Buitenland

“VS levert wapens aan terroristen”: Dit is het verhaal van de enige westerse journalist die IS-kopstukken interviewde

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand gaf een commandant van het al-Nusra Front een explosief interview aan de Duitse journalist Jürgen Todenhöfer, de eerste westerse journalist die toegang kreeg tot IS-gebied.

Al snel werd hij ervan beschuldigd het interview te hebben ‘gefabriceerd’. In een gesprek met Sputnik Deutschland reageerde de Duitse journalist op de kritische geluiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een hooggeplaatste commandant van al-Nusra vertelde in het interview dat zijn terreurorganisatie geavanceerde wapens heeft gekregen van de Verenigde Staten.

Het sensationele interview verspreidde zich al snel over de hele wereld, waarna de Duitse media probeerden de schade te beperken door te stellen dat het interview nep was.

Sterke reacties

Todenhöfer wist van tevoren dat de schokkende onthullingen over westerse steun aan islamitische terroristen sterke reacties teweeg zouden brengen.

“De meesten die mij bekritiseerden wilden de aandacht afleiden van twee dingen,” zei de journalist. “Ten eerste de wapenleveringen aan het Midden-Oosten. De VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland leveren wapens aan het Midden-Oosten en dat is een groot probleem.”

“Ten tweede willen ze de aandacht afleiden van het feit dat mijn interview het mainstream wereldbeeld vernietigt,” zei Todenhöfer. “Er zijn twee kanten die een brute oorlog met elkaar uitvechten.”

Absurde beschuldigingen

Het was lange tijd onzeker of de commandant voor de camera wilde verschijnen. De journalist werd omringd door gewapende mannen met maskers. Uiteindelijk vond het gesprek toch plaats.

“Iedereen weet dat de VS en andere landen wapens leveren aan de rebellen,” zei de journalist. “Ze zeggen dat ze die [wapens] leveren aan de ‘gematigde oppositie’, maar we weten allemaal dat ze in de handen vallen van radicale rebellen en terroristen.”

De westerse media hadden het vooral over de slippers van de commandant, het feit dat hij geen baard had en zijn gouden ring (wat zou bewijzen dat hij geen commandant was).

Volgens Todenhöfer was er geen sprake van een kritische analyse, maar werden er enkel absurde beschuldigingen rondgestrooid.

Schandaal

Sommige militanten van Jebhat al-Nusra hebben een baard, andere niet, aldus de journalist. De media claimden ook dat strijders van al-Nusra geen gouden ringen dragen, maar dat is volgens Todenhöfer onzin. “In Syrië dragen duizenden mensen gouden sieraden.”

Laat al die kritische journalisten maar eens zelf naar het oosten van Aleppo gaan om daar een interview af te nemen met Al Qaida, zei Todenhöfer, die als enige westerse journalist 10 dagen tussen IS-militanten leefde.

Nooit eerder was het een westerse journalist gelukt om IS-kopstukken te interviewen of te praten met gevangenen van IS. Toch werd Todenhöfer door de mangel gehaald.

Hij merkt op dat de mainstream media absoluut niet objectief zijn. “De eenzijdige en onjuiste verslaggeving over het conflict is onderdeel van het schandaal,” zei hij.

Wereldbeeld

“Als iemand zoals ik naar Syrië gaat, vragen stelt en antwoorden krijgt dat terroristen wapens krijgen van de Amerikanen ontstaat er veel ophef, omdat men niet wil dat het westerse wereldbeeld wordt verstoord.”

Todenhöfer wil naar Syrië blijven reizen. Van de opbrengsten van zijn nieuwste boek heeft hij 80 protheses laten maken, die hij aan Syrische kinderen wil geven.

“Ik moet zeggen – en dit is erg belangrijk voor mij – dat de steun die de rebellen krijgen van het Westen in strijd is met de internationale wetten,” besloot hij. “Niemand heeft het recht om wapens te leveren aan opstandelingen die in een soeverein land opereren.”

[Sputnik]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
7 jaren geleden

En terwijl ‘niemand’ afvraagt dat communicatie zelden tot problemen leidt.
Stadsdelen worden verwoest, maar er zijn altijd wel beelden van de beschietingen.
Veel gebouwen zijn verwoest, behalve, gsm/g3/g4 verbindingen zijn gewoon in takt!

Dat was vroeger met telefoon verbindingen toch anders?

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Maar als het interview nep was, zijn de interviews, beelden, verhalen en plaatjes die de gecontroleerde media en nazi staatszenders rond laten gaan dan niet van dezelfde orde!? Waarom zou men de msm nog vertrouwen als deze stelselmatig alle berichten van de alternatieve media afdoet als nep, complot of iets in die richting? Want, lang niet alle berichten van de alternatieve media kunnen een complot zijn, net zo goed kunnen niet alle berichten van de msm voor waar worden aangenomen en al helemaal niet als deze het WC-eend onderzoek toepast waarmee men zogenaamde complotten of zogenaamde nep berichten wil debunken.

En wapens leveren is nog maar het topje van de ijsberg, hele huurlegers worden geronseld, opgeleid en gefinancierd door de VS/SA/ISR/EU/T. Hoe anders kan de VS een soeverein land aanvallen? Niet door het zelf te doen, want dat zal de toch heel belabberde politieke imago van de VS tot de grond toe afbreken, vooropgesteld dat dit al niet het geval is.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

VS hypocrieten.

Roy
Roy
7 jaren geleden

Het interview is inderdaad zo fake als het maar kan..
Even 10 minuten rondsnuffelen op het web en iederen kan het uitvogelen….

Hij is niet op de plek waar hij zegt dat hij is..
Ze zijn op een locatie wat in handen is van het Regime, sterker nog hij wordt begeleid door een soldaat in een syrisch uniform

De man in het interview zegt dat hij commandant van het Al Nusra-Front is, terwijl deze groepering zich vanaf juli al anders noemt.

De daadwerkelijke groepering (voormalig Al Nusra-Front) hebben via twitter laten weten dat ze nooit van Jürgen Todenhöfer gehoord hebben..

En zo zijn er nog veel meer punten die erop wijzen dat het allemaal fake is, ik zou zeggen verifieer uw bronnen en scheidt het kaf van het koren.. Oftewel, wederom pure propaganda..

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x