Homepagina » Gezondheid » De voedselindustrie misleidt ons
De voedselindustrie misleidt ons

De voedselindustrie misleidt ons

We denken dat ons voedsel steeds gezonder wordt, maar is dat wel zo? De Britse journaliste Joanna Blythman ging undercover in de voedselindustrie en ontdekte dat niets is wat het lijkt.

Het valt niet mee om 6000 voedseladditieven te vermijden, zoals aroma’s, glansmiddelen, verbeteraars en bleekmiddelen, die tegenwoordig in de voedselindustrie standaard worden gebruikt. Wanneer je dieper graaft, stuit je op een muur van geheimzinnigheid.

De afgelopen 10 jaar hebben de grote voedselverwerkingsbedrijven zich op de achtergrond gehouden. Ze verschuilen zich achter ‘bedrijfsgeheim’ en beweren dat ze hun recepten niet kunnen onthullen vanwege de concurrentie. We weten heel weinig van ons voedsel dat in de schappen van de supermarkt ligt, aldus Blythman.

Als je op de ingrediëntenlijst rozemarijnextract ziet staan, is dat niets anders dan de ‘schone versie’ van chemisch klinkende oxidanten als butylhydroxyanisol (BHA) en butylhydroxytolueen (BHT). Die stoffen worden gebruikt om het bederf van voedsel te vertragen en zo met de houdbaarheidsdatum te schuiven.

Rozemarijnextracten hoeven niet altijd een E-nummer (E392) te hebben, maar de naam suggereert dat het een liefdevol bereid ingrediënt is. Het extract heeft wel iets met het kruid te maken, maar niet veel. Tijdens het extractieproces worden chemische oplosmiddelen gebruikt waaronder hexaan, ethanol en aceton.

L-cysteïne (E910) is afkomstig uit dierlijk of menselijk haar, hoewel het steeds vaker wordt vervangen door een heel scala aan nieuwe gistextracten. Die bevatten een hoge concentratie aminozuurglutamaat, waarvan het gevreesde additief MSG (E621) wordt gemaakt.

Carrageen (E407) is een stollingsmiddel op basis van zeewier dat niet alleen in verband is gebracht met winderigheid, maar ook met maagzweren en maag- en darmkanker.

Geacetyleerd dizetmeeladipaat (E1422) was oorspronkelijk eenvoudig zetmeel, maar is chemisch aangepast om de extreme temperaturen en fysieke druk tijdens de industriële verwerking beter te kunnen ondergaan.

Ascorbinezuur (kunstmatige vitamine C) wordt gesynthetiseerd door de vergisting van genetisch gemodificeerd maïs, terwijl kunstmatige vitamine E meestal wordt gewonnen uit benzine.

De geschiedenis van de voedselverwerking staat bol van de ingrediënten die oorspronkelijk werden gepresenteerd als veiliger en wenselijker, maar dat vervolgens niet bleken te zijn. Margarine werd ooit aangeprezen als gezonder dan boter. Glucose-fructosestroop, op de markt gebracht als gezond alternatief voor suiker, blijkt een belangrijke oorzaak te zijn van obesitas in de VS.

Bewerkt voedsel bevat vaak chemische stoffen met bekende toxische eigenschappen. Bij gebruik van kleine hoeveelheden is er geen reden tot ongerustheid, zo wordt altijd gezegd. Die conclusie is echter afkomstig van de 16e-eeuwse Zwitserse arts Paracelsus, wiens theorie nog altijd het uitgangspunt is bij het testen van chemische stoffen.

[360]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Tink schreef:

  Eet niets wat je oma niet zou herkennen als eten.

  En verder wordt iedere generatie ouder dan de vorige. Dus laat je geen angst aanpraten en durf te leven!

  11 likes
  • sparky schreef:

   Iedere generatie wordt idd ouder maar hoeveel mensen lijden er aan kanker en andere vreselijke ziekten?
   Door alle troep die we eten waarschijnlijk.
   De bio industrie waar koeien en varkens preventief anti biotica krijgen toegediend.
   Plofkippen die met zijn allen op een kluitje zitten.
   Gif in je groenten en fruit.
   Durven te leven heeft niks te maken met het blindelings accepteren en dus gewoon maar verder consumeren.
   En angst hoef je niet te hebben, we worden volgepropt met troep.

   29 likes
   • Tink schreef:

    Kanker is nu eenmaal in veel gevallen een typische ouderdomsziekte. Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans is dat je het zal krijgen. Ook in de oudheid, toen er nog er nog helemaal geen E- nummers waren, stierven er mensen aan kanker. Ik zal jullie een geheimpje verklappen:

    Het leven IS een dodelijke ziekte! Uiteindelijk overlijdt iedereen eraan

    9 likes
    • Rini schreef:

     Hey Tinky,ik denk dat jij niet helemaal wijs ben met dat het normaal is dat je kanker krijgt op hoe ouder dat je word,kijk en luister is om je heen voor dat je deze GROTE onzin schrijft.
     Je hoord niets meer dan kanker,ik heb de laatste 2 jaar 4 mensen van mijn familie af moeten geven door kanker,en 6mensen die ik goed ken,en er staan er nu weer 3 bekende op de lijst,noem jij dat normaal,ga je mond spoelen man!!!!
     Mensen zo als jij maken me ZEER kwaad.

     26 likes
     • Tink schreef:

      Het is niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar de feiten zijn zoals ze zijn. In de prehistorie werd men gemiddeld 20 jaar oud. De kans dat je toen overleed aan kanker was vele malen kleiner dan nu. Wij vinden iemand van 30, 40, 50 jaar niet oud. Maar de kans dat je op die leeftijd kanker ontwikkeld is velen malen hoger dan rond je 20ste. Dus in die zin is kanker een ouderdomsziekte. Wij hebben nu alleen een andere opvatting van wat “oud” is.

      8 likes
    • be.coming schreef:

     hi Tink, kanker, suikerziekte en vele andere aandoeningen zijn geen ouderDOM ziektes maar “welvaart” ziektes, en wat een onzin dat de mens ouder en ouder word, ooit gehoord van Methusalem, kijk eens op oude begraafplaatsen daar kom je mensen tegen die in de 18de eeuw al 80/90 jaar werden, en dan nu met de “wetenschap” en “ziekenzorg” is dit nog boven gemiddelde, leven in gezondheid en bewustzijn is geen dodelijke ziekte, helaas wordt er veel geld verdient aan zieke mensen dat is het meest dodelijk.

     9 likes
     • Tink schreef:

      Zucht… Tja, beste be.coming, hoe zal ik dit eens netjes zeggen… Methusalem is een bijbels sprookjeverhaal. Het is nooit bewezen dat het heeft bestaan en dat mensen er 900 jaar oud werden…. Als jij in sprookjes wil geloven, moet je dat vooral doen. Maar zoals ik al eerder heb geschreven, ik ga uit van feiten. En in de 18e eeuw werden mensen dus ouder dan in de Prehistorie. Nou zeg, joh. Zal ik je een geheimpje verklappen: dan kregen ze dus ook vaker kanker. Want er zit namelijk een oorzakelijk verband tussen gemiddelde leeftijd en het aantal kankergevallen.

      2 likes
   • Arwijn schreef:

    De ouderen van nu eten in verhouding gezonder, maar ze zijn ook veel beter van vertrouwen (te goed) naar de regering, het nieuws en de Doctor. Dit is wat hun uiteindelijk de dood in drijft.

    8 likes
   • Frans schreef:

    door alle toevoegingen worden we geconserveerd, en daardoor zijn we langer houdbaar. met acceptatie van de vreselijkste ziekten, en een zombieleven.
    EET VOEDSEL DAT JE OOK ZELF HERKEND ALS VOEDSEL.

    8 likes
  • José schreef:

   Nee, geen angst aan laten jagen maar zeer bezorgd zijn om wat we allemaal ongemerkt binnenkrijgen.
   We worden vergiftigd, door het voedsel, vaccins, chemtrails enz.
   Om te stellen dat je niet moet eten wat je oma niet at, is te simpel.
   Het gaat vooral om het verborgene, wat we niet weten/zien wat in het eten zit.
   Ten tijde van onze oma’s was het eten nog zuiverder dan nu.
   De GMO’s en het TIPP verdrag makem het er niet beter op.

   3 likes
  • Rini schreef:

   Dit eet iedere OMA ZEKER 🙂 🙂 🙂

   http://youtu.be/ILzWmw53Wwo

   Laat me graagweten wat jullie hier van vinden met een likeje A.U.B 🙂 🙂 🙂

   1 likes
 • Sunshine schreef:

  Het is langzamerhand toch genoeg bekend dat het niet handig is bedrijven voor je te laten koken.
  Iedereen die tot 2 kan tellen weet ook dat het dat met het eindprodukt niet jouw gezondheid wordt beoogd maar koude, kille winst voor het bedrijf.

  In supermarkten koop je geen voeding maar ziekte. Dat kan toch voor niemand meer een verrassing meer zijn! Waarom blijven we ons hier steeds weer over verbazen?

  Wil je geen ongewenste dingen op je bord zul je zelf de keuken in moeten. Niet om de magnetron te gebruiken maar om je eigen groente schoon te maken en te bereiden.
  Het is de simpelste manier om gezond te kunnen eten. Mits je onbespoten voeding eet en de magnetron niet gebruikt.

  Als je wel de magnetron gebruikt kun je rustig maagvulling (lees: ziekte) in de supermarkt halen want tegen de tijd dat de magnetron het verwarmd heeft, heeft het net zo veel goede voedingsstoffen als een kartonnen doos. Dan is het zonde van je tijd en moeite daar fatsoenlijk eten in te stoppen.

  18 likes
  • Kefa Shan schreef:

   Goed plan: elke dag naar de natuurwinkel op de fiets op en neer kost me een uur. Afwassen een half uur. Koken minstens een uur. De “hardwerkende Nederlander” heeft daar geen tijd voor. Denkt ie (wel voor tv of internet). Of geen energie omdat ie zo beroerd heeft gegeten. Arme zielige hardwerkende Nederlander! En maar roepen dat ie zo gelukkig is (in het weekend met een stuk in zijn kraag). Ik heb een Blender gekocht (voor 12,95) en nu ontbijt ik met supersmoessies. Klaar in 1 minuut. Zouden meer hardwerkende Nederlanders moeten doen. Ik heb het geluk dat ik geen hardwerkende Nederlander meer ben. Nu kook ik elke dag voor twee. Geen kant-en-klare hap meer. Alles zelf maken. Elke dag vers. Niet om heel oud te worden, want tinkebel heeft gelijk: laat je niet bang maken door al die zogenaamd wetenschappelijke hap-berichten. De dood bestaat toch niet. Het maakt niet uit hoe lang je leeft. Als je maar leeft: “Schept vreugde in ‘t leven, zet je zorgen aan de kant!”
   Al moet ik toegeven dat het als achterblijver niet gemakkelijk is om niet te treuren over de doden… Dat je dan best heel boos kan worden. Er sterft dan ook iets in jezelf, iets dat voorgoed voorbij lijkt, voor altijd verloren. Zoals het tuinpad van mijn vader.

   10 likes
 • bert s schreef:

  Wacht maar tot het ttip verdrag door Europa wordt ondertekend, dan vliegen de chloorkippen en
  GMO’s je om de oren.Nog meer kanker en aanverwante ziektes, goed voor de economie!

  23 likes
 • Evert schreef:

  Ik raad iedereen aan het E-nummergidsje “Wat zit er in uw eten?”eens te bestellen en te lezen.
  Het is een bewerking van Will Jansen naar het een Frans gidsje van Corinne Couget.
  Het is een handig zakboekje om mee te nemen in de tas. alle E- nummers staan er in en met kleur is aangegeven hoe dreigend ze zijn.

  14 likes
 • Richard schreef:

  Binnen een uur bereid je met verse ingrediënten de lekkerste maaltijden. En ook als het iets meer tijd kost, koken is leuk. Mensen zouden daar eens iets meer tijd in moeten steken. Leer je ook het eten weer te waarderen voor wat het is. Voedsel, en niet slechts maagvulling.

  9 likes
  • Kefa Shan schreef:

   Ja, het is echt veel lekkerder! Internet staat vol met heerlijke recepten. En koken kan een prachtige hobby zijn. Ik heb het nu twee maanden uitgeprobeerd. Ik kan iedereen aanraden je advies op te volgen.
   En vooral niet te bezuinigen op eten, liever op bier en sigaretten.

   1 likes
 • Richard schreef:

  Het gezondste aan eten is de liefde waarmee het bereid is.

  4 likes
 • daria schreef:

  Helaas.. 90% uit de supermarkt is Slecht. Ik heb hier onderzoek onderzoek naar gedaan en het is waar.. Freemasons bijvoorbeeld weten dit maar al te goed en hebben hun eigen slager, hun eigen biologische winkel waar ze heen gaan, dit geld ook voor de koninklijke familie, ik ken heel toevallig 1 freemason. Er zijn nu zoveel sterf gevallen aan kanker, hart en vaatziekte, dementie en psychische ziekten dan vroeger, die lijst stijgt alleen maar, en sinds de voedings industrie en al die andere industrien zijn gekomen verdubbelde het alleen maar. bedenk je maar wat het met t milieu doet en de dieren, dat doet het ook met ons.

  4 likes
 • daria schreef:

  Blijf alles geloven wat ze zeggen..want ze keuren e nummers goed… Of zie de realiteit in en doe er wat Aan! meeste mensen negeren alle problemen die er bestaan en geloven wat er op het nieuws gezegd word.. Word wakker en zorg dat je niet zo gemanipuleerd word. Voeding doet alles, zonder voeding kan je niet leven en je cellen herkennen organische voeding, wat 1 komt met je lichaam. Maar niet met chemische bewerkte voeding.. E nummers.. Je lichaam weet niet wat er mee te doen en op die manier krijg je ziektes

  4 likes
 • SWB schreef:

  Er wordt hier gesteld dat wij iedere generatie ouder worden. Dit berust mijn inziens op foutieve aannemingen. Namelijk, sinds de oudheid is het behalen van 80-100 jaar voor Aziatische volkeren altijd al zo geweest. Aziaten staan bekend om hun grote variatie in voedsel nuttiging. Eigenlijk gaat de stelling alleen maar op voor de laatste paar honderd jaar en is ook verklaarblaar. Rond de middeleeuwen had het vroege sterven met de extreem harde arbeid te maken. Maar ook werd vroegtijdig sterven veroorzaakt door het voeren van de vele oorlogen. Zeelieden kregen niet genoeg voedingsstoffen binnen en überhaupt wist de mens in die tijd niet dat er een goede variatie moest zijn. Dus ook eenzijdig eten was medeverantwoordelijk voor het vroege sterven. Rijke mensen werden vroeger aanzienlijk ouder dan de armen. Harde arbeid en te weinig voeding/voedingsstoffen zijn verantwoordelijk vaak verantwoordelijk geweest voor het vroege sterven maar ook bijv de roetdampen die mensen uit die tijd veel te veel binnenkregen, en wat te denken van de kwiklamp. Er zijn nog veel meer mogelijke redenen aan te wijzen. Ik geloof niet dat wij gezonder aan het worden zijn, maar dat er van generatie op generatie juist steeds meer verschillende gen fouten ontstaan. Daarom ook de enorme toename in soorten ziektes. Het enige waar wij tegenwoordig beter in zijn is langer in leven weten te houden van “krakkemikkige personen”op basis van chemische stoffen etc. Maar krakkemikkig zijn de ouderen vaak wel. En kijken we dan opnieuw naar Aziaten dan blijkt dat de mensen daar gemiddeld nog steeds een stuk ouder worden en daarbij op die leeftijd vaak van veel meer souplesse en scherpte van geest kunnen genieten. Hier tellen we iem. die de laatste 10 jaar van zijn leven aan slangetjes gekoppeld ligt, en aan de praat gehouden wordt met pillen mee in de gem. ouderdom. Maar wow, wat wordt je dan fijn oud nietwaar?!

  4 likes
 • JevWeazle schreef:

  AGENDA 21 & CODEX ALIMENTARIUS….look it up….de codex alimentarius is een protocol wat aangeeft dat er maar een bepaald aantal vitaminen en mineralen in voedsel mag zitten met de intentie de bevolking op lange termijn te ontdoen van broodnodige nutrients waardoor wij net zo ondervoed raken als derdewereld landen

  ORGANISCH FOOD 4 EVER

  3 likes
 • daria schreef:

  Zeggen dat mensen nu langer leven is een manier om de mensen op het idee te brengen dat alles wat in de supermarkt goed is en ze daardoor langer leven.. Ik geloof die theorien niet van hu.. De hygiëne is een stuk verbeterd vergeleken met 100 jaar gegeleden en vroeger werkten de mensen echt heel hard. Door dat er nieuwe technologieën zijn ontstaan wat zwaar werk verminderd en de hygiëne en levens omstandigheden beter zijn nu kunnen meerdere mensen ouder worden maar mensen krijgen nu steeds meer te kampen met welvaartsstaat ziekten en zitten vast aan medicijnen en behandelingen.. De beruchte farmaceutische industri, dieven zijn het! En codex alimentarius bestaat inderdaad echt, ze zijn er inderdaad langzaam mee bezig.. Natuurlijke therapieën zwart maken en je mag tegenwoordig geen eens meer verkoop punten op internet door geven van gezonde producten.

  3 likes
 • jenne schreef:

  Je groentes goed wassen in azijn water, en geen vlees eten of gevogeltje ook vis, als je niet zeker weet waar dit van daan komt, het is gewoon beter alleen groentes en peulvruchten te eten, en je zal zeker gezonder worden.

  1 likes
 • Rini schreef:

  En dit is de oplosing voor een gezond en ZEKER leven.

  SUPERRRRRRRRR,KIJK ZELF MAAR. 🙂 🙂 🙂

  http://youtu.be/ILzWmw53Wwo

  🙂 🙂 🙂 en het mooien van dit verhaal is,dat deze tegnologie al werzaam is met verbluffende resultaten,A.U.B,

  1 likes
 • Joost de Vries schreef:

  Ik wilde nog even zeggen( follow the money)we leven in een economische samenleving waarbij dus heel veel om geld draait niet uitgezonderd 1e levensbehoeften en zorg voor elkaar.
  voeding is een economisch goed geworden waar je geld mee kan verdienen Bijna alle voeding in supermarkten zijn uit op winstbejag kwaliteit, eerlijkheid, gezondheid zullen niet hun primaire drijfveer zijn.Back to basic is een grote uitdaging persoonlijk maar ook als maatschappij in zijn geheel.
  Hoe bewust kunnen we zijn en in hoeverre willen we doorslapen……….

  0 likes
 • ptr schreef:

  moet ieder voor zich weten, maar de voedings industrie en big pharm, en dus big oil, dus de wapenindustrie, dus de bankiers zullen er alles aan doen om via dit systeem de laatste calorie uit je systeem te zuigen.

  alles hangt samen met de natuur en je kan op n natuurlijke menselijke manier met je omgeving omgaan.

  wie is er bang voor chloorkippen? ik niet ik eet nix met ogen, en geen schaaldieren.

  je bent wat je eet.
  voor mij geen antibiotica, chemische was en houdbaarheids middelen, geen nanofokkop in mn kleren.

  je zou haast n persluchtmasker gaan dragen in de grote steden en geindustrialiseerde gebieden.

  godbeterd de imperialistische imbecielen..
  onwetendheid?

  kinderen.
  het idee van rente op rente is geen goed idee, om doormiddel van winst, dus groei welvaart te creeren.
  deathstop, somewhere very close

  prettige voortzetting
  ptr

  0 likes
 • daria schreef:

  Je bent inderdaad wat je eet! koop alleen maar biologisch dier vriendelijk vlees want als je ziet wat een leven die beesten hebben.. Die beelden staan vast op mijn netvlies. Productie pprocessen gebruiken ze ammoniak of chloor baden voor.. Ze worden plat gespoten met anti biotica. Koop geen massa producten want ook super foods ..die een bio keurmerk hebben! Daar is nu veel meer vraag naar..ze Hebben teveel pesticiden dan de Norm! Koop alleen duurzaam en kleinschalige biologische producten. Al die genetisch gemanipuleerde voedsel en e nummers.., fluoride ook vermijden! Het mag dan wel je glazuur verharden, maar ontkalkt je tanden, botten

  0 likes
 • Scooter schreef:

  Berichtje voor Tink,

  Beste Tink, je stelling dat de pre historische mens ongeveer 20 jaar oud werd klopt helaas niet.
  Sterker, deze mensen werden door een gezond en gevarieerd dieet vrij oud.
  Ze waren ieg een stuk gezonder dan dat wij zijn. En fysiek een stuk sterker!
  In latere periodes kwam de klad er in, met name de middeleeuwen deed geen goed aan onze gezondheid.
  Alhoewel er genoeg voorbeelden zijn van mensen die een hoge leeftijd bereikten.

  Fijne dag!

  0 likes
 • […] maar meer geld te verdienen aan ons ? meer weten kijk hier:http://www.wijwordenwakker.org of deze https://www.ninefornews.nl/de-voedselindustrie-misleidt-ons word alstublieft wakker de bedrijven hebben belang bij dat jij hun voedsel eten, als wij ziek […]

 • x

  Check Also

  “Ik realiseerde me nooit dat deze goedgekeurde ingrediënten mensen compleet vetmesten”

  We weten allemaal dat voorverpakte voeding niet ...

  Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

  In dit artikel ga ik het hebben ...

  >