Homepagina » Gezondheid » Zonnebrandcrème vermindert aanmaak vitamine D met 99 procent. Dit moet je weten voordat je je insmeert
Zonnebrandcrème vermindert aanmaak vitamine D met 99 procent. Dit moet je weten voordat je je insmeert

Zonnebrandcrème vermindert aanmaak vitamine D met 99 procent. Dit moet je weten voordat je je insmeert

Uit een studie die in The Journal of the American Osteopathic Association is gepubliceerd, blijkt dat bijna één miljard mensen op aarde een vitamine D-tekort hebben als gevolg van het gebruik van zonnebrandcrème en chronische ziektes.

Mensen komen minder vaak buiten en als ze naar buiten gaan smeren ze zich in waardoor het lichaam vrijwel geen vitamine D meer kan aanmaken, aldus professor Kim Pfotenhauer van de Touro University.

Ze voegde toe dat chronische ziektes als diabetes type 2, nierziekten, ziekte van Crohn en coeliakie ervoor zorgen dat het lichaam de grootst mogelijke moeite heeft om vitamine D uit voedselproducten te halen.

Hormoon

Vitamine D, ook wel een hormoon genoemd, wordt geproduceerd op het moment dat de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

Vrijwel iedere cel in je lichaam bevat vitamine D-receptoren. De vitamine speelt een belangrijke rol bij veel verschillende lichaamsfuncties.

Symptomen van een vitamine D-tekort zijn onder meer zwakke spieren en botbreuken.

99 procent

Twee keer per week vijf tot 30 minuten in de middagzon is al voldoende om genoeg vitamine D binnen te krijgen.

Het is belangrijk om dan geen zonnebrandcrème op je huid te smeren omdat crèmes met beschermingsfactor 15 of hoger de productie van vitamine D3 verminderen met 99 (!) procent.

Wandeling

“Je hoeft niet te gaan liggen zonnebaden op het strand,” zei dr. Pfotenhauer. “Een wandeling maken, waarbij je armen en benen worden blootgesteld, is voor de meeste mensen genoeg.”

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de link tussen vitamine D-tekort en MS, auto-immuunziektes, infecties, longaandoeningen en kanker.

[American Osteopathic Association]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

Loop al ruim 2 1/2 jaar elke dag twee keer met mijn hond door het natuurgebied grenzend aan mijn woning en wel door weer en wind. Heb me nog nooit ingesmeerd, ook nu niet met deze hittegolf en ben gewoon mooi bruin, niet verbrand, nog nooit trouwens en voel me kiplekker.

Weet natuurlijk niet of dit aan het NIET insmeren met chemiespul ligt maar toch.

Wat ik echter veel idioter vind is het feit dat ik dagelijks, en dus nu al ruim 2 1/2 jaar elke morgen op verschillende plekken terug het “dorp” in loop en nagenoeg NOOIT iemand op straat zie lopen, fietsen of wat dies meer zei.
Of ik nu de “villawijk” inkom gelopen of de “gewone huizen wijk”!!!

Het enige wat ik zie zijn huizen cq villa’s met de rolluiken gesloten en geparkeerde auto’s.

Heb af en toe het idee dat hier alleen nog maar ZOMBIES wonen. Ik heb op deze totale periode misschien 50 mensen mogen aanschouwen……en dat begint me toch aan het denken te zetten.

Wat een wereld is dit aan het worden……voor mij mag de klap nu wel komen!!

Gladiator

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Mooi verhaal, Gladiator. Ik heb me ook nog nooit ingesmeerd. Heb mijn kids ook nog nooit ingesmeerd. Niemand ooit verbrand.
Tegenwoordig worden alle kinderen elke dag ingesmeerd; door de moeders en wat zag ik vorige week, toen ik mijn oppasdkindjes van de creche haalde? Daar worden ze ook ingesproeid! Nergens, maar dan ook nergens kan een kind nog een natuurlijke weg volgen. Geef mij de eko-ouders maar.

Rijst
Rijst
Reactie op  Mikkie
2 jaren geleden

Allemaal leuk en aardig, maar het maakt nogal verschil wat voor huidtype je hebt. Jij hebt mazzel met jouw huid. Als ik me niet insmeer ben ik in de felle zo’n binnen de kortste keren zo rood als een kreeft! Dat was als klein kind al zo. Ik kon en kan heel lelijk verbranden als ik me niet insmeer!

Snelle Planga
Snelle Planga
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Uuuuhm met alle respect maar over het algemeen werkt 90% van de mensen gewoon… Hetzij vanuit huis of op kantoor, etc…..

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Inderdaad gladiator, ik ervaar hetzelfde. Je ziet of hoort geen mensen meer. Mensen die waarheid leven, worden nu eénmaal verdrukt blijkbaar in een leugenachtige wereld. Isolement is 1 van de elite haar strategieën om waarheid te onderdrukken.

Jans
Jans
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Maar wat is nu je bij boodschap?
Dat je je nooit insmeert of in een spookdorp woont?
Je reactie ontgaat mij even.

Gerda Last
Gerda Last
Reactie op  Jans
2 jaren geleden

Helemaal eens met Jans, ook in zie het oorzakelijk verband niet met vitamine D tekort…Frustrerende bijgedachten van een rentenier?
Groetjes, Gerda

only you
only you
2 jaren geleden

Smerige rotzooi dat zelfs huidkanker kan veroorzaken?

Snelle Planga
Snelle Planga
2 jaren geleden

En van mij mag de klap helemaal niet komen, heb kleine kinderen die net als mijn vrouw en ik erg gelukkig en blij zijn. En ik gun mijn kinderen niet de wereld die men hier graag ziet klappen of ontstaan. Heb ook een aantal dingen die ik graag zou zien veranderen, zou wat meer willen verdienen, wil meer vrijheid en minder werken, zou willen dat mijn kinderen niet hoeven te knokken later maar aan de andere kant heb ik ook gezien hoe het in andere landen kan zijn dus wie ben ik dan om ontevreden te zijn… Ik stel doelen en werk eraan, volg de gestelde regels en behaal de voorwaarden om een stapje omhoog te kunnen. Het is niet anders maar dat doe ik liever dan de wereld zien vergaan. Overigens is er zoveel geld gemoeid met de samenleving dat, afgezien van een enorme natuurramp de samenleving niet valt. Als oud militair weet ik dat de militairen getraind zijn om niets ontzienend opstanden de kop in te drukken ongeacht welke burger er voor je staat. Helaas, dat wel. De speelruimte die je gegund wordt is groter dan bijvoorbeeld China, maar vergis je niet als de grens overschreden wordt zijn wij in het westen intelligenter, kwaadaardiger en veel bruuter.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Snelle Planga
2 jaren geleden

@Snelle Planga,

Allereerst een opmerking over uw eerdere opmerking inzake de 90% welke werkt etc…

Ik heb aangegeven dat ik over een periode van 2 1/2 jaar een kleine 50 MENSEN buiten heb gezien. En ik zal er 10 of 20 naast zitten maar dit getal is ook maar gekozen om aan te geven dat ik bijna NOOIT iemand buiten zie, altijd gesloten rolluiken zie en het me gewoon op aan het vallen is. Nu is dit een dorpje en geen grote stad maar toch!!

Dan aangaande die klap welke ik bedoel en ik denk ook u. Hierover verschillen we van mening echter ik heb eigenlijk voordat ik hier verder over doorga 1 vraag aan u!
Zou u bereid zijn aan te geven in welke leeftijdscategorie u valt, dus ik hoef echt niet uw leeftijd precies te weten.

Daarna zal ik mijn aanvulling geven. (mijn schatting is dat u rond de 40 bent)

Gegroet,

Gladiator

Snelle planga
Snelle planga
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Nou, nu maakt u mij toch wel nieuwsgierig. Ik ben 35 jaar oud.

jani
jani
Reactie op  Snelle Planga
2 jaren geleden

‘Snelle Planga’

“Basisloon”!! Da’s volgens mij de oplossing voor een gelukkig leven. Zelf bepalen. Wil ik extra verdienen? Okay, dan ga ik werken om extra geld te vergaren. Werk dat bij je past en wat je leuk vindt.

Ik verdenk de overheid ervan dat ze een basisloon kost wat kost tegen zullen houden. Want wat krijg je dan? O.a. gelukkige en tevreden mensen die bijv. niet zo snel ziek zullen worden. En de ‘dure’ artsen vervolgens duimen draaien omdat hun klanten/geldschieters wegblijven.

tamara
tamara
2 jaren geleden

ik smeer ook niet je kan ook op ander manier je je huid beschermen als je snel verbrand ik heb zelf psoriasis en vroeg van die zalfjes moeten smeren waar door me huid mega gevoelig was ik kon niet meer normaal min de zon komen ik verbranden al binnen 10 min ik heb van leeft tijd 7 jaar tot jaar of 13 die troep gesmeerd toen bijsluiter zelf gelezen er stond letterlijk je huid wordt dunner en je heb meer kan op huidkanker staat er niet meer in ben toen omdat ik tegen veel zonnebrand merken niet tegen kon ablatieven gaan zoeken ik slik nu tapletjes zonbruin die geven beschreming van binnen uit in nu verbrand ik niet meer zon is goed voor je maar niet teveel zon dat is met alles zo

RJJ
RJJ
2 jaren geleden

Neem aan dat alle mensen die hierop reageren genoeg vitamine D aanmaken! Volgens mij ging het artikel hier nl. over en niet over allerlei andere zaken. Zelf smeer ik zelden, heb ik (zover ik weet) geen ziekte die vit. D aanmaak remt, kom ik geregeld buiten maar is mijn vit. D toch (erg) laag.

redice
redice
2 jaren geleden

Insmeren met chemische troep en dan langer in de zon blijven want ” ik ben toch ingesmeerd” is de grootste veroorzaker van kanker volgens mij.
Zelf smeer ik enkel met kokos of olijfolie, en enkel als ik er voor langere tijd in moet.
Als je een gans jaar door geregeld je vel blootsteld aan de zon, ook in de winter, kan je huid het beter verdragen in de zomer. Er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk.

Fien
Fien
2 jaren geleden

Ik smeer zelden, alleen iets in mijn gezicht ivm ouderdomsvlekken ( ben nog geen 50) ik ben zeer vaak buiten , op het water of ivm mijn hobby-boerderij. En eigenlijk snel met blote armen en benen. Tòch zit ik aan de ondergrens van vitamine-d, nèt geen tekort dus. Zou het ook kunnen dat de norm niet klopt?

Eponine
Eponine
2 jaren geleden

Jammer dat een artikel als deze meteen geïnterpreteerd wordt als ‘ik hoef me dus niet in te smeren’. 5-30 minuten 2 maal per week in de zon is genoeg voor de aanmaak van vitamine D. De overige tijd is je insmeren dus echt wel wenselijk als je geen huidkanker wilt. Niet alleen als een huid verbrandt loopt deze schade op. Bruin worden is het laatste redmiddel van een huid om zich te beschermen. En als je een zonnebrandcrème zoekt die geen schadelijke stoffen in zich heeft EN de juiste sunblocks: biodermal, ambre solaire of die van dermatoloog Jetske Ultee. Lees haar blogs maar eens over zonnebrandcrème, overigens ook meteen de beste antirimpel crème

Lien Pronk
Lien Pronk
2 jaren geleden

Ik smeer nooit!
Ik wordt mooi bruin 😊
En als ik wel smeer, als ik bijvoorbeeld aan het stran lig, smeer ik na een tijdje met een goeie zonnebrand, zonder troep.

Biemans
Biemans
2 jaren geleden

Het klopt dat bijna iedereen een chronisch te kort heeft aan vitamine D, net als vitamine C. Wij werken samen met een arts die met enige regelmaat zijn resultaten deelt op het gebied van bloedprikken. Als je de resultaten ziet van zijn onderzoeken schrik je. Aanvullen is een must. Wij vullen aan middels een natuurlijke vitamine D en C. Lees het boekje Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekte eens van Dhr Schuitemaker. Deze tekorten hebben zoveel invloed op ons lichaam en welzijn.

x

Check Also

arts

Canadese toparts over corona: ‘Dit is de grootste hoax ooit’

Een arts uit het Canadese Edmonton heeft ...

Diabetes genezen

Diabetes: Is de aarde plat?

Er zijn nog steeds mensen die denken ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x