Mens en Dier

Kijk: De Jonge weigert tot 3 keer toe 1 simpele vraag te beantwoorden over Texas & Florida

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteravond was het belangrijkste debat van het jaar gepland: over de A-status van corona. Als de Tweede Kamer tegen stemt, vervallen per direct alle maatregelen. Bijna alle partijen waren afwezig. Alleen FVD, PVV en BBB namen deel aan het debat.

Namens FVD gaf Gideon van Meijeren acte de présence. Zorgminister Hugo de Jonge zei tegen het einde van het debat dat er ‘geen enkele twijfel over is’ dat corona de A-status moet hebben en dat de maatregelen noodzakelijk zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van Meijeren wilde van De Jonge weten hoe hij dan kan verklaren dat in de Verenigde Staten in tal van staten alle maatregelen zijn opgeheven, bijvoorbeeld in Florida en Texas, en dat de epidemiologische situatie in die staten niet heel anders verloopt dan in sommige buurstaten die nog steeds de meest harde lockdowns hebben.

Hoe verklaart de minister dit verschil?

De Jonge beweerde vervolgens dat we te maken hebben met een virus dat naar de inschatting van het CBS in de afgelopen 1,5 jaar in Nederland zo’n 30.000 doden heeft veroorzaakt. Dat is een vreemde uitspraak, aangezien de teller officieel op ruim 17.000 staat. “En met de verwijzing naar de Verenigde Staten? Ik denk dat het aantal doden dat in de VS per hoofd van de bevolking te betreuren is, ongeveer het dubbele is.”

Van Meijeren wees erop dat de gouverneurs van bijvoorbeeld Florida en Texas de maatregelen hebben opgeheven omdat ze er gewoon klaar mee waren. Het opheffen van de maatregelen blijkt totaal geen negatieve effecten op de hele situatie in de ziekenhuizen te hebben. “Hoe verklaart de minister dit verschil?”

De Jonge speelde vervolgens op de man. Hij verwees naar allerlei debatten die daarover gevoerd zijn, waarbij ‘niet zelden de fractievoorzitter van FVD ontbrak’. “En wat de heer Van Meijeren hier inbrengt, past gewoon in de beste traditie die Forum nu al een tijdje aanhoudt, namelijk het ontkennen van het virus, het ontkennen van de ernst en van de noodzaak om maatregelen te treffen, en het verdacht maken van vaccinatie als uitweg uit de crisis. Daarmee is de opvatting zoals de heer Van Meijeren die naar voren brengt, gewoon een gevaar voor de volksgezondheid.”

Minister wil het debat niet aangaan

Het FVD-Kamerlid stelde zijn vraag voor de derde keer en bracht De Jonge van zijn apropos, want de minister begon met cijfers te strooien die uit de lucht gegrepen leken te zijn. De minister zei nog een keer zei dat er in Nederland volgens het CBS zo’n 30.000 coronadoden zijn te betreuren. Ook zei hij dat we wereldwijd inmiddels ‘honderden miljoenen doden’ te betreuren hebben. Hij corrigeerde zichzelf al snel en zei dat hij ‘miljoenen doden’ bedoelde.

Nog steeds geen antwoord op de vraag dus. Van Meijeren: “Ik constateer dat de minister geen antwoord geeft op mijn vraag. Dat bevestigt alleen maar mijn vermoeden dat de minister het debat niet wil aangaan over de rechtvaardiging van de vrijheidsbeperkende maatregelen.”

4.9 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Wat moet Doktor Hugo Mengele verder eigenlijk nog met zijn leven doen? Hij heeft zijn Ziel al aan de Duivel verkocht…heeft héél het Nederlandse Volk verraden….Een weg terug uit die verdomde Plandemie is er niet meer…daar is de Leugen inmiddels vééls te Groot voor….Hij is een ernstig Geesteszieke Cocaïneverslaafde Oorlogsmisdadiger met Bloed aan zijn handen…Een Militair Tribunaal doemt op aan de Horizon…Ik zou niet graag in de schoenen willen staan van deze Compleet Mislukte Psychopaat…

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Boeiend, alleen BBB, PVV en FvD waren bij dit zeer belangrijke debat aanwezig.
Is de zaak al beklonken of zo? Weten de andere partijen zoals de SP, SGP, JA21, Volt hoe de vork in de steel zit?

Heel, heel heel apart.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Verder is het natuurlijk ontzetten gemakkelijk voor de minister dat hij de facto geen enkele vraag concreet hoeft te beantwoorden.
Zelfs: “weet nie” zat er niet in.

Het zou strafbaar gesteld moeten worden evenals de leugens dat hij nu in dit debat willens en wetens verspreid.

Echter in een totalitaire staat mag dit allemaal.

Perm.
Perm.
2 jaren geleden

Gideon van Meijeren is, volgens Hugo de Jonge, een gevaar voor de volksgezondheid. Waar haalt de Jonge dit vandaan?
Weet u wat het is?
Hugo de Jonge is, samen met z’n globalistische vriendjes Schwab, Gates en Biden een gevaar voor onze vrijheid en daarmee tevens voor onze volksgezondheid. Het grootste gevaar is Hugo de Jonge zelf !!

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x