BinnenlandCorona

Voor het kabinet gelden andere coronaregels dan voor de rest van Nederland

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanochtend werd bekend dat Kajsa Ollongren (D66) positief is getest op het coronavirus. Ze zou vandaag samen met Annemarie Jorritsma (VVD) partijleiders Rutte en Kaag van de VVD en D66 ontvangen. Die afspraken zijn geannuleerd. Ollongren was al in het Tweede Kamergebouw aanwezig. Kort voor de geplande afspraak vertrok ze.

Overigens hebben verkenners Jorritsma en Ollongren hun werkzaamheden per direct gestopt nadat er een foto naar buiten was gekomen van Ollongren waarop gespreksnotities te zien zijn die betrekking hebben op de formatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Afgelopen maandag liet staatssecretaris Mona Keijzer weten dat ze positief was getest op corona. “Ha, dus Ollongren was in de buurt van de besmette Keijzer, desondanks bleef ze gewoon werken. En nu blijkt ze ook het virus te hebben. Goed signaal naar de mensen,” twittert schrijver en columnist Özcan Akyol.

Rutte

Jorritsma heeft aangekondigd niet in quarantaine te gaan. Wel laat ze zich over vijf dagen testen. Ze zei dat ‘iedereen zich aan de regels hield bij de gesprekken afgelopen week’.

Demissionair premier Rutte liet zich gisteren testen op het coronavirus, maar toch was hij die dag aan het werk op het Binnenhof. De meeste mensen die zijn getest op corona moeten thuisblijven tot de uitslag, Rutte niet.

De officiële reden daarvoor is dat de premier en Keijzer bij de ministerraad op minstens 1,5 meter van elkaar zitten en daarom viel de gebeurtenis in de derde categorie contacten die het RIVM onderscheidt: de ‘overige contacten’. Daarbij hoef je niet in thuisquarantaine.

Draagvlak

Radioloog Alexander van Straten vat de coronaregels samen: “1. Draag binnen een mondmasker, tenzij je in het kabinet zit. 2. Niet samen binnen sporten, tenzij je in het kabinet zit. 3. Laat je je testen, blijf dan thuis, tenzij je in het kabinet zit.” Eerder liet coronaminister De Jonge zich zonder mondkapje fotograferen in een winkel. Daarnaast is minister Wopke Hoekstra samen met Sven Kramer op de gevoelige plaat vastgelegd in de schaatshal.

“Dit is zo slecht voor het draagvlak dat toch al enorm afbrokkelt,” verzucht Van Straten.

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Dat komt doordat het virus zo intelligent is dat het virus de kabinetsleden wel kan besmetten, zo is kennelijk gebleken, maar zij worden er niet ziek van in tegenstelling tot de massa wat zij ons willen doen geloven.

En de massa? Die gelooft het gelet op de verkiezingsuitslag. Wat wil het tirannieke totalitaire kabinet nog meer?

doornbos
doornbos
3 jaren geleden

Ga vakken vullen. Scheelt maar 1 letter.

Annemiek B.
Annemiek B.
3 jaren geleden

Yep, logisch, zij weten als geen ander dat er niks aan de hand is. Wel leuk dat Rutte nu toch eindelijk zo’n rotstokje in zijn neus heeft gekregen. Ik lekker niet en dat zal ook nooit gebeuren.

Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Bij de staatstelevisie idem dito. Na afloop van o.a op1 gaan ze gezellig met zijn allen met een drankje zonder mondkapje dicht bij elkaar gezellig nog wat napraten!

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x