Homepagina » Bewustzijn » “Bestaan van de ziel niet in strijd met natuurkundige wetten”
"Bestaan van de ziel niet in strijd met natuurkundige wetten"

“Bestaan van de ziel niet in strijd met natuurkundige wetten”

Theoretisch natuurkundige Henry P. Stapp van de Universiteit van Californië-Berkeley werkte samen met enkele grondleggers van de kwantummechanica. Hij zegt dat het bestaan van de ziel past binnen de wetten van de natuurkunde.

Het is niet waar dat geloof in de ziel onwetenschappelijk is, aldus Stapp. Het woord ‘ziel’ verwijst naar een persoonlijkheid die onafhankelijk is van het brein of de rest van het lichaam en die na de dood blijft bestaan.

Stapp legt uit dat de grondleggers van de kwantummechanica de wereld in tweeën moesten opdelen. Aan de ene kant kon de klassieke wiskunde de fysieke processen beschrijven, aan de andere kant beschrijft de kwantummechanica een rijk ‘dat niet geheel kan worden verklaard door fysisch-geografisch determinisme’.

Om de onzichtbare kwantumwereld zichtbaar te maken bestuderen wetenschappers de effecten die het kwantumsysteem heeft op de fysieke processen. De keuze die een onderzoeker maakt blijkt hierbij een sleutelrol te spelen. De keuze van een waarnemer die met het kwantumsysteem werkt heeft invloed op manifestaties in de fysieke wereld.

Stapp legde deze wisselwerking tussen een wetenschapper en zijn experiment als volgt uit: “Het is net als een blinde man met een wandelstok: als hij de stok losjes vasthoudt is de grens tussen de persoon en de externe wereld de ruimte tussen de hand en de stok; maar als hij de stok stevig vasthoudt wordt de stok onderdeel van het onderzoek: de persoon denkt dat hij de punt van de stok kan verlengen.”

De fysieke en mentale wereld zijn op een dynamische manier met elkaar verbonden. Het bewustzijn en het brein kunnen los van elkaar bestaan, maar toch verbonden zijn door de natuurkundige wetten, aldus Stapp. Hiermee is een eeuwenoud probleem opgelost – de ogenschijnlijke noodzaak om het bewustzijn gelijk te stellen aan het brein of het brein dynamisch afhankelijk te maken van het bewustzijn.

Stapp zei dat een persoonlijkheid van een overleden persoon zichzelf kan hechten aan een levend persoon, iets wat ook wel bezetenheid wordt genoemd. Dit is volgens hem niet in strijd met de natuurkundige wetten. Klassieke natuurkundigen kunnen intuïtie afdoen als een bijproduct van menselijke verwarring, maar de wetenschap zou in plaats daarvan de fysieke effecten van bewustzijn als een fysiek probleem moeten erkennen, aldus Stapp.

Hij ziet om zich heen dat steeds meer mensen zich identificeren met hun lichaam, terwijl we meer zijn dan ‘machines van vlees en bloed’. Stapp schreef dat veel mensen niet zichzelf maar een mechanisch proces in hun lichaam verantwoordelijk houden voor hun daden. Ze zeggen dingen als ‘mijn genen hebben me hiertoe aangezet’ of ‘ik heb dit gedaan vanwege mijn hoge bloedsuikerspiegel’.

Stapp verwees naar het geval van de Amerikaanse politicus Dan White uit San Francisco, die in 1978 burgemeester George Moscone en collega Harvey Milk vermoordde. Hij werd veroordeeld wegens doodslag in plaats van moord omdat psychiaters hadden verklaard dat hij depressief was, junkfood en gesuikerde dranken als Coca-Cola was gaan consumeren en op de automatische piloot had gehandeld.

[Epoch Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
6 jaren geleden

Het staat meneer Stapp vrij om te filosoferen over de ziel en de vrije wil, maar de suggestie dat de Natuurkunde daar ook maar iets over te zeggen heeft is op zich al onwetenschappelijk. Inderdaad is het bestaan van de ziel niet onwetenschappelijk, in de zin van strijdig met de wetenschap. Het is ook niet wetenschappelijk, in de zin van dat het door de wetenschap wordt ondersteund. Het staat er volledig buiten als onbewijsbaar, en dus iets waar je individueel wel of niet in gelooft.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

In iig 1 van die Zero Point docu’s komt ook het een en ander op dit vlak aan bod. Ik denk dan aan dat deel over hoe werkelijkheid holografisch is oid. Tja oude docu maar wel interessant.
http://www.youtube.com/watch?v=HpJ3yO4-Xpo

Mr Garcia en Linda Kampen
Mr Garcia en Linda Kampen
6 jaren geleden

Langzamerhand komen alle wetenschapperschappers dicht bij de Bijbel. Wij zien er een patroon in, dankzij Rj-Seeker op Twitter.

Rj ging tegen de Big Bang in, want ook dat schijnt niet te kloppen. Weer heeft deze man gelijk in gekregen. Er schijnen veel dingen nu niet te kloppen met wetenschappers.
Het worden spannende tijden…..

Zal dit ook kloppen?

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  Mr Garcia en Linda Kampen
6 jaren geleden

Dichter bij de bijbel ? Ha ha zou je willen he ? De bijbel is gebaseerd op oeroude mythen die letterlijk genomen worden. Alleen Genesis al wat betreft de creatie myth die komt van Sumerische kleitabletten ( en nee niet de valse Sitchin versie ) Enuma Elish en Gilgames epos etc. De aarde komt uit de zon en alles wat er in de kosmos is is ontstaan door cosmische / astronomische processes en de 4 natuurwetten die invloed heeft op de altijd aanwezige en niet ”gecreeerde” energie ! Dat de big bang as such niet klopt maakt niet uit.. kom in ieder geval niet met de smoes en logical fallacy want daar zie ik bible thumpers wel voor aan om dat te gaan doen.. ” De wetenschap weet het niet ….. dus God heeft het gedaan” ! yea right. duh…?

Ghost
Ghost
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Jij zit ook lekker vastgeroest in je fictieve waarheid hè? Maar bovenal kom je vooral over als een jong pubertje die zijn zin niet krijgt. Je bent helemaal in de ban van die astro-theologie, maar uiteindelijk ben jij ook gewoon zo’n typisch geval van: Hij heeft de klok horen luiden, maar hij weet niet waar de klepel hangt. Een theorie die stelt dat religies gebaseerd zijn op astronomische gebeurtenissen. Leuk bedacht, maar dit aan elkaar linken zegt nog steeds bijzonder weinig. Sterker nog, het bewijst helemaal niets!

En ga nou niet flink zitten doen en zeggen dat de bijbel mijn waarheid is, want je weet helemaal niets over mij en waar ik in geloof. Maar jou ben ik al (te) vaak tegengekomen hier, maar ook op youtube en altijd kom je weer met diezelfde puberpraat.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  Ghost
6 jaren geleden

fictieve waarheid ? LOL Christelijke religie is fictieve waarheid en dat is bewezen notabene. Doe eerst eens even je huiswerk ? Ben geen puber hoor ben boven de 50. Nou dat is niet een in de ban zijn hoor dat is gewoon je huiswerk doen en erachter komen hoe de dingen in elkaar zitten maar ja als je en jouw illusie het letterlijk nemen van de bijbel gelooft ga je gang, je zult nooit iets wijzer worden dat is een ding dat zeker is. ! Ja die mythen heten astrotheology Jesus is de personificatie van de zon in de zodiac door het jaar heen net zoals die andere zonnegoden voor hem waren als Horus, Osiris etc. ER is geen bewijs voor historische Jesus maar wel voldoende aanleiding en bewijs dat “‘Jesus’ een fictieve karakter is. Oh en of ik weet waar de klepel hangt . ”Een theorie” nou het is geen theorie hoor ! Nee het zegt juist bijzonder veel maar dat kan jij en al die andere ignorante gelovigen niet begrijpen. Het bewijst alles ! Nee ik kan dit juist niet vaak genoeg benadrukken dat de bijbel op mythe berust en dat Jebus een mythe is en aangezien je mij blijkbaar tegen gekomen ben wat een goede zaak is dan weet je precies waar ik het over heb. Praat jij maar als een ignorante wat voor geloof of niet je dan ook mag hebben over een 2000 jaar oude story alsof het allemaal echt gebeurt is en blijf jezelf hersenspoelen dan komt het allemaal ( niet ) goed.. NIETs komt goed dus.. Als je nu eens ook je huiswerk had gedaan had je die dingen waar ik het over heb tenminste begrepen.

Ghost
Ghost
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Maar begrijpend lezen kun je niet? Ik zei al: en ga nou niet flink zitten doen en zeggen dat de bijbel mijn waarheid is, want je weet helemaal niets over mij en waar ik in geloof. En wat ga je vervolgens doen, toch flink zitten doen en insinueren dat ik aanhanger ben van de bijbel. Dat beweer ik nergens, maar meneer leest wat ie wil lezen ook al klopt er geen hout van. Dit zegt dus eigenlijk al voldoende.

Hetzelfde geldt voor dat theorietje over religies en astronomische gebeurtenissen. Het enige wat ik zeg, is dat het helemaal niets bewijst. Het zijn wat losse eindjes aan elkaar knopen wat met zoveel theorieën het geval is. En bovendien, het is allang weerlegd, maar daar besteed je kennelijk geen aandacht aan? Dus nogmaals, dit staat compleet los van het christelijk geloof en nogmaals ik heb nooit gezegd dat de bijbel mijn waarheid is. Je bewijst hiermee in feite dat je helemaal in je eigen wereldje leeft en je zelfs gaat fantaseren wat iemands overtuiging is. Jouw theorie is een theorie, meer niet. Voor jouw heel veel waard, maar voor heel veel andere helemaal niets! En dat zijn echt niet alleen christenen natuurlijk.

Ik hoop dat het nu duidelijk is.

Nog een laatste vraag, waarom gedraag je je als een vervelende puber die zijn zin niet krijgt?

johanna janssen
johanna janssen
Reactie op  Ghost
6 jaren geleden

Wat een gemekker hier weer over het geloof. Het woord GELOOF zegt het al. Geloof is een mythe die elke vorm van bestaan mist. Bovendien is er nog iets anders en dat is, dat het verleden in het heden gecreeerd wordt. tbv de wetenschappers.

pietje bell
pietje bell
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Hunter Als de beschrijvingen van Sitchin vals zijn.Die z.i.z op pure waarheid berusten ,wordt het hoog tijd om eens naar een nieuwer soort school of klas te gaan.waar alleen de waarheid gepromoot wordt, en niet die altijd alles de grond in borende onzin die u hier klakkeloos neer gooit.

Robert
Robert
Reactie op  Mr Garcia en Linda Kampen
6 jaren geleden

Ga je me nu vertellen dat de aarde en alles in 7 dagen is gemaakt? Pietje, ben jij dit?

T.R.Hunter
T.R.Hunter
Reactie op  Robert
6 jaren geleden

Wie bedoel je Robert ? Ik heb het niet over 7 dagen en zeker niet over iets dat gemaakt is want de aarde is niet gemaakt maar onstaan door astronomische processen zoals alle planeten, manen en sterren dat zijn ! Bedoel je Mr Garcia en Linda Kampen ? Dat zal / zullen Pietje Bell toch niet zijn ?

Edwin
Edwin
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Niemand heeft door dat Rj seeker reclame op deze manier over zich zelf maakt?

Robert
Robert
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Mijn opmerking was sarcastisch bedoeld richting Garcia en Kampen. Het fantasie gehalte ligt hoog hier, danwel met of zonder verdovende middelen met Pietje op kop. Ik zie dingen meer realistisch en niet zo zweverig.

pietje bell
pietje bell
6 jaren geleden

Wij komen steeds dichter bij zero point.Dan is alles wat je dacht werkelijkheid te zijn ,een grote illusie.Alles is gedachten kracht.Verander je denkpatroon collectief in een positieve wereld.waar harmonie het hoofd bestand,s deel is En het paradijs staat voor je klaar.En nog zelf gecrëeerd ook. De ziel is een deel van het hogere zelf en dus God. wij zijn zelf de meesters. Daarnaast lopen er heel wat gekloonde machthebbers rond zonder ziel !!

jxl
jxl
Reactie op  pietje bell
6 jaren geleden

Grotendeels mee eens PB.

Ik heb wel een vraag: is alles gedachtekracht of begint alles met gedachtekracht? Er bestaat niets (menselijks) zonder dat daar een intentie aan vooraf ging. Is alles denkkracht of is alles door denkkracht? Dat geldt ook voor jouw waarneming en jouw werkelijkheid. Deze ontvouwt zich volgens jouw aangeleerde manier van denken binnen de collectieve wijze van denken.

Het hoofdbestanddeel wat jij harmonie noemt, kun je ook onvoorwaardelijke liefde noemen.

En de gekloonde machthebbers zijn perfect in staat om jouw denken te sturen en te beïnvloeden zodat zij de werkelijkheid krijgen die zij wensen.

Wil je liever een andere werkelijkheid? Word dan weer de baas over je gedachten en gebruik je hoofd ipv dat je hoofd jou gebruikt (wat bij ~ 95% van de mensen het geval is!). Dus kijk naar de BS in je eigen hoofd, stop met tv kijken, zet de radio uit en wees voorzichtig met wat je van de alternatieve media tot je neemt. Voor alles geldt: shit in —> shit out.

pietje bell
pietje bell
Reactie op  jxl
6 jaren geleden

Alles begint met gedachten. en daarna hangt van de hoogte van een ziel af creatie van de totaal uitgewerkte tot in perfectie gedachten. van uit een hoger perspectief b.v (zie many of one.com ) zal een groep met een plan dit uitwerken tot ieder het er mee eens is. Dus 100% unaniem.dan wordt het een gedachten creatie, Alles staat of valt met harmonie ,die creeert onvoorwaardelijke liefde.Vandaar de verdeel en heers tactiek van de macht.Wij zijn allemaal een deel van prime creator dus gewoon god in een.Hier menselijk lichaam (voertuig )De propaganda kanalen zijn er op gebrand de massa iets anders te doen geloven.Als de slapende kudde tot besef komt dat wij zelf de meesters zijn.is het afgelopen met deze slavernij.En wacht ons allen vrede vrijheid welvaart en gezondheid,wat ieders geboorte recht is.

Edwin
Edwin
Reactie op  pietje bell
6 jaren geleden

Ik zie hier niets staan wat ik in welk willekeurig new-age boek dan ook terug kan vinden.

Zo vaak wordt er gezwetst over MEESTERS, maar er wordt nooit uitgelegd
WAAR IN zij zulke meesters zijn…Meesters over WAT??

Of het nu oude dogmatische geloven zijn of New Age….Mensen lijken wel dingen klakkeloos van elkaar over te nemen.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
6 jaren geleden

”De keuze van een waarnemer die met het kwantumsysteem werkt heeft invloed op manifestaties in de fysieke wereld.” Oh my die onzin weer ? Ze maken van het onzekerheidsprincipe een hele heisa en gaan het nu beinvloeden van de materie door de geest of door de waarnemer noemen en daarna komt dan het valse argument van ” We beinvloeden de werkeliljkheid” of ” We scheppen onze eigen werkelijkheid” !

jxl
jxl
Reactie op  T.R.Hunter
6 jaren geleden

Dus jij hebt geen enkel aandeel in de werkelijkheid die jij ervaart? Jij hebt dus geen enkele invloed op wat jij meemaakt? Jouw aandeel is 0,0? Het is allemaal een schitterend en toevallig wonder? En dat geldt dan voor alles in jouw leven en in het leven van iedereen?

Dan heb je een “boeiend” geloof en ik wens dat je jouw aandeel als gevolg van jouw denken mag gaan ervaren en doorzien. Zodat je bewust wordt van je denken en daar controle op krijgt. Want daar hebben we allemaal baat bij en jij het meest.

Dus ik wens jou en iedereen liefdevolle gedachten, ook al ben je het niet (direct) eens met wat je leest, hoort of ziet.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

In hoeverre is ‘Ziel’ een synoniem voor ‘GOD’?

pietje bell
pietje bell
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

@kalki De ziel is een God,s deel. dus God.Wij zijn allen meesters.

Edwin
Edwin
Reactie op  pietje bell
6 jaren geleden

Een “Gods-deel” ??
Sinds wanneer bestaat God uit DELEN?
Zo te zien snap je het nog niet helemaal Pietje Bell

krull
krull
6 jaren geleden

Daarom willen e de mensen laten chippen en op deze manier onze zielen willen stelen.

Aomnics
Aomnics
6 jaren geleden

Wij zijn multidimensionale wezens!
Allen dimensie spelen zich af in ons alle 9 dimensies.
So above, So below.

Wie dat weet, weet ook dat de god entiteit niet (nooit) hoger komt dan de 4dimensie het zogenoemde kosmische, drama, beeld communicatie, speculatie, technologische, arena.

5dimensie tot de 7dimensie vertoeft onze hogere zelf.
De 8ste en 9de dimensie daar zit onze ziel

(Her)-inneren dat we allemaal begonnen zijn in het hoogste dimensie de 9de als puur zelfbewustzijn ziel, die nu geïncarneerd is in de 3D dimensie. Het zelfbewustzijn is in fysieke toestand gekomen en doet daar zijn aardse 3D levens ervaringen op.

Het bewijs is er altijd geweest en recht voor onze ogen ook nog altijd zo geweest.
sterker nog we waren er zelf!
Zie het zwangerschap proces van een vrouw daar liggen de antwoorden over het ontstaan van het leven.

x

Check Also

onderbewustzijn

Is jouw onderbewustzijn mateloos veel slimmer dan jij?

Wist je dat jouw onderbewustzijn ontelbaar veel ...

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

De veel-werelden-interpretatie, ook wel de theorie van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x