Homepagina » Binnenland » Voor het kabinet gelden andere coronaregels dan voor de rest van Nederland
corona
Foto: Kajsa Ollongren (Netherlands Embassy CC BY 2.0)

Voor het kabinet gelden andere coronaregels dan voor de rest van Nederland

Vanochtend werd bekend dat Kajsa Ollongren (D66) positief is getest op het coronavirus. Ze zou vandaag samen met Annemarie Jorritsma (VVD) partijleiders Rutte en Kaag van de VVD en D66 ontvangen. Die afspraken zijn geannuleerd. Ollongren was al in het Tweede Kamergebouw aanwezig. Kort voor de geplande afspraak vertrok ze.

Overigens hebben verkenners Jorritsma en Ollongren hun werkzaamheden per direct gestopt nadat er een foto naar buiten was gekomen van Ollongren waarop gespreksnotities te zien zijn die betrekking hebben op de formatie.

Afgelopen maandag liet staatssecretaris Mona Keijzer weten dat ze positief was getest op corona. “Ha, dus Ollongren was in de buurt van de besmette Keijzer, desondanks bleef ze gewoon werken. En nu blijkt ze ook het virus te hebben. Goed signaal naar de mensen,” twittert schrijver en columnist Özcan Akyol.

Rutte

Jorritsma heeft aangekondigd niet in quarantaine te gaan. Wel laat ze zich over vijf dagen testen. Ze zei dat ‘iedereen zich aan de regels hield bij de gesprekken afgelopen week’.

Demissionair premier Rutte liet zich gisteren testen op het coronavirus, maar toch was hij die dag aan het werk op het Binnenhof. De meeste mensen die zijn getest op corona moeten thuisblijven tot de uitslag, Rutte niet.

De officiële reden daarvoor is dat de premier en Keijzer bij de ministerraad op minstens 1,5 meter van elkaar zitten en daarom viel de gebeurtenis in de derde categorie contacten die het RIVM onderscheidt: de ‘overige contacten’. Daarbij hoef je niet in thuisquarantaine.

Draagvlak

Radioloog Alexander van Straten vat de coronaregels samen: “1. Draag binnen een mondmasker, tenzij je in het kabinet zit. 2. Niet samen binnen sporten, tenzij je in het kabinet zit. 3. Laat je je testen, blijf dan thuis, tenzij je in het kabinet zit.” Eerder liet coronaminister De Jonge zich zonder mondkapje fotograferen in een winkel. Daarnaast is minister Wopke Hoekstra samen met Sven Kramer op de gevoelige plaat vastgelegd in de schaatshal.

“Dit is zo slecht voor het draagvlak dat toch al enorm afbrokkelt,” verzucht Van Straten.

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Dat komt doordat het virus zo intelligent is dat het virus de kabinetsleden wel kan besmetten, zo is kennelijk gebleken, maar zij worden er niet ziek van in tegenstelling tot de massa wat zij ons willen doen geloven.

En de massa? Die gelooft het gelet op de verkiezingsuitslag. Wat wil het tirannieke totalitaire kabinet nog meer?

doornbos
doornbos
5 maanden geleden

Ga vakken vullen. Scheelt maar 1 letter.

Annemiek B.
Annemiek B.
5 maanden geleden

Yep, logisch, zij weten als geen ander dat er niks aan de hand is. Wel leuk dat Rutte nu toch eindelijk zo’n rotstokje in zijn neus heeft gekregen. Ik lekker niet en dat zal ook nooit gebeuren.

Vlinder
Vlinder
5 maanden geleden

Bij de staatstelevisie idem dito. Na afloop van o.a op1 gaan ze gezellig met zijn allen met een drankje zonder mondkapje dicht bij elkaar gezellig nog wat napraten!

x

Check Also

baudet

Baudet stelt VVD-Kamerlid vraag over onlogische covidregels, krijgt tot 5 keer toe geen antwoord

Thierry Baudet (FVD) vroeg Kamerlid Aukje de ...

kuzu

Kuzu haalt tijdens coronadebat snoeihard uit naar D66’er Jan Paternotte: ‘Wat een eikel’

Kamerlid Jan Paternotte (D66) wees Denk-voorman Tunahan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

112
0
We lezen graag je reactie!x