Bewustzijn

Vreemde nieuwe staat van bewustzijn ontdekt

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat er mogelijk nog een derde staat van bewustzijn is, waarin een patiënt volledig bij bewustzijn noch bewusteloos is.

Patiënten die in deze staat verkeren reageren op commando’s en andere stimuli, maar niet op pijn of een operationele ingreep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Afgelopen week presenteerde dr. Jaideep Pandit van het St. John’s College in Engeland zijn bevindingen tijdens een bijeenkomst in Ierland. Zijn werk is gepubliceerd in het tijdschrift Anaesthesia.

Dysanesthesie

Pandit, die de nog onbekende staat van bewustzijn ‘dysanesthesie’ heeft genoemd, onderzocht 34 patiënten die onder narcose waren gebracht. Het gehele lichaam van de patiënten was verlamd, met uitzondering van de onderarm.

Een derde van de patiënten bewoog vingers op commando, ook al waren ze onder narcose, aldus hoofdonderzoeker dr. Ian F. Russell.

“Het opvallende is dat ze alleen hun vingers bewogen op het moment dat we het vroegen. Geen van de patiënten reageerde spontaan op de operatie,” schreef Pandit. “Ze hebben vermoedelijk geen pijn.”

Bewustzijn

Artsen kunnen niet zeker weten of patiënten onder narcose wel of geen pijn voelen. “We hebben geen model voor bewustzijn,” legde Pandit uit. “Het is erg lastig om een monitor te ontwikkelen die iets in de gaten houdt waar je geen model voor hebt.”

Tijdens zijn onderzoek reageerden patiënten op stimuli vanuit een derde staat van bewustzijn. Ze waren niet bij bewustzijn, maar reageerden toch op de commando’s.

Slechts één op de 45.000 patiënten zegt achteraf pijn te hebben gevoeld tijdens een operatie. Gemiddeld krijgt één op de 500 patiënten iets mee van een operatie.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
10 jaren geleden

Er zijn al jaren verhalen bekend, van mensen die hun operatie inclusief de pijn bewust hebben ervaren, maar niet bij “bewustzijn” waren. Dit is voor deze personen een buitengewoon traumatische gebeurtenis. Er is nog een hele weg te gaan op dit vlak.

Awe
Awe
10 jaren geleden

Tesla heeft meerdere malen aangegeven dat hij informatie kreeg vanuit andere dimensies. Het verhaal over de grootste uitvinder van de vorige eeuw en de elite die hem dwarsboomden.
http://www.de-waarheid-sorry.nl/index.php/NWO/25-1980-het-leven-van-tesla.html

s. Verhoeven
s. Verhoeven
10 jaren geleden

Lekker jong die dr. Jaideep Pandit van het St. John’s College in Engeland. “Ze hebben VERMOEDELIJK geen pijn”. Wie leent zich nou voor een rol als labrat?

V
V
10 jaren geleden

Als men op MKULTRA en dat soort dingen zoekt, komt men uit bij 4 staten van bewustzijn. Dit heb ik een tijd geleden opgezocht, weet niet meer precies waar ik het vond maar ik had toen gezien dat er 4 niveau’s in bewustzijn zijn, waarop je dingen kan programmeren in het onbewuste. Moest er opeens aan denken hier. Maar interessant dat er bewijs voor is, dan weet je het wat zekerder.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x