Buitenland

NOS laat hier allemaal ‘complottheorieën’ de revue passeren: ‘Foei! Dat mag niet van de AIVD!’

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Nord Stream-aanslag krijgt steeds hoger James Bond-gehalte, kopte de NOS afgelopen maand op zijn website. De NOS gaat in het bewuste artikel een aantal ‘complottheorieën’ langs, waaronder de mogelijkheid dat de aanslag op Nord Stream een zogeheten ‘false flag’-operatie is.

Het James Bond-gehalte wordt versterkt doordat we niet weten wie er achter de gestalte van James Bond schuilgaat, citeert Nieuwsuur onderzoeker inlichtingendiensten Ben de Jong.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Kan niet worden uitgesloten

“Het verhaal heeft in theorie belangrijke politieke consequenties. Als er echt een connectie is met de Oekraïense regering, hebben Zelenski zelf en z’n regering, maar ook de westerse alliantie die achter Oekraïne staat, een ernstig probleem,” zegt De Jong.

Nieuwsuur citeert ook nog een andere journalist: Georg Heil van de ARD. Die zegt dat niet kan worden uitgesloten dat het gaat om een actie van een andere partij, bedoeld om Oekraïne de schuld in de schoenen te schuiven.

Dat ‘ondermijnt’ het vertrouwen

We moeten rekening houden met alle scenario’s. Al is een false flag-operatie niet de meest waarschijnlijke, denkt Heil.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) zag het artikel voorbij komen en schrijft: “Jeetje, de NOS laat hier allemaal ‘complottheorieën’ de revue passeren inclusief de optie dat de aanslag op Nord Stream is verricht onder een ‘false flag’. ‘Kwaadaardige intenties’! Foei, NOS! Dat ‘ondermijnt’ het vertrouwen en dat mag niet van de AIVD!”

4.9 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M M
M M
1 jaar geleden

Het wordt steeds belachelijker. Laat ze maar doorgaan, ongetwijfeld zullen er weer een paar ogen open gaan. Kijk wat er is gebeurt met msm in de VS, kijkcijfers blijven dalen.

Rose
Rose
1 jaar geleden

Biden heeft het wel gezegd nog voor Nord stream ontplofte, dus ontkracht de waarheid niet !

Pjotr
Pjotr
1 jaar geleden

Maar neen, het IMF heeft het gedaan. De Impossible Mission Foundation. Wie anders dan Tom Cruise kan zo lang de adem inhouden om bommen onder een pijplijn op de zeebodem te plaatsen? James Bond, is dat niet die sexist en racist uit het verleden? Volkomen obsolete. Bewezen: de IMF heeft het gedaan!

gaafland
gaafland
1 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen waar de uitgang is van deze clownsworld?

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x