Homepagina » Binnenland » Wannabe activistisch docent, nazi-sniffer en notoir Twitter-trol. Dit is het illustere activistengezelschap achter anti-Baudet Manifest
Wannabe activistisch docent, nazi-sniffer en notoir Twitter-trol. Dit is het illustere activistengezelschap achter anti-Baudet Manifest
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

Wannabe activistisch docent, nazi-sniffer en notoir Twitter-trol. Dit is het illustere activistengezelschap achter anti-Baudet Manifest

Een open brief waarin stelling wordt genomen tegen kritische uitspraken van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet over universiteiten, werd door zo’n 1400 ‘academici’ ondertekend.

Baudet zei in zijn toespraak na zijn overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen dat ‘we worden kapotgemaakt door de mensen die ons juist zouden moeten beschermen en worden ondermijnd door onze universiteiten, door onze journalisten, door de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen’.

Daarop begon een groep ‘academici’ te werken aan een brief waarin de zorgen over deze stellingname worden gedeeld.

Samenzweerderige sfeer

Volgens de ondertekenaars creëert Baudet ‘een samenzweerderige sfeer waarin wetenschappers als vijand van de bevolking worden geportretteerd.

Wie zijn nu deze ‘academici’ die hun naam onder de brief hebben gezet?

Tientallen vrijwilligers hebben een week de tijd genomen om het manifest van de academici te analyseren.

Usual suspects

Een snelle scan levert op dat zich onder de ondertekenaars aardig wat usual suspects bevinden, zegt columnist Robert Bor, die heeft meegeholpen om het manifest binnenstebuiten te keren:

Zoals professor Leo Lucassen, gekend om zijn gelijknamige Leugencollectie; Merijn Oudenampsen, duider van het fascisme; Miko Flohr, wannabe activistisch universitair docent; psycholoog Marina Meeuwisse, naarstig op zoek naar de nazi-groet; socioloog Martijn de Koning, beter bekend als Dr. Kromzwaard en belast met het salonfähig maken van het salafisme en Jan Overwijk, nazi-sniffer en notoir Twitter-trol. Een illuster activistengezelschap.

Het zijn vooral wetenschappers uit de sociale en geesteswetenschappen die de brief hebben ondertekend.

Niet verwonderlijk

Bor: “Het zijn precies de sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen waar Baudet zijn pijlen op gericht heeft. Daarom is het niet verwonderlijk dat juist deze twee disciplines oververtegenwoordigd zijn ten opzichte van het landelijke gemiddelde.”

“Het zijn juist die disciplines waarop vanuit wetenschappelijk oogpunt een hoop aan te merken valt en waar een kritische blik niet zou weerstaan,” benadrukt hij. “Dat het verzet uit deze hoek komt, verbaast dan ook niet.”

Genoeg mensen zullen doorhebben dat het manifest zeker geen breed in de academische wereld gedragen mening weergeeft, besluit hij.

[OpinieZ]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Wanneer gaan we nu eens begrijpen dat ze allemaal rattenvangers van Hamelen zijn, een ieder huppelt achter de rattenvanger aan die hem het meest kan behagen en elke rattenvanger gaat zijn eigen weg. Echter elke weg komt uit bij hetzelfde punt, de afgrond.
  Stop met stemmen en laat de tweestrijd links liggen, politiek is één grote grap.

  29 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   Dat er steeds mensen waar niet op is gestemd is hier aan het roer komen, hebben we te danken aan mensen die hun stem niet uitbrengen. Wel steeds roepen dat mensen wakker moeten worden, maar zelf blijkbaar de ogen dicht hebben.

   15 likes
   • Inderdaad, als al die je moet niet stemmen roepers gewoon gestemd hadden was de overwinning van fvd dusdanig groot geweest dat uitsluiten en kleine partijkarteltjes vormen niet mogelijk was geweest. De andere wind waait al, niet stemmers heb het volledige potentieel alleen tegen gehouden. Helaas. Ook opvallend dat de grootste roeper, Rikk, na de verkiezingen stil is… Troll? I think so!

    7 likes
    • Grappig, want bert s zegt dat politiek een groot theater is, die je niet gaat helpen, maar die je juist de afgrond in gooien.
     Doe niet mee aan dit toneelstuk, zegt bert eigenlijk met andere woorden.

     Daar ben ik het helemaal mee eens.

     Maar dan komen Strijdervoorvrijheid en Jozef, om bert s aan te vallen met argumenten, die over het toneelstuk zelf gaan en die je toch in het toneelstuk houden.

     Dus het ziet er naar uit dat jullie bert s niet begrepen hebben [of niet willen begrijpen].
     En aan de duimpjes te zien zijn jullie niet de enige die bert niet begrijpen.

     19 likes
    • Volgens mij kan Jozef beter de 10 geboden nog eens in een rots beitelen, misschien dat hij daarna begrijpt dat stemmen werkelijk geen enkele zin heeft.

     4 likes
     • Hoe dom kan je zijn, Jozef was de man van Maria. Mozes leefde in de woestijn en kwam met de tien geboden. Man man man. Snap nu waarom je niet stemt.

      2 likes
    • Nee hoor, geen trol. En Niet Stemmen is inderdaad de beste optie. Al het andere leidt zeker tot de afgrond in het huidige bestel.
     De Grootste Partij tijdens de provinciale staten werd gevormd door de NIET stemmers (maar liefst 45%).

     En ook bij de komende EU verkiezingen is niet stemmen de beste manier om zo snel mogelijk die hele EU instituties in elkaar te laten donderden.

     4 likes
  • Als je de commentaren leest onder een NOS video over de arrestatie van Assange geeft het mij toch enige hoop, steeds meer mensen beseffen in wat voor een klote wereld wij leven en wie daar verantwoordelijk voor zijn

   16 likes
  • als je jouw stem niet uitbrengt,weet je zeker ,dat dit soort wat er nu zit in ieder geval nooit zal verdwijnen
   geef dan in ieder geval Baudet het voordeel van de twijfel.
   En ga nu eens positief denken, in plaats van in steeds weer een negatieve sfeer te creeeren.

   7 likes
  • @bert s: wanneer ga jij eens begrijpen dat de linksmenschen absoluut wel gaan stemmen, want die blijven echt niet thuis omdat ik dat zo graag rondtoetert. Het gevolg van geen tegengeluid geven, is dat je dan nooit meer af komt van dat linkse adder gebroed. Heb je gezien wat er in Amsterdam bij de Entrada is gebeurt? Het Macronnetje van La Halsema? Nee? Nou, slaap dan maar fijn verder, maar blijf dan wel weg bij de events…ook bij de leuke, gezellige en vredelievende events. Ouders, kinderen en minderjarige teeners die gezellig tot bloedend toe in elkaar werden gerost.
   https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2019/04/rellen-ajax-juventus.html?m=1#comment-form

   5 likes
 2. Wie krijgt het verzonnen geesteswetenschappen? Gewoon de extreem linkse deug lieden, academie voor geesteszieken……Totaal niet belangrijk wat die lui ergens van vinden.. Ook weer zo’n school opgericht omdat de ouders willen dat hun kind met een diploma kan zwaaien…..Daar creëer je dus de zieligheids industrie …….

  16 likes
  • Inderdaad @Louise, de term geesteswetenschappen is hevig in contradictie met de doorgaans gevestigde opvatting van de zogenaamde “nuchtere wetenschapper” die het bestaan van de geest en/of ziel krampachtig ontkent, omdat het hun theorieën in de meeste gevallen totaal ondermijnt.

   6 likes
  • Klopt en om het nog beter te maken ga je nyenrode waar prem je leeraar is 🙂 koop diploma

   1 likes
 3. dat men een psychopaat als baudet verdedigt, zegt véél over het lage mentale niveau van de Nederlanders.

  een zielig volkje van misdadigers en beroepscriminelen.

  3 likes
 4. En ieder schaap speelt het (politieke) spelletje mee, maar heeft niet in de gaten dat-ie hoe dan ook uiteindelijk zelf uitgespeeld wordt… En Rothschild & co lachen zich kapot, dat zijn de enige winnaars…

  8 likes
 5. Zijn wel voor deel de academici die op universiteiten de studenten les geven, zeer verwerpelijk dit. Persoonlijk vind ik dat academici die werkzaam zijn op scholen en universiteiten open moeten staan voor een diversiteit aan gedachte goed.

  11 likes
 6. links kan je vergelijken met een balk van 2 meter dik kom je niet doorheen.

  5 likes
  • het geweldsmonopolie is waar alles om draait.
   weinige die dat zien.
   het zijn de ordervolgers die de elite (lees hoog intelligente sociopaten) beschermen.

   bij ieder degelijk verzet krijg je te maken met het geweldsmopolie.

   politie en het leger…..BEDANKT JONGENS EN MEISJES.
   voor het Vaderland toch?

   pfff even teiltje zoeken.

   fff

   2 likes
 7. Denken dat Baudet nu écht het verschil gaat maken…

  3 likes
 8. Bas van Stapelberg

  Ik vind dat Mark en Robbie toch duidelijke psychopaten zijn.Bij Thierry heb ik dat helemaal niet. Als je toch ook eens een hardcore psychopaat wilt zien dan zou je de interviews met de schoft Otte bekijken.
  De schoft die bewust psychopaten loslaat op de samenleving.

  0 likes
 9. Kijk nu eens goed hoe erg FvD wordt genegeerd in de huidige politiek. Echt heel krampachtig wordt FvD stelselmatig genegeerd. Op naar verkiezingen!!

  -Uit de EU
  -Gulden terug.
  -Ziekenfonds terug
  -Privatisering terug draaien.
  -Grenzen dicht

  Al dit soort maatregelen gaat ten goede komen aan de burger, diegene de dat ontkennen hebben geen inzicht in wat de politiek de afgelopen 50 jaar heeft aangericht. Schandelijke praktijken van de huidige politiek.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister Ollongren

Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen VERBIEDEN

Daar zit ze, de sluipmoordenaar van de ...

malieveld

Agressief politieoptreden op Malieveld ‘echt onbegrijpelijk’. Waar zijn we mee bezig in dit land?

Vandaag kwamen veel mensen naar het Malieveld ...