Mens en Dier

De Jonge opnieuw betrapt op doodzonde: ‘Aftreden en zeker niet terugkeren als minister in nieuw kabinet’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kamerlid Pieter Omtzigt is tot de ontdekking gekomen dat zorgminister Hugo de Jonge nog een kritisch rapport over 2G te laat naar de Kamer heeft gestuurd. Eerder stuurde De Jonge een kritisch advies van de Raad voor de rechtspraak over 2G en de coronapas vijf weken te laat naar de Kamer. Toen dit naar buiten kwam, zei De Jonge dat het ‘een foutje’ was.

Het tweede rapport betreft een ‘zeer kritisch advies’ van de digitale begeleidingscommissie dat dateert van 19 november. Het advies zit als bijlage verstopt bij een Kamerbrief, merkt Omtzigt op.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In het advies, dat helder en toegankelijk is geschreven, staat onder meer: “De commissie is van mening dat de coronapas als uniek toegangsmiddel voor werk en belangrijke locaties niet het beste instrument is om de pandemie te bestrijden.”

Zal ook wel ‘een foutje’ zijn

Kamerlid Nicki Pouw-Verweij, met wie Omtzigt vragen heeft gesteld over het eerste kritische rapport, reageert: “Goh, er is nóg een advies veel te laat en op opmerkelijk onopvallende wijze met de Kamer gedeeld. Zal ook wel ‘een foutje’ zijn en heeft vast niets te maken met de inhoud (namelijk: bepaald niet positief over 2G en de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs).”

“Waarom worden deze adviezen achtergehouden?” vraagt columniste Marianne Zwagerman zich hardop af.

Twee doodzonden

Wob-specialist Roger Vleugels velt een hard oordeel over de minister. “Kortom, Hugo de Jonge blijkt in de week voor Kerst twee cruciale (negatieve!) rapporten wekenlang onder de pet gehouden te hebben. Voor een minister zijn dat twee doodzonden = aftreden = zeker niet terugkeren als minister in een nieuw kabinet, op welke post dan ook,” twittert Vleugels.

4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ongevaccineerde
Ongevaccineerde
2 jaren geleden

Het wordt tijd dat Rutte en De Jonge politieke verantwoordelijkheid nemen.
De Jonge kan vanwege zijn uitlatingen en deze aangifte gewoon geen minister van Wonen worden. Totaal ongeloofwaardig en een klap in het gezicht van het Nederlandse volk. Hij liegt, bedriegt, houdt zaken achter en heeft een persoonlijke agenda die hoe dan ook uitgevoerd moet worden. Kan het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Een echte leugenachtige potentaat. Dit is nu echt iemand waar Nederland vanaf moet. Sterker nog! Hij moet veroordeeld worden en de gevangenis in. Wat een griezel die vent!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Waar ik me nog iedere keer over verbaas is de coulante houding ten opzichte van deze volkomen doorgesnoven, compleet gestoorde Psychopatische Landverrader Herr Doktor Hugo Mengele…Die Pieter Omtzigt hoort ook gewoon bij die hele Puppetician-Show….gewoon al die Landverraders oppakken & Deporteren naar Scheveningen…Ze hebben Nederland al naar de rand van de Afgrond gebracht met zijn allen…we laten ze ons zeker niet dat Laatste Zetje geven mag ik aannemen….

Loisss
Loisss
2 jaren geleden

Deze heer de Jonge mag absoluut niet terugkeren in dit kabinet. Hij is een aanfluiting voor Nederland. Hij is totaal niet capabel voor een functie als minister, op welk departement dan ook. Laat hem maar onderwijzertje spelen op de basischool, hopelijk lukt hem dat wel. Kinderen kan hij nog wel wat wijs maken helaas…

Het is toch triest dat er weer een document opduikt omdat het negatieve adviezen bevat die niet in het straatje passen van de heer de Jonge. Maar gewoon doorgaan alsof er niks aan de hand is. Ja, ja foutje… Tuurlijk niet: dat is allemaal bewust achtergehouden! Ik hoop dan ook dat dit kabinet heel snel omvalt. De oppositie gaat beslist heel veel tegengas geven.

Eleonora
Eleonora
2 jaren geleden

De Nederlandse bevolking wordt verraden en verkocht waar we bij staan. Woorden schieten tekort. En zoals het er nu naar uit ziet, zal de “nieuwe regering ” er alles aan doen om de finale nekslag uit te delen. Hoe is het mogelijk dat er zoveel kwaad en evil in iemand woont. Het is niet te bevatten, zelfs als je het ziet gebeuren. Ik hoop dat de Nederlandse bevolking op tijd wakker wordt uit de slinks gemanipuleerde massahypnose van angst.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x