Homepagina » Gezondheid » Waarom mondkapjes NIET werken, volgens de wetenschap
mondkapjes
Foto: Jlookn CC BY-SA 4.0

Waarom mondkapjes NIET werken, volgens de wetenschap

Maken mondkapjes ons veiliger? Voorkomen ze de verspreiding van virussen? In Nederland is het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht. Sinds vorige week is het in België ook verplicht om een mondkapje te dragen in alle overdekte ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen. Denk aan concertgebouwen, bibliotheken en collegezalen. Ook in veel andere Europese landen moeten mensen mondmaskers dragen.

In de afgelopen jaren zijn er meerdere wetenschappelijke studies uitgevoerd waarbij is gekeken of N95-mondkapjes helpen de verspreiding van virussen te voorkomen. Alle studies komen tot dezelfde conclusie: dat doen ze niet. Uit onderzoek is wel gebleken dat verkeerd gebruik van mondkapjes het risico op verspreiding vergroot.

De meeste mensen hebben niet eens zo’n medisch mondkapje, maar een eenvoudig mondkapje. Je hoort vaak dat zo’n kapje beter is dan helemaal geen kapje. Het gevolg is dat er tientallen miljoenen mensen rondlopen met mondkapjes die denken dat ze goed bezig zijn.

Alarmerende resultaten

In 2015 kwamen wetenschappers met alarmerende resultaten: zo’n eenvoudig mondkapje voorkomt de verspreiding van virussen niet. Sterker nog: je hebt juist meer kans om zelf besmet te raken. Door de coronaregels te volgen, bescherm je dus niet je medemens, maar breng je jezelf in gevaar.

Mondmaskers brengen nog veel meer problemen met zich mee. Uit onderzoek blijkt dat een derde van de zorgmedewerkers die maskers droegen, last kreeg van hoofdpijn. Zestig procent van hen moest pijnstillers nemen.

Zelfs Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, zegt dat hij een mondkapje draagt als ‘symbool’ van goed gedrag. Waarom moeten we ze dan dragen? Heeft het te maken met de onderwerping van het volk door politici?

Bekijk de video hieronder:

[Ben Swann]
1 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
9 maanden geleden

ofie op ze rotterdam,s gewoon je bek wil houweh,in het openbaar veevervoer,in de vreetschuur,maar eigenlijk gewoon een irisscan op anderhaleve metuhr!!!!!!!!!!!

Peter
Peter
9 maanden geleden

Je ziet ze bij bosjes lopen, de meestal angstige sukkels die zich zonder blikken of blozen laten muilkorven door de overheid als gehoorzame makke schapen.
Zonder het te weten krijgen ze 50 procent minder zuurstof binnen en snappen niet dat ze op de lange duur in lichamelijke wrakken zullen veranderen.
Voor 15 minuten boodschappen of een korte busreis misschien nog te doen, maar voor een lange treinrit van anderhalf uur, of langer, een aanslag op je gezondheid.

Gea Breuker
Gea Breuker
9 maanden geleden

Het bericht op niburu.co over ‘coronamaatregelen onderdeel van occult ritueel’ zegt mij genoeg, goede video ook ‘The Characteristics of an Initiation Ritual’, heel pakkend.

Het is ook wachten totdat er een verbod komt op free speech op de muilkorf. Teksten als ‘neuk Bill Bates’ of ‘mondkap is muilkorf tegen vrije meningsuiting’ of ‘Bedankt Rusland en Perzie dat jullie het toch in 1250 geprobeerd hebben’ of ‘dom klapvee, je bent een slaaf’ of ‘BOA is een onderdeel van de jostiband’ of ‘Hugo en Rutte zijn scheldnamen’ en gewoon ‘lees niburu.co, ninefornews.nl, beforeitsnews.com, infowars.com, veteranstoday.com’ en zeker voor de millenials ‘geenstijl.nl is onderdeel van de linksgroenliberale marxistisch communistische orde’ zullen het zeker goed doen. Heb ook alvast een black-light marker gekocht om toch stil protest te uiten.

salvar
salvar
9 maanden geleden

juist je onderwerp je aan die kl**tzakken.
niet en nooit doen het gezever moet nu maar eens ophouden vind U niet?
de wetenschap moet maar eens vertellen hoe alle goede bacterien verdwijnen door overal je handen te desinfecteren.
psychologen moeten ook maar eens vertellen hoe we gehersenspoeld we worden met het achterlijke gedoe met 1,5 meter en het omroepen hiervan .
psychologen moeten ook maar vertellen hoe schadelijk het is om de hele dag het woord corona te horen je wordt er horen dol van.

Margie
Margie
9 maanden geleden

Beetje redelijk nadenken geeft het zelfde resultaat.
De ademhaling wordt geblokkeerd

Behandel jezelf met liefde, behandel anderen met zorg!

Willem
Willem
9 maanden geleden

Iedereen die een mondkapje draagt is een brave volger !!

Willem
Willem
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Of iemand van wie de keuze ontnomen is Willem, die naar het werk moet en geen andere manier van vervoer heeft en omdat ze niet het geld hebben die krankzinnige boetes te betalen. Mondkapjes werken heel goed alleen niet tegen verspreiding van virussen maar voor de onderdrukking en vernedering van mensen en de Boa’s de nsb’ers/bruin/zwarthemden van deze tijd doen hun “werk” graag, zijn ook allemaal dezelfde types, de ietwat te zware gepeste jongetjes, zoals de burgemeester van Nijmegen die helemaal doordraait van de macht. Zwarte slaven kregen vroeger ook een mondkapje https://en.wikipedia.org/wiki/Escrava_Anastacia#/media/File:Escrava_Anastacia.jpg

Willem
Willem
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Inderdaad helemaal gelijk

frans
frans
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Precies Willem,
We moeten zwijgen. Monddood gemaakt.
Verder helpt het nergens tegen en is het eerder slecht.
Bij stoffige klusjes heb je straks de mooiste uitvoeringen stof-mondkapjes.

Luuk
Luuk
9 maanden geleden

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31142-9/fulltext#%20

Welke onderzoeken hebben ze in het filmpje dan gebruikt?
Om de verspreiding tegen te gaan zijn maskers effectief als iemand covid19 heeft. Om jezelf te beschermen tegen besmetting is een masker nauwelijks effectief.
Hebben ze in het filmpje alleen over zelf besmet worden met een masker op dan klopt dat ja, dan werkt een masker (bijna) niet.
Maar als iemand met covid19 in een supermarkt met masker oploopt blijkt een masker wel degelijk effectief te zijn om de verspreiding tegen te gaan. Dus dat die persoon anderen minder snel besmet

Margie
Margie
Reactie op  Luuk
9 maanden geleden

Iemand met…blijft thuis

Polu Potter
Polu Potter
Reactie op  Luuk
9 maanden geleden

Er zijn ook vele onderzoeken die bewijzen, dat de filters van een N95/FFP3 mondkapje meer dan 95% van de deeltjes (virussen/bacterien, goede en slechte) tegen houdt. Je wordt in principe ziek, als je eigen lichaam de hoeveelheid virussen/bacterien niet meer zelf kan opruimen.

Mits het mondkapje goed geplaatst wordt (en dus geen valse lucht trekt), werkt het wel degelijk om jezelf en anderen te beschermen. De vraag is echter: Is ons immuumsysteem er bij gebaat om alleen nog maar gefilterde lucht in te ademen: Nee.
Is het goed voor je longen om de hele dag krampachtig door een filter te ademen: Nee.

Marco
Marco
9 maanden geleden

Ik heb in de afgelopen 3 maanden 7 wetenschappelijke studies gelezen van recente datum over dit onderwerp. Ze geven allen exact hetzelfde oordeel.

De supermarkt lapjes zijn gevaarlijk voor de gezondheid en dienen in geen geval gedragen te worden door gezonde mensen. Het scheelt tot 20% zuurstof en je ademt tot 10% meer stikstof weer in.
Uitsluitend N95 maskers en chirurgische maskers voldoen mogelijk (!).

Een goede opsomming hierover vind je hier.
https://www.sott.net/article/434796-The-Science-is-Conclusive-Masks-and-Respirators-do-NOT-Prevent-Transmission-of-Viruses

Het opgedrongen dragen van maskers (waarom heet het ‘mondkapje’ als het ook over de neus moet) kan niets anders zijn dan een dwangmiddel van foute personen opgedrongen aan een uitermate slecht geïnformeerde bevolking. Het is foute schijnveiligheid waar je op langere termijn zeker ziek van zal worden.

Ik ben er zelf vrijwel zeker van dat de piekjes her en der van besmettingen (als…het al Covid-19 is) te wijten zijn aan maskers. 2 redenen; de volstrekt waarde en nutteloze supermarkt maskers, maar goeddeels ook door het foute (her)gebruik ervan.

edwin
edwin
9 maanden geleden

wat is een virus,
hoe ontstaat een virus,
hoe verspreid een virus zich

Marco
Marco
Reactie op  edwin
9 maanden geleden

Wat is een virus?
– Een micro levensvorm welke reeds lang voor het ontstaan van de mens aanwezig was. 99% van de bestaande virussen zijn het noemen niet waard en heeft een gezond mens geen last van.

Hoe ontstaat een virus?
– Net als elke andere levensvorm een samenloop van omstandigheden. Zogeheten ‘oer virussen’ zoals aangetroffen in ijs boringen zijn niet minder geavanceerd dan die later zijn ontstaan. Een virus wil overleven. Het heeft geen wens, wil of gedachte. Het weet niets van goed of kwaad. Als een mens eraan overlijdt dan ligt dat aan de mens en het onvermogen het virus uit te schakelen.

Hoe verspreid een virus zich?
– Dat ligt aan het virus. Maar feitelijk op alle denkbare wijzen. Airborne virussen zoals de Corona en Influenza familie zijn in de westerse wereld het lastigst. Stekende en bijtende insecten zijn fantastische dragers en verspreiders.

Het SARS-NCOV-2 virus is 2.5 micron ‘groot’. Net als voorloper SARS-NCOV welke 91% gelijk is.

Een gemiddelde bacterie waar de ‘ziekte van Le Mans’ van kan krijgen is 100 tot 1000 keer groter.
Dé reden waarom maskers niet werken tegen virussen.
Maar dat terzijde

jan doornbos
jan doornbos
9 maanden geleden

Humor, direct onder de kop van dit artikel reclame voor….mondkapjes. Maar goed, humor is een heel belangrijk wapen in de strijd.

x

Check Also

vvd

Politicus stopt bij de VVD: ‘Coronaregels voelen als klap in ieders gezicht’

Imke Emons, nummer twee van de VVD ...

test

Video: coronatestkits onder onhygiënische omstandigheden ingepakt door Indiase kinderen

In een filmpje is te zien hoe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x