Gezondheid

ADHD is geen ziekte. Deze psycholoog ageert tegen het gemak waarmee kinderen worden volgepropt met pillen

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste wetenschappers beweren dat ADHD een ziekte is die altijd moet worden bestreden met medicijnen. Daar is psycholoog Laura Batstra van de Rijksuniversiteit Groningen het niet mee eens.

Ze kan het niet uitstaan dat kinderen met ADHD-achtig gedrag te horen krijgen dat ze zieke hersenen hebben en aan de pillen moeten. De wetenschap speelt hierin volgens haar een kwalijke rol.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Batstra verzet zich tegen het gemak waarmee medicijnen worden voorgeschreven. “Met het ouder worden verdwijnt het ADHD-gedrag bij 80 procent van de patiënten.”

Niets aan de hand

“Vaak gaat het om kinderen die wegdromen in de klas, die niet een hele dag met taakjes bezig kunnen zijn, die niet stil kunnen zitten,” zegt ze tegen de Volkskrant.

“Met die kinderen is vaak niets aan de hand, maar scholen die worden afgerekend op hun prestaties komen in de problemen als ze te veel van die kinderen hebben.”

Dan zegt de school tegen ouders dat ze hun kind medicatie moeten geven of naar een andere school moeten sturen.

Geen ziekte

“Dat zegt meer over de druk die op scholen ligt om prestaties te leveren dan over het gedrag van kinderen,” aldus Batstra.

Ze benadrukt dat ADHD geen ziekte is. “Er ligt geen biologisch defect aan ten grondslag,” legt ze uit. “Punt uit.”

ADHD is gedrag dat binnen de maatschappij als problematisch wordt ervaren. “Geen ziekte dus, maar gedrag,” voegt ze toe.

Farmaceutische industrie

Hersenwetenschappers stellen dat er verschillen bestaan tussen de hersenen van mensen met en zonder ADHD.

Maar Batstra merkt op dat zij de resultaten ernstig overdrijven of verdraaien. “Wat mij betreft speelt de wetenschap hierin een kwalijke rol.”

Wetenschappers en experts die zeggen dat ADHD een hersenziekte is hebben volgens haar banden met de farmaceutische industrie.

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
6 jaren geleden

Nou ik zat net het stuk te lezen, geweldig van Laura Batstra om tegen de verdrukking in te gaan, hoop dat ze overeind blijft, want tja, wetenschappers, Neurologen en vergeet de farma niet …..Er zijn altijd kinderen geweest die gedrags problemen hebben/ hadden is van alle tijden..En er zullen altyd kinderen zijn die een vorm van hersen afwijking hebben…..die laatste zullen altijd geholpen moeten worden…. Nu krijgt het onderwijs geld voor kinderen die anders zijn en dus een Lebel opgedrukt krijgen…… Ik zag onlangs een aardig filmpje op you tube over het onderwijs in Tokio, ik heb zelden zoveel vrolijke lachende kinderen gezien….. Wij missen discipline en regelmaat en bewustwording en verantwoordlijkheid, zo is onze hele maatschappij en als het kan moeten ze allemaal naar de Universiteit …….Daarom komen we zoveel vaklieden te kort………Als je als overheid niet goed inversteerd in kinderen/ jeugd zet je je eigen toekomst op het spel…… Nou maar hopen dat het lichtje gaat branden, maar goed van Laura Batsra…

Frans
Frans
6 jaren geleden

Inderdaad werken ze samen! Geneeskunde. of genees-gerommel, en farmacie, werken samen.
“ziek’zijn of speciaal zijn wordt afgestraft . Het is een markt geworden. Waar alleen geld telt.
Het onderwijs is op zichzelf vergiftigd met verkeerde methoden.
Mthoden die door de regering moeten worden uitgevoerd,
Daarom heb je ook ministers die er geen verstand van hebben maar alleen opdrachten moeten doordrukken van hoger hand.
En ja dat is ook nog zo: wijzelf de mensen lever alle info aan die tegen ons wordt gebruikt.
“ze”laten onszelf onderzoek doen naar onszelf, dat gebeurt op hbo. en hoger niveau.
Onder leiding van professoren die jou onderzoeken laat doen in het veld.
De resultaten daarvan, daarvoor krijg jij de bull. Intussen wordt gekeken hoe de resultaten tegen de mens kunnen worden gebruikt. Dus onderzoeken in het onderwijs op universitair niveau zorgen dat
onderwijs indirect met de farmacie is verbonden zonder dat ze dat echt willen maar gedreven door resultaten van hun school.
Binnenkort gaan wij het allemaal snappen en komt er verandering die een zegen zal zijn voor onze kinderen.

jenne
jenne
6 jaren geleden

Ben nu 81, maar herken me zelf in dit soort kinderen, niet echt iets verkeerd mee, het is het huidige systeem die veel kwaad doet aan dit soort kinderen/mensen.
Kinderen die opgroeien, hebben warmte en veel begrip nodig van hun ouders, en wel speciaal hun moeders, kinderen al heel vroeg op overblijf schooltjes sommigen al van af hun 3e levensjaar, kom op het zijn geen jonge hondjes.
Ik ben opgegroeit in een hele verwarrende tijd, met vreselijk verwarrende situaties binnen onze familie WWII, daarna Amsterdam, mijn moeder was altijd bij me, samen gedichten lezen, of dingen bespreken, want ik zat vol trauma, net als alle andere kinderen van mijn leeftijd, maar er was nooit echt aandacht
voor ons, en nu is het compleet gefoccust op een Joods meisje uit Oostenrijk, ben niet jaloers maar vind het schandelijk, het wegzetten van alles wat Nederlands is, iedere keer als ik een vliegtuig met proppelors hoor, krimpt er iets in mekaar in mijn binnenste, om dat dit geluid me herinnert aan de laag vliegende, terug komende bommen werpers uit Duitsland, brandend, op één motor, laagvliegent om aan het flak te ontkomen, sommigen wuifden uit hun cockpit, verschillende malen in mijn broek gepoept, en dan wasten we onze onderbroeken en achterwerken aan de slootkant, maar goed, het ging over kinderen, nu ik denk dagelijks aan mijn jeugd ouders vrienden en gebeurtenissen, wij de samenleving bezitten niets mooiers en belangrijker als onze kinderen !!!

War on error
War on error
6 jaren geleden

mw. drs. Batstra heeft gelijk – maar krijgt het niet.
In de jaren ’90 heeft de wetenschap de contract research omarmd. Tegelijk zijn onze universiteiten gepoliticeerd. Het systeem staan ten dienst van het globalisme, is dus gericht tegen de menselijke maat.

Dit is een mooi voorbeeld van de manier waarop Big Pharma die duivelse doelen nastreeft, en tevens ons financieel uitkleedt.
Dit is een combinatie van ‘Marketing by Fear’, en ‘Marketing by Deception’

Big Pharma zit op de stoel van de wetgever. Schrijft niet alleen zelf de protocollen (ziektebeelden, diagnose én behandelingen, incl. VOORGESCHREVEN medicatie), maar ook de wetgeving, toezicht, tuchtcommissies én de inrichting van de gezondheidszorg/ deals met de z.k.verzekeraars.

Komt nog bij dat van de medicatie tegen ADHD bekend is – maar wordt verzwegen – dat veel kinderen op latere leeftijd blijken hersenschade te hebben opgelopen. En chronische patienten blijven – levenslang.
Kassa!

Gek hè?, Dat de premies en eigen bijdrage blijven stijgen – en de verzekeraars tevens miljarden blijven uitkeren aan de aandeelhouders.

Over de onzin van ADHD en de enorme zwendel hieromtrent is overweldigend veel uitgebreid gedocumenteerde informatie. Een paar hints:
http://adderall-braindamage.blogspot.it/2011/02/ritalin-and-adderall-do-cause-brain.html
http://www.cchrint.org/2010/07/05/hidden-facts-about-ritalin-side-effects-include-brain-damage-psychosis-severe-dependence-paranoia/

https://www.researchgate.net/publication/270649984_The_New_York_Times_and_the_ADHD_Epidemic

Dit past prima in de plannen van de globalisten. Zombificatie van de mensheid, grootschalig ombouwen van mensen tot ‘Transhumans’, die zo in staat zijn het tempo van robots bij te houden.
Waar globalisten een pesthekel aan hebben:
ouderwetse mensen, die nog zelf rationeel kunnen denken, en hun intelligentie gebruiken.

Hier wordt dat herkenbaar in beeld gebracht; echt goed om dit eens te bekijken, je herkent het meteen – alleen we draven te veel door in de rat race om zelf ook de punten te verbinden:
https://www.youtube.com/embed/ShThTH3liPU?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&start=1089&wmode=transparent

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x