Homepagina » Binnenland » Wannabe activistisch docent, nazi-sniffer en notoir Twitter-trol. Dit is het illustere activistengezelschap achter anti-Baudet Manifest
Wannabe activistisch docent, nazi-sniffer en notoir Twitter-trol. Dit is het illustere activistengezelschap achter anti-Baudet Manifest
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

Wannabe activistisch docent, nazi-sniffer en notoir Twitter-trol. Dit is het illustere activistengezelschap achter anti-Baudet Manifest

Een open brief waarin stelling wordt genomen tegen kritische uitspraken van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet over universiteiten, werd door zo’n 1400 ‘academici’ ondertekend.

Baudet zei in zijn toespraak na zijn overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen dat ‘we worden kapotgemaakt door de mensen die ons juist zouden moeten beschermen en worden ondermijnd door onze universiteiten, door onze journalisten, door de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen’.

Daarop begon een groep ‘academici’ te werken aan een brief waarin de zorgen over deze stellingname worden gedeeld.

Samenzweerderige sfeer

Volgens de ondertekenaars creëert Baudet ‘een samenzweerderige sfeer waarin wetenschappers als vijand van de bevolking worden geportretteerd.

Wie zijn nu deze ‘academici’ die hun naam onder de brief hebben gezet?

Tientallen vrijwilligers hebben een week de tijd genomen om het manifest van de academici te analyseren.

Usual suspects

Een snelle scan levert op dat zich onder de ondertekenaars aardig wat usual suspects bevinden, zegt columnist Robert Bor, die heeft meegeholpen om het manifest binnenstebuiten te keren:

Zoals professor Leo Lucassen, gekend om zijn gelijknamige Leugencollectie; Merijn Oudenampsen, duider van het fascisme; Miko Flohr, wannabe activistisch universitair docent; psycholoog Marina Meeuwisse, naarstig op zoek naar de nazi-groet; socioloog Martijn de Koning, beter bekend als Dr. Kromzwaard en belast met het salonfähig maken van het salafisme en Jan Overwijk, nazi-sniffer en notoir Twitter-trol. Een illuster activistengezelschap.

Het zijn vooral wetenschappers uit de sociale en geesteswetenschappen die de brief hebben ondertekend.

Niet verwonderlijk

Bor: “Het zijn precies de sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen waar Baudet zijn pijlen op gericht heeft. Daarom is het niet verwonderlijk dat juist deze twee disciplines oververtegenwoordigd zijn ten opzichte van het landelijke gemiddelde.”

“Het zijn juist die disciplines waarop vanuit wetenschappelijk oogpunt een hoop aan te merken valt en waar een kritische blik niet zou weerstaan,” benadrukt hij. “Dat het verzet uit deze hoek komt, verbaast dan ook niet.”

Genoeg mensen zullen doorhebben dat het manifest zeker geen breed in de academische wereld gedragen mening weergeeft, besluit hij.

[OpinieZ]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
2 jaren geleden

Wanneer gaan we nu eens begrijpen dat ze allemaal rattenvangers van Hamelen zijn, een ieder huppelt achter de rattenvanger aan die hem het meest kan behagen en elke rattenvanger gaat zijn eigen weg. Echter elke weg komt uit bij hetzelfde punt, de afgrond.
Stop met stemmen en laat de tweestrijd links liggen, politiek is één grote grap.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Wie krijgt het verzonnen geesteswetenschappen? Gewoon de extreem linkse deug lieden, academie voor geesteszieken……Totaal niet belangrijk wat die lui ergens van vinden.. Ook weer zo’n school opgericht omdat de ouders willen dat hun kind met een diploma kan zwaaien…..Daar creëer je dus de zieligheids industrie …….

J@n
2 jaren geleden

Zijn wel voor deel de academici die op universiteiten de studenten les geven, zeer verwerpelijk dit. Persoonlijk vind ik dat academici die werkzaam zijn op scholen en universiteiten open moeten staan voor een diversiteit aan gedachte goed.

salvar
salvar
2 jaren geleden

links kan je vergelijken met een balk van 2 meter dik kom je niet doorheen.

x

Check Also

jensen

Jensen fileert Humberto Tan na ‘feitenvrije’ aanval op Baudet: ‘Vergeet nooit dat moederbedrijf RTL Hitler steunde’

FVD-leider Thierry Baudet noemde aids afgelopen weekend ...

agema

Fleur Agema veegt vloer aan met coronabeleid De Jonge: ‘Café dicht. Strikte QR-code. Toch iedereen besmet’

Café Camelot in Zutphen moest dit weekend ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x