Binnenland

VVD en CDA willen avondklok verlengen: ‘Onacceptabel’

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als het OMT het kabinet adviseert om de avondklok te verlengen, zullen VVD en CDA daar steun aan geven. CDA-fractievoorzitter Heerma wil ‘liever nu doorzetten’ dan later weer versoepelingen terugdraaien. Klaas Dijkhoff (VVD) zei in het Kamerdebat over de coronacrisis dat er ‘extra tikken nodig zijn’ vanwege de Britse variant. “Daarom denk ik dat het nodig zal zijn om de avondklok te verlengen,” aldus de fractievoorzitter van de VVD. Op 10 februari loopt de avondklok af. Morgen komt het OMT met een advies over het effect ervan.


De woorden van Heerma en Dijkhoff zetten bij veel mensen kwaad bloed. “Wanneer ziet het volk nu dat we op weg zijn naar een totalitaire staat?” vraagt Mercy. Columnist Marianne Zwagerman reageert: “De verlenging van de avondklok is al besloten dus. Zonder enig wetenschappelijk argument.”

Emeritus hoogleraar van de VU Wouter Keller vat de argumentatie bij de avondklok als volgt samen: “Als de cijfers tegenvallen: ‘avondklok hard nodig, dus verlengen’. Als de cijfers meevallen: ‘avondklok werkt, dus verlengen’.”

Nog langer huisarrest

Spreker en auteur Hans van Tellingen pleit tegen verlenging van de avondklok. “Nee. Niet doen. Dit kabinet is het meest onliberale kabinet ooit,” zegt hij.

Ook Forum voor Democratie is fel tegen. “Rutte en Hoekstra willen Nederland nog langer huisarrest geven. Onacceptabel. Er is geen bewijs dat de avondklok werkt, maar de inperking van de vrijheid is enorm. Mensen die nu al mentaal kapotgaan door de lockdown, krijgen een extra klap,” aldus de partij.

Zondag spreekt het kabinet weer over de avondklok in het Catshuis.

4.9 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Akkafietje
Akkafietje
3 jaren geleden

Wie niet vecht voor zijn vrijheid, krijgt het nooit

Rudolf
Rudolf
3 jaren geleden

Terug in de toekomst 1940/2021+carona kliklijn en tweedeling in de samenleving heel verdrietig allemaal maar mij krijgen ze niet klein .doeg rw

Der Stef
Der Stef
3 jaren geleden

Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat ons een ” afgedankte ” premier nog steeds onder huisarrest kan stellen ….???
Je zou bijna denken dat ze erop uit zijn dat er ” eindelijk ” rellen uitbreken .

Badmuts
Badmuts
3 jaren geleden

Tja, lockdown zou maar 3 weken duren, mondkapjes zou ook maar ff duren. Ik had niks anders verwacht dan dat het verlengt word.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x