Homepagina » Natuur en Milieu » Voorlichting over klimaatverandering, via onderwijs en media, is te eenzijdig en te alarmerend. Deze klimaatwaakhond wil tegengeluid bieden
Voorlichting over klimaatverandering, via onderwijs en media, is te eenzijdig en te alarmerend. Deze klimaatwaakhond wil tegengeluid bieden

Voorlichting over klimaatverandering, via onderwijs en media, is te eenzijdig en te alarmerend. Deze klimaatwaakhond wil tegengeluid bieden

Pas geleden werd Stichting Climate Intelligence (Clintel) in het leven geroepen, die moet gaan fungeren als klimaatwaakhond, van zowel de klimaatwetenschap als het klimaatbeleid.

De organisatie krijgt ook een jongerenafdeling; Young Clintel. De bestuursleden vinden dat de voorlichting over klimaatverandering, via het onderwijs en de media, te eenzijdig en te alarmerend is.

Tijdens de lancering van Clintel sprak onder meer hoogleraar Lex Hoogduin. Hij zei dat er grote behoefte is aan een instituut als dit.

Gepolariseerd

“Het klimaatdebat, voor zover het plaatsvindt en zo genoemd kan worden, is gepolariseerd,” zei hij.

“Een tegengeluid, een alternatieve zienswijze zonder klimaatverandering te ontkennen, een waakhond, is geboden,” aldus Hoogduin.

Er wordt gezegd dat het klimaatbeleid goed is, omdat het veel zogenoemde groene banen oplevert.

Treurig voorbeeld

“Dat is maar de helft van het verhaal,” benadrukte de hoogleraar. “Wat je niet ziet, is dat door het scheppen van die groene banen, het geld dat daarvoor wordt ingezet, niet kan worden gebruikt voor het scheppen van banen in de gezondheidszorg, onderwijs en andere sectoren.”

Hij merkte op dat het belangrijk is om te kijken naar het verschil en de verhouding tussen klimaatbeleid en milieubeleid.

“Dat zijn verschillende vormen van beleid,” zei hij. “In de praktijk is de verwarring groot. CO2 als vervuiler zien is een treurig voorbeeld daarvan.”

[Clintel]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

 1. Het klimaat willen ‘redden’ maar niets doen aan milieuvervuiling, is eten van twee walletjes.

  7 likes
  • @,elisabethje

   Het klimaat redden klinkt hetzelfde als wanneer duistere figuren praten over het redden van de mens van zichzelf: bullsh*t. Het klimaat is altijd aan verandering onderhevig. Dat gaat alleen wel over veel langere perioden dan de korte termijn visie die ze gebruiken om de mens de schuld te geven. En de vervuiling komt in feite ook van de elite af. Die willen immers niet dat er andere methoden etc worden gebruik want da verdienen ze geen geld meer. Zij produceren zelf alle troep maar geven de mens de schuld van het gebruik. Bekende tactiek: geef een ander de schuld van wat je zelf doet.

   3 likes
 2. Een waakhond die blaft als er geen inbrekers zijn? Irritant en overbodig.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

mondkapjes

Waarom mondkapjes lang niet zo onschuldig zijn als gedacht

Het gebruik van mondkapjes is lang niet ...