merkte Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen op in de Kamer.

“Daar is een hele mooie reden voor bedacht, dat heet planetary health. Dat betekent dat volksgezondheid wordt gekoppeld aan klimaatverandering,” zei Van Houwelingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het probleem daarbij is dat er geen klimaatcrisis is, benadrukte het Kamerlid. Klimaatverandering heeft te maken met natuurlijke cycli, voegde hij toe. We komen uit een ijstijd en het wordt nu weer wat warmer. “Dat is juist goed voor de volksgezondheid.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Echt absurd

Een arts stuurde hem een artikel in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet waaruit blijkt dat er veel meer mensen sterven door kou dan door hitte. “Het is eigenlijk alleen maar goed voor de volksgezondheid dat de planeet langzaam wat opwarmt.”

In de gedragscode van artsenvereniging KNMG staat: ‘Klimaatverandering en milieuvervuiling tasten de leefomgeving en gezondheid van mensen steeds meer aan’.

Artsen moeten zich aan deze gedragscode houden. “Dit is echt absurd.”

Hele zorgelijke ontwikkeling

“Artsen kunnen dus niet eens meer kritiek leveren op deze onzin. Dan kunnen ze de inspectie achter zich aan krijgen,” zei Van Houwelingen.

Dit laat zien hoe ver we van huis zijn geraakt, want als artsen al geen kritiek kunnen leveren en zich niet met het debat mogen bemoeien, dan weten we sowieso niet meer wat waar en niet waar is, aldus Van Houwelingen, die sprak van ‘een hele zorgelijke ontwikkeling’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Fr4nk
Fr4nk
1 maand geleden

wat een stel idioten die dit verzinnen.

William
William
1 maand geleden

Er lopen meer mensen buiten de psychiatrische inrichting dan dat erinzitten… volgens mij komen ze dwangbuizen tekort als de hel van belazerij losbarst… ik heb er eigenlijk gee woorden voor

....
....
1 maand geleden

Het kabinet wil. Demissionair ontslagen kabinet wil moet het zijn. Alles wat ze erdoorheen jassen mag helemaal niet.

Rotjuh
Rotjuh
1 maand geleden

De overheid moet eens beginnen te doen waar wij ze voor betalen, zorgen dat we een normaal e goed bestuurd land worden die voor ons land en eigen volk staan, niet een Europese filantropische instelling

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x