Homepagina » Gezondheid » Artsen ontdekken ‘superhoning’ die wonden geneest en infecties bestrijdt
Artsen ontdekken superhoning die wonden geneest en infecties bestrijdt

Artsen ontdekken ‘superhoning’ die wonden geneest en infecties bestrijdt

Een nieuwe honingsoort is in staat op ‘indrukwekkende’ wijze wonden te genezen en infecties te bestrijden.

Surgihoney werd een jaar lang getest op baby’s, moeders, kankerpatiënten en senioren uit Hampshire aan de zuidkust van Engeland.

Wonden, zweren en infecties met de superbacterie MRSA genazen binnen enkele dagen. Daarnaast halveerde het aantal vrouwen dat na een keizersnede last kreeg van een infectie.

Revolutionair

Met de honing zijn ook wonden genezen van soldaten die terugkwamen uit Afghanistan. Verder werd de honing gebruikt om acne te behandelen en om de huid van kankerpatiënten te beschermen tegen chemotherapie.

Volgens dr. Matthew Dryden van de Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust zal de honing ‘de wondzorg wereldwijd revolutionair veranderen’.

Honing wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige werking, hoewel artsen de voorkeur geven aan penicilline en antibiotica. Surgihoney doodt echter bacteriën, parasieten, bestrijdt schimmelinfecties en geneest wonden.

Fantastisch natuurgeneesmiddel

“Ik heb een aantal onderzoeken gedaan en de Surgihoney vergeleken met andere honingsoorten,” zei dr. Dryden. “Ik heb de honing getest op patiënten en de resultaten zijn indrukwekkend.”

“Er zijn genoeg producten die bacteriën kunnen doden, maar die geen wonden genezen,” voegde hij toe. “Honing is een fantastisch natuurgeneesmiddel. De substantie doodt de bacteriën zonder weefsel te beschadigen.”

Surgihoney wordt ontwikkeld door Ian Staples, een zakenman die ooit eigenaar was van een Halfords-keten en daarna een biologische boerderij in Chili kocht. Hij plaatste een aantal bijenkorven en financierde wetenschappelijk onderzoek in Ierland om de unieke gezondheidseffecten van honing te bestuderen.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • irene schreef:

  Prachtig, waar koop ik Surgihoney ?

  3 likes
 • Mojomirosa schreef:

  Namens alle Niburianen (als ik zo vrij mag zijn):”Onze grootmoeders wisten dat allang van de geneeskrachtige werking van honing”.
  🙂

  2 likes
 • Linda schreef:

  … Terwijl de bij uitsterft.
  We mogen wel eens eerst aan het welzijn van de ander denken, ook als dat een dier is, voor we weer beginnen met ons egoïstische ‘wat kan ik eraan hebben’.

  1 likes
 • DroneT1 schreef:

  Quote”Hij plaatste en paar bijenkorven en financierde wetenschappelijk onderzoek om de unieke gezondheidseffecten van honing te bestuderen”.
  Dat onderzoek had wel achterwege gelaten kunnen worden want al duizenden jaren is de geneeskrachtige werking van honing algemeen bekend. Ook gewone honing rekent af met bacterien, shimmelinfecties e.d. Maar ja, een pot honing verdelen in twintig zakjes en dan per zakje de hoofdprijs vragen is veel lucratiever.
  Imkers opgepast, straks kunnen we jullie honing alleen nog op recept verkrijgen. Met dank aan de graaiende zorgsector en de erbij behorende nevenindustrie

  1 likes
 • sancha schreef:

  Dan hoop ik voor die mensen die open wonden hebben (bv. door diabetes) dat dit hun redding is. Ik ken iemand die al jarenlang 2 grote open wonden heeft, op elk been 1. Er zijn al zoveel zalven geprobeerd maar niks slaat aan. Ik gun dit iedereen.

  1 likes
 • Piet schreef:

  ooit gehoord van Manuka Honing? dat ken ik al langer en bestrijd o.a. ook de MRSA bacterie is in Nederland o.a. in De Tuinen te verkrijgen http://www.honinggezond.nl/manuka-honing/

  https://www.youtube.com/watch?v=LBOGPvvKe1g

  1 likes
 • Pieter schreef:

  [quote name=”Martina”]In de jaren 80-85 was er in Randstad een verpleegafdeling waar ze keukenstroop gebruikten bij extreem open wonden, decubitus, in zeer erge mate. De stroop werd zo in de wonden gegoten en afgedekt. Dit had zeer verbluffende resultaten, je zag de wonden in een paar weken van een vuist groot tot op het bot dichtgaan. Ik heb daar gewerkt. Zoals stroop en ook honing zijn zeer oude grootmoeders middelen die zeer goed werken. Voor de farmaceutische grootmachten is het natuurlijk een doorn in het oog, het brengt niet genoeg op en de stroop eruit en de afdeling dicht.[/quote]
  Molkosan, ook een super wond hersteller!

  1 likes
 • Carnivore schreef:

  Goed!

  Enkel spijtig dat de bijen zo massaal sterven he!?
  Hadden we dàt op voorhand geweten, dan waren we er mss wat behoedzamer mee omgesprongen.

  Maar tja, we zijn inmiddels de 7miljard gepasseerd, als er een paar miljoen een ellendige dood sterven door de superbacterie… Who gives a fuck?

  0 likes
 • UV schreef:

  Eigenlijk net zoiets als Manuka honing dus?

  0 likes
 • Osiris schreef:

  Goh, weer wat geleerd van de oude Egyptenaren…
  🙂

  0 likes
 • pietje schreef:

  Inderdaad Linda de bij is aan het uitsterven zou dat niet de bedoeling zijn van da farma maffia ????? Weet iemand waar die honing te verkrijgen is !!!

  Groetjes
  Pietje

  0 likes
 • pietje schreef:

  Over om het dier te denken had vandaag op mijn werk woorden over hun honden als zij gaan werken dan ben je ongeveer 10 uur weg van huis als fulltimer dan stoppen ze die honden in een kooi is dit geen mishandeling ???? Stelletje idioten dat beestje mag zich toch vrij bewegen in huis ! Anders neem je geen dieren ik heb katten en honden gehad nog steeds ja…..zo af en toe bijten ze een stukje van je houten tafel af maar ja…..dan moet je geen dieren nemen of ja….stop ze in een kooi voor 10 uur ! Ik was vreselijk boos nu nog als ik eraan denk.

  Trusten allemaal

  0 likes
 • Larry schreef:

  Volgens mij is het geen zuiver honing.
  Als je Surgihoney opzoekt dan vind je ‘Bioengineered super honey’. Lijkt verdacht veel op manipulatie.

  0 likes
 • Tell It like it is schreef:

  [quote name=”Larry”]Volgens mij is het geen zuiver honing.
  Als je Surgihoney opzoekt dan vind je ‘Bioengineered super honey’. Lijkt verdacht veel op manipulatie.[/quote]

  Wat is er nu slecht aan een geneesmiddel dat echt werkt?
  Van brandnetelthee wordt je niet beter als je een mrsa bacterie hebt.

  0 likes
 • Martina schreef:

  In de jaren 80-85 was er in Randstad een verpleegafdeling waar ze keukenstroop gebruikten bij extreem open wonden, decubitus, in zeer erge mate. De stroop werd zo in de wonden gegoten en afgedekt. Dit had zeer verbluffende resultaten, je zag de wonden in een paar weken van een vuist groot tot op het bot dichtgaan. Ik heb daar gewerkt. Zoals stroop en ook honing zijn zeer oude grootmoeders middelen die zeer goed werken. Voor de farmaceutische grootmachten is het natuurlijk een doorn in het oog, het brengt niet genoeg op en de stroop eruit en de afdeling dicht.

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”Larry”]Volgens mij is het geen zuiver honing.
  Als je Surgihoney opzoekt dan vind je ‘Bioengineered super honey’. Lijkt verdacht veel op manipulatie.[/quote]
  Wat helder van je. Ik had al gelezen dat Monsanto bezig was met de ontwikkeling van een gemanipuleerde bij. Dan zijn ze daar dus verder mee dan ze laten lijken. Bah.

  0 likes
 • Linda schreef:

  pietje 13-08-2013 20:50
  ‘Inderdaad Linda de bij is aan het uitsterven zou dat niet de bedoeling zijn van da farma maffia ?????’

  Daar kan je bijna gif op nemen Pietje, en misschien doen we dat wel letterlijk met die nieuwe honing.
  En zo te zien hier zijn er meer die niet wakker van liggen van het welzijn van de bij.

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”Mojomirosa”]Namens alle Niburianen (als ik zo vrij mag zijn):”Onze grootmoeders wisten dat allang van de geneeskrachtige werking van honing”.
  :)[/quote]
  Namens mij mag, als het uitgebreid wordt met: maar onze grootmoeders wisten niet dat het tot groot commercieel misbruik zou leiden. Waar ik dus voor pas. Ik gebruik geen honing, ook niet op geitekaasjes alleen omdat het zo lekker is. Bijen horen te kunnen beschikken over hun eigen voedsel, dat ze hard werkend verzamelen. Het is voor henzelf nl. ook genezend.

  0 likes
 • Abel schreef:

  Wij kopen Manukahoning in de natuurwinkel. Veel beter dan antibiotica, die ook de goede bacteriën doden.

  0 likes
 • Rieks schreef:

  Deze artsen hebben het stopgaren op nieuw uitgevonden of ze hebben het boek bijen honing en gezondheid gelezen de schrijver E Herold 1976, dit is al jaren bekend

  0 likes
 • kengai schreef:

  Linda, daar heb je gelijk in, bijenvolken verzwakken met suikerwater en zelf hun honing roven, maar het afval product van geitekaasjes, zijn jonge bokjes, die massaal worden afgeslacht.
  Misschien is het wel de bedoeling dat honing het vloeibare goud word, dan word er door een kleine groep weer zeer veel verdiend en dus roei je een groot gedeelte van de bijen uit.

  0 likes
 • Mojomirosa schreef:

  [quote name=”Linda”][quote name=”Mojomirosa”]Namens alle Niburianen (als ik zo vrij mag zijn):”Onze grootmoeders wisten dat allang van de geneeskrachtige werking van honing”.
  :)[/quote]
  Namens mij mag, als het uitgebreid wordt met: maar onze grootmoeders wisten niet dat het tot groot commercieel misbruik zou leiden. Waar ik dus voor pas. Ik gebruik geen honing, ook niet op geitekaasjes alleen omdat het zo lekker is. Bijen horen te kunnen beschikken over hun eigen voedsel, dat ze hard werkend verzamelen. Het is voor henzelf nl. ook genezend.[/quote]

  Dan drink je zeker ook geen melk? Dat is eigenlijk voor de kalfjes.

  0 likes
 • Linda schreef:

  Mojomirosa: ‘Dan drink je zeker ook geen melk? Dat is eigenlijk voor de kalfjes.’

  Heel goed, Mojomirosa. Dat is voor kalfjes, niet voor mensen. Dus ook al die belachelijke toetjes niet.
  Nee, mij kun je daar niet op betrappen. En ik ben nooit ziek:)

  0 likes
 • Pistache schreef:

  Verse koeievlaai smeren helpt ook. Je kan er zelfs een hapje van nemen.

  0 likes
 • Mojomirosa schreef:

  [quote name=”Linda”]Mojomirosa: ‘Dan drink je zeker ook geen melk? Dat is eigenlijk voor de kalfjes.’

  Heel goed, Mojomirosa. Dat is voor kalfjes, niet voor mensen. Dus ook al die belachelijke toetjes niet.
  Nee, mij kun je daar niet op betrappen. En ik ben nooit ziek:)[/quote]

  Ik heb de intentie niet om iemand te betrappen wat ie eet of niet(zucht).Fijn dat je nooit ziek bent. Dan ga ik nu Griekse Yoghurt met honing eten.

  0 likes
 • Ron Soeverein Mens schreef:

  Zo nieuw is dit niet althans niet voor mij het is al veel langer bekend dat echte natuurlijke honing wonden geneest tot brandwonden toe. Maar verder is dit wel goed dat het onder de aandacht wordt gebracht en dat de natuur ons alles verstrekt wat het menselijk lichaam nodig heeft.

  0 likes
 • chuen schreef:

  Linda

  tav onderwerp:
  UFO’s in de ruimte: geheime beelden NASA-missies

  Ik heb deze info van een zeer bijzondere vrouw.Ik weet dat ze gelijk heeft. Ancient wisdom.

  Native American Apache Medicine Woman Itasha

  Star People Contactee Itasha will tell the remarkable story of her contact with the Star Nations. Itasha is an Arcturian Contactee and a Sundancer and Pipe holder. Since birth, Itasha has been trained by and has interacted with Star Beings

  Apache Wisdom Keeper the Science of Ascension

  http://youtu.be/n2BPF3TB3WY

  Namasté

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Honing is sowieso lekker en goed

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”chuen”]Linda

  tav onderwerp:
  UFO’s in de ruimte: geheime beelden NASA-missies

  Ik heb deze info van een zeer bijzondere vrouw.Ik weet dat ze gelijk heeft. Ancient wisdom.

  Native American Apache Medicine Woman Itasha

  Star People Contactee Itasha will tell the remarkable story of her contact with the Star Nations. Itasha is an Arcturian Contactee and a Sundancer and Pipe holder. Since birth, Itasha has been trained by and has interacted with Star Beings

  Apache Wisdom Keeper the Science of Ascension

  http://youtu.be/n2BPF3TB3WY

  Namasté[/quote]
  Dank je Chuen. Allemaal herkenbaar, maar soms zo verwarrend. Het wordt steeds duidelijker.
  Love & peace.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  zweden

  Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’

  Zoals velen inmiddels zullen weten, ging Zweden ...

  >