Homepagina » Bewustzijn » ‘Als niemand meer naar school gaat zou de samenleving intelligenter zijn’
Als niemand nog naar school gaat zou de samenleving intelligenter zijn

‘Als niemand meer naar school gaat zou de samenleving intelligenter zijn’

Jaden Smith, de zoon van de Amerikaanse acteur Will Smith, heeft een uitgesproken mening over school.

Afgelopen week deelde hij zijn visie op school, onderwijs en de regels in onze samenleving via Twitter. “School wordt gebruikt om de jeugd te hersenspoelen,” schreef hij.

“Als pasgeboren baby’s konden praten, zouden ze de meest intelligente wezens op aarde zijn,” ging hij verder. “Als niemand meer naar school gaat, zouden we een veel intelligentere samenleving hebben. Stop allemaal je mobieltje weg en doe wat je wilt doen.”

Privaatonderwijs

Will en zijn vrouw Jada hebben in 2008 een eigen school opgericht. Hoewel het stel miljoenen dollars doneert aan privaatonderwijs moest de school afgelopen juni noodgedwongen zijn deuren sluiten.

Ze hebben zo hun eigen opvattingen over de opvoeding. “Met name in Afrikaans-Amerikaanse huishoudens wordt gedacht dat kinderen je eigendom zijn,” zei Will onlangs tegenover het tijdschrift Haute Living. “We respecteren onze kinderen net als ieder ander. Je zou een volwassene nooit opdracht geven om zijn kamer op te ruimen, dus we vertellen onze kinderen dan ook nooit dat ze hun kamer moeten opruimen.”

Witte Huis

Toen Will Smith afgelopen jaar samen met zijn gezin een bezoek bracht aan het Witte Huis, vroeg zoon Jaden de Amerikaanse president Barack Obama naar het bestaan van buitenaardse wezens.

In de Situation Room antwoordde Obama hem: “Ik kan het bestaan van buitenaardsen ontkennen noch bevestigen, maar als er een geheime bijeenkomst is geweest en als erover gesproken is, dan zou dat in deze kamer moeten zijn gebeurd.”

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

57 reacties

 1. Ik snap dat helemaal. Heb veel boeken gelezen over oude culturen, volledig in harmonie met en respect voor de natuur van hun omgeving. Het was een pure samenwerking met een grote wijsheid en intuïtie. Maar geen scholen. De wijsheid werd overgebracht van ouders op kind. Hoe je moet leven.

  Onze ‘scholen’ zijn indoctrinatiemachines. Je wordt uit je familie en omgeving weggehaald en volgestopt met info over, uiteindelijk, oorlogen. Dan één kant op gedirigeerd, terwijl een mens vele kanten heeft.
  Toen mijn zoon, 15 of 16 jaar oud, van richting veranderde naar een wereld van bands en glamour, vroeg een lerares ‘wil je dat op je 50e nog wel?’Wat een vraag. Die kan overal op worden losgelaten op je 16e.

  Ik heb gelezen dat natuurvolkeren zijn uitgemoord omdat ze geen bezittingen hadden, vanwege hun leefwijze. Ze waren niet te controleren. Ook dat wij aan banden zijn gelegd met woningen en bezittingen. Wij werden beheersbaar.
  Daarna kwam het onderwijs, om ons nog meer af te houden van contact met het leven, onze intuïtie, onze vrijheid. Geen woord over hoe te leven. In geen enkel lesboek.

  2 likes
 2. Onderwijs is de dressuur tot het maken van kinderen tot volgzame, goedgelovige inschikkelijke sukkels (een soort gekke Henkie dus). Mocht je zelf denken zoals ik deed krijg je een etiketje en wordt je in mijn geval naar het speciaal onderwijs gedaan. En als je dan later naar de reden vraagt waarom wordt je afgescheept met een smoesje door de ouders. Nu weet ik waarom. Het was om het vrije denken kapot te maken. Misschien heeft dat speciale onderwijs er wel toe bijgedragen dat ik niet zo’n robot ben als velen. Het was wat individualistischer onderwijs (ieder op eigen niveau) destijds (in de jaren 70) dan het klassikale eenvormige stamponderwijs van de reguliere scholen.

  1 likes
 3. Op school wordt weinig tot niks nuttigs toegepast in de educatie. Alleen maar onzin die toch niemand gaat gebruiken in het dagelijks leven.
  Ik heb meer van het internet geleerd in 1 jaar dan in 16 jaar op school.

  1 likes
 4. Ik was 16 toen ik school achter me liet en 17 het ouderlijk huis. Daarna heb ik mijn eigen keuzes gemaakt en stop mijn natuurlijke intelligentie alleen in zaken die nut hebben. Zelf de verantwoording nemen over je leven is het leukste wat er is. Laat je niet leven door de (reclame)media en haar speeltjes.

  1 likes
 5. Dit klopt helemaal. Zo gaat het op veel planeten. Kinderen worden wijzer dan hun ouders en dat is echte groei. Hier gaat het (gedwongen en misschien goedbedoeld) andersom!

  0 likes
 6. lezen,schrijven,en een beetje rekenen meer heb IK niet nodig.

  0 likes
 7. Laten we nu niet doen alsof 15 jarige pubers de wijsheid in pacht hebben.

  Er zijn landen waar niemand naar school is geweest, daar durven jullie niet zonder bewaking rond te lopen (ik trouwens ook niet).

  0 likes
 8. Jammer dat er niet in staat waaróm ze de deuren moesten sluiten aan het geld zal het niet gelegen hebben denk ik.

  0 likes
 9. citaat; Stop allemaal je mobieltje weg en doe wat je wilt doen.” wat dat mobieltje betreft daar ben ik het mee eens maar doe wat je wilt doen dat gaat niet goed,trouwens dat ventje heeft makkelijk praten dat verdiend planty money dus kan alles doen wat hij wil, voor andere kids die geen planty money hebben gaat het alsvolgd;,yaeh let’s rob a bank,of we gaan ouderen beroven,of Let’s steal a car,enz enz en omdat dit allemaal al gebeurt kan het alleen maar erger worden ,,dusss domme uitspraak ven dat ventje jaden.

  0 likes
 10. Als pas geboren baby,s konden praten,was de wereld al heel lang een paradijs,maar zolang zij alleen telepathie,s gedachten kunnen overbrengen en er bijna niemand luistert zitten die zelfde kinderen al van af de geboorte en kleuterschool, in de negatieve tredmolen,van dit, ver van de waarheid vandaan,levende en verdwaalde menselijk ras.En de gene die wel luistert moet zijn mond houden of word niet voor vol aangezien.(eigen ervaring)

  0 likes
 11. Als wij nu een basis inkomen hadden, dan hoeven we ook niet zoveel uren draaien in arbeidsdienst en hadden we meer tijd om onze kinderen op te voeden, nu worden wij gedwongen om onze kinderen naar school te sturen, waar ze toch vrij veel onzin moeten leren, niks van hoe hou ik mijn lijf, geest en omgeving rein, nee ze moeten opgeleid worden voor de graai maatschappij.
  Kijk ook eens naar de droomrede van de PvdD.

  0 likes
 12. Het gerucht gaat dat de school van Will Smith onder andere gesloten is omdat een aantal ouders hun kind er van af hebben gehaald toen ze ontdekten dat een hoop leermateriaal gebaseerd was op het Scientology gedachtegoed.
  Ook schijnt Smith, die banden met Scientology ontkent, regelmatig grote donaties aan de Scientologykerk te doen. Maar goed, een gerucht is nog geen feit. Als het waar zou zijn dan krijgt de statement van Jaden dat een “school wordt gebruikt om de jeugd te hersenspoelen,” wel een extra humoristische lading. 😉

  0 likes
 13. Ik denk zelf dat wij over tiental jaren weer terug bij de basis zijn, waarin wij weer met mens, dier en natuur in harmonie gaan leven. Niet om het verder af te breken want wij zitten al bijna op het nulpunt hiervan maar voor de wederopbouw van moeder aarde. Dat de kinderen weer in eigen creatieve geest mogen blijven, de één met z’n briljante koppie en de ander met z’n briljante handen wat nodig is om één met elkaar te leven op deze aarde. Nu draait het al vanaf baby af aan om geld,geld en macht. Vanaf het eerste moment dat een baby naar buiten komt in zijn tweedehandse of nieuwe wandelwagen en zo gaat het maar door en door zodra zij in de schoolbanken terecht komen.Ik denk dat het zeer verstandig gaat zijn om naar de nieuwe tijdskinderen te gaan luisteren want die hebben misschien ons nog wel meer te leren als wat wij ooit voor mogelijk houden…

  0 likes
 14. Dat is natuurlijk wel heel makkelijk praten maar niet iedereen heeft een papa met zo veel geld en connecties zodat jij zelf ook nooit een baan nodig hebt.

  En waarom zou je je kamer op moeten ruimen als je een kamer meisje hebt.

  Erg domme uitspraak en nog dommere reacties.

  0 likes
 15. [quote name=”Wesley”]Laten we nu niet doen alsof 15 jarige pubers de wijsheid in pacht hebben.

  Er zijn landen waar niemand naar school is geweest, daar durven jullie niet zonder bewaking rond te lopen (ik trouwens ook niet).[/quote]Hij heeft niet de waarheid in pacht, maar hij snijd wel een goed punt aan.

  Die landen waar jij het over hebt hebben andere normen en waarden. Wat wij verkeerd achten, achten zij goed. Daar zijn de kinderen en later de volwassenen een slachtoffer van hun cultuur.

  Bijvoorbeeld: Als je aan een koppensneller vraagt vind je dat niet erg dat je 10 schedels om je middel hebt hangen, dan zou die antwoorden: “ja heel erg, mijn broer heeft er 20.” We zijn allemaal slachtoffers van cultuur.

  0 likes
 16. Natuurlijk is over buitenaardse gesproken in het witte huis. Dat Obama het niet wil of kan bevestigen of ontkennen spreekt boekdelen. Wat er ook in die ruimte besproken is en wat Obama volmondig zal bevestigen als de waarheid, is dat Apollo 11 op de maan is geland en dat het zeker niet in een studio is opgenomen. Maar hier is nieuw Apollo 11 film materiaal dat laat zien dat het toch wel eens in een studio zou kunnen zijn opgenomen. Maar ons onderwijssysteem blijf elke vraag over de echtheid van de Apollo maanlandingen afdoen als onzin net zoals UFO’s niet bestaan volgens de “geleerde”.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/112

  0 likes
 17. [quote name=”Aardebewoner”]Onderwijs is de dressuur tot het maken van kinderen tot volgzame, goedgelovige inschikkelijke sukkels (een soort gekke Henkie dus). Mocht je zelf denken zoals ik deed krijg je een etiketje en wordt je in mijn geval naar het speciaal onderwijs gedaan. En als je dan later naar de reden vraagt waarom wordt je afgescheept met een smoesje door de ouders. Nu weet ik waarom. Het was om het vrije denken kapot te maken. Misschien heeft dat speciale onderwijs er wel toe bijgedragen dat ik niet zo’n robot ben als velen. Het was wat individualistischer onderwijs (ieder op eigen niveau) destijds (in de jaren 70) dan het klassikale eenvormige stamponderwijs van de reguliere scholen.[/quote]Dus je kon niet meekomen op school, moest naar speciaal onderwijs om het vrije denken kapot te maken, en uiteindelijk ben je geen robot?

  Kennelijk is het complot niet geslaagd en valt het dus allemaal wel mee.

  Dus of je bent uitzonderlijk sterk van geest, of het hele hersenspoelverhaal is weer eens veel te ver gezocht,.

  0 likes
 18. [Jaden Smith, de zoon van de Amerikaanse acteur Will Smith, heeft een uitgesproken mening over school.
  Afgelopen week deelde hij zijn visie op school, onderwijs en de regels in onze samenleving via Twitter. “School wordt gebruikt om de jeugd te hersenspoelen,” schreef hij.
  “Als pasgeboren baby’s konden praten, zouden ze de meest intelligente wezens op aarde zijn,” ging hij verder. “Als niemand meer naar school gaat, zouden we een veel intelligentere samenleving hebben. Stop allemaal je mobieltje weg en doe wat je wilt doen.”]
  Wat een uitgesproken utter crap is deze bewering.
  Waarschijnlijk uitgesproken door iemand die heel weinig naar school is geweest.
  Als je bedenkt dat verscheidene satanistische occulte organisaties als adagium hebben “Do what thou wilt” komt dit op mij over als zeer bedenkelijk allemaal.

  0 likes
 19. je moet gewoon wiet roken op school

  0 likes
 20. [quote name=”pietsnot”]citaat; Stop allemaal je mobieltje weg en doe wat je wilt doen.” wat dat mobieltje betreft daar ben ik het mee eens maar doe wat je wilt doen dat gaat niet goed,trouwens dat ventje heeft makkelijk praten dat verdiend planty money dus kan alles doen wat hij wil, voor andere kids die geen planty money hebben gaat het alsvolgd;,yaeh let’s rob a bank,of we gaan ouderen beroven,of Let’s steal a car,enz enz en omdat dit allemaal al gebeurt kan het alleen maar erger worden ,,dusss domme uitspraak van dat ventje jaden.[/quote]
  Ja, Doe wat je wilt doen. dat is een recept dat leidt tot maar een ding:
  Anarchie….

  0 likes
 21. [quote name=”pietje bell”]Als pas geboren baby,s konden praten,was de wereld al heel lang een paradijs,maar zolang zij alleen telepathie,s gedachten kunnen overbrengen en er bijna niemand luistert zitten die zelfde kinderen al van af de geboorte en kleuterschool, in de negatieve tredmolen,van dit, ver van de waarheid vandaan,levende en verdwaalde menselijk ras.En de gene die wel luistert moet zijn mond houden of word niet voor vol aangezien.(eigen ervaring)[/quote]
  Helemaal eens Bell:) Met een knuffel.

  0 likes
 22. Domme uitspraken van een domme jongen. Lekker makkelijk praten als je ‘rijk’ bent. Maar ondertussen speelt t kleine zusje/dochtertje (12/13jr) van hem de sloerie in haar eigen videoclip omringt door dansers en danseressen die twee keer zo oud zijn. http://www.youtube.com/watch?v=oNRtuLafFHo

  “Je zou een volwassene nooit opdracht geven om zijn kamer op te ruimen, dus we vertellen onze kinderen dan ook nooit dat ze hun kamer moeten opruimen.”
  Ook een domme uitspraak trouwens!

  0 likes
 23. Scholen leren je vooral dingen onthouden. Ik ken iemand die van school is gestuurd omdat hij teveel vragen stelde over een bepaald onderwerp, waar de leraar geen antwoord op had. Is dit dan onderwijs of indoctrinatie?

  0 likes
 24. Uit eerdere berichten ook gelezen hierover.. maja geef ze groot geliek, school is brainwashing net als ouders die hun kids voor tv zetten, tablet, telefoon geven zodat ze makkelijk rustig zijn en ook zo worden gebrainwasht!

  Gelukkig wordt er wereldwijd steeds meer mensen wakker, dat geeft me nog hoop in deze gekkenhuis..

  0 likes
 25. When I was 5 years old my mother told me that happines is the key to life. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down happy. They told me I did not understand the asignment, I told them they did not understand life. John Lennon

  0 likes
 26. [quote name=”Kevin”]Scholen leren je vooral dingen onthouden. Ik ken iemand die van school is gestuurd omdat hij teveel vragen stelde over een bepaald onderwerp, waar de leraar geen antwoord op had. Is dit dan onderwijs of indoctrinatie?[/quote]
  Sterk verhaal.

  Er wordt niemand van school gestuurd wegens teveel vragen, dan is er meer aan de hand.

  0 likes
 27. Intelligente jongeman die een goed voorbeeld aan zijn vader heeft?
  Inderdaad, indoctrinatie begint reeds aan de wieg en de hersenspoeling gaat, indien de regering zich daar voor inzet, door tot aan het graf.
  Soeverein is de oplossing voor een leven zoals het leven bedoelt is.(nu komt waarschijnlijk de vraag: hoe is het leven dan bedoelt.)
  De opmerking dat in landen waar de bevolking weinig of niet naar school gaat het gevaarlijk is om zich op straat te begeven, slaat op alle landen.
  In ons landje kan je allen maar schijnveilig op straat zijn vanwege aanwezige ” blauw ” indien je geluk hebt.

  0 likes
 28. [quote name=”Kevin”]Ik ken iemand die van school is gestuurd omdat hij teveel vragen stelde over een bepaald onderwerp, waar de leraar geen antwoord op had.[/quote]
  WTF?? Vertel eens wat meer, dit maakt mij nieuwsgierig.

  Ons schoolsysteem is ooit ontwikkeld door de pruisen, een van de gedachtes erachter was controle. Nou dan weet je het dus wel.

  Kenny Werner, jazzmuzikant/pedagoog, stelt al heel lang rustig dat het westerse onderwijssysteem totaal niet deugt. Een citaat van een van zijn voorbeelden: “To educe means to draw out or evoke that which is latent: educaton then means drawing out the person’s latent capacities for understanding and living, not stuffing a (passive) person full of preconceived knowledge.”

  Valt weinig aan toe te voegen.

  0 likes
 29. Alles veranderd pas als al het leven opnieuw begint op aarde ,we hebben nu wel genoeg geleerd en het zal niet de eerste keer zijn . 🙂

  0 likes
 30. [quote name=”Boon”]Als je bedenkt dat verscheidene satanistische occulte organisaties als adagium hebben “Do what thou wilt” komt dit op mij over als zeer bedenkelijk allemaal.[/quote]

  Dan moet je die uitspraak niet zo uit z’n verband rukken. Het is ‘Do what thou wilt and harm none’. Niks occults, gewoon rekening houden met elkaar en anderen (en jezelf!) geen schade toebrengen op welke manier dan ook.

  0 likes
 31. [quote name=”kengai”]Als wij nu een basis inkomen hadden, dan hoeven we ook niet zoveel uren draaien in arbeidsdienst en hadden we meer tijd om onze kinderen op te voeden, nu worden wij gedwongen om onze kinderen naar school te sturen, waar ze toch vrij veel onzin moeten leren, niks van hoe hou ik mijn lijf, geest en omgeving rein, nee ze moeten opgeleid worden voor de graai maatschappij.
  Kijk ook eens naar de droomrede van de PvdD.[/quote]
  Indien de belastingen niet zo extreem hoog waren, zou een ieder meer overhouden aan zijn arbeid. Bedrijven zouden meer kunnen investeren, en de mens had minder uren nodig om rond te komen van het verdiende slaris omdat de levensbehoeften niet door de overheid extreem zouden zijn gemaakt. Dan kon je op één salaris rond kunnen komen en zou je dus thuid-onderwijs kunnen geven. De Overheid heeft per definitie geen inkomen, dus waar dat basisinkomen dan veandaan moet komen, kan niemand uitleggen, men ontwijkt simpelweg de vraag. Dat geld moet uit belastingen komen, oh wacht dan gaan we weer terug naar dat systeem van hoge belastingen en lage productiviteit en gebrek aan investeringen!! U heeft al een basis inkomen, het zij uit werk, of het zij uit afgenomen belastingelden.

  Wie zij ook alweer dat democratie het recht geeft om over andermans geld te beslissen en uiteindelijk op die manier het einde zou betekenen van de democratie!!

  U bent verplicht solidiar met mij(contradictie), en daarom mogen wij de helft van uw inkomen stelen, om hiermee het basis inkomen van anderen te financieren. Oh wacht dat systeem is er allang, daarnaast hebben we toeslagen, kwijtscheldingen en nog meer van dat soort onzin, waardoor een basisinkomen na belastingen al meer oplevert dan een baan. en nog klagen. Het is alles zeggend!

  0 likes
 32. Maar inderdaad, je wodt gehersenspoeld op school, je leert er politiek correct denken, je leert dat de toon belangrijker is dan de boodschap, dat oplossingen die je niet bevalt zijn te bestempelen als geen oplossingen, terwijl het enkel een verschil van inzicht is. Je leert dat je verplicht moet delen, je leert dat obverheidsdiefstal(belastingen) een goed iets zijn, zonder dat de betaler mag beslissne, want de groeiende groep ontvngers zal altijd meer macht hebben dan de productieven. Je leert, hoe je moet stemmen en waar je een hekel aan moet hebben. Je mag niet weten wie Fortuijn heeft vermoord(volgens de schoolboeken is dit gedaan door eenonbekende man), je mag dus niet weten dat het een linkse extreemist was die niet wil luisteren naar mensen met een andere mening. Dat zou je maar kunnen afschrikken van de collectieve zesjes cultuur die erin wordt gepompt. Je zou met thuis scholing de indoctrinati van gronelinksmensjes missen en hoe zou het dan gaan met Nederland. Er is helemaal niets in Het Nederlandse onderwijs dat bijdraagt aan de ontwikkeling van stabiele, zelfverantwoordlijke en beslissingsbevoegde burger met gezond verstand.

  In de VS zijn charterschools (de niet met vakbonden samenwerkende) spectaculair succesvol, kinderen gaan met plezier naar school en zelfs in de door andere wel falende publieke scholen gedomineerde zwarte wijken, 100% gepresteert. Op zich is school niet slecht, het is door wereldverbeteraars en politiek geleide scholen die falen. 65% van de scholen in INdia en afrika zijn privaat, en ze zijn zonder uitzondering allemaal succesvol, en kinderen worden niet met linkse retoriek en overheidsdenken geindoctrineerd. Dat is iets om te overdenken, wanneer men beslsit dat scholen niet werken en waarom! Waarom bevestigen die uitzonderingen de regel, en waarom werkt het daar wel. Oh wacht een oplossing die mij niet bevalt dus bij voorbaat geen oplossing.

  0 likes
 33. Een leuk artikel over het spontaan zonder bericht vooraf gesloten prive schooltje van Will Smith en zijn vrouw Jade Pinket(waarom niet even iedereen netjes waarschuwen??

  http://www.showbiz411.com/2013/08/27/exclusive-will-smith-backed-private-school-closed-over-scientology-association

  Leuk ook de verwijzing naar de private scholen die 15.000 Dollar duurder zijn en wel rond kunnen komen.

  Nog leuker zou zijn als ze het vergeleken hadden met charterschoeln die niet met vakbonden samen werken en maar 3000 DOLLAR per jaar per leerling krijgen(tegen 9000 DOLLAR per jaar per leerling op wel met vakbonden samenwerkende scholen), dan zie je dat geld niet het verschil maakt. Deze Charterscholen zijn namelijk zonder uitzondering allemaal succesvol met kans arme zwarteleerlingen!!!

  Minder geld, niet samenwerken met vakbonden, geen overheidsbemoeienis en succesvol, zoek de verschillen.

  Oh ja de charterscholen die wel met vakbonden samenwerken en de overheidseisen aanhouden preseteren net zo slecht als de reguliere publieke scholen.

  Grote verschil is telkens weer, de linkse “collectiviteit en de leraar is belangrijker dan onderwijs” vakbonden en overheidsbemoeienis. Haal dit uit het onderwijs en verdomd, de prestaties zijn beter en kinderen krijgen les van veel betere leerlaren en hebben spontaan plezier in leren. Ik zie het verschil u ook?

  0 likes
 34. De Smith family is hartstikke Illuminatie en hartstikke Scientologie. Die kinderen zijn mijn ook net wat te heilig. Die hele familie is nep, dat Oprah-achtige gedrag van Will Smith, komt bij mij allemaal nep over. Will Smith probeert zijn kinderen aan het publiek te verkopen als heilige engeltjes. Ik geloof er niets van. Toevallig zegt Jaden 2 intelligente zinnen, die hij vast ergens heeft gelezen. Dat je niet je kinderen opdraagt hun kamers op te ruimen is de grootste onzin ooit. Als je je kinderen nooit klusjes laat doen of in ieder geval hun eigen rommel laat opruimen, worden ze ontzettend verwend. Waarom moet je kinderen als volwassenen behandelen terwijl ze dat niet zijn. Je gaat een 3jarige toch ook niet als een volwassene behandelen.
  Ik snap niet dat dit op niburu wordt geplaatst aangezien de Smith familie echt werkelijk doorgedraaid is.

  0 likes
 35. [quote name=”Lief heksje”][quote name=”Boon”]Als je bedenkt dat verscheidene satanistische occulte organisaties als adagium hebben “Do what thou wilt” komt dit op mij over als zeer bedenkelijk allemaal.[/quote]

  Dan moet je die uitspraak niet zo uit z’n verband rukken. Het is ‘Do what thou wilt and harm none’. Niks occults, gewoon rekening houden met elkaar en anderen (en jezelf!) geen schade toebrengen op welke manier dan ook.[/quote]
  Als je de intentie “do what thou wilt” in zijn ultieme consequentie doorvoert kan het niet anders dan dat je op een gegeven moment de belangen van anderen gaat schaden en gaat “harm none” dus niet meer op. Als je de belangen van anderen in het vizier blijft houden kun je dus niet in zijn totaliteit toegeven aan doen wat je wilt en gaat “do what thou wilt” dus niet meer op.
  Het zijn twee absolutismen die diametraal tegenover elkaar staan in een stelling.
  Logisch gezien dus complete onzin….

  0 likes
 36. Op school word je dom – John Taylor Gatto in Nederland http://www.youtube.com/watch?v=PnC4t8pxmKo

  Sir Ken Robinson: Do schools kill creativity?
  https://www.youtube.com/watch?v=iG9CE55wbtY

  School onderwijs bestaat pas sinds 1895, het was bedoeld vanwege de industriële revolutie om gehoorzame arbeiders te kweken die eenvoudige opdrachten konden uitvoeren en gehoorzaam opdrachten accepteerden.

  Voor 1895 gaven de ouders hun kinderen gewoon thuis onderwijs: De effectiviteit van thuisonderwijs – Kohnstamm Instituut http://www.kohnstamminstituut.uva.nl/pdf_documenten/effectiviteit.pdf

  0 likes
 37. [quote name=”Charles”]
  School onderwijs bestaat pas sinds 1895, het was bedoeld vanwege de industriële revolutie om gehoorzame arbeiders te kweken die eenvoudige opdrachten konden uitvoeren en gehoorzaam opdrachten accepteerden.
  [/quote]
  Hoe kom je daar nou bij? In Nederland bestaan scholen vanaf de achtste eeuw, in andere culturen gaat de geschiedenis van scholen terug tot ver voor onze jaartelling.
  In 1900 werd hier de leerplicht ingevoerd, juist om kinderen te beschermen tegen kinderarbeid en de slechte omstandigheden in fabrieken.

  0 likes
 38. [quote name=”Fredo”]Intelligente jongeman die een goed voorbeeld aan zijn vader heeft?
  Inderdaad, indoctrinatie begint reeds aan de wieg en de hersenspoeling gaat, indien de regering zich daar voor inzet, door tot aan het graf.
  Soeverein is de oplossing voor een leven zoals het leven bedoelt is.(nu komt waarschijnlijk de vraag: hoe is het leven dan bedoelt.)
  De opmerking dat in landen waar de bevolking weinig of niet naar school gaat het gevaarlijk is om zich op straat te begeven, slaat op alle landen.
  In ons landje kan je allen maar schijnveilig op straat zijn vanwege aanwezige ” blauw ” indien je geluk hebt.[/quote]

  Sorry hoor maar in Amerika woonden meer dan 14 miljoen indianen in harmonie met de natuur.

  0 likes
 39. Verstandig is het om maar eens de waanzin van de evolutietheorie eens uit het onderwijs te schrappen. Totale waanzin. Natuurlijke selectie leid niet tot evolutie. Uiteindelijk komt er niets bij er gaat alleen maar iets af. We gaan naar beneden niet naar boven. En dat is waarneming en wetenschap. Geen theorie die ook nog op leugens en valse voorwendsels is gebaseerd! Zo, ik heb mijn hart gelucht! :-)Groet, een wetenschapper 🙂

  0 likes
 40. De basisschool is wel goed. Daarna is het groot en deels troep wat je naar je hoofd geslingerd krijgt. Wat men op de basisschool moet stimuleren is ‘zelf educatie’. Wat nu het geval is, is dat in de loop der jaren de nieuwsgierigheid eruit gaat. Ik ben de laatste jaren erg geschrokken van het aantal mensen dat gewoon nooit meer wat leert met bovenal de excuses: “Nee joh, daar ben ik al veel te oud voor”. Dat is de grootste onzin! Het is LUI. Ik wil best wel eens dingen uitleggen maar voor de meeste vragen heb ik meestal een standaard antwoord klaar: “GOOGLE!”. Ga het opzoeken!. Doe het zelf!

  0 likes
 41. [quote name=”Peter”]Verstandig is het om maar eens de waanzin van de evolutietheorie eens uit het onderwijs te schrappen. Totale waanzin. Natuurlijke selectie leid niet tot evolutie. Uiteindelijk komt er niets bij er gaat alleen maar iets af. We gaan naar beneden niet naar boven. En dat is waarneming en wetenschap. Geen theorie die ook nog op leugens en valse voorwendsels is gebaseerd! Zo, ik heb mijn hart gelucht! :-)Groet, een wetenschapper :-)[/quote]

  Hoe komt het dan dat bacteriën tegenwoordig steeds resistenter worden voor antibiotica? Juist ja, natuurlijke selectie. Voor een wetenschapper onderbouw jij je betoog wel slecht. Of eigenlijk helemaal niet.

  0 likes
 42. Je kunt speculeren wat je wilt, maar 1 ding is zeker “School is bad, Mkaay”..

  Denken jullie over de mensen die universiteit opleidingen volgen, deze mensen worden geblokkeerd door hun visie.. Sluiten zich af van de wereld en als je erover begint, dan krijg je het flink te horen van degene dat jij gek bent.. Omgekeerde wereld dit!

  0 likes
 43. [quote name=”Nique”]De basisschool is wel goed. Daarna is het groot en deels troep wat je naar je hoofd geslingerd krijgt. Wat men op de basisschool moet stimuleren is ‘zelf educatie’. Wat nu het geval is, is dat in de loop der jaren de nieuwsgierigheid eruit gaat. Ik ben de laatste jaren erg geschrokken van het aantal mensen dat gewoon nooit meer wat leert met bovenal de excuses: “Nee joh, daar ben ik al veel te oud voor”. Dat is de grootste onzin! Het is LUI. Ik wil best wel eens dingen uitleggen maar voor de meeste vragen heb ik meestal een standaard antwoord klaar: “GOOGLE!”. Ga het opzoeken!. Doe het zelf![/quote]
  En vervolgens moet je dan waarschijnlijk aan dat soort mensen weer gaan uitleggen wat GOOGLE is,hoe het werkt en hoe je het het meest effectief kan toepassen… 🙂

  0 likes
 44. [quote name=”Wesley”][quote name=”Kevin”]Scholen leren je vooral dingen onthouden. Ik ken iemand die van school is gestuurd omdat hij teveel vragen stelde over een bepaald onderwerp, waar de leraar geen antwoord op had. Is dit dan onderwijs of indoctrinatie?[/quote]
  Sterk verhaal.

  Er wordt niemand van school gestuurd wegens teveel vragen, dan is er meer aan de hand.[/quote]

  Het is echt waar, begin jaren 80.
  Hij was te vervelend en tegendraads

  0 likes
 45. [quote name=”Peter”]Verstandig is het om maar eens de waanzin van de evolutietheorie eens uit het onderwijs te schrappen. Totale waanzin. Natuurlijke selectie leid niet tot evolutie. Uiteindelijk komt er niets bij er gaat alleen maar iets af. We gaan naar beneden niet naar boven. En dat is waarneming en wetenschap. Geen theorie die ook nog op leugens en valse voorwendsels is gebaseerd! Zo, ik heb mijn hart gelucht! :-)Groet, een wetenschapper :-)[/quote]
  Een wetenschapper van niks, zal je bedoelen. Kijk eens naar de bijbel met open ogen en zie dat het verhaal van de creatie vol gaten zit, maar stiekum de evolutietheorie volgt…

  0 likes
 46. [quote name=”Kevin”][quote name=”Wesley”][quote name=”Kevin”]Scholen leren je vooral dingen onthouden. Ik ken iemand die van school is gestuurd omdat hij teveel vragen stelde over een bepaald onderwerp, waar de leraar geen antwoord op had. Is dit dan onderwijs of indoctrinatie?[/quote]
  Sterk verhaal.

  Er wordt niemand van school gestuurd wegens teveel vragen, dan is er meer aan de hand.[/quote]

  Het is echt waar, begin jaren 80.
  Hij was te vervelend en tegendraads[/quote]
  Aha, hij is dus niet van school gestuurd omdat hij te veel vroeg maar omdat hij vervelend en tegendraads was. Een zeer valide reden dus.

  0 likes
 47. [quote name=”S0M30N3″]Je kunt speculeren wat je wilt, maar 1 ding is zeker “School is bad, Mkaay”..

  Denken jullie over de mensen die universiteit opleidingen volgen, deze mensen worden geblokkeerd door hun visie.. Sluiten zich af van de wereld en als je erover begint, dan krijg je het flink te horen van degene dat jij gek bent.. Omgekeerde wereld dit![/quote]
  Ja, en vervolgens krijgen die mensen van de universiteit de beste banen, wonen in de mooiste huizen, leven gemiddeld langer en gezonder en hebben meer financiële ruimte.

  Dus kennelijk begrijpen ze beter hoe de maatschappij werkt want ze slepen er gemiddeld genomen meer uit dan iemand die op zijn 16e van school ging.

  Dus wie wordt er nu eigenlijk geblokkeerd door zijn visie?

  0 likes
 48. [quote name=”Louise”]De Smith family is hartstikke Illuminatie en hartstikke Scientologie. Die kinderen zijn mijn ook net wat te heilig. Die hele familie is nep, dat Oprah-achtige gedrag van Will Smith, komt bij mij allemaal nep over. Will Smith probeert zijn kinderen aan het publiek te verkopen als heilige engeltjes. Ik geloof er niets van. Toevallig zegt Jaden 2 intelligente zinnen, die hij vast ergens heeft gelezen. Dat je niet je kinderen opdraagt hun kamers op te ruimen is de grootste onzin ooit. Als je je kinderen nooit klusjes laat doen of in ieder geval hun eigen rommel laat opruimen, worden ze ontzettend verwend. Waarom moet je kinderen als volwassenen behandelen terwijl ze dat niet zijn. Je gaat een 3jarige toch ook niet als een volwassene behandelen.
  Ik snap niet dat dit op niburu wordt geplaatst aangezien de Smith familie echt werkelijk doorgedraaid is.[/quote]
  tja hollywood,,ze zijn er allemaal van de pot gerukt.

  0 likes
 49. [quote name=”S0M30N3″]Je kunt speculeren wat je wilt, maar 1 ding is zeker “School is bad, Mkaay”..

  Denken jullie over de mensen die universiteit opleidingen volgen, deze mensen worden geblokkeerd door hun visie.. Sluiten zich af van de wereld en als je erover begint, dan krijg je het flink te horen van degene dat jij gek bent.. Omgekeerde wereld dit![/quote]
  Ja precies! Want dat doen ze op alle universiteiten, je afsluiten van de wereld en je visie blokkeren. Ze leren je daar niet om zelf te denken. Ze leren je niet om onderzoeken uit te voeren die je theorieën kunnen bewijzen of ontkrachten. Stel je voor zeg, dat zou alleen maar leiden tot nieuwe inzichten, en dat kunnen we niet hebben.
  Nee, hadden we maar geen scholen en universiteiten, dan zouden we misschien eens uit het stenen tijdperk komen.

  O wacht, maar hoe zit het dan met de computers waar we op zitten te typen, de langere levensverwachting die we hebben, de techniek waar we gebruik van maken, en ga zo maar door?
  Zou het misschien kunnen dat jij je voor gek verklaard voelt omdat je niet voldoende goed onderbouwde argumenten hebt om jouw ideeën geloofwaardig te maken?
  Maar je hebt gelijk hoor, dat feiten serieuzer worden genomen dan geloof en aannames…. dat theorieën keer op keer verder worden onderzocht en zonodig bijgeschaaft in plaats van dat we ons halsstarrig vast houden aan ‘het is zo omdat ik of hij zegt dat het zo is’… tja, echt de omgekeerde wereld.

  0 likes
 50. [quote name=”Wesley”][quote name=”Kevin”][quote name=”Wesley”][quote name=”Kevin”]Scholen leren je vooral dingen onthouden. Ik ken iemand die van school is gestuurd omdat hij teveel vragen stelde over een bepaald onderwerp, waar de leraar geen antwoord op had. Is dit dan onderwijs of indoctrinatie?[/quote]
  Sterk verhaal.

  Er wordt niemand van school gestuurd wegens teveel vragen, dan is er meer aan de hand.[/quote]

  Het is echt waar, begin jaren 80.
  Hij was te vervelend en tegendraads[/quote]
  Aha, hij is dus niet van school gestuurd omdat hij te veel vroeg maar omdat hij vervelend en tegendraads was. Een zeer valide reden dus.[/quote]

  Nee dit vonden de leraren vervelend en tegendraads gedrag, op die grond.

  0 likes
 51. [quote name=”Wesley”][quote name=”S0M30N3″]Je kunt speculeren wat je wilt, maar 1 ding is zeker “School is bad, Mkaay”..

  Denken jullie over de mensen die universiteit opleidingen volgen, deze mensen worden geblokkeerd door hun visie.. Sluiten zich af van de wereld en als je erover begint, dan krijg je het flink te horen van degene dat jij gek bent.. Omgekeerde wereld dit![/quote]
  Ja, en vervolgens krijgen die mensen van de universiteit de beste banen, wonen in de mooiste huizen, leven gemiddeld langer en gezonder en hebben meer financiële ruimte.

  Dus kennelijk begrijpen ze beter hoe de maatschappij werkt want ze slepen er gemiddeld genomen meer uit dan iemand die op zijn 16e van school ging.

  Dus wie wordt er nu eigenlijk geblokkeerd door zijn visie?[/quote]

  In dit systeem hebben de meesten idd voordeel, maar kweet dat er genoeg zijn die hebben gestudeerd en later gewoon in de afwas staan ofzo en nog steeds afvragen als “student” hoe dat nou kan.. think!

  0 likes
 52. Wat de beste man misschien bedoelt (of misschien wil ik dat hij dat zo bedoelt) is dat er op op school niks wordt onderwezen over de spirituele intelligentie: ik ben in allen en allen zijn in mij. Met deze gedachte is het moeilijk anderen kwaac te doen. Dus als dit je nooit geleerd wordt, dan is de kans dat je anderen kwaad zult aandoen niks verminderd. En draagt de school dus niks bij aan het verminderen van het kwaad in de mens.

  0 likes
 53. Wow, deze reactie’s even zitten lezen.
  Volgens mij heeft niemand iets geleerd op school en zekers niet op het sociale vlak. Er zijn een paar antwoorden die mij de haren te berge doen rijsen. Vooral de op de man/vrouw af gegeven antwoorden. Tja, school en kinderen, ik zou zo zeggen kijk om je heen en zie de gevolgen van het steeds verder in zwaar weer zittende onderwijs. Grote klassen, achterstands kinderen, volgens de politici, en ga zo maar door. Maar hoe kan het ook anders als de volwassene elkaar het licht in de ogen niet gunnen en op elke mogelijke manier proberen af te branden. Begrijpt iemand nu wat er bedoeld wordt met de toren van babel?
  Betreft geen spraakverwarring maar tegendraadse meningen en elkaar overtroeven. En de “wijzen” van de wereld, regeerders, spinnen hier garen bij, verdeel en heers is al zo oud als de wereld zelf en die is al een behoorlijke tijd oud hoor.Tevens heb ik soms het gevoel bij antwoorden dat deze enkel en alleen worden gegeven ter opruiing van het geheel.Maar veelal wordt er voorbij gegaan aan het artikel zelf en wat sr staat: als niemand naar school gaat, een quote die erg in is op dit moment want de mensen moeten dom blijven zijn ze makkelijker te hanteren.
  En wij, goede sullen, trappen er bijna nog in ook. Zie maar eens naar al die stakkers die in andere landen analfabeet gehouden worden, een taliban die meisjes geen onderwijs wil laten volgen, waarom…… kan de betreffende persoon die wel lezen kan zijn EIGEN interpertatie aan het geschrevene geven terwijl er “misschien” iets geheel anders staat. Misbruik maken heet dat. Tot nu toe heeft de mens nog niets geleerd, echt geleerd.

  0 likes
 54. [quote name=”Wesley”][quote name=”S0M30N3″]Je kunt speculeren wat je wilt, maar 1 ding is zeker “School is bad, Mkaay”..

  Denken jullie over de mensen die universiteit opleidingen volgen, deze mensen worden geblokkeerd door hun visie.. Sluiten zich af van de wereld en als je erover begint, dan krijg je het flink te horen van degene dat jij gek bent.. Omgekeerde wereld dit![/quote]
  Ja, en vervolgens krijgen die mensen van de universiteit de beste banen, wonen in de mooiste huizen, leven gemiddeld langer en gezonder en hebben meer financiële ruimte.

  Dus kennelijk begrijpen ze beter hoe de maatschappij werkt want ze slepen er gemiddeld genomen meer uit dan iemand die op zijn 16e van school ging.

  Dus wie wordt er nu eigenlijk geblokkeerd door zijn visie?[/quote]

  Dat hangt natuurlijk volledig af van waar je op uit bent. Persoonlijk zou ik heus geen nee zeggen tegen een beetje materiele rijkdom, maar ik beschouw rijkdom niet als iets waarmee ik meer uit het leven haal. Ik vind ook niet dat een universiteit garantie biedt op een betere levensvisie, maar hoeft het ook niet in de weg te staan. Volgens mij is scholing simpelweg een keuze die je maakt, waaruit in het verlengde daarvan bepaalde resultaten in het levenworden. Maar het is maar een van de keuzes die je kunt maken om resultaat in het leven na te streven, ik vind dat er wel veel teveel nadruk ligt op scholing. Daarom vind ik het artikel wel een leuke invalshoek, zij het nog wat ongenuanceerd uiteraard.

  0 likes
 55. [quote name=”S0M30N3″][quote name=”Wesley”][quote name=”S0M30N3″]Je kunt speculeren wat je wilt, maar 1 ding is zeker “School is bad, Mkaay”..

  Denken jullie over de mensen die universiteit opleidingen volgen, deze mensen worden geblokkeerd door hun visie.. Sluiten zich af van de wereld en als je erover begint, dan krijg je het flink te horen van degene dat jij gek bent.. Omgekeerde wereld dit![/quote]
  Ja, en vervolgens krijgen die mensen van de universiteit de beste banen, wonen in de mooiste huizen, leven gemiddeld langer en gezonder en hebben meer financiële ruimte.

  Dus kennelijk begrijpen ze beter hoe de maatschappij werkt want ze slepen er gemiddeld genomen meer uit dan iemand die op zijn 16e van school ging.

  Dus wie wordt er nu eigenlijk geblokkeerd door zijn visie?[/quote]

  In dit systeem hebben de meesten idd voordeel, maar kweet dat er genoeg zijn die hebben gestudeerd en later gewoon in de afwas staan ofzo en nog steeds afvragen als “student” hoe dat nou kan.. think![/quote]
  Vandaar dat ik ook heb over “gemiddeld”.

  0 likes
 56. Dus de Smithjes hoeven nooit hun kamer op te ruimen? Nee, daar zullen ze wel personeel voor hebben. Maar om dat nou als de maat der dingen te nemen…. En een puber die zegt dat je niks leert op school? Tja, daar ben je nou eenmaal puber voor. Maar gelukkig voor Will gaan al zijn tijdgenoten wel naar school dus als hij tzt een dokter, piloot, architect etc etc nodig heeft zal hij er in ieder geval een kunnen krijgen met een gedegen opleiding. Of gaat Will dan op zoek naar eentje die het allemaal zonder studieboeken heeft geleerd?

  0 likes
 57. [quote name=”Ellen”]Dus de Smithjes hoeven nooit hun kamer op te ruimen? Nee, daar zullen ze wel personeel voor hebben. Maar om dat nou als de maat der dingen te nemen…. En een puber die zegt dat je niks leert op school? Tja, daar ben je nou eenmaal puber voor. Maar gelukkig voor Will gaan al zijn tijdgenoten wel naar school dus als hij tzt een dokter, piloot, architect etc etc nodig heeft zal hij er in ieder geval een kunnen krijgen met een gedegen opleiding. Of gaat Will dan op zoek naar eentje die het allemaal zonder studieboeken heeft geleerd?[/quote]

  Ik snap jouw punt wel, maar wat is intelligentie dan? De leer “plicht” om daarna nood gedwongen te moeten werken? Begrijp me niet verkeerd, maar als er in Afrika inheemsen een schedel operatie (bloeding) doen in de buitenlucht zonder moderne techniek en totaal geen studie hebben gevolgd, daarbij dat mens overleeft gezond en wel, is voor mij ook een vrom van intelligentie gegeven door natuurlijk overleven en lessen daar uit.
  Ik heb nooit voor stukadoor geleerd, maar deed het zelf en het ging goed door mijn best te doen en interesse tonen in dingen.
  School is ok, maar ik twijfel soms aan de lesstof en de manier waarop kinderen “wijs” gemaakt worden.
  Kinderen zijn van nature wijs of slim op een bepaalde manier, dat zou je moeten promoten, en niet de plichtlessen als zodanig.

  Ze worden klaargestoomd om te moeten kunnen functioneren in onze (westerse) samenleving, waar ze in eerste instantie niet voor gekozen hebben. Dwang is dat, dwang om te moeten presteren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

Al eeuwenlang spreken de zeven wereldwonderen tot ...

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Ontdek hier wat hij ontdekte

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Dit is wat hij ontdekte

In juli 1899 claimde Nikola Tesla tijdens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.