Gezondheid

Artsen ontdekken ‘superhoning’ die wonden geneest en infecties bestrijdt

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een nieuwe honingsoort is in staat op ‘indrukwekkende’ wijze wonden te genezen en infecties te bestrijden.

Surgihoney werd een jaar lang getest op baby’s, moeders, kankerpatiënten en senioren uit Hampshire aan de zuidkust van Engeland.

Wonden, zweren en infecties met de superbacterie MRSA genazen binnen enkele dagen. Daarnaast halveerde het aantal vrouwen dat na een keizersnede last kreeg van een infectie.

Revolutionair

Met de honing zijn ook wonden genezen van soldaten die terugkwamen uit Afghanistan. Verder werd de honing gebruikt om acne te behandelen en om de huid van kankerpatiënten te beschermen tegen chemotherapie.

Volgens dr. Matthew Dryden van de Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust zal de honing ‘de wondzorg wereldwijd revolutionair veranderen’.

Honing wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige werking, hoewel artsen de voorkeur geven aan penicilline en antibiotica. Surgihoney doodt echter bacteriën, parasieten, bestrijdt schimmelinfecties en geneest wonden.

Fantastisch natuurgeneesmiddel

“Ik heb een aantal onderzoeken gedaan en de Surgihoney vergeleken met andere honingsoorten,” zei dr. Dryden. “Ik heb de honing getest op patiënten en de resultaten zijn indrukwekkend.”

“Er zijn genoeg producten die bacteriën kunnen doden, maar die geen wonden genezen,” voegde hij toe. “Honing is een fantastisch natuurgeneesmiddel. De substantie doodt de bacteriën zonder weefsel te beschadigen.”

Surgihoney wordt ontwikkeld door Ian Staples, een zakenman die ooit eigenaar was van een Halfords-keten en daarna een biologische boerderij in Chili kocht. Hij plaatste een aantal bijenkorven en financierde wetenschappelijk onderzoek in Ierland om de unieke gezondheidseffecten van honing te bestuderen.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
8 jaren geleden

… Terwijl de bij uitsterft.
We mogen wel eens eerst aan het welzijn van de ander denken, ook als dat een dier is, voor we weer beginnen met ons egoïstische ‘wat kan ik eraan hebben’.

Carnivore
Carnivore
8 jaren geleden

Goed!

Enkel spijtig dat de bijen zo massaal sterven he!?
Hadden we dàt op voorhand geweten, dan waren we er mss wat behoedzamer mee omgesprongen.

Maar tja, we zijn inmiddels de 7miljard gepasseerd, als er een paar miljoen een ellendige dood sterven door de superbacterie… Who gives a fuck?

irene
irene
8 jaren geleden

Prachtig, waar koop ik Surgihoney ?

UV
UV
8 jaren geleden

Eigenlijk net zoiets als Manuka honing dus?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x