Homepagina » Binnenland » Waarom de overheid de coronacrisis gebruikt om kleine en middelgrote bedrijven kapot te maken
coronacrisis

Waarom de overheid de coronacrisis gebruikt om kleine en middelgrote bedrijven kapot te maken

Deze week was de Britse spreker David Icke te gast in de populaire talkshow London Real om te praten over de coronacrisis, de ingrijpende maatregelen en de economische crash.

Volgens Icke is het niet toevallig dat er nu een virus rondwaart.

De overheid gebruikt de coronacrisis om kleine, middelgrote en familiebedrijven kapot te maken, stelt hij.

Overgeleverd aan het systeem

Men wil alleen nog maar gigantische corporaties die alles controleren en produceren. Een goed voorbeeld is Amazon.

De coronahysterie zorgt ervoor dat kleine, middelgrote en zelfs sommige grote bedrijven omvallen, licht Icke toe.

Wat gebeurt er met de mensen die hun bedrijf verliezen? Wat gebeurt er met de mensen die voor bedrijven werkten die nu gesloten zijn? Zij zijn overgeleverd aan het systeem.

En het systeem geeft geen moer om mensen, benadrukt Icke.

Ouderen beschermen?

Men wil ons doen geloven dat dit systeem veel waarde hecht aan ouderen. Dat we de wereldeconomie moeten vernietigen om de ouderen te beschermen.

Diezelfde ouderen hebben hun hele leven belastingen betaald en wat krijgen ze ervoor terug? Een miezerig pensioen. Ze eten iedere dag slecht voedsel, ze ademen vervuilde lucht en krijgen veel te veel suiker binnen, wat een verwoestende impact op het immuunsysteem heeft.

En nu moeten wij geloven dat het systeem belang hecht aan de gezondheid van ouderen.

“Het systeem geeft geen zier om ouderen,” zegt Icke.

Excuus

Ik heb het niet over de zusters of de dokters, ik heb het over de machthebbers, voegt hij toe.

“Al die maatregelen die nu worden genomen, hebben niets te maken met de ouderen. Ze gebruiken dit als excuus om de bedrijven kapot te maken.”

Wat je uiteindelijk zult zien is dat het virus verdwijnt, maar dat een groot deel van de maatregelen van kracht blijft, zei Icke.

Bekijk het fragment hieronder:

[London Real]


Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Het wordt hoog tijd dat mensen deze man eens serieus gaan nemen.

  41 likes
  • Als je daar nu pas achter komt is het voor velen echter al te laat.
   De oorlog is begonnen……

   11 likes
  • @André, ik heb voorheen vaker gelezen dat ook Icke gecontroleerd wordt door de elite. Je kunt je afvragen waarom hij wel nog steeds rond loopt terwijl anderen, die ook de elite ontmaskeren, plotseling dood waren. Heb je wel eens op Icke gelet hoe hij in interviews is en hoe hij voor zalen spreekt? Hij is met niemand in contact. Als hij voor een zaal staat dan loopt hij maar wat rond en praat. Hij maakt totaal geen contact met de bezoekers. In interviews net zo. Hij kijkt niemand aan. En misschien zegt hij dingen die waar zijn maar je kunt ook overal een bepaalde draai aan geven zodat diepere zaken uit beeld blijven.

   Er wordt wel gezegd dat de elite mensen MOET laten weten wat de bedoeling is van waar ze mee bezig zijn. Dan wordt ook gezegd dat ze dat weer geven in films. Maar de mensen beschouwen het als entertainment en pakt dan niet op waar ze mee bezig zijn. Wat elite hier doet is alleen maar wat er aards gaande is. Maar wat er verder nog achter zit gaat veel verder dan dat. Dat speelt op veel hoger niveau dan wat we de elite hier zien doen.

   7 likes
   • Wellicht is dat juist dé manier om staande te blijven en is het aan jou om te horen wat hij zegt… ipv te becritiseren wat hij doet waardoor hij nog leeft hahaha… we hebben niemand nodig die ons de waarheid verteld, we weten allang hoe de vork in de steel zit… de enige reden dat er niets veranderd is dat ieder individu zichzelf wijs maakt, niet te weten wat te doen…. uit angst 😃 Verbinden is het medicijn 😉

    6 likes
    • zelfs als hij onder controle van elite is Er wordt wel gezegd dat de elite mensen MOET laten weten wat de bedoeling is van waar ze mee bezig zijn
     helaas zijn mensen te dom en kijken domme entertainment welke ik al jaren niet kijk ik word eerder moe van

     0 likes
 2. Dit is precies wat ik een week geleden al zei. De multinationals staan dalijk klaar om deze vrijgekomen markt in te nemen. Liquiditeit is voor deze megacorporations geen enkel probleem, in tegenstelling tot het MKB.

  26 likes
  • En wie heeft de multinationals daartoe kans gegeven? Wij, die van hun kochten 🤪… zonder ons waren zij niet groot geworden #kijknaarjezelf #verbind en transformeer #opjebekgaanisnieterg #draaihetsamenom 😉

   5 likes
 3. “De (r)overheid maakt alles kapot wat je lief is”: niets nieuws onder de zon

  23 likes
 4. Nog erger, Duitsland wil grote ondernemingen nationaliseren en hebben daar 700 miljard voor klaar gelegd. Kleinere ondernemingen zullen echt niet worden geholpen en zijn we daardoor gedoemd om afhankelijk te worden gemaakt van de staat. Dit is het creëren van een communistische heilstaat. Daarheen waar ooit de USSR was en je straks praktijken ziet die daaraan verbonden zijn. Voor vrijheid moet men straks met afgunst kijken naar het bevrijde Rusland, het Rusland wat ooit door de pseudo joden werd vernietigd. Nu zijn wij aan de beurt.

  En nogmaals: virussen zijn een zoveelste hersenspinsel, is wederom aangeleerd vanuit de stastschoolbanken en is achteraf gezien dus een controlemiddel en stuurmiddel gebleken. U wordt allen zwaar verneukt, alleen bepaald de cognitieve dissonantie dat u dat niet wilt begrijpen.

  21 likes
 5. Wij wonen in een ouderencomplex. Bijna iedereen is de 80 gepasseerd vaak weduwe maar zijn te goed voor de verzorging. Bejaardentehuizen zijn gesloten voor buitenstaanders maar die mensen hebben nog wel met elkaar contact. Hier is alles stil. Men is bang voor elkaar en eenzaam en er is geen mens die zich om deze mensen bekommerd

  19 likes
  • @Relke Piers

   Kijk uit wat ze je te drinken geven, hoorde gisteren een oudere zeggen dat hij vier maal een melkachtige substantie had gekregen in het tehuis. Kijk ook uit voor vreemde gezichten, de zogenaamde nieuwe verzorgers, of die komen spuiten en/of medicijnen brengen.

   Eelke, sterkte gewenst en sterkte voor ons allen gewenst. Helder blijven en je niets laten aanleunen. Iedereen is met argusogen te betrachten.

   16 likes
  • @Eelke Piers,

   Als het kan, houdt ons hier (of als je ergens iets kwijt kunt) op de hoogte als je vreemde dingen ziet gebeuren. Zoals IIS al zegt, vreemde gezichten van zogenaamde nieuwe verzorgers, vreemde dranken of voedsel die je anders nooit hebt gehad enz. Of als er misschien mensen overlijden als je met die nieuwe gezichten etc te maken krijgt. Zo komt er dan in ieder geval nieuws naar buiten. Ninefornews, geef daar dan ruimte voor want dat is nieuws van binnenuit.

   8 likes
 6. Wat als blijkt dat een land verantwoordelijk is voor de uitbraak? Zou de hele wereld de schade dan verhalen op dat land? dat is dan meteen failliet. Ik geloof niet dat het van vleermuizen of welk ander dier dan ook afkomstig is. Het is gemaakt en opzettelijk of per ongeluk ontsnapt.

  13 likes
 7. En daarna worden de grote bedrijven genationaliseerd. De EU en de rest van de wereld wordt communistischer dan de USSR onder Stalin ooit geweest is…..

  9 likes
 8. De heer icke zou zomaar gelijk kunnen hebben,de zeer rijke machtige satanische bilderberg groep willen een N.W.O. Deze bilderberg groep bestaat uit corrupte politici,leden van koningshuizen,en C.E.O.s van multinationals en andere grote bedrijven.

  7 likes
 9. En dan nog wat..de asielzoekers lijken immum te zijv{r het virus want die bluiven gewoon komen. Die brengen ergere virussen mee. Bah bah bah

  5 likes
 10. Religie heeft het spiritueel denken vernietigd. Alleen het tastbare heeft nut, en zoals je in vele religies ziet hebben ze beeldjes nodig om te aanbidden. Religie kreeg kracht door indoctrinatie, en de mens viel ervoor, vooral dat gedeelte dat iemand voor onze zonden is gestorven, de succesvolle wortel die de religieuze mens wordt voorgehouden.
  Nu hebben ze indoctrinatie toegepast om de mens bang te maken met een griep virus. Het is niet te geloven hoeveel er over dit covid19 wordt geschreven. De taak van de msm is nu ook door de alt news websites overgenomen, die dankzij verschillnde meningen die mens helemaal op een dwaalspoor zetten.
  Kijk eens niet naar de covid19, maar wat er omheen gebeurt, demonstreren kan niet meer, jammer voor Assange, er worden steeds meer vrijheids beperkingen opgelegd, onnodig. Er zijn wetten in de maak die er toe gaan leiden dat we monddood gemaakt worden en het internet zwaar beperkt gaat worden. Waarschijnlijk zul je alleen via proxy online kunnen. Burgelijke ongehoorzaamheid is de enige nog openstaande oplossing om erger te voorkomen.
  Het schijnt tot politie en leger niet door te dringen dat op de lange duur zij ook het haasje zullen zijn, hebben blijkbaar geen familie en vrienden waar ze bezorgd over zouden moeten zijn. Maar ja, dankzij de mammoetwet heb je nu mensen op posities die niet met de bijbehorende autoriteit overweg kunnen, bruinhemden dus. Breed denken is er niet meer bij. Het zijn vooral die ‘orde handhavers’ waar je voor moet opletten, de kanslozen die een kans kregen( melkert banen).
  Rutte is niet de slechtste die we gehad hebben, hij maakt nl het werk van zijn voorgangers af!
  Als laatste, zijn we bang voor het virus of voor de dood? Omdat we het materiele omarmen zijn we het spirituele
  Vergeten, dat is nu juist wat ons vrij zou maken. We krijgen te maken met: ‘ je geld of je leven’. Dus als je kunt zeggen ‘schiet maar,klootzak’ is dat je vrijheid. Immers je houdt op te bestaan of je komt in een andere dimensie terecht, maar de dreiging is weg. Het is het doodgaan waar een ieder mee gechanteerd wordt, dat is het machtsmiddel van de elite en dit dankzij religie!

  3 likes
 11. alsof overheden er op zitten te wachten dat kleine en middelgrote bedrijven verdwijnen.. die vormen de ruggengraat van de economie. die zou in het honderd lopen als die bedrijven er niet meer zijn. dan krijg je een nog veel grotere puinhoop dan het nu is door de maatregelen. de nederlandse overheid stelt zelfs middelen ter beschikking om bedrijven te helpen. erg gechargeerd dit verhaal.

  3 likes
  • En waar komt dat geld om bedrijven te helpen nu ineens vandaan? Er was jarenlang nergens geld voor, er zijn bijna geen betaalbare huurwoningen meer te vinden, steeds meer mensen moeten naar de Voedselbank en nu ineens die gigantische ´overschotten´? Dit stinkt mensen..

   6 likes
  • Het is een absurd verhaal. Wij geen geld dan grote bedrijven geen inkomsten.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

belgische

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die ...

rivm

Noorse RIVM geeft toe: ‘Lockdown was niet nodig’

Het Noorse RIVM heeft een rapport naar ...