Homepagina » Buitenland » “VS levert wapens aan terroristen”: Dit is het verhaal van de enige westerse journalist die IS-kopstukken interviewde
"VS levert wapens aan terroristen": Dit is het verhaal van de enige westerse journalist die IS-kopstukken interviewde

“VS levert wapens aan terroristen”: Dit is het verhaal van de enige westerse journalist die IS-kopstukken interviewde

Afgelopen maand gaf een commandant van het al-Nusra Front een explosief interview aan de Duitse journalist Jürgen Todenhöfer, de eerste westerse journalist die toegang kreeg tot IS-gebied.

Al snel werd hij ervan beschuldigd het interview te hebben ‘gefabriceerd’. In een gesprek met Sputnik Deutschland reageerde de Duitse journalist op de kritische geluiden.

Een hooggeplaatste commandant van al-Nusra vertelde in het interview dat zijn terreurorganisatie geavanceerde wapens heeft gekregen van de Verenigde Staten.

Het sensationele interview verspreidde zich al snel over de hele wereld, waarna de Duitse media probeerden de schade te beperken door te stellen dat het interview nep was.

Sterke reacties

Todenhöfer wist van tevoren dat de schokkende onthullingen over westerse steun aan islamitische terroristen sterke reacties teweeg zouden brengen.

“De meesten die mij bekritiseerden wilden de aandacht afleiden van twee dingen,” zei de journalist. “Ten eerste de wapenleveringen aan het Midden-Oosten. De VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland leveren wapens aan het Midden-Oosten en dat is een groot probleem.”

“Ten tweede willen ze de aandacht afleiden van het feit dat mijn interview het mainstream wereldbeeld vernietigt,” zei Todenhöfer. “Er zijn twee kanten die een brute oorlog met elkaar uitvechten.”

Absurde beschuldigingen

Het was lange tijd onzeker of de commandant voor de camera wilde verschijnen. De journalist werd omringd door gewapende mannen met maskers. Uiteindelijk vond het gesprek toch plaats.

“Iedereen weet dat de VS en andere landen wapens leveren aan de rebellen,” zei de journalist. “Ze zeggen dat ze die [wapens] leveren aan de ‘gematigde oppositie’, maar we weten allemaal dat ze in de handen vallen van radicale rebellen en terroristen.”

De westerse media hadden het vooral over de slippers van de commandant, het feit dat hij geen baard had en zijn gouden ring (wat zou bewijzen dat hij geen commandant was).

Volgens Todenhöfer was er geen sprake van een kritische analyse, maar werden er enkel absurde beschuldigingen rondgestrooid.

Schandaal

Sommige militanten van Jebhat al-Nusra hebben een baard, andere niet, aldus de journalist. De media claimden ook dat strijders van al-Nusra geen gouden ringen dragen, maar dat is volgens Todenhöfer onzin. “In Syrië dragen duizenden mensen gouden sieraden.”

Laat al die kritische journalisten maar eens zelf naar het oosten van Aleppo gaan om daar een interview af te nemen met Al Qaida, zei Todenhöfer, die als enige westerse journalist 10 dagen tussen IS-militanten leefde.

Nooit eerder was het een westerse journalist gelukt om IS-kopstukken te interviewen of te praten met gevangenen van IS. Toch werd Todenhöfer door de mangel gehaald.

Hij merkt op dat de mainstream media absoluut niet objectief zijn. “De eenzijdige en onjuiste verslaggeving over het conflict is onderdeel van het schandaal,” zei hij.

Wereldbeeld

“Als iemand zoals ik naar Syrië gaat, vragen stelt en antwoorden krijgt dat terroristen wapens krijgen van de Amerikanen ontstaat er veel ophef, omdat men niet wil dat het westerse wereldbeeld wordt verstoord.”

Todenhöfer wil naar Syrië blijven reizen. Van de opbrengsten van zijn nieuwste boek heeft hij 80 protheses laten maken, die hij aan Syrische kinderen wil geven.

“Ik moet zeggen – en dit is erg belangrijk voor mij – dat de steun die de rebellen krijgen van het Westen in strijd is met de internationale wetten,” besloot hij. “Niemand heeft het recht om wapens te leveren aan opstandelingen die in een soeverein land opereren.”

[Sputnik]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk schreef:

  En terwijl ‘niemand’ afvraagt dat communicatie zelden tot problemen leidt.
  Stadsdelen worden verwoest, maar er zijn altijd wel beelden van de beschietingen.
  Veel gebouwen zijn verwoest, behalve, gsm/g3/g4 verbindingen zijn gewoon in takt!

  Dat was vroeger met telefoon verbindingen toch anders?

  • weg met ons schreef:

   @Henk…Goede opmerking, misschien heeft het met deze te maken?…..GSM 900 heeft voor GSM’s nog een redelijk lage frequentie. Hierdoor hebben GSM 900 netwerken over het algemeen ook een groter en meer doordringend bereik dan GSM 1800 en GSM 1900 netwerken. Hierdoor is de ontvangst met een GSM 900 netwerk in grote gebouwen dus over het algemeen beter. Voor een goede dekking zijn dus minder masten nodig. Nadeel van GSM 900 netwerken is echter dat dat de capaciteit van het netwerk veel lager is dan op netwerken die zenden op een hogere frequentie.”…..Maar soms bekruipt mij het nare gevoel dat de oorlog in Syrië en in het hele MO één groot spel zou kunnen zijn, waarbij een aantal dorpen of huizen kapot zijn geschoten om te dienen als façade voor de rest van de wereld om de indruk te wekken dat er een grote oorlog wordt gevoerd en dit landen het recht geeft te doen wat ze anders niet zouden mogen doen. Net zoals de vluchtelingenstromen, die zouden niet zomaar geaccepteerde worden als er geen oorlog was. Dit is natuurlijk een theoretisch gedachte en berust niet op feiten, maar jouw reactie roept inderdaad vragen op.

  • rashuan schreef:

   Kennen julie haar nog ? ws/pvda-ambtenaar-definitief-functie-kwijt-na-is-tweet

 • weg met ons schreef:

  Maar als het interview nep was, zijn de interviews, beelden, verhalen en plaatjes die de gecontroleerde media en nazi staatszenders rond laten gaan dan niet van dezelfde orde!? Waarom zou men de msm nog vertrouwen als deze stelselmatig alle berichten van de alternatieve media afdoet als nep, complot of iets in die richting? Want, lang niet alle berichten van de alternatieve media kunnen een complot zijn, net zo goed kunnen niet alle berichten van de msm voor waar worden aangenomen en al helemaal niet als deze het WC-eend onderzoek toepast waarmee men zogenaamde complotten of zogenaamde nep berichten wil debunken.

  En wapens leveren is nog maar het topje van de ijsberg, hele huurlegers worden geronseld, opgeleid en gefinancierd door de VS/SA/ISR/EU/T. Hoe anders kan de VS een soeverein land aanvallen? Niet door het zelf te doen, want dat zal de toch heel belabberde politieke imago van de VS tot de grond toe afbreken, vooropgesteld dat dit al niet het geval is.

  • weg met ons schreef:

   BTW, er is nog iets om te weten, namelijk hoe men huurlegers zoals IS, en dat deed men in vele oorlogen, zoals in de WOI, WOII en Vietnamoorlog ook, niet alleen fysiek, maar ook mentaal op de been weet te houden, maar ook waarom deze mensen totaal gevoelloos en gewetenloos anderen kunnen afslachten….. http://www.demorgen.be/buitenland/captagon-het-pepmiddel-van-de-jihad-b8d15f86/

   En dan te bedenken dat huursoldaten die het overleven ooit terugkeren of mogen afreizen naar landen in de EU waar sommigen ook ooit zijn geronseld om te vechten in het MO. Deze mensen hebben niet alleen als beesten anderen en onschuldigen afgeslacht en zijn daardoor gevaarlijk, maar zijn door hun drugsverslaving mentaal een dubbel groot gevaar. Dat zal ook de reden zijn waarom Saoedi-Arabië deze mensen NIET wil opvangen. https://www.youtube.com/watch?v=F5TCbQt_55s

 • Jaya schreef:

  VS hypocrieten.

  • Martijn1205 schreef:

   Wat een onzin, deze berichten komen met sponsoring vanuit Rusland en als er een volk slecht te vertrouwen is dan zijn het wel de Russen.

   Er blijven maar hetzelfde soort berichten komen vanuit dezelfde bron die klakkeloos worden overgenomen. Beetje kansloos.

 • Roy schreef:

  Het interview is inderdaad zo fake als het maar kan..
  Even 10 minuten rondsnuffelen op het web en iederen kan het uitvogelen….

  Hij is niet op de plek waar hij zegt dat hij is..
  Ze zijn op een locatie wat in handen is van het Regime, sterker nog hij wordt begeleid door een soldaat in een syrisch uniform

  De man in het interview zegt dat hij commandant van het Al Nusra-Front is, terwijl deze groepering zich vanaf juli al anders noemt.

  De daadwerkelijke groepering (voormalig Al Nusra-Front) hebben via twitter laten weten dat ze nooit van Jürgen Todenhöfer gehoord hebben..

  En zo zijn er nog veel meer punten die erop wijzen dat het allemaal fake is, ik zou zeggen verifieer uw bronnen en scheidt het kaf van het koren.. Oftewel, wederom pure propaganda..

  • ferrimassi schreef:

   Bron? Dezelfde informatie kun je in de wikileaks vinden. Ook is het ter sprake gekomen in het amerikaanse congres. Maar dat is natuurlijk ook allemaal nep zeker? Je hebt daar tientallen organisaties die een associatie met alqaida hebben.. De wisselende namen is niet meer dan een dwaalspoor. Sinds 9/11 is alqaida not done. Dus gaat men nu door het leven als isis, alnusra of ansar al sharia.. Het is allemaal hetzelfde. Vind het niet raar dat het nu door ze ontkend word, de amerikaanse anti-tank wapens zijn tenslotte verdomde handig.

   • Roy schreef:

    Waarom wordt er nooit naar een bron gekeken als er zulke berichten de wereld in worden geholpen, men leest dit en neemt het voor waarheid aan, te zien aan al de reacties onder dit topic. Als vervolgens wordt gezegd dat het fake is inclusief uitleg worden de bronnen opeens wel belangrijk..
    Men zou zelf de moeite moeten nemen om de artikelen te verifiëren.

    Maar goed, bronnen..

    Hier het bericht dat de naam Al Nusta-Front niet meer gebruikt wordt.

    http://www.tagesschau.de/ausland/nusrafront-alkaida-101.html

    Hier zegt de groepering waar hij claimt van te zijn dat het interview nooit heeft plaatsgevonden

    https://twitter.com/Saeed__Saeed01/status/780787045782458369

    Hier ook een officieel statement van die gasten.

    http://syria.liveuamap.com/en/2016/28-september-jabhat-fateh-alsham-media-official-denies-todenhofer

    Andere bron, de video zelf, daar zie je de man in een syrisch uniform welke hem begeleid. Ook te zien via de reddit link verderop..

    Hier een link op reddit waar de locatie van de opnames bepaald worden..
    Een locatie welke nooit in handen is geweest van de rebellen, maar wel in handen is van het regime

    https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/comments/54qlpr/j%C3%BCrgen_todenh%C3%B6fer_facebook_video_of_interview/

    Als je verder logisch nadenkt zal zo’n commandant nooit toegeven dat ze hulp krijgen van de Verenigde Staten. Iets met eergevoel en verraad. Een acteur van het Regime daarentegen zal dit natuurlijk wel vermelden, iets met propaganda…

    Verder is het ook bekend dat Jürgen Todenhöfer niet vies is van het Regime. Hier ook een stukje over te lezen..

    https://now.mmedia.me/lb/en/AssadLeaks/565291-friends-in-the-media

    • Cleopatra schreef:

     En voor welke bron propageer jij ?

     • Roy schreef:

      “En voor welke bron propageer jij ?”

      Ik propageer verder kijken dan je neus lang is….
      In tegenstelling tot o.a. jou ben ik wel benieuwd of dit nieuwsbericht klopt en kijk vervolgens even verder. Zouden meer mensen moeten doen.

    • weg met ons schreef:

     @Roy – Je kon er op zitten wachten….

     Dergelijke video’s zijn vise versa, ook jij kent nooit de echte bron al denk je van wel en doe je alsof, het enige wat bij je telt is of datgene wat de msm brengt jou lekker in de oren klinkt, de beelden goed overkomen zoals je ze wilt zien en of het verhaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet, maar de bewijzen zijn ook daar een bijeengeraapt zooitje.

     In feite zijn jouw bronnen nog van slechtere kwaliteit, omdat achter deze bronnen veel geld en grote namen schuil gaan die graag de simpele massa willen sturen en beïnvloeden en slechts hun gemanipuleerde verhalen aan ons willen opdringen…Hersenspoelen en indoctrinatie heet zoiets en jij bent daar schijnbaar nogal gevoelig voor. Neemt niet weg dat het voor jou beter is om de alternatieve media te mijden als de pest, das slecht voor je, daar gaat je hoofdje verkeert van staan door telkenmale weg te kijken van wat (eventueel) er verder speelt. Zet de tv aan, lees je krant en houdt verder op met het betweterige mannetje te spelen en doe netjes wat er van je wordt verlangt en val daar een ander niet mee lastig.

     Je bent part of the shift of je bent niks anders dan een goed gelovige hond die zichzelf met kul verhalen omgeeft en die ieder ander die verder kijkt dan jouw kromme snotneus lang is terecht wilt wijzen. Opzouten of anders leren dat er meer in de wereld is dan de lieg- en sprookjesverhalen van de mainstream.

     • Roy schreef:

      Geweldige reactie Weg met ons, je krijgt het voor elkaar om echt totaal niets zinnigs te melden over desbetreffend artikel en over het feit “waarom” ik niet gelijk hebt..

      “Hersenspoelen en indoctrinatie heet zoiets”

      Wat denk je dat de russische media en anti-westerse media doen. Zie alleen al dit artikel en nog meerdere artikelen hier. Wie is waar gevoelig voor?.. Vele van jullie (laat ik het maar bescheiden houden) geloven alles, maar dan ook alles wat via de alternatieve media jullie wereld in word geslingerd..

      Als je hier aantoont dat niet alleen de MSM leugens verspreidt (want dat doen ze zeker, ik heb nooit anders beweert) maar ook de alom geliefde alternatieve media ben je een lastpak, respectloos, een schaap en moet je opzouten..

      Over respectloos gespoken, zum kotsen…
      Jij met je grootspraak over respect, wat een lachertje…

      De laatste jaren is de alternatieve media veranderd in een anti-westen nieuws outlet en dat moeten ze helemaal zelf weten. Maar ga dan niet de MSM beschuldigen van leugens als er net zo veel verspreid worden via de alternatieve media. In plaats van mensen aanvallen die berichten checken zou je het zelf eens moeten proberen ipv jaknikkend de berichten op de alternatieve media te lezen..

     • weg met ons schreef:

      @Roy – Een klein, maar zeker niet onbelangrijk voorbeeld is het verhaal rond “negatieve rente”. Als je de berichten leest dat zul je menen dat negatieve rente echt bestaat, want de msm is onophoudelijk bezig dit door de koppen te rammen van de goedgelovige burger. Kijk, het bericht klopt en is waar, maar negatieve rente is een leugen, want nimmer kan het zo zijn dat rente lager gaat dan nul procent. En dat is dus een mooi voorbeeld van wat de msm doet met berichtgeving in opdracht van hun meesters, eenzijdig gebracht en niet afvragend, uitdiepend of iets ook kan of zelf voor het gezonde verstand uit te leggen valt. Of je moet een echt grote mongool zijn die geld uitleent en daar ook nog rente over gaat betalen, en zo is het hele nieuws rond de oorlogen in het MO ook. Neemt niet weg dat bovenstaande video ook totaal anders kan worden uitgelegd, namelijk belachelijk maken door ogenschijnlijk een doorzichtig verhaal te brengen. Zeg maar, nieuws in een kinderachtig doorzichtig jasjes gieten met de boodschap dat men dergelijke nieuwsgaring niet serieus moet nemen, hetzelfde deed men na 9/11 door de meest idiote complotten op het net te gooien waardoor serieus alternatief nieuws niet langer serieus genomen zou worden.

     • Roy schreef:

      “Een klein, maar zeker niet onbelangrijk voorbeeld is het verhaal rond “negatieve rente”.”

      Wederom compleet off-topic..
      Deze discussie heeft geen zin, als je wat zinnigs heb te melden wil ik de discussie wel met je aan gaan, maar dit heeft geen zin…

      En als ik het goed begrijp beweer je nu ook dat als bovenstaand bericht een leugen zou zijn het ook de schuld van het westen is, om de alternatieve media in een kwaad daglicht te zetten.. Het wordt steeds gekker.. Maar je hebt gelijk hoor. Er worden geen leugens verspreid via de alternatieve media. Het is allemaal de schuld van het grote boze westen… Einde discussie, dit gaat nergens heen…….

     • weg met ons schreef:

      @Roy – Of video’s of berichten waar zijn kun jij niet aantonen door te wijzen op de bron. De bron is in deze dan niet interessant, wel is het belangrijk om te kijken wie de media controleert en financiert en dat soort obscure zaken. Het Duitse Bertelsmann is daar m.i. een goed voorbeeld van en anders wel de staatsomroepen die nimmer of slechts zelden andere geluiden willen laten horen. En laten ze wel andere geluiden horen dan zullen ze aan het eind van het verhaal het geheel toch nog een smerige wending in hun voordeel weten te geven.

     • Rob ter Horst schreef:

      @ weg met ons

      https://www.abs.ch/de/privatpersonen/fuer-den-alltag/alltagskonto/
      Hier betaald de particulier al negatieve rente…

      -0,125% tot CHF 100.000,-
      -0,75% voor hoger dan CHF 100.000,-

      Verder nog iets zinnigs?

     • Roy schreef:

      “@Roy – Of video’s of berichten waar zijn kun jij niet aantonen door te wijzen op de bron. De bron is in deze dan niet interessan”

      Lijkt er op dat je leest wat je wilt lezen.. ik toon het niet aan “door te wijzen op de bron”.. Wel zeg ik dat je je bronnen moet verifiëren. Maar dat zeg ik een discussie met jou heeft verder geen zin en al helemaal niet als er niet begrijpend wordt gelezen..

     • weg met ons schreef:

      @Roy – “Het boze Westen”?….Nee, het door en door verrotte Westen!….En off-topic? Het gaat niet om het onderwerp, maar over hoe we van alle kanten worden gemanipuleerd, bedrogen en verneukt door de mainstream en de gevestigde prostitutie orde….Maffia en moordenaars zijn het!!!. Het is een zegen dat er zoiets bestaat als het alternatieve nieuws, anders hadden jullie soort mensen het rijk voor je alleen gehad, want de gevestigde en totaal gecontroleerde media wil maar wat graag via jullie goedgelovige en vooringenomen ‘postduiven’ graag de wereld onderschijten met hun totaal geesteszieke media religie.

     • weg met ons schreef:

      @Rob ter Horst – zinnig?….zinnig dat is wat zin heeft, een toekomstig nut dient…. Het was een voorbeeld voor de oppervlakkige kijker en wat laat zien dat zolang de gevestigde orde der maffia berichten maar flink in de koppen van de goedgelovigen blijft rammen het vanzelf echt wordt, maar vooral dat het ook kan worden verkocht en uitgevoerd! U gelooft in negatieve rente? Dat is net als bij zoveel gecontroleerd ‘echte’ nieuws ook de bedoeling, want zo kan de macht zijn doel halen en mensen het geld uit de zak kloppen, maar vooral ook zaken sturen eenduidig richting slavernij.

      Jullie jongens zijn nog lang niet wakker, maar dat komt vaak pas als het te laat is en dan nog zal men zijn meesters/onderdrukkers blijven dienen, trouw tot in de grootst mogelijke ellende tot de dood erop volgt…Hoeveel opofferingsgezindheid kan een onderdrukker zich wensen…”komt allen tot mij, u braaf, onderdanig, maar vooral goedgelovig slachtvee!!!”….Menig religie kan er nog een puntje aan zuigen.

     • Rob ter Horst schreef:

      @ weg met ons

      Hoe wakker ben jij, weg met ons? Blijkbaar niet wakker genoeg om te begrijpen dat met 1000, – op die bank, en een negatieve renten van 0,125% er na één jaar nog 998,75 op je rekening staat, naast het feit dat je ongetwijfeld ook nog moet betalen voor je bankrekening(pas).

      Het is een vaststaand feit, negatieve rente of het nu goed of slecht is.

      Dus beste weg met ons, wordt zelf eens wakker…

     • Roy schreef:

      “En off-topic? Het gaat niet om het onderwerp”

      Dat zeg ik, off-topic…

      “maar over hoe we van alle kanten worden gemanipuleerd”

      Zoals bij o.a. dit artikel gebeurt, en door bijvoorbeeld de russen bij dat artikel over de belgische “bombardementen” (met bewijzen van 2014) daar heb je dan weer gelijk in

      “via jullie goedgelovige en vooringenomen ‘postduiven’”

      zo grappig, dat je alleen al durft te beweren dat wij degene zijn die goedgelovig zijn.. ondertussen zuigen jullie alle alternatieve en anti-westerse leugens op als een spons en verspreiden het als een plaag..

      “Jullie jongens zijn nog lang niet wakker”

      🙂 Ook al wordt jullie aangetoond dat jullie gevoerd worden met anti-westerse propaganda blijven jullie het ontkennen. Sterker nog, je zegt zelfs dat het westen achter de anti-westerse propaganda zit.. En dan zijn wij degene die slapen. Slaapwandel lekker verder Weg met ons..vergeet niet je slaapmaskertje af te zetten..

      Overigens hebben zowel Rob als ik nooit gezegd dat wij de MSM wel vertrouwen, sterker nog daar reageer ik (waar mogelijk) ook op onzin berichten..

     • weg met ons schreef:

      @Rob ter Horst – Nogmaals, het is mogelijk omdat de slaven is wijsgemaakt dat het kan en dat het excesteert, natuurlijk is het één grote vuige leugen, zoals zo veel tegenwoordig één grote vuige leugen is, maar dat is niet waar de macht van wakker ligt, dat laten ze over aan degene die zijn geld in rook op ziet gaan. Overigens, onmiddellijk je geld van de bank halen of overhevelen naar één van de weinige banken overmaken die aan deze leugen niet meewerken is een mogelijkheid, net zoals de EU verlaten en een land opzoeken die nog vrijheid en de burger respecteert….Het zal even zoeken zijn, ook weer moeilijk, omdat de macht overal zijn lange tentakels achter weet te krijgen. Maar, zoek en gij zult vinden??….Het is te mooi om waart te zijn?

   • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

    Op Universiteiten leer je dat verklaringen van zware criminelen, incl terroristen, zeer onbetrouwbaar zijn (Het criminele brein). Er worden zelfs lezingen over gehouden.

    Heb eens een gesprek gehad met iemand die deze verklaringen voor zijn beroep afnam. Wat je dan hoort sla je steil van achterover.

  • Jimmy schreef:

   U.S Senator, Hillary Clinton campaigner Kirsten Gillibrand Confirms Hillary Clinton Created ISIS
   Bekijk de video zelf hier (vanaf 2:20)
   https://www.youtube.com/watch?v=uKr6fWv1ASc

  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Al die interessant doenerij over wel of geen bron betreffende zaken die een blinde kan zien is werkelijk stuitend. Bij het overhaaste vertrek van de Amerikanen uit Irak zijn al doelbewust enorme arsenalen achtergelaten met maar een doel en dat is chaos om de Amerikanen een legitieme reden te geven om opnieuw te kunnen ingrijpen. Orde uit Chaos het stokpaardje van de Illuminatie.

   Daarbij is de internationale wapenhandel in handen van totaal gewetenloze die maar een doel hebben en dat is geld. Net als pooiers worden ze gedoogd door de hoerenlopers van de Mossad / Israël CIA / USA etc. die daar hun voordeel bij hebben. Laat de keukenmeiden commentaren en kleuters maar verkassen naar de Fabeltjeskrant met de groeten aan … Vult u zelf maar in !

 • Drie schreef:

  Als je heel lang een gouden tijd hebt gehad
  en je ziet dat steeds minder afnemen afnemen afnemen
  Dan zult je er alles aan doen
  om in de gouden tijd te blijven leven
  het is heel gek leven
  je kan zelf je eigen mensen verkopen of annuleren

  God is de dollar teken
  USA en eu zien dat hun economie bedreigd wordt
  En ze zitten ook nog in de stront schuld
  Kritiek willen ze helemaal niet hebben

  Wat omhoog gaat komt ook weer omlaag

  De toekomst ziet er somber uit voor onze kinderen

 • frans schreef:

  Vanavond nog in Zembla, ; Met CO2 emissie-fraudes vanuit en in Nederland wordt terrorisme in ‘Arabische’ landen gefinancierd. Met DB als hoofd kantoor voor aan en verkoop .

 • Derek schreef:

  En wanneer verschijnt dit op de Nederlandse tv (RTL-SBS-NOS of elders in de MSM, ik kijker naar uit hoor? (sarcasme)

 • loeky123 schreef:

  Russen niet te vertrouwen, regeringen zijn niet te vertrouwen, mensen zijn overal het zelfde, watch more TV, iedereen is hersen spoelt om te geloven, zien is geloven, waar zijn de kritische vragen van onze journalisten, De VS draait op oorlog, hun systeem is wapens leveren, ze leveren aan iedereen, zelfs in 40/45 aan Duitsland. anders was Duitsland snel klaar, geen grondstoffen, geen olie, hoe hou je zo’n extreem oorlog machine draaiende, idd steun, heb geen illusie, het draait om geld, veel geld. en wij betalen BTW. Belasting en de handel gaat door, in Afrika, niet te eten, wel wapens. hier klopt iets niet, maar als je 2 groepen tegen elkaar zet, haat kweekt, en je laat ze tomaten gooien naar elkaar, dan kweek ik de tomaten, dus vrede als niet komen, geld,
  net als geloof, sorry gelovige, maar als je van kind af aan dit hoort, is het waar.
  feiten hoef je dan iets meer.
  zelfde als sinterklaas,
  dus stop met haat mensen, laat de politiek / elite dit maar doen

 • War on Error schreef:

  Draadje duidelijk gekaapt door trollen. Roy voorop. Feitenvrije onzin dat die hier stort.
  ‘t is allemaal niet zo moeilijk, hoor.
  Van wat onze nep-Regering en gecontrolleerde media hierover berichten klopt maar heel weinig.
  Een paar hints:
  “Bush had a pre-scheduled national newscast at 9:30 on 9/11 to announce, what even the FBI didn’t know, that terrorists were behind 9/11.
  read the RENSE article, 911 CNN Reports Boeing 737s Struck WTC, for the full story but a pre-scheduled national newscast to announce 9/11 is proof of foreknowledge of 9/11.
  http://www.rense.com/general65/911h.htm
  ‘Kunst’-studenten, gek genoeg – alleen stapelen van dozen ontstekingsmechanismen:
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=121475

  “On 9/11, Ehud Barak appeared on BBC World television and blamed Osama bin Laden and al Qaida before the towers had even been destroyed. Saying that the world would never be the same, Barak ended by saying that it was now time for the U.S. to start an “operational, concrete war against terror.” Barak’s early analysis became the accepted version and conventional wisdom after 9/11″ http://bollyn.com/how-israel-creates-the-fiend-in-the-war-on-terror/

  http://www.tatoott1009.com/2014/06/27/who-is-isis-really-proof-youre-not-going-to-believe/

  Kerry, Clinton, en Kirby zeggen nu publiekelijk dat zij de rebellen, VSL gaan voorzien van zware wapens. Iedere militair weet dat dat codetaal is om het wapentuig via die weg aan onze doodseskader, onder de naam IS, door te sluizen. IS – objectief gezien kun je niet ontkennen dat die zich bepaald niet Islamitisch gedragen – in tegendeel- en een Staat zijn ze natuurlijk ook helemaal niet. Ergo: propaganda.

  Oorlog via opzetten van Globale Terreurnetwerken is de officiele doctrine van de NAVO. Zo kunnen wij in de NAVO onbeperkt oorlogsmisdaden aan (laten) richten, en niemand zal er voor vervolgd worden. Die dekmantel sturen de globalisten nu naar de AZC’s in onze woonomgevingen. Met alle – bedoelde – gevolgen van dien.

  ‘Blame it on Putin’, ‘blame everything on Muslims/Islam’ is the game’. (zie ‘Downing Street memo’.)
  We kunnen maar beter heel snel de leugens en leugenaars ontmaskeren, en onze souvereiniteit terugveroveren op de globalisten.

 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  >