Binnenland

Waarom zonnepanelen letterlijk levensbedreigend kunnen zijn

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zonnepanelen blijken stoorzenders te zijn in het portofoonsysteem van de politie, heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigd.

Dit leidt tot gevaarlijke situaties, zo zagen we afgelopen week in Amsterdam. Agenten wilden om versterking vragen omdat een verdachte mogelijk een vuurwapen bij zich had, maar konden geen verbinding krijgen met collega’s.

Daarnaast stonden agenten ingesloten in een portiek terwijl een man brandbare vloeistoffen uit het raam gooide. Ook deze agenten kregen geen contact via de portofoon.

Boosdoener

De problemen doen zich in het hele land voor, met name in Amsterdam, Rotterdam, Oost-Nederland en Brabant.

Volgens het ministerie zijn omvormers van zonnepanelen in sommige gevallen de boosdoener.

Men wil niet zeggen hoe vaak dit probleem zich voordoet, maar het ministerie zegt wel hard te werken aan een oplossing.

Alternatieven

De politie moet zich in de tussentijd zien te redden met alternatieven, zoals een speciale app op de telefoon.

Vorig jaar werden vanwege storingen op last van het Agentschap Telecom ruim 250 zonnepanelen op het dak van het Haagse congrescentrum World Forum drie weken afgesloten.

In het centrum werd toen de ondernemerstop GES 2019 gehouden, die goed beveiligd moest zijn.

Vaker

De zonnepanelen op het dak van het gebouw bleken het portofoonsysteem van de politie te verstoren.

Het Agentschap Telecom liet toen weten dat zonnepanelen vaker stoorzender zijn.

De panelen kunnen verder deuropeners, babyfoons en digitale radio of tv verstoren.

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
2 jaren geleden

Het zijn niet de zonnepanelen maar de omvormers.. de meeste omvormers (zeker de nieuuwe zoals GoodWe) hebben nl een zeer sterke WiFi zender, deze is zo sterk omdat er kontakt met een WiFi basistation moet worden gemaakt. Meestal bevinden zich de omvormers in aparte (afgesloten ruimtes) waar het signaal doorheen moet komen. Een zonnepaneel genereert geen straling… Wacht maar totdat de G5 word ingevoerd.. dan ligt alles plat

edwin
edwin
2 jaren geleden

als de zonnepanelen portofoons verstoren met hun omvormers, wat zal dit voor effect hebben op de mens, iedere cel van het menselijk lichaam bestaat uit een plus en een min

Wilm
Wilm
2 jaren geleden

Volgens mij is het niet zozeer het Wifi signaal dat de problemen geeft; het is eerder de hoogfrequente omvormer met slechte afscherming. Als het niet voldoet aan EMC certificering krijg je dit soort effecten. In de scheepvaart is dit al jaren een voorkomend probleem met marifoon en radar. Omvormers, leddrivers, etc etc dient EMC afscherming te hebben . Kwestie van prijs meestal.

Axel M.
Axel M.
2 jaren geleden

Humm, ik vraag me af of de megavelden zonnepannelen wat ze willen aanleggen een vebindingsstoring tussen vliegtuigen en de vliegleiding kan veroorzaken?
Dan hebben we echt de poppen aan het dansen, maarja waarom zou je daar nou eerst onderzoek naar doen voordat je deze megabelden aanlegt ?! Mensen met een ” groene ” leugen het geld uit de zakken trekken is heel lucratieve handel, en als het niet werkt kan je het altijd weer verbieden, dan zijn de mensen hun geld toch al kwijt en/of hebben zichzelf in de schulden moeten steken waar ze nooit meer uit komen.

Goed systeem toch ??!

Axel M.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x