Buitenland

Vrouw (35) sterft aan bloedprop veroorzaakt door AstraZeneca-vaccin

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 35-jarige vrouw uit Groot-Brittannië is gestorven aan een beroerte nadat het AstraZeneca-vaccin een bloedprop in haar brein had veroorzaakt. De patiënt, een Aziatische vrouw, werd zes dagen na haar vaccinafspraak overgebracht naar het ziekenhuis. Twee weken later overleed ze na ‘hevige bloedingen’, schrijft de Daily Telegraph.

Artsen van University College London schrijven over dit geval in het medische tijdschrift The BMJ. Ook twee andere mensen, een 37-jarige blanke vrouw en een 43-jarige Aziatische man, kregen een beroerte, maar zij leven nog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Voor het eerst

Het is voor het eerst dat de prik is gelinkt aan bloedproppen in aderen. Vanwege het risico op bloedproppen krijgen Britten jonger dan 30 sinds enige tijd een alternatief aangeboden. Sinds 7 mei is de grens verhoogd naar 40 jaar.

Bij artsen wordt er nu op aangedrongen om te letten op symptomen van een herseninfarct, de meest voorkomende vorm van infarct bij mensen die het AstraZeneca-vaccin krijgen. Tot de symptomen behoren verwardheid, slapheid en moeite hebben met praten en lopen. Doorgaans treden deze symptomen een maand na vaccinatie op.

Onduidelijk

Hoofdonderzoeker David Werring zei dat de meest voorkomende vorm van door vaccinatie veroorzaakte bloedstolsels nog altijd cerebrale veneuze sinustrombose is, maar dat nog onduidelijk is waarom ze precies ontstaan.

Onze studie laat zien dat een herseninfarct, dat veel vaker voorkomt, mogelijk ook een gevolg is van door vaccinatie veroorzaakte trombose, aldus professor Werring.

[Telegraph]

4.3 32 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
2 jaren geleden

Is er nu niemand die op het idee komt dat het middel erger is dan de kwaal.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

Nou de jonge, roep van erven dorens er nog maar bij om mensen over te halen en zeggen dat ze hun bek moeten houden. Aan mijn lijf geen polonaise!

R W
R W
2 jaren geleden

Tsja, is commentaar nog nodig?

Spooked
Spooked
2 jaren geleden

Opletten? Die spuit niet geven lijkt me een betere zaak.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x