Buitenland

Hoe Wit-Rusland de lockdown-leugen ontmaskert

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen het coronavirus ook in Europa om zich heen begon te grijpen, kondigden de meeste overheden een strikte lockdown af. Er waren enkele uitzonderingen, waarbij de meeste aandacht uitging naar Zweden. Er is nog een land dat zijn eigen koers voer: het Wit-Rusland onder Loekasjenko.

In Wit-Rusland werden bij de grenzen quarantainestations opgezet waar onder andere de temperatuur van mensen werd gemeten. “Dit systeem werkt echt,” zei minister van Volksgezondheid Vladimir Karanik. Bij meer dan 250 mensen werd een virusbesmetting vastgesteld, maar de meesten bleken griep te hebben, aldus persbureau Belta. Loekasjenko adviseerde mensen om thuis te blijven bij klachten.

Dodelijke pandemie?

In Wit-Rusland werd gewoon gevoetbald en fans mochten vanaf de tribune toekijken. Bioscopen, cafés en restaurants bleven open en bijeenkomsten konden doorgaan. De economie werd niet stilgelegd. Loekasjenko stelde zelfs de verkiezingen niet uit.

Westerse journalisten deden lacherig over de Wit-Russische corona-aanpak. De wiskundige modellen van Neil Ferguson, op basis waarvan politici het besluit namen om in lockdown te gaan, voorspelden tussen de 54.090 en 71.616 sterfgevallen in Wit-Rusland.

In Wit-Rusland wonen zo’n 9,5 miljoen mensen. Tot 12 december waren er in het land 1263 coronadoden gemeld. Je kunt dus niet spreken van een dodelijke pandemie. Critici beweerden echter dat Loekasjenko het ware dodental verzweeg.

Groot probleem

Als we kijken naar de cijfers, dan zien we dat er in het tweede kwartaal van 2020 35.868 Wit-Russen zijn gestorven. Er was sprake van enige oversterfte – 5605 – maar het cijfer komt bij lange na niet in de buurt van de voorspellingen.

In Engeland en Wales, landen die wel op slot gingen, bedroeg de oversterfte in het tweede kwartaal bijvoorbeeld 54.798, op een bevolking van 59,5 miljoen mensen. De oversterfte in Engeland en Wales lag dus relatief gezien een stuk hoger dan in Wit-Rusland.

Voor mensen die beweren dat lockdowns noodzakelijk zijn om massale sterfte als gevolg van de coronapandemie te voorkomen, vormt Wit-Rusland een groot probleem. Ondanks de beperkte maatregelen in Wit-Rusland was de sterfte daar – ook relatief bekeken – lager dan in Engeland en Wales, waar nog steeds strenge regels van kracht zijn.

[Zero Hedge via OffGuardian]

4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marleen
Marleen
1 jaar geleden

De wit-russen hebben meer verstand dan de europese politiekers.

Jay
Jay
1 jaar geleden

Probleem is dat dit nieuws de massa niet bereikt en indien wel, ‘fact’checkers dit wel even zullen reduceren tot nepnieuws of een of andere dictoriale doofput
(NB alsof die man er ook maar enig belang bij heeft; het zou immers een (nog) grote(re) opstand uit kunnen lokken wanneer mensen bij bosjes sterven wegens die chinese kuch…)

Wil
Wil
1 jaar geleden

Lastige keuze, mochten we die gehad hebben. Of een Loekasjenko zonder lockdown of een Rutte met Lockdown.

Martin
Martin
1 jaar geleden

Nieuws voor de mainstream media.
Maar die kijken liever de andere kant op.
Of worden ze ertoe gedwongen?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

65
0
We lezen graag je reactie!x