Het Complot

“Wat je niet mag weten over Libië onder Kaddafi”

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Libië heerst chaos sinds tijdens de Arabische Lente in 2011 het Kaddafi-bewind ten val werd gebracht. Diverse strijdende groepen weigeren de wapens neer te leggen. Kaddafi heeft Libië circa 42 jaar geregeerd.

De opstanden tegen het regime van Kaddafi begonnen, in navolging van de revoluties in Tunesië en Egypte, in februari 2011 en mondden niet veel later uit in een bloedige burgeroorlog tussen voor- en tegenstanders van de oud-kolonel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Eerder dit jaar meldde de Egyptische tv-zender Al Tahrir dat de Arabische Lente een complot van de Verenigde Staten zou zijn geweest.

In 1975 publiceerde Kaddafi zijn Groene Boek, waarin hij zijn ideeën over een ideale samenleving heeft verwoord. Hij waarschuwde tijdens de presentatie van het boek: “Israël wil de Arabische wereld overheersen met hulp van de VS. Arabische leiders die daaraan meedoen, plegen hoogverraad.”

Libië was gebaseerd op de Jamahiriya, een islamitische en socialistische ideologie ontwikkeld door Kaddafi, waarbij het volk alle macht zou hebben. Politieke partijen waren verboden.

Volgens critici was Libië een dictatuur. Kaddafi gaf als reactie hierop aan dat ‘westerse mensen het Libische systeem niet begrijpen’. Libiërs hadden een gemiddelde levensverwachting van 74 jaar. Libië was het hoogst genoteerde Afrikaanse land op de index van de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties, heeft één van de hoogste bbp’s van het continent en een voor een Afrikaans land hoge alfabetiseringsgraad. Daarnaast waren onderwijs, elektriciteit en gezondheidszorg er gratis.

Volgens voormalig NAVO-commandant Wesley Clark was de beslissing om een oorlog te starten in Libië lang van te voren al gemaakt. In zijn boek ‘Winning modern wars’ schrijft Clark: “De volgende landen op de lijst van het Pentagon zijn Syrië, Libanon en Iran; het eerste was Irak.”

Libië heeft één van de grootste oliereserves in Afrika en is één van de belangrijkste leveranciers van gas en olie aan Europa. Libië drijft op olie, die internationaal zeer gewild is vanwege de hoge kwaliteit en onder meer aantrekkelijk is voor de productie van kerosine.

De Franse krant Libération meldde dat Frankrijk een geheime oliedeal sloot met de Libische rebellen in ruil voor steun aan de opstand tegen Kaddafi. De nieuwe machthebbers in Libië zouden Frankrijk minstens 35 procent van de olieproductie hebben gegeven.

[Collective Evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Er is niets aan de hand.
Kaddafi was iemand die zich niet aan de regels van het Vaticaan hielt en dan word je geëlimineerd.
Zijn zoon deed het wel goed en is door het tribunaal in veiligheid gebracht.

jeroen
jeroen
9 jaren geleden

Diegene die dit artikel heeft geschreven slaat volledig de plank mis. Alsof de volkeren binnen Libie zeggenschap hadden. Kaddafi was een monster. Die jonge meisjes decennia lang heeft verkracht. Dit artikel doet net weergeven alsof het een goed heiligman was. Idd er is veel olie, en dat helpt om een oorlog te beginnen, maar doe dan niet alsof Kaddafi goed was voor zijn volk. En wat mogen we niet weten onder Kaddafi? Staat helemaal niets nieuws in….

IIS
IIS
9 jaren geleden

Motto van het Westen is; dood of slaaf! En de rest van de wereld wordt voor gek versleten, omdat die willen niet luisteren naar wat de westerse fascisten met hun door en door geesteszieke nieuwe wereld orde plannen waaraan soevereine landen zich niet wil onderwerpen of deel van uit te maken, Rusland en Syrië bijvoorbeeld. Libië was ook zo’n land, alleen zag Gadaffi niet welk grote fascistische macht zich tegen hem zou keren, namelijk de gods waanzinnigen van de VS met hun oorlog & drone moorden en waar mensen nog in wild West stijl de doodstraf krijgen in de VS, ook degene die achteraf onschuldig blijken, onderkruipsel, slavenhond en moord en oorlog financier de EU en het barbaarse Saoedi-Arabië. Saoedi-Arabië waar onschuldigen ter dood worden gebracht en an publiek waar kinderen bij staan de koppen eraf geslagen krijgen in een middeleeuws gelijkend tafereel. Dat zijn de beschaafde landen die het allemaal beter weten en soevereine landen de les willen lezen.

Gadaffi was een dictator? Gadaffi was een held en een man van en voor zijn volk, daar kan het fascistische Westen met hun false flag en hun ondergrondse satanisch zionistische praktijken niet voor een seconde aan tippen, die bezitten nog niet in z’n geheel het fatsoen wat Gadaffi in een haarpunt had zitten.

We zijn er nog lang niet met onze ‘vrije’ westerse wereld en hun door demonische geesten bezeten politieke troep die jat en rooft om het leven van zijn eigen burgerbevolking, met hun corporatistische macht en wellicht komen er nog veel rovende, moordende en onderdrukkende praktijken, maar de dag zal komen dan krijgt het addergebroed de aanstichters van al het satanische geweld in de wereld hun trekken dubbel en dwars thuis. Dit keer ontlopen ze niet de dans, zoals na de eerste en tweede wereldoorlog, zodra grote, nieuwe en soevereine landen zich gaan roeren en mensen in het Westen zich niet langer laten sturen en onderdrukken via allerlei smerige verplichtingen, wetten en regels, zodra alle mensen eindelijk doordrongen zijn van het feit wat er speelt en wie de echte aanstichters zijn van alle moordpartijen en ellende in de wereld dan zal het afgelopen zijn met ze, voor ééns en voor altijd zullen dan de leugens en misdadige praktijken worden geopenbaard. Praktijken die nu ook al bekend zijn maar nog geheim blijven en worden afgedaan als complotten omdat de machthebbers nog de machthebbers zijn over de media, politiek en financiën en de mens hardleers is, ook de kleine slaven zijn hardleers en zullen wellicht eerst nog harder op de muil moeten gaan of echt diepe ellende moeten krijgen om te voelen en te beseffen wat de naakte waarheid is.

exegese
exegese
9 jaren geleden

Oorlogen, waar dan ook ter wereld zijn er altijd primair op gericht om de allergrootste en machtigste bedrijven in de wereld nog rijker en machtiger te maken. Om dat te bereiken is klaarblijkelijk alles geoorloofd omdat de regels door de daders worden bepaald. Gevolg is dat alles wat je als argeloze burger ter ore komt altijd ten gunste moet zijn van het grote kapitaal, is het dat niet dan wordt er gewoon glashard gelogen, legt iemand van enige competentie en voldoende aanzien zich hier niet bij neer en wil de klok gaan luiden dan ruim je hem gewoon op, of stort je een heel land in gruwelijke ellende. Alles is geoorloofd en beter dan gedwarsboomd worden in een niets ontziende strijd omwille van pure hebzucht en hang naar totale macht. En alles wat er gebeuren moet om dat een halt toe te roepen is de ogen te openen, te realiseren wat er gebeurt en er vervolgens niet meer aan mee te werken. Te beginnen met niet meer te stemmen op al die leugenaars in Den Haag, ze niet meer middels onze vrijwillige stemmen het mandaat geven de criminele elite de weg vrij te maken voor hun criminele daden. Als we massaal niet meer mee werken is het snel gedaan met hun “spel” Het is veel simpeler dan wij allemaal denken, gewoon niet meer aan meewerken.

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x