Mens en Dier

Beoogd premier Dick Schoof ‘betrokken bij Justitie-schandaal’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Beoogd premier Dick Schoof is betrokken geweest bij een Justitie-schandaal. Die bewering doet althans juridisch adviseur Karim Aachboun. Hij heeft dinsdag een brief aan de formateur gestuurd.

Aachboun maakt bezwaar tegen Schoof als beoogd premier vanwege ‘een integriteitsschending’. Hij heeft namelijk meegewerkt aan de naamswijziging van een ministerie, die miljoenen heeft gekost ten gunste van de persoonlijke belangen van ex-minister Ferdinand Grapperhaus, schrijft hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
32 miljoen euro

Destijds heeft Aachboun een tuchtklacht ingediend tegen Grapperhaus. Om zijn standpunt aan de kant te schuiven, heeft de oud-minister samen met Schoof de naam van het ministerie gewijzigd van Veiligheid en Justitie naar ‘Justitie en Veiligheid’. Deze naamswijziging (en andere wijzigingen) hebben circa 32 miljoen euro gekost, weet Aachboun.

“Deze wijziging is dus ten gunste van Grapperhaus doorgevoerd, waarmee hij mijn tuchtklacht met zekerheid afgewezen kon krijgen. Dit blijkt dan ook uit het oordeel van de tuchtrechters,” licht hij toe.

7 jaar celstraf

Saillant detail: Pieter Omtzigt, oud-collega van Grapperhaus, wist ervan en zwijgt erover. Nog een saillant detail: ondanks het feit dat een neef van Grapperhaus op het moment van zijn screening was veroordeeld tot 7 jaar celstraf, werd Grapperhaus alsnog benoemd tot minister.

Aachboun vindt dat Schoof hierover verantwoording zou moeten afleggen tegenover de Tweede Kamer, ‘zodat daardoor ook het Nederlandse publiek over deze integriteitsschending geïnformeerd wordt’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 240 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caatje
Caatje
1 maand geleden

Das een heel goed idee!

Dwarsje
Dwarsje
1 maand geleden

Hoe houdt je een volk straks nog netjes en deugdzaam met al deze criminele politici die de revue passeren? Ondertussen heeft iedereen wel zijn zakken vol van de hele regering en 2e Kamer.

Psa
Psa
1 maand geleden

Laat het ze maar proberen, we moeten van dat andere spul af.

Dwarsje
Dwarsje
1 maand geleden

Erratum “Houd je”

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x