Homepagina » Mens en Dier » Twan Huys wordt in Buitenhof ‘helemaal weggeblazen’ door Thierry Baudet
huys
Foto: Thierry Baudet (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Twan Huys wordt in Buitenhof ‘helemaal weggeblazen’ door Thierry Baudet

In aanloop naar de verkiezingen spreekt Buitenhof iedere week met één van de lijsttrekkers. Deze week was het de beurt aan Thierry Baudet van FVD. Hij werd onderworpen aan een soort kruisverhoor. Presentator Twan Huys liet hem amper uitspreken en beschuldigde Baudet er bovendien van leugens te verspreiden.

Het Kamerlid zei in Buitenhof onder andere dat er in 2020 – in tegenstelling tot wat de officiële instanties beweren – geen sprake was van oversterfte als gevolg van de coronacrisis. “Er zijn in 2020 11.500 mensen overleden met corona. In een stevig griepjaar, bijvoorbeeld 2017-2018, zijn bijna 10.000 mensen aan de griep overleden,” zei hij. Huys reageerde: “Meneer Baudet, u goochelt met cijfers, waar echt niets van klopt.” Toen de FVD-voorman hem vroeg wat er dan niet klopt, verschool Huys zich achter het CBS.


De aanval van de NPO op FVD lijkt een averechtse werking te hebben gehad. Veel mensen nemen het op voor Baudet, ook mensen die niet snel op hem zouden stemmen. Zo schrijft Elise De Windt: “U weet het, ik heb niet veel meer met Baudet, maar als je dan de walgelijke en vooringenomen manier van interviewen van Twan Huys ziet, alleen maar bedoeld om Baudet te laten struikelen – hetgeen overigens jammerlijk mislukte – dan weet je waar de echte vijand zit.”

“Overigens vermoed ik dat Twan Huys stiekem lid is van Forum voor Democratie en ze een handje wilde helpen. Want als er één manier is om de sympathy vote weer terug te winnen, dan is het wel op deze manier je journalistiek werk doen,” voegt ze toe.

Uitgebalanceerd en afgewogen optreden

Ook bankier Peter Verhaar neemt het op voor de FVD’er: “Mijn sympathie voor Baudet neemt exponentieel toe, nu Twan – Holleder is mijn vriend – Huys hem probeert te pakken op een rekensommetje.”

“Wat een uitgebalanceerd en afgewogen optreden van Baudet,” stelt journalist Joost Niemoller. Terwijl hij zat te kijken, twitterde hij: “Wow. Twan wordt helemaal weggeblazen door Baudet in Buitenhof.”

4.8 64 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 maanden geleden

Fijn he die NPO en daar moet u zelfs dik voor betalen, of u nu wilt of niet. Hier moet een einde aankomen dat de NPO een verlengstuk is voor het kabinet.

R.M.M.
R.M.M.
Reactie op  Marcel
3 maanden geleden

De spreekbuis van de voorstanders van de ‘great reset’.

Bjorn
Bjorn
Reactie op  Marcel
3 maanden geleden

Tja, niet voor niets is het kijk- en luistergeld ooit ‘afgeschaft’. Mensen zouden wel eens als statement deze leugenfabriek willen schofferen door het gewoon NIET te betalen. Dan waren ze allang door de mand gevallen. Gewoon schandalig dat kritiekloze sprookjesvertellers als ‘journalist’ worden bestempeld.
Op zich een prachtig idee hoor, zo’n publiek bestel met allerlei stromingen. Maar in deze vorm is het een nutteloos en gedateerd moloch die gewoon mag verdwijnen.

salvar
salvar
Reactie op  Bjorn
3 maanden geleden

kijk en luistergeld is niet afgeschaft.
je krijg de rekening niet meer maar is in de belasting toegevoegd om de zwartkijkers toen der tijd uit te schakelen.
nu betaald iedereen in de belasting alleen je kan het niet vinden.
je betaald wel of je nu kijkt of niet .

Hermi
Hermi
Reactie op  Marcel
3 maanden geleden

Te beginnen met Ryxman?

Peters
Peters
Reactie op  Marcel
3 maanden geleden

Ik betaal helemaal niks ,heb geen TV of kabel/schotel gewoon kijken via internet.

Jacob
Jacob
Reactie op  Marcel
3 maanden geleden

Ik denk dat de meeste NPO’ers LHBT’ers zijn

Akkafietje
Akkafietje
3 maanden geleden

Thierry is weer voor 100 % de ouwe, en veegt de vloer aan met dit linkse gedrocht.
Hij zal niet snel meer uitgenodigd worden

Exegese
Exegese
Reactie op  Akkafietje
3 maanden geleden

Ik heb het meesterlijke toneelstukje mogen aan schouwen. De relaxte en amicale houding die de twee onmiddellijk weten aan te nemen als de zogenaamde strijd gestreden is spreekt voor mij boekdelen. Ik weet dan weer heel zeker dat Baudet nooit en te nimmer iets zal gaan veranderen. Vliegen afvangen is al wat hij doet en moet doen !

Jean-Marie
Jean-Marie
Reactie op  Exegese
3 maanden geleden

U zou wel een gelijk hebben (de controlled opposition gaat ongelooflijk ver en diep).

Willem
Willem
Reactie op  Jean-Marie
3 maanden geleden

Van Baudet weet ik het nog niet zeker , van de heer Wilders is dat overduidelijk voor mij . en aangezien het voor mij de laatste keer is dat ik ga stemmen [ over 4 jaar hoeft het niet meer namelijk ] denk ik dat mijn stem toch naar Forum gaat , hij lijkt van het corrupte zooitje ongeregeld nog het meest te vertrouwen , iets van de vijand van mijn vijand is mijn vriend of zo ….

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Willem
3 maanden geleden

In de 50 igers voor het laatst gestemd, op de partij van mijn vader en mijn vrouw op de partij van haar vader, zo ging dat toen, daarna hebben we nooit meer gestemd en ziedaar alles gaat gewoon door, wat er nu speeld is niet tegen te houden, of met een werkelijke revolutie, maar daar hebben de mensen het in deze consumptie maatschappij te goed voor, dus we zwemmen heel rustig het fuik in tot het te laat is en dan gaan ze grienen en klagen als het te laat is !

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  Jenne Sr.
3 maanden geleden

Misschien hadden jullie het kunnen tegenhouden als je wél had gestemd in het nadeel van wat er al die tijd een zooitje van hebben gemaakt. Jullie stem had nét het verschil kunnen maken. Wees blij dat we nog mogen en kunnen stemmen dus stem dan ook en niet op de partijen die ons land in de uitverkoop hebben gedaan! Anders zal er ook idd nooit iets veranderen.

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  Jenne Sr.
3 maanden geleden

Hoewel ik nu al mee vermoed dat er ook hier behoorlijk wat fraude mee gemoeid is. Maar toch, geen stem is altijd een stem in het voordeel van de verkeerde.

Simon
Simon
Reactie op  Willem
3 maanden geleden

Zeker weten, controlled oppositie roepen is een truc om de tegenstander irrelevant te maken. Maar de poging tot karaktermoord van Baudet geeft wel aan dat hij niet tot die controlled oppositie behoord, daarom moest hij weg, wat gelukkig ook jammerlijk mislukte. Er is dus nog een sprankje hoop op een echte volksvertegenwoordiging.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Jean-Marie
3 maanden geleden

Inderdaad controlled, als je dat nog niet doorhebt dat dit in NL het geval is, dan ben je pas echt blind ! (en wel erg goed van vertrouwen )

rick
rick
Reactie op  Exegese
3 maanden geleden

Nice strategy, accusing the opposition from being controlled.

Exegese
Exegese
Reactie op  rick
3 maanden geleden

I see what I see, I hear what I hear and I know what I know.
I let you know when I have to admit I am wrong.

Ondergronds
Ondergronds
Reactie op  Exegese
3 maanden geleden

Heb je toevallig een ander programma bekeken?

Exegese
Exegese
Reactie op  Ondergronds
3 maanden geleden

Grapjas!

Martin
Martin
Reactie op  Exegese
3 maanden geleden

apart, FvD, of eigenlijk Thierry en Van Haga zijn werkelijk de enigen die nog echte vragen stellen in de Kamer en commissies; alle andere partijen in de 2e kamer gedragen zich, uiterst verwerpelijk, als makke schapen. En idd wat een natte wind die Twan. De toon van zijn vragen etc. Heerlijk zoals Baudet hem aanpakte met feiten.

Petrus
Petrus
Reactie op  Akkafietje
3 maanden geleden

Twan is dus nu volkomen ongeloofwaardig!!!
Thierry volgt de tactiek van Trump: Laat ze in hun eigen valkuil stappen.
Dus bij Twan goed gelukt.

Jacob
Jacob
Reactie op  Akkafietje
3 maanden geleden

Baudet deed het fantastisch en bleef zeer beheerst en kalm, dat tekent een echte leider.

Gmonique
Gmonique
3 maanden geleden

Net nog die uitzending gekeken. Ik vind Twan huys vreselijk opbeschoft en heeft een irritante manier van intervieuwen. Je mag best iemand het vuur aan de schenen leggen,niks mis mee. Deze man kan maar beter weer de schoolbanken in voor les in communicatie.Van Thierry Baudet weet ik nog niet wat er van te moeten denken,ieder geval doet hij zijn best maar mist denk ik nog de ervaring en een goede stevige achterban,ik ben benieuwd of hij het gaat redden met de verkiezingen want tegenwoordig moet je toch wel van goede huize komen en goed beslagen op het ijs verschijnen anders red je het niet in deze (r)overheid.

R.M.M.
R.M.M.
Reactie op  Gmonique
3 maanden geleden

Thierry Baudet moet meer de mentaliteit van het straatvechten aannemen. Niet de taal, maar de manieren van optreden.
Als de intervieuwer je niet laat uitspreken, hem ook gelijk weer in de rede vallen met de opmerking dat hij jou niet laat uitpraten. Van hé, kom op, ik was aan het spreken!

Ondergronds
Ondergronds
Reactie op  R.M.M.
3 maanden geleden

Niet alleen Thierry Baudet moet de mentaliteit van een straatvechter aannemen, maar wijzelf ook. We laten ons nog altijd door het linkse gepeupel de kaas van het brood eten. Het wordt nu tijd dat wijzelf het voortouw nemen. Niet zij bepalen waar het over gaat, maar wij. Alleen iets minder onbeschoft. Want daar scoort links erg hoog mee. Maar dat moet bij veel mensen nog doordringen.

sjef
sjef
Reactie op  Gmonique
3 maanden geleden

Monique, het FvD heeft blijkbaar 48.000 betalende leden. De grootste groep ooit in de politiek. Dat Baudet een tijd terug een mes in de rug kreeg van diverse leden zegt veel over het gedrag van die anderen. Natuurlijk moet Baudet nog veel leren, maar ik met 69 jaar jong ook nog. Er zijn heel veel ondernemers die klaar zijn met dit Kabinet en stemmen grotendeels FvD. Maar we gaan het beleven op 17 maart. Hetzij we gaan volledig naar de kloten met nog eens Rutte die voorstander is van The Great Reset, of we stemmen nu eens met verstand wetende dat de coalitie weer kraait.

Jacob
Jacob
Reactie op  sjef
3 maanden geleden

Die Rutte verzint wel weer iets onnozels om de verkiezingen dwars te zitten, let maar op. Net als die zgn. pandemie, gewoon griep, niks bijzonders, maar ze willen macht, dat blijkt wel uit Rutte’s uitspraak die hij deed, “Nu we demissionair zijn hebben we méér macht” en dan zeggen dat het een grapje was, die lachende smoel van hem moet verpletterd worden.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Gmonique
3 maanden geleden

Een ding is zeker: Onze toekomst is verloren als we de huidige coalitie blijven stemmen.
Geef Geert en Thierry de kans om het tegendeel te bewijzen.
Met Mark(xistische technocraat) Rutte aan het roer zijn we binnen 4 jaar gelijk aan China en staan we allemaal onder totale overheids controle.
TIJD OM ONZE VRIJHEID TERUG TE PAKKEN!

TaoTruth
TaoTruth
Reactie op  Jeroen
3 maanden geleden

Geert, die niet kan wachten tot de vaccins er zijn? Nee, bedankt: geen gecontroleerde oppositie voor mij. FvD of niets, de rest is verrot tot op het bot.

Gmonique
Gmonique
Reactie op  Jeroen
3 maanden geleden

Dat ben ik zeker met je eens Jeroen dat als die club nog es 4 jaar mag zitten, alleen zijn er nog meer partijen waar ik vertrouwen allang in heb verloren,laten overal steken vallen,beloven gebakken lucht.De grote partijen zitten toch bij elkaar in hun r**t bang hun positie af te moeten geven. PVV heefd kans gehad ,die komen ook niet verder als roeptoeteren,ze proberen wel maar ja komen ook niet verder. Ben bang dat FvD nog niet zover is om te regeren,nog geen voldoende vertrouwen van de burgers hebben,zijn wat akkefietjes geweest, FvD moet een aantal sterke ervaren mensen aantrekken die van wanten weten. Ben zeker wel fan van Van Haga 😉 we gaan het zien.

PREDATOR
PREDATOR
3 maanden geleden

Twan Twan Twannetje toch..Als je met leugens iemand wil overmeesteren, bereid je dan een beetje voor jonge..Uitstekende aktie van Dhr Baudet, ga zo door..

Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
3 maanden geleden

Ik heb het gezien, de afgunst droop er van af.

Geen schaap
Geen schaap
3 maanden geleden

Blijf de cijfers maar optellen om het zo dramatisch mogelijk te lijken. Tijdens de ‘eerste golf’ stierven er 6800 mensen, wat veel minder is dan tijdens een normaal griepseizoen wat gemiddeld 8600 doden eist.

Stop deze onzin aub en ga snel terug naar normaal.

Pieter
Pieter
Reactie op  Geen schaap
3 maanden geleden

Er is in 2020 vrijwel geen oversterfte tot 80 jaar als je vergelijkt t.o.v. het 10-jarig gemiddelde en het bevolkingsaantal. Boven de 80 jaar is de oversterfte 0,74% maar de gemiddelde leeftijd is nauwelijks gedaald.

Het CBS vergelijkt alleen de absolute cijfers in 2020 met 2019 en neemt als oversterfte een “verwachting” die er was over 2020 met de realiteit in 2020.
Iedereen met een beetje statistische kennis weet dat je een kengetal als oversterfte relatief moet presenteren en over een grotere hoeveelheid jaren om serieus te zijn.

Nu is algemeen bekend dat CBS vooral bemand wordt door PVDA mensen, wellicht dat daar een link zit met het verstrekken van manipulatieve informatie.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Pieter
3 maanden geleden

Ja dat klopt mijn schoonvader PVDA en Ambtenaar, hoge ambtenaar maar met een sociaal geweten, hij zij het toen al het Ambtenaren apparaat is een verlengstuk van de PVDA en dat gaat voor problemen zorgen, en zie daar problemen genoeg en de PVDA is op gegeten van binnen uit corruptie !

Hydra
Hydra
3 maanden geleden

Daan Roosegaarde, de licht-ontwerper, werd ook zo ongelooflijk waardeloos geinterviewd door Twan Huyzen en Daan liep weg van het toneel. Wat een waardeloze journalist is Huyzen. En maar proberen de ander in een hoek te drijven met zijn vragen en weg te zetten als een gekkie. Ik zou normaal gesproken niet stemmen op Baudet maar denk dat ik dat nu wel ga doen.

Christina
Christina
Reactie op  Hydra
3 maanden geleden

Absoluut voor Baudet stemmen! FVD is de enige partij die nog aan de kant van het volk staat.

Moi
Moi
Reactie op  Hydra
3 maanden geleden

Vraag me ook echt af onder welke voorwendselen Baudet zogenaamd was uitgenodigd. Het leek wel of hij te recht stond.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Moi
3 maanden geleden

Verdeel en heers, Rutte is zeer actief, als wintersporter uitgedost theater Rutte op de fiets hoe vind je zo iets, flapdrol !

Rob
Rob
Reactie op  Hydra
3 maanden geleden

Het maakt niet uit waar je op stemt, politiek verandert nooit iets. Politici zijn ook nooit leiders, iedereen maakt deel uit van de globalistische agenda. Ik heb het al vaker geschreven, de FvD kwam in beeld toen veel mensen gingen doorzien hoe het er werkelijk aan toe gaat n Nederland en de wereld. De heersende macht heeft dan weer een nieuwe partij om het volk weer de mond te snoeren. Een nieuwe partij is altijd bedoeld om het volk weer a te leiden als ze teveel gaan zien en is ook weer bedoeld om de boel verdeeld te houden. De bevolking moet zich verenigen als er ooit iets beter wil worden. Niet om tegen de politiek te vechten maar om zelf naar oplossingen te zoeken waar we nu nog steeds voor afhankelijk zijn van de kapitalisten en globalisten. Simpel gezegd, het wordt tijd dat we eens echt volwassen gaan worden want met afhankelijkheid zijn net als kinderen. Alleen wel met kinderen met ‘slechte’ ouders.

Baudet stemde in het verleden ook voor zaken die voor ons niets verbeterde. Ik meen dat hij ook VOOR het extra percentage (verhuurdersbelasting, voor de huurder gewoon huurbelasting) bovenop de normale huursverhogiing stemde. Daarbij is het ook nog maar de vraag of er wel verkiezingen gaan komen. Een paar dictators hebben nu alle macht en dat willen ze niet zomaar weggeven. En in deze tijd maakt het sowieso niks meer uit want het hele financiële en economische systeem staat op instorten Ook zonder die corona bs zou dat gebeuren. De elite wil het alleen versneld in laten storten en het vervangen door een nieuw volledig technologisch systeem. Daar zijn de lockdowns voor bedoeld want daar gaat het meeste door faiilet. Dan hebben alleen de top kapitalistische corporaties straks de macht waar iedereen afhankelijk van is. Denk jij dat Baudet daar ook maar iets aan kan veranderen of tegenhouden? De enigen die de koers kunnen wijzigen is het volk zelf, als die zichzelf gaat organiseren en zelf oplossingen gaat bedenken. Er zin genoeg creatieve mensen met kennis, skills, vakervaring etc om dat waar te kunnen maken. Wij ebben de elite, politiek etc niet nodig, die kosten ons alleen maar heel veel geld. Zij hebben ons wel nodig om te overleven. Wat denk je dan dat er gebeurt als het volk zichzelf zou gaan organiseren? Dan hebben ze geen van allen nog de macht over het volk. Ze hebben alleen maar de macht die het volk hen geeft.

petertje
petertje
Reactie op  Hydra
3 maanden geleden

Ik ga op Haga stemmen, die vraagt in ieder geval kritische vragen.

Jacob
Jacob
Reactie op  petertje
3 maanden geleden

Niet doen Petertje, hij is slechts een verlengstuk van Rutte, een pion die echt niet te vertrouwen is, hij doet maar net alsof de VVD nog “goede betrouwbare” mensen heeft.

Nina
Nina
3 maanden geleden

Twan moet zijn leugens gewoon vol blijven houden. Thierry heeft natuurlijk gelijk. De maatregelen zorgen voor de meeste ellende. En weer het onfatsoen van de journalist om Thierry niet uit te laten praten. Dan ben je geen goede journalist!!!

Oude man
Oude man
3 maanden geleden

Leuk theater stukje, hoort allemaal bij het grote spelletje.

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Oude man
3 maanden geleden

haha oude man……..zo dacht ik ook ……

Wim
Wim
Reactie op  Oude man
3 maanden geleden

Het lijkt de Spaanse inquisitie wel. De schuld van Baudet staat voor Twan Huys bij voorbaat al vast.

Lucky
Lucky
3 maanden geleden

En zo wordt voor de 100e keer aangetoond dat de Media pure staatspropaganda zijn en niets meer dan dat. Alle tegengeluiden proberen te shamen. Ze zijn er zo slecht in dat een klein kind het van ver kan zien. Linkse kletsprogrammas kijk ik al nooit meer evenals fake news van NOS. En de Main Stream Media. Dan kun je pas weer echt vrij denken…

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Lucky
3 maanden geleden

Stamd nog uit de PVDA tijd alle omroepen zaten vol met van die goed betaalde pseudo socialisten !

x

Check Also

vaccin

Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’

Op de Seychellen, die meer mensen hebben ...

vaccinatiepaspoort

Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’

Als het aan het demissionaire kabinet ligt, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

106
0
We lezen graag je reactie!x