Homepagina » Gezondheid » ADHD is geen ziekte. Deze psycholoog ageert tegen het gemak waarmee kinderen worden volgepropt met pillen
ADHD is geen ziekte. Deze psycholoog ageert tegen het gemak waarmee kinderen worden volgepropt met pillen

ADHD is geen ziekte. Deze psycholoog ageert tegen het gemak waarmee kinderen worden volgepropt met pillen

De meeste wetenschappers beweren dat ADHD een ziekte is die altijd moet worden bestreden met medicijnen. Daar is psycholoog Laura Batstra van de Rijksuniversiteit Groningen het niet mee eens.

Ze kan het niet uitstaan dat kinderen met ADHD-achtig gedrag te horen krijgen dat ze zieke hersenen hebben en aan de pillen moeten. De wetenschap speelt hierin volgens haar een kwalijke rol.

Batstra verzet zich tegen het gemak waarmee medicijnen worden voorgeschreven. “Met het ouder worden verdwijnt het ADHD-gedrag bij 80 procent van de patiënten.”

Niets aan de hand

“Vaak gaat het om kinderen die wegdromen in de klas, die niet een hele dag met taakjes bezig kunnen zijn, die niet stil kunnen zitten,” zegt ze tegen de Volkskrant.

“Met die kinderen is vaak niets aan de hand, maar scholen die worden afgerekend op hun prestaties komen in de problemen als ze te veel van die kinderen hebben.”

Dan zegt de school tegen ouders dat ze hun kind medicatie moeten geven of naar een andere school moeten sturen.

Geen ziekte

“Dat zegt meer over de druk die op scholen ligt om prestaties te leveren dan over het gedrag van kinderen,” aldus Batstra.

Ze benadrukt dat ADHD geen ziekte is. “Er ligt geen biologisch defect aan ten grondslag,” legt ze uit. “Punt uit.”

ADHD is gedrag dat binnen de maatschappij als problematisch wordt ervaren. “Geen ziekte dus, maar gedrag,” voegt ze toe.

Farmaceutische industrie

Hersenwetenschappers stellen dat er verschillen bestaan tussen de hersenen van mensen met en zonder ADHD.

Maar Batstra merkt op dat zij de resultaten ernstig overdrijven of verdraaien. “Wat mij betreft speelt de wetenschap hierin een kwalijke rol.”

Wetenschappers en experts die zeggen dat ADHD een hersenziekte is hebben volgens haar banden met de farmaceutische industrie.

[Volkskrant]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
3 jaren geleden

Nou ik zat net het stuk te lezen, geweldig van Laura Batstra om tegen de verdrukking in te gaan, hoop dat ze overeind blijft, want tja, wetenschappers, Neurologen en vergeet de farma niet …..Er zijn altijd kinderen geweest die gedrags problemen hebben/ hadden is van alle tijden..En er zullen altyd kinderen zijn die een vorm van hersen afwijking hebben…..die laatste zullen altijd geholpen moeten worden…. Nu krijgt het onderwijs geld voor kinderen die anders zijn en dus een Lebel opgedrukt krijgen…… Ik zag onlangs een aardig filmpje op you tube over het onderwijs in Tokio, ik heb zelden zoveel vrolijke lachende kinderen gezien….. Wij missen discipline en regelmaat en bewustwording en verantwoordlijkheid, zo is onze hele maatschappij en als het kan moeten ze allemaal naar de Universiteit …….Daarom komen we zoveel vaklieden te kort………Als je als overheid niet goed inversteerd in kinderen/ jeugd zet je je eigen toekomst op het spel…… Nou maar hopen dat het lichtje gaat branden, maar goed van Laura Batsra…

jenne
jenne
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Louise, de universiteit verarmd créeerd een soort elitair volkje, veel mooier is een samenleving rijk aan artisinale vakmensen, handwerkslieden die over grote artistieke qualiteiten beschikken, en waardevol werk leveren, denk hier maar eens aan !

Frans
Frans
3 jaren geleden

Inderdaad werken ze samen! Geneeskunde. of genees-gerommel, en farmacie, werken samen.
“ziek’zijn of speciaal zijn wordt afgestraft . Het is een markt geworden. Waar alleen geld telt.
Het onderwijs is op zichzelf vergiftigd met verkeerde methoden.
Mthoden die door de regering moeten worden uitgevoerd,
Daarom heb je ook ministers die er geen verstand van hebben maar alleen opdrachten moeten doordrukken van hoger hand.
En ja dat is ook nog zo: wijzelf de mensen lever alle info aan die tegen ons wordt gebruikt.
“ze”laten onszelf onderzoek doen naar onszelf, dat gebeurt op hbo. en hoger niveau.
Onder leiding van professoren die jou onderzoeken laat doen in het veld.
De resultaten daarvan, daarvoor krijg jij de bull. Intussen wordt gekeken hoe de resultaten tegen de mens kunnen worden gebruikt. Dus onderzoeken in het onderwijs op universitair niveau zorgen dat
onderwijs indirect met de farmacie is verbonden zonder dat ze dat echt willen maar gedreven door resultaten van hun school.
Binnenkort gaan wij het allemaal snappen en komt er verandering die een zegen zal zijn voor onze kinderen.

jenne
jenne
3 jaren geleden

Ben nu 81, maar herken me zelf in dit soort kinderen, niet echt iets verkeerd mee, het is het huidige systeem die veel kwaad doet aan dit soort kinderen/mensen.
Kinderen die opgroeien, hebben warmte en veel begrip nodig van hun ouders, en wel speciaal hun moeders, kinderen al heel vroeg op overblijf schooltjes sommigen al van af hun 3e levensjaar, kom op het zijn geen jonge hondjes.
Ik ben opgegroeit in een hele verwarrende tijd, met vreselijk verwarrende situaties binnen onze familie WWII, daarna Amsterdam, mijn moeder was altijd bij me, samen gedichten lezen, of dingen bespreken, want ik zat vol trauma, net als alle andere kinderen van mijn leeftijd, maar er was nooit echt aandacht
voor ons, en nu is het compleet gefoccust op een Joods meisje uit Oostenrijk, ben niet jaloers maar vind het schandelijk, het wegzetten van alles wat Nederlands is, iedere keer als ik een vliegtuig met proppelors hoor, krimpt er iets in mekaar in mijn binnenste, om dat dit geluid me herinnert aan de laag vliegende, terug komende bommen werpers uit Duitsland, brandend, op één motor, laagvliegent om aan het flak te ontkomen, sommigen wuifden uit hun cockpit, verschillende malen in mijn broek gepoept, en dan wasten we onze onderbroeken en achterwerken aan de slootkant, maar goed, het ging over kinderen, nu ik denk dagelijks aan mijn jeugd ouders vrienden en gebeurtenissen, wij de samenleving bezitten niets mooiers en belangrijker als onze kinderen !!!

War on error
War on error
3 jaren geleden

mw. drs. Batstra heeft gelijk – maar krijgt het niet.
In de jaren ’90 heeft de wetenschap de contract research omarmd. Tegelijk zijn onze universiteiten gepoliticeerd. Het systeem staan ten dienst van het globalisme, is dus gericht tegen de menselijke maat.

Dit is een mooi voorbeeld van de manier waarop Big Pharma die duivelse doelen nastreeft, en tevens ons financieel uitkleedt.
Dit is een combinatie van ‘Marketing by Fear’, en ‘Marketing by Deception’

Big Pharma zit op de stoel van de wetgever. Schrijft niet alleen zelf de protocollen (ziektebeelden, diagnose én behandelingen, incl. VOORGESCHREVEN medicatie), maar ook de wetgeving, toezicht, tuchtcommissies én de inrichting van de gezondheidszorg/ deals met de z.k.verzekeraars.

Komt nog bij dat van de medicatie tegen ADHD bekend is – maar wordt verzwegen – dat veel kinderen op latere leeftijd blijken hersenschade te hebben opgelopen. En chronische patienten blijven – levenslang.
Kassa!

Gek hè?, Dat de premies en eigen bijdrage blijven stijgen – en de verzekeraars tevens miljarden blijven uitkeren aan de aandeelhouders.

Over de onzin van ADHD en de enorme zwendel hieromtrent is overweldigend veel uitgebreid gedocumenteerde informatie. Een paar hints:
http://adderall-braindamage.blogspot.it/2011/02/ritalin-and-adderall-do-cause-brain.html
http://www.cchrint.org/2010/07/05/hidden-facts-about-ritalin-side-effects-include-brain-damage-psychosis-severe-dependence-paranoia/

https://www.researchgate.net/publication/270649984_The_New_York_Times_and_the_ADHD_Epidemic

Dit past prima in de plannen van de globalisten. Zombificatie van de mensheid, grootschalig ombouwen van mensen tot ‘Transhumans’, die zo in staat zijn het tempo van robots bij te houden.
Waar globalisten een pesthekel aan hebben:
ouderwetse mensen, die nog zelf rationeel kunnen denken, en hun intelligentie gebruiken.

Hier wordt dat herkenbaar in beeld gebracht; echt goed om dit eens te bekijken, je herkent het meteen – alleen we draven te veel door in de rat race om zelf ook de punten te verbinden:
https://www.youtube.com/embed/ShThTH3liPU?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&start=1089&wmode=transparent

vladi
vladi
3 jaren geleden

ze proppen overal overmatig suiker in.
vind je het gek dat de kinderen hyperactief zijn.

en dan ook nog die geraffineerde suiker.

sinds ik suiker geminderd heb en de suiker die ik zelf toevoeg is bio-riet/palmsuiker,
voelt mijn energiestroom schoner aan en beter te doseren.

ik ben dakdekker,ik verbruik zoeen 3500 calorien per dag,het is voor een beroep als dakdekker zeer belangrijk dat je fris bent en gefocust (je ligt zo onder op de betonnen vloer).
daar heb je schone energie voor nodig.

leer een kind mediteren.
detox je kind want ze zijn gevaccineerd.

gebruik cbd olie
gebruik manuka honing of het enzymen concentraat ervan (sterker dan welke anti biotica dan ook)

ik ben al zeker tien jaar niet ziek geweest 🙂

fight for freedom

jenne
jenne
Reactie op  vladi
3 jaren geleden

vladi, mooi en heel positief, bedankt we kennen elkaar groet !

vladi
vladi
Reactie op  jenne
3 jaren geleden

groet

fff

Frans2
Frans2
Reactie op  vladi
3 jaren geleden

” Van suiker worden kinderen druk – Fabeltjeskrant
Studie na studie heeft inmiddels al aangetoond dat van zo’n verband geen sprake is. En die studies zijn niet van vandaag of gisteren. Al in 1994 werd bijvoorbeeld een onderzoek uitgevoerd aan de Vanderbilt Universiteit in Tennessee, waarin de fabel werd ontkracht. ”

https://www.quest.nl/artikel/van-suiker-worden-kinderen-druk-fabeltjeskrant

vladi
vladi
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

vlieg,kots en stront,dat is het enige waar ik aan denk als ik jou en nog een aantal clowns lees…….quest LMFAO.

fff

Frans2
Frans2
Reactie op  vladi
3 jaren geleden

Ach lieve vladi, je bent zo aandoenlijk als je boos bent door gebrek aan argumenten.

xxx

vladi
vladi
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

boos??er staat duidelijk LMFAO laugh my fucking ass off.

psychopaten verdraaien de boel altijd,je kunt niet met ze onderhandelen of discussieren.

vorige keer heb ik met twee documentaires honderden argumenten aangevoerd,daar heb geen reactie van jou opgehad.

trol er maar op los,you can fool some people
but you can´t fool all the people
all the time.

fff

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Je woordkeuze verraad je machteloosheid vladi.

XXX

vladi
vladi
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

studie na studie………..man man man wat een clown.

fff

Louise
Louise
3 jaren geleden

@ jenne, ik ben het helemaal met je eens over ambacht en creativiteit en kennis….. ik zeg wel eens als de hele babyboom generatie op de wolk zit is het gedaan met vakmanschap en kennis , nu al zie dagelijks vacatures de bouw wereld komt nu al 10.000 duizenden vacatures te kort en net las ik het gebrek aan goede vrachtwagen chauffeurs…. Er is dus wel degelijk iets mis met ons systeem……..met het onderwijs,jeugd, opvoeding…..in ieder geval vraag en aanbod….. En tja, Jenne ,ik las net een treurig verhaal in het AD van vandaag, over een jongen van 20 jaar oud met een Burnout omdat hij het allemaal niet meer aan kon, de druk van school en van de ruziënde gescheiden ouders die allemaal universitaire waren opgeleid en hij op het vmbo zat……….jouw generatie met al z’n treurigheid zijn wel sterke mensen geworden ……maar nu zijn kinderen niet meer weerbaar en onzelfstandig, alles wordt voor ze geregeld, ik zie zelden kinderen nog buiten spelen, maar dit noemt men hier de vooruitgang , sorry maar zelden zoveel dom en oppervlakkig volk gezien……het generaliseren , maar vrolijker word je er niet van…..

onbekend
onbekend
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Juist Louise, vroeger, ik at volkorenbrood (nog steeds), speelde veel buiten, met de fiets naar school en dit altijd, ik at zoveel mogelijk gezond en alles, maar toch, op school tussen die praatzieke geraffineerde anticonceptie slikkende suikerspinnen, voelde ik me niet op mijn plaats.

jenne
jenne
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Louisa, lang geleden ben ik met een oom mee op reis geweest was in de 60 iger jaren, naar de Stad in Frankrijk gelegen Nancy, nou daar waren letterlijk honderde kleine bedrijven, waar de mooiste gebruiks voorwerpen werden gefabriseerd, want
ook gebruiks voorwerpen mogen mooi zijn, en een plezier voor het oog.
We waren bij een fabriek waar men band picotement fabriseerde weven dan, dat werd gebruikt om op kleding, af te zetten, mijn oom was specialist voor de klederdrachten, zijn stoffen kwamen uit oostenrijk de rauwbonten dan.
In Nancy is niets meer te vinden, de laatste fabriek, Bacarat van het Cristal is verkocht aan de Chinezen en is al ontmanteld,
de Chinezen hebben practisch alle mooie industrien gekocht en overgebracht, een betere en langduriger visie.
En wij blijven zitten met een lege dop, en veel chagrijn

Jer
Jer
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Ho wacht even Louise, het komt door de maatschappij die zo veranderd is dat die jongen van 20 een burnout heeft gekregen. Tegenwoordig wordt alles van ze verwacht op zo’n vroege leeftijd. Kinderen mogen tegenwoordig haast niet meer eens kind zijn. Ze moeten maar zo snel mogelijk volwassen worden van de maatschappij vergelijken met vroeger. Vergelijk een kind van 10-12 jaar geleden en nu. Dan zie je al een groot verschil in het gedrag die ze vertonen. Ook omdat de maatschappij tegenwoordig alleen maar snel, snel, snel en sneller moet gaan, geeft dat ook druk op die jonge generatie dat er steeds meer van hun verwacht wordt en meer moeten kunnen.

Ik geef je verder groot gelijk over dat de babyboom generatie van nu op een wolk zitten. De tienergeneratie van nu is inderdaad een f*cked up generatie geworden vergelijken met 10 jaar geleden om het ff zo grof te zeggen.

War on error
War on error
3 jaren geleden

Zag gister een interview over een internet/e-commerce project in Somalië.
De projectleider over heel jonge lokale medewerkers: “homo digitalis”. De Ideale medewerker, in zijn optiek.

En verder: online games – militaire aannemers monitoren de prestaties, en proberen de besten te recruteren.
Alles is oorlog nu.
Al dat wapentuig.
Dat gejank dat de militairen veels te weinig geld krijgen.
Dus meer geld, en meer/nieuwer wapentuig
Bij gebrek aan noodzaak aan oorlogen te voeren, beginnen we ze ‘gewoon’ (maar noemen het ‘vredesmissies’)
Het Jeugdjournaal legt het wel even uit in Jip en Janneke taal, goed – want voor onze veiligheid; propaganda als nieuws – is waar onze Kinderen mee worden volgestort.
(Het is op scholen verplicht, de NPO-‘programma’s ‘ voor kinderen te laten zien; eigenlijk is ook het ‘genderbewustzijn’ erin rammen Bolsjewiekse indoctrinatie).

Logisch, dat sommige kinderen druk (of is het geschokt?) reageren.
Laat ze die Bolsjewiekse heilsoldaten voor de klas wegjagen.
Soms lijkt het wel alsof iedereen gek is geworden;
het is al wanneer die (gekkies) de meerderheid vormen dat dat het nieuwe normaal is – ‘vooruit’.
zou “all power to our children” niet beter zijn dan die Haagse maffia, met die ‘Lachende Scheerkwast’ voorop?

Die (kinderloze) ‘Lachende Scheerkwast’ wat weet die nu helemaal wat kinderen nodig hebben? Hij laat zich de les lezen – achter de schermen, in de formatie – door parasieten die met een pennenstreek de staatsruif mogen leegvreten.
o.a. ten koste van extra geld voor voldoende docenten voor de klas.
Zo’n ‘Technocraat’ (vs. ‘Democraat’) gooit kinderen liever vol psycho-actieve pillen (niet gelijk aan geneesmiddelen!), dan oplossingen waarin bedoelde parasieten niet geïnteresseerd in zijn.

Marie
Marie
3 jaren geleden

Grote bewondering voor deze vrouw! Laten we allemaal licht en kracht naar haar sturen! Alle beetjes helpen!

wim van dijk
wim van dijk
3 jaren geleden

ik heb 22 jaar als directeur van een school voor speciaal onderwijs verbonden aan kinder- en jeugdpsychiatrie van het AMC gewerkt.De toenmalige hoogleraar Boudewijn Gunning promoveerde op het gebruik van Clonidine,het middel,dat toen werd gebruikt .Al spoedig bleek dit middel erger dan de kwaal en mocht niet meer worden gebruikt.Daarna kwamen ritalin en tegretol.Nooit is onderzocht wat deze pillen op lange termijn voor gevolgen hebben op de ontwikkeling van de hersenen.

x

Check Also

huisarts

Huisarts doet verslag vanuit enige coronapost Groningen: ‘Er waren de hele avond nul coronapatiënten’

Gistermiddag schreven de media dat het aantal ...

groenlinks

‘Graaiend’ GroenLinks-Kamerlid wordt locoburgemeester: ‘Kwalijk dat ze blijft meedraaien in baantjescarrousel’

Het omstreden GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks verlaat de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x