Gezondheid

Zonnebrandcrème vermindert aanmaak vitamine D met 99 procent. Dit moet je weten voordat je je insmeert

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie die in The Journal of the American Osteopathic Association is gepubliceerd, blijkt dat bijna één miljard mensen op aarde een vitamine D-tekort hebben als gevolg van het gebruik van zonnebrandcrème en chronische ziektes.

Mensen komen minder vaak buiten en als ze naar buiten gaan smeren ze zich in waardoor het lichaam vrijwel geen vitamine D meer kan aanmaken, aldus professor Kim Pfotenhauer van de Touro University.

Ze voegde toe dat chronische ziektes als diabetes type 2, nierziekten, ziekte van Crohn en coeliakie ervoor zorgen dat het lichaam de grootst mogelijke moeite heeft om vitamine D uit voedselproducten te halen.

Hormoon

Vitamine D, ook wel een hormoon genoemd, wordt geproduceerd op het moment dat de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

Vrijwel iedere cel in je lichaam bevat vitamine D-receptoren. De vitamine speelt een belangrijke rol bij veel verschillende lichaamsfuncties.

Symptomen van een vitamine D-tekort zijn onder meer zwakke spieren en botbreuken.

99 procent

Twee keer per week vijf tot 30 minuten in de middagzon is al voldoende om genoeg vitamine D binnen te krijgen.

Het is belangrijk om dan geen zonnebrandcrème op je huid te smeren omdat crèmes met beschermingsfactor 15 of hoger de productie van vitamine D3 verminderen met 99 (!) procent.

Wandeling

“Je hoeft niet te gaan liggen zonnebaden op het strand,” zei dr. Pfotenhauer. “Een wandeling maken, waarbij je armen en benen worden blootgesteld, is voor de meeste mensen genoeg.”

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de link tussen vitamine D-tekort en MS, auto-immuunziektes, infecties, longaandoeningen en kanker.

[American Osteopathic Association]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
4 jaren geleden

Loop al ruim 2 1/2 jaar elke dag twee keer met mijn hond door het natuurgebied grenzend aan mijn woning en wel door weer en wind. Heb me nog nooit ingesmeerd, ook nu niet met deze hittegolf en ben gewoon mooi bruin, niet verbrand, nog nooit trouwens en voel me kiplekker.

Weet natuurlijk niet of dit aan het NIET insmeren met chemiespul ligt maar toch.

Wat ik echter veel idioter vind is het feit dat ik dagelijks, en dus nu al ruim 2 1/2 jaar elke morgen op verschillende plekken terug het “dorp” in loop en nagenoeg NOOIT iemand op straat zie lopen, fietsen of wat dies meer zei.
Of ik nu de “villawijk” inkom gelopen of de “gewone huizen wijk”!!!

Het enige wat ik zie zijn huizen cq villa’s met de rolluiken gesloten en geparkeerde auto’s.

Heb af en toe het idee dat hier alleen nog maar ZOMBIES wonen. Ik heb op deze totale periode misschien 50 mensen mogen aanschouwen……en dat begint me toch aan het denken te zetten.

Wat een wereld is dit aan het worden……voor mij mag de klap nu wel komen!!

Gladiator

only you
only you
4 jaren geleden

Smerige rotzooi dat zelfs huidkanker kan veroorzaken?

Snelle Planga
Snelle Planga
4 jaren geleden

En van mij mag de klap helemaal niet komen, heb kleine kinderen die net als mijn vrouw en ik erg gelukkig en blij zijn. En ik gun mijn kinderen niet de wereld die men hier graag ziet klappen of ontstaan. Heb ook een aantal dingen die ik graag zou zien veranderen, zou wat meer willen verdienen, wil meer vrijheid en minder werken, zou willen dat mijn kinderen niet hoeven te knokken later maar aan de andere kant heb ik ook gezien hoe het in andere landen kan zijn dus wie ben ik dan om ontevreden te zijn… Ik stel doelen en werk eraan, volg de gestelde regels en behaal de voorwaarden om een stapje omhoog te kunnen. Het is niet anders maar dat doe ik liever dan de wereld zien vergaan. Overigens is er zoveel geld gemoeid met de samenleving dat, afgezien van een enorme natuurramp de samenleving niet valt. Als oud militair weet ik dat de militairen getraind zijn om niets ontzienend opstanden de kop in te drukken ongeacht welke burger er voor je staat. Helaas, dat wel. De speelruimte die je gegund wordt is groter dan bijvoorbeeld China, maar vergis je niet als de grens overschreden wordt zijn wij in het westen intelligenter, kwaadaardiger en veel bruuter.

tamara
tamara
4 jaren geleden

ik smeer ook niet je kan ook op ander manier je je huid beschermen als je snel verbrand ik heb zelf psoriasis en vroeg van die zalfjes moeten smeren waar door me huid mega gevoelig was ik kon niet meer normaal min de zon komen ik verbranden al binnen 10 min ik heb van leeft tijd 7 jaar tot jaar of 13 die troep gesmeerd toen bijsluiter zelf gelezen er stond letterlijk je huid wordt dunner en je heb meer kan op huidkanker staat er niet meer in ben toen omdat ik tegen veel zonnebrand merken niet tegen kon ablatieven gaan zoeken ik slik nu tapletjes zonbruin die geven beschreming van binnen uit in nu verbrand ik niet meer zon is goed voor je maar niet teveel zon dat is met alles zo

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x