Natuur en Milieu

Voorlichting over klimaatverandering, via onderwijs en media, is te eenzijdig en te alarmerend. Deze klimaatwaakhond wil tegengeluid bieden

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Pas geleden werd Stichting Climate Intelligence (Clintel) in het leven geroepen, die moet gaan fungeren als klimaatwaakhond, van zowel de klimaatwetenschap als het klimaatbeleid.

De organisatie krijgt ook een jongerenafdeling; Young Clintel. De bestuursleden vinden dat de voorlichting over klimaatverandering, via het onderwijs en de media, te eenzijdig en te alarmerend is.

Tijdens de lancering van Clintel sprak onder meer hoogleraar Lex Hoogduin. Hij zei dat er grote behoefte is aan een instituut als dit.

Gepolariseerd

“Het klimaatdebat, voor zover het plaatsvindt en zo genoemd kan worden, is gepolariseerd,” zei hij.

“Een tegengeluid, een alternatieve zienswijze zonder klimaatverandering te ontkennen, een waakhond, is geboden,” aldus Hoogduin.

Er wordt gezegd dat het klimaatbeleid goed is, omdat het veel zogenoemde groene banen oplevert.

Treurig voorbeeld

“Dat is maar de helft van het verhaal,” benadrukte de hoogleraar. “Wat je niet ziet, is dat door het scheppen van die groene banen, het geld dat daarvoor wordt ingezet, niet kan worden gebruikt voor het scheppen van banen in de gezondheidszorg, onderwijs en andere sectoren.”

Hij merkte op dat het belangrijk is om te kijken naar het verschil en de verhouding tussen klimaatbeleid en milieubeleid.

“Dat zijn verschillende vormen van beleid,” zei hij. “In de praktijk is de verwarring groot. CO2 als vervuiler zien is een treurig voorbeeld daarvan.”

[Clintel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
elisabethje
elisabethje
3 jaren geleden

Het klimaat willen ‘redden’ maar niets doen aan milieuvervuiling, is eten van twee walletjes.

Dolex
Dolex
3 jaren geleden

Een waakhond die blaft als er geen inbrekers zijn? Irritant en overbodig.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x