Homepagina » Gezondheid » Bewerkt vlees uit de supermarkt verhoogt het risico op kanker. Dit is het definitieve bewijs
Bewerkt vlees uit de supermarkt verhoogt het risico op kanker. Dit is het definitieve bewijs

Bewerkt vlees uit de supermarkt verhoogt het risico op kanker. Dit is het definitieve bewijs

Wetenschappers hebben alle beschikbare studies over de link tussen de consumptie van rood en bewerkt vlees en borstkanker geanalyseerd.

En wat bleek? Mensen die bewerkt vlees – zoals bacon, salami en worst – eten hebben bijna 10 procent meer kans op borstkanker.

De onderzoekers vonden geen verband tussen het eten van rood (onbewerkt) vlees en het risico op borstkanker.

Helpen voorkomen

“Als we al het bewijs bij elkaar leggen, dan zien we dat een dieet dat rijk is aan bewerkt vlees het risico op borstkanker verhoogt,” zei Mariana Stern van de University of South Carolina.

Hoofdonderzoeker Maryam Farvir van de Harvard T.H. Chan School of Public Health voegde hieraan toe: “Het verlagen van de inname van bewerkt vlees lijkt borstkanker te helpen voorkomen.”

Nitrosamines

Aan bewerkt vlees worden nitraat en nitriet toegevoegd om de houdbaarheid te verbeteren of voor kleurvorming.

In combinatie met eiwitten uit voeding kunnen uit nitriet nitrosamines worden gevormd. Die zijn door het kankerinstituut IARC ingedeeld als waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens.

De studie is gepubliceerd in het International Journal of Cancer.

Bekijk ook onderstaand filmpje:

[Wiley, CBS Miami]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mammon schreef:

  Mijn God wat een Bullshit!

  75% van ALLE nitraat die een mens binnenkrijgt, komt uit GROENTES.

  Dus krijg je (al) kanker an Nitraat\Nitriet (Nitraat wordt voor een groot deel omgezet naar Nitriet) dan kun je beter GROENTES de schuld geven en niet die 40 gram bacon per dag.

  15 likes
  • Mammon schreef:

   Ach ja, dezelfde l*lkoek als CO2….

   96% van de mensen gelooft het CO2 Bullsh*t verhaal, terwijl ik zelf EXTRA CO2 toevoeg in mijn kast om de opbrengsten van de oogst te verhogen!

   Jaja, EXTRA CO2 = dikkere oogsten. Want CO2 is voeding voor de planten.
   Daardoor produceren ze tevens meer Zuurstof, wat goed is voor de mens.

   Dat is ook de reden dat er vroeger zeer grote dieren op aarde liepen.
   Doordat er veel meel CO2 in de lucht zat, produceren de planten meer Zuurstof en meer opbrengsten. en Meer Zuurstof in de lucht zorgt voor grote insecten en vissen en Zoogdieren.

   Daarom had een Dino dezelfde neustonsils als vandaag de dag een Nijlpaard!

   Het is allemaal zo eenvoudig, maar ze maken het allemaal zo moeilijk… (tja…)

   9 likes
 • weg met ons schreef:

  Het kan nog zieker…De bewust gestarte hetze tegen suiker zal resulteren in alle voedingsmiddelen suikervrij maken, wat zal resulteren in het volproppen van ALLE voedingsmiddelen met ziekmakende suikervervangers. Het is dan onmogelijk nog een product te vinden wat geen kunstmatige zoetstof bevat en zullen mensen daardoor alleen maar dikker, vetter en zieker worden.

  5 likes
  • weg met ons schreef:

   ….Voor de voedingsindustrie en de industrie in het algemeen een win-win situatie, goedkopere zoetstoffen leveren meer winst op en mensen die dik, vet en ziek zijn betekent een goudmijn voor de medische en farmaceutische industrie. En de overheid maar blaten over roken, maar ondertussen staat diezelfde overheid toe dat voedsel wordt vermend met gifstoffen.

   3 likes
   • Louise schreef:

    Op http://www.angel- wings.nl
    Staat een tabel vanochtend over groenten, vitamine c vergelijking van 1975 en nu…..
    Volgens mij kan je het beste gewoon eten wat je lekker vindt met een goede multivitamine …
    De hele voedselbranche is zo door en door verrot en doorgeschoten , daar is geen doorkomen meer aan. Bedenk maar dat je niet dood gaat voor je tijd….Het is de weg er naar toe wat steeds zwaarder wordt voor de mens……..Las vanochtend dat huisartsen het steeds drukker krijgen met mensen die psychische problemen hebben, …wat nu….voedsel niet gezond, psyche niet gezond……Als dit zo doorgaat hebben we geen oorlog meer nodig, gaan we als makke schapen naar de slachtbank …..

    5 likes
 • guido schreef:

  In een aquarium te veel nitraat is een groene bak maar uiteindelijk slaat een te hoge nitraat gehalte om in het voor vissen dodelijke nitriet. Nitriet is dus dodelijk voor vissen. Waarom dit dan toevoegen in menselijke consumptie. Alleen voor een betere houdbaarheid of voor de kleur. Wat zit er nog meer in aan chemische rotzooi stoffen om de smaak lekkerder te maken bv. En is er verschil of ik deze rotzooi bij een keurslager koop of bij de goedkoopste kilo knaller. Gelukkig zijn er alternatieven en deze smaken prima zijn beter voor de gezondheid en minder dierenleed.

  8 likes
  • elisabethje schreef:

   Wat zijn de alternatieven?
   Ik durf bijna niks meer te eten. Altijd kleeft er wel iets aan… dierenleed, ontbossing, slavenhandel, …
   Vegetarische boterhammen spullen lijken mij ook niet gezond, want daar zitten dan weer teveel gluten in en/of teveel soya, en qua proteïne is dit idioot om eraan te beginnen, want dan zou je zo’n heel potje moeten opeten – ‘Rijk aan proteïne’ staat er dan, dat is bedrog!
   Ik hou het simpel, ik eet bijna geen brood meer en zo min mogelijk dierlijke zaken (al zeker geen niet biologische) maar makkelijk is het niet hoor, en het is ontzettend duur allemaal. Belachelijk toch waar dit allemaal naartoe is gegaan, en dat ze dit op de ‘overbevolking’ steken, terwijl de industrialisering de oorzaak is!

   2 likes
 • rob schreef:

  Kan dat potje kankerfonds beter niet gebruikt worden voor onderzoek en mensen erop wijzen wat men eten kan en wat het beste is om op een gezonde manier met je eigen lichaam om te gaan ..want wat je eet dat word je ook ?

  8 likes
  • Rini schreef:

   Geen ‘voeding’ meer geven aan het economisch systeem zou heel veel leed bij de mensheid voorkomen.
   De aandacht wordt uitsluitend gevestigd op de behandelingen maar nooit op de oorzaken.

   Alles wat een heilzaam effect teweegbrengt op mens en dier wordt tenslotte niet voor niks gecriminaliseerd en gedemoniseerd…… logisch nadenken dus. Iets wat overigens steeds minder mensen nog kunnen doen door alle misleidingen, afleidingen en onder de bedwelmende digitale, geraffineerde en met zorg voor u uitgezochte stralingfrequenties vanwege de ‘vooruitstrevende’ technologieën’ …..

   2 likes
 • Frans2 schreef:

  [ Bewerkt vlees uit de supermarkt ]
  En ook bewerkt vlees uit de ambachtelijke slagerij.
  Die doet echt niet veel anders dan de vleesfabrieken die de supermarkten beleveren.

  4 likes
  • elisabethje schreef:

   Idd… er is geen verschil tussen de ambachtelijke beenhouwerij en de supermarkt, toch niet qua rotzooi dat ze erin spuiten om het te kleuren en te bewaren 🙂
   Denk zelfs dat biologische charcuterie (enkel het vlees voor op de boterham zo dus) ook bewerkt worden met oa nitrieten.
   Maar ja, als men het niet kan laten, dan moet men de gevolgen maar dragen, zo is dat ook met roken en alchohol, toch?
   Ik eet het alleszins niet, maar niet omdat ik het niet lekker vind hoor of omdat het ongezond is, maar uit principe tegen het overmatig vleeseten.

   2 likes
 • Wakkere Joost schreef:

  Als je het hebt over schadelijke stoffen dan lijken mij chemtrails veel gevaarlijker.
  Eenmaal op de grond en het het word opgenomen in alles, en in het water, en alles wat leeft.
  En uiteindelijk komt het op je bordje eet smakelijk.
  En niet vergeten roundup etc gewas besproeiingen.
  Genetische gemodificeerd graan uit Amerika en Canada zoals mais etc
  Toevoegingen aan het eten etc.
  Het eten is niet meer zo als het vroeger was en het smaakt ook steeds slechter.
  En het drinkwater is ook niet meer je het sinds het gefilterd door het giftige natronloog
  Een restproduct uit de chemische industrie.
  U word gebruikt als afval bak om er van af te komen.
  En zo komt de chemische industrie van hun afval product af geheel
  op legale wijze.
  En daarna komt de farma industrie weer die weer een uitkomst bied met nog meer
  Chemo troep on lekker aan te verdienen.

  3 likes
  • elisabethje schreef:

   Ik zou het vergif in voeding niet onderschatten hoor, alsook dat uit drinkwater van flessen of de kraan. Chemtrails zijn nog een extra toevoeging aan al die andere soorten vergif die we iedere dag binnenkrijgen. Blijkbaar zijn ze hun gepeupel kotsbeu en willen ze ons liever vervangen door robots 🙂

   2 likes
 • paulien schreef:

  alles wat bewerkt is, is een drama zelfs grassss !!!!!!

  3 likes
 • Harm Verleg schreef:

  1 Ons per week bacon op je brood , moet ik daarvan iets oplopen cq krijgen , de hoeveelheid nitriet lijkt me te verwaarlozen .

  2 likes
 • elisabethje schreef:

  Het is allemaal de bedoeling dat jullie stoppen met vleeseten en naar soya overschakelen, hebben jullie dit nog niet door dan? 🙂 Is er niet genoeg aanbod vege en vegan dan?!
  Vlees is milieubelastend, en soya zou dat niet zijn (volgens hun toch).

  Hun economisch beleid: zorg er eerst voor dat vlees voor iedereen betaalbaar is, zodat de kwaliteit eronder lijdt en iedereen er ziek van kan worden, en vervolgens maak je het onbetaalbaar, juist omdat het ongezond is en milieubelastend.
  Over dierenleed wordt echter niet veel gesproken, maar dieren mogen nu niet meer in de wei omdat ze poepen en ziektes kunnen verspreiden, dus moeten ze gekooid op roosters vetgemest worden, dat is veiliger voor de consument.
  Iedereen is dus de klos, en dat is zo met alles. Behalve de beleidsvoerders en de rijkere klasse, want die gaan nooit naar de beenhouwer op de hoek of naar de supermarkt, die eten ‘smart’ 🙂
  Eigenlijk wordt deze strategie heel vaak toegepast, eerst een probleem creëren, vervolgens een oplossing afdwingen. Denk maar eens aan auto’s & elektriciteit. Eerst ervoor zorgen dat iedereen een auto heeft en het openbaar vervoer is afgebouwd, alsook ervoor zorgen dat alles op elektriciteit werkt, om dan na x-aantal tijd dit allemaal extra onbetaalbaar te maken…. hahahaha, what a joke!

  2 likes
 • Ron schreef:

  Als ik het goed lees is het allemaal in de voorwaardelijke zin.

  1 likes
 • x

  Check Also

  duitse

  ‘Mijn oma is een oude milieuzeug’. Kijk hoe Duitse kinderen worden geïndoctrineerd

  Een Duitse omroep heeft een video van ...

  Gênante vertoning: Kijk hoe deze tv-presentator de vloer aanveegt met de hysterische klimaattiener Greta Thunberg

  Jij bent geen morele leider. Ik zal je vertellen wat je wel bent. Professor sloopt klimaatactivist Greta Thunberg in deze open brief

  Een professor van de DePaul University in ...

  >