UFO

Ruimtebal schokt Brazilianen (video)

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het noorden van Brazilië is een metalen bol uit de lucht gevallen. Volgens ooggetuigen is de bol ongeveer een meter in doorsnee en weegt het gevaarte 50 kilo.

De bol kwam op woensdag neer in Riacho dos Poços in de Braziliaanse deelstaat Maranhão. Op de ongelukkige boom die de val van het object brak na zijn er geen gewonden gemeld, aldus lokale media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De 46-jarige Valdir José Mendes liet de politie weten dat de bol op enkele meters van zijn huis neerstortte en een meter diep gat in zijn tuin achterliet. Hij dacht in eerste instantie dat een vliegtuig was neergestort of dat er een aardbeving was geweest.

Vloeistof

Mendes werd door zo’n 20 dorpsbewoners geholpen om het object uit te graven en te onderzoeken. Het object is hol en er lijkt een soort vloeistof in te zitten. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en al snel verschenen zo’n 2.000 mensen uit de buurgemeente Mata Roma.

“Er was grote onrust. Sommigen waren bang dat het einde van de wereld nabij was, anderen zeiden dat het ‘buitenaards’ was, maar ik denk dat het gaat om een onderdeel van een satelliet,” zei de 25-jarige Max Garreto Mauro uit Mata Roma.

De militaire politie heeft de ruimtebal in beslag genomen. De Braziliaanse luchtmacht zei in een verklaring geen wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen naar dit soort luchtfenomenen en dus geen uitspraken kon doen over het incident.

Zoek dekking

In december kwam boven een afgelegen dorp in Namibië een grote metalen bal uit de lucht vallen waarna de verbaasde autoriteiten contact opnamen met de NASA en de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA).

Toen de Russische Marsverkenner Phobos-Grunt terug naar de aarde viel konden we in de media tegenstrijdige berichten lezen over het lot van de onfortuinlijke ruimtesonde.

In oktober vorig jaar viel de Duitse ROSAT-satelliet in 30 stukken uiteen boven de Indische Oceaan. En in september kwam de UARS-satelliet in het nieuws toen deze naar verluidt in de Stille Oceaan was gestort.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x