Gezondheid

Homeopathische vaccins in opkomst

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Canadese gezondheidsinstanties hebben in totaal tien homeopathische griepvaccins vrijgegeven voor gebruik.

In het land groeit het aantal toegelaten homeopathische vaccins gestaag. Zo zijn er inmiddels homeopathische vaccins voor polio, voor mazelen en voor kinkhoest.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De nieuwste licenties zijn verstrekt voor een aantal homeopathische griepprikken met de naam Influenzinum. Die worden door verschillende fabrikanten van homeopathische middelen gemaakt, waaronder Homeocan, Boiron en B Jain Pharmaceuticals.

Lobby

De homeopathische vaccins zijn volgens Health Canada, de gezondheidsautoriteit van Canada, ‘veilig en effectief indien ze volgens de instructies op de bijsluiter worden gebruikt’.

De lobby voor de farmaceutische industrie, die voornamelijk bestaat uit sceptici die kwakzalverij willen uitbannen, heeft veel kritiek op het besluit. Volgens Lloyd Oppel, voorzitter van de Raad voor Gezondheidsbevordering in Brits-Columbia, zijn de homeopathische preparaten dusdanig verdund dat er nauwelijks een molecuul overblijft.

Rapport

Afgelopen jaar verscheen de Engelse vertaling van een belangrijk Zwitsers rapport over homeopathie, waarin bewijs wordt geleverd voor de effectiviteit en veiligheid van homeopathische behandelingen.

Dr. Gudrun Bornhöft en professor Peter Matthiessen schrijven in het rapport dat er voldoende bewijs is voor experimentele en klinische effectiviteit, doeltreffendheid en veiligheid van homeopathie.

Bron: Medischdossier.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erik
Erik
10 jaren geleden

Goede vordering, nu ligt in ieder geval niet de volledige macht meer in de handen van de grote farmaceutische industrie.
Nog beter is de macht zelf in handen nemen door bijvoorbeeld gezond te gaan eten/schone werkomgeving enzovoort.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Nu de rest van de Wereld nog!
Als overige regeringen daar een voorbeeld van willen nemen, van Canada, dan is er nog een beetje hoop voor de mensheid.

Linda
Linda
10 jaren geleden

‘Volgens Lloyd Oppel, voorzitter van de Raad voor Gezondheidsbevordering in Brits-Columbia, zijn de homeopathische preparaten dusdanig verdund dat er nauwelijks een molecuul overblijft.’

Ik geloof dit niet.
‘Pharmaceuticals’, zoals hier vermeld, lijkt me niet onder de noemer homeopathie te vallen, om te beginnen.
Homeopathie werkt niet met preventieve vaccins maar gaat uit van de integriteit van het lichaam.
Homeopathie is gebaseerd op ‘de klacht met iets soortgelijks bestrijden’, om het lichaam aan te zetten tot het aanmaken van antistoffen. Dus moet de klacht eerst bekend zijn. Griepen kennen niet vooraf bekende virussen.
Ik weet niet waar de uitspraak ‘homeopathische preparaten dusdanig verdund dat er nauwelijks een molecuul overblijft’ vandaan komt, maar was altijd de reden om het te bestrijden door mensen die er niets van wisten of het snapten, of er geen geld uit konden slaan.
Blijf alert! Als je homeopathie snapt, kan het wonderen verrichten.

Roswell Grey
Roswell Grey
10 jaren geleden

De fabrikanten van homeopathische middelen willen ook gewoon geld verdienen en dienen dus net zo wantrouwend te worden bekeken als de producenten van reguliere medicijnen. Of dacht u soms dat degene die munt wil slaan uit ziekte het wat uitmaakt of dat met een medicijn of een homeopathisch middel gebeurt?

Verder geldt voor homeopathische middelen net zo goed als voor medicijnen, dat eerst maar eens bewezen moet worden dat ze überhaupt wel werken. Maak niet de fout blind te zijn voor kwakzalverij en ordinair winststreven in de wereld van homeopathie, alleen maar omdat je op volkomen legitieme gronden tegen Big Pharma bent.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x