Homepagina » Het Complot » “Wat je niet mag weten over Libië onder Kaddafi”
"Wat je niet mag weten over Libië onder Kaddafi"

“Wat je niet mag weten over Libië onder Kaddafi”

In Libië heerst chaos sinds tijdens de Arabische Lente in 2011 het Kaddafi-bewind ten val werd gebracht. Diverse strijdende groepen weigeren de wapens neer te leggen. Kaddafi heeft Libië circa 42 jaar geregeerd.

De opstanden tegen het regime van Kaddafi begonnen, in navolging van de revoluties in Tunesië en Egypte, in februari 2011 en mondden niet veel later uit in een bloedige burgeroorlog tussen voor- en tegenstanders van de oud-kolonel.

Eerder dit jaar meldde de Egyptische tv-zender Al Tahrir dat de Arabische Lente een complot van de Verenigde Staten zou zijn geweest.

In 1975 publiceerde Kaddafi zijn Groene Boek, waarin hij zijn ideeën over een ideale samenleving heeft verwoord. Hij waarschuwde tijdens de presentatie van het boek: “Israël wil de Arabische wereld overheersen met hulp van de VS. Arabische leiders die daaraan meedoen, plegen hoogverraad.”

Libië was gebaseerd op de Jamahiriya, een islamitische en socialistische ideologie ontwikkeld door Kaddafi, waarbij het volk alle macht zou hebben. Politieke partijen waren verboden.

Volgens critici was Libië een dictatuur. Kaddafi gaf als reactie hierop aan dat ‘westerse mensen het Libische systeem niet begrijpen’. Libiërs hadden een gemiddelde levensverwachting van 74 jaar. Libië was het hoogst genoteerde Afrikaanse land op de index van de menselijke ontwikkeling van de Verenigde Naties, heeft één van de hoogste bbp’s van het continent en een voor een Afrikaans land hoge alfabetiseringsgraad. Daarnaast waren onderwijs, elektriciteit en gezondheidszorg er gratis.

Volgens voormalig NAVO-commandant Wesley Clark was de beslissing om een oorlog te starten in Libië lang van te voren al gemaakt. In zijn boek ‘Winning modern wars’ schrijft Clark: “De volgende landen op de lijst van het Pentagon zijn Syrië, Libanon en Iran; het eerste was Irak.”

Libië heeft één van de grootste oliereserves in Afrika en is één van de belangrijkste leveranciers van gas en olie aan Europa. Libië drijft op olie, die internationaal zeer gewild is vanwege de hoge kwaliteit en onder meer aantrekkelijk is voor de productie van kerosine.

De Franse krant Libération meldde dat Frankrijk een geheime oliedeal sloot met de Libische rebellen in ruil voor steun aan de opstand tegen Kaddafi. De nieuwe machthebbers in Libië zouden Frankrijk minstens 35 procent van de olieproductie hebben gegeven.

[Collective Evolution]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Er is niets aan de hand.
Kaddafi was iemand die zich niet aan de regels van het Vaticaan hielt en dan word je geëlimineerd.
Zijn zoon deed het wel goed en is door het tribunaal in veiligheid gebracht.

jeroen
jeroen
6 jaren geleden

Diegene die dit artikel heeft geschreven slaat volledig de plank mis. Alsof de volkeren binnen Libie zeggenschap hadden. Kaddafi was een monster. Die jonge meisjes decennia lang heeft verkracht. Dit artikel doet net weergeven alsof het een goed heiligman was. Idd er is veel olie, en dat helpt om een oorlog te beginnen, maar doe dan niet alsof Kaddafi goed was voor zijn volk. En wat mogen we niet weten onder Kaddafi? Staat helemaal niets nieuws in….

S0M30N3
S0M30N3
Reactie op  jeroen
6 jaren geleden

Idd wel een beetje raar, vorige week had ik een documentaire gezien over Hitler. Hier werd hij neergezet als een good guy. Iedereen heeft zijn goede en slechte eigenschappen (ying/yang balans), net als dit soort mensen.

Wat ik denk over Hitler is dat hij samen heeft gewerkt met de Zionisten om zo een oorlog uit te lokken en om een volk (joods) onschuldig te laten lijken. Hoe kon hij anders weten dat de wereld wordt bestuurt door Joodse Zionisten, juist omdat hij met hun samenwerkte.

Door de documentaire d8 ik dus dat Hitler een slimme kerel was en na logisch nadenken d8 ik wtf hoe kan hij ooit precies weten dat een klein groepje elite de wereld beheersen? en idd het antwoordt is samenwerking met dat tuig.. Als je al een paar jaar weet wie en wat de wereld f*ckt up maakt dan is het ook niet moeilijk om het patroon (puzzelstukjes te verzamelen en het gehele plaatje te zien) te volgen hoe de elite te werk gaan ivm false flags etc..

ik ben ik
ik ben ik
Reactie op  jeroen
6 jaren geleden

ga eens naar you tube en bekijk zeitgeist 2 van af 23 minuten en er gaat ene wereld voor je open en niet meer zo veel leugens van de tv slikken ik heb dat staatstv er al lang eruit geknikkert je kan er niks mee en op je laptop kan je zelf bepalen wat je ziet. Je kan als je film wilt kijken je lap top gewoon aan sluiten op een groot beeld scherm waarbij iedereen gewoon mee kan kijken.

S0M30N3
S0M30N3
Reactie op  ik ben ik
6 jaren geleden

Nieuws van tv, kranten, radio etc geloof ik zowieso niet.. Dit documentaire is in elkaar geknutseld door “een iemand”, dus ja ook iedereen kan een mooi of slecht verhaal hiervan maken (daar ben ik me wel van bewust).

Het is alweer een tijdje dat ik zeitgeist heb gezien, morgen even tijd nemen om alle 3 weer te bekijken.

lowieke
lowieke
Reactie op  jeroen
6 jaren geleden

was je er bij terusten

IIS
IIS
6 jaren geleden

Motto van het Westen is; dood of slaaf! En de rest van de wereld wordt voor gek versleten, omdat die willen niet luisteren naar wat de westerse fascisten met hun door en door geesteszieke nieuwe wereld orde plannen waaraan soevereine landen zich niet wil onderwerpen of deel van uit te maken, Rusland en Syrië bijvoorbeeld. Libië was ook zo’n land, alleen zag Gadaffi niet welk grote fascistische macht zich tegen hem zou keren, namelijk de gods waanzinnigen van de VS met hun oorlog & drone moorden en waar mensen nog in wild West stijl de doodstraf krijgen in de VS, ook degene die achteraf onschuldig blijken, onderkruipsel, slavenhond en moord en oorlog financier de EU en het barbaarse Saoedi-Arabië. Saoedi-Arabië waar onschuldigen ter dood worden gebracht en an publiek waar kinderen bij staan de koppen eraf geslagen krijgen in een middeleeuws gelijkend tafereel. Dat zijn de beschaafde landen die het allemaal beter weten en soevereine landen de les willen lezen.

Gadaffi was een dictator? Gadaffi was een held en een man van en voor zijn volk, daar kan het fascistische Westen met hun false flag en hun ondergrondse satanisch zionistische praktijken niet voor een seconde aan tippen, die bezitten nog niet in z’n geheel het fatsoen wat Gadaffi in een haarpunt had zitten.

We zijn er nog lang niet met onze ‘vrije’ westerse wereld en hun door demonische geesten bezeten politieke troep die jat en rooft om het leven van zijn eigen burgerbevolking, met hun corporatistische macht en wellicht komen er nog veel rovende, moordende en onderdrukkende praktijken, maar de dag zal komen dan krijgt het addergebroed de aanstichters van al het satanische geweld in de wereld hun trekken dubbel en dwars thuis. Dit keer ontlopen ze niet de dans, zoals na de eerste en tweede wereldoorlog, zodra grote, nieuwe en soevereine landen zich gaan roeren en mensen in het Westen zich niet langer laten sturen en onderdrukken via allerlei smerige verplichtingen, wetten en regels, zodra alle mensen eindelijk doordrongen zijn van het feit wat er speelt en wie de echte aanstichters zijn van alle moordpartijen en ellende in de wereld dan zal het afgelopen zijn met ze, voor ééns en voor altijd zullen dan de leugens en misdadige praktijken worden geopenbaard. Praktijken die nu ook al bekend zijn maar nog geheim blijven en worden afgedaan als complotten omdat de machthebbers nog de machthebbers zijn over de media, politiek en financiën en de mens hardleers is, ook de kleine slaven zijn hardleers en zullen wellicht eerst nog harder op de muil moeten gaan of echt diepe ellende moeten krijgen om te voelen en te beseffen wat de naakte waarheid is.

Arnold
Arnold
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

Veranderingen? Helaas gebeurt in Nederland bijna alles 50 jaar later. Protesteren? Het lijkt wel of de Nederlander niet of nauwelijks uit de stoel en achter de tv te slaan is. Wakker worden….? Moeilijk!

Jos
Jos
Reactie op  Arnold
6 jaren geleden

Het is nu eenmaal makkelijker om vanuit je huiskamer op een internetforum te protesteren. Dat konden we vroeger niet, dus gingen we maar de straat op met een spandoek. Wel een stuk zichtbaarder natuurlijk, dan een reactie ergens in die astronomische berg digitale informatie.

Faith
Faith
Reactie op  Jos
6 jaren geleden

Waarvoor zou je nog met spandoeken de straat op gaan als er internet is? Zo zichtbaar ben je tegenwoordig niet meer als je demonstreert op straat.
De grootste demonstraties in Europa, Amerika, ja overal ter wereld laten ze niet eens op het nieuws zien. Of het moet 1 minuut zijn omdat er rellen uitgebroken zijn omdat de elite wat stennisschioppers er op af gestuurd heeft, je weet ze regiseren zelf hun werkelijkheid via de msm. Hoeveel mensen lezen tegenwoorden wel niet alternatieve nieuwssites? Dan toch maar liever vanuit je luie stoel je stem laten horen.

jeroen
jeroen
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

Kaddafi, was alleen kort na de revolutie een held. Ik vind het ongelooflijk stompzinnig om Kaddafi een held te noemen. Het was een monster die meisjes van 12 jarenlang heeft verkracht. Die naar dorpjes ging om jonge meiden uit te kiezen voor zijn persoonlijke harem. Ik keur niet goed om soevereine staten binnen te vallen om olie. Kaddafi is jarenlang door het westen beschermd, dat was pas een achterlijke daad. Door hem steun te geven, zodat hij de winsten uit olieopbrengsten aan wapens kon uitgeven. Dat was de deal. Hij was dus pertinent geen held. Het westen steunen dictators totdat ze hun macht onder de bevolking dreigen te verliezen en dan vallen ze het land binnen, omdat de opbrengsten uit wapenverkoop en import olie in gevaar dreigt te komen. En dan proberen ze hun eigen marionetten in het zadel te helpen (zie afghanistan). Maar door artikelen te plaatsen die dictators in een positief daglicht stellen is super achterlijk….en behoorlijk naïef.

Rik
Rik
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

@IIS
Je mag in ieder geval hier (bijna alles) schrijven wat je wilt. Ook jouw stukje zonder noemenswaardige onderbouwing. Het is in jouw eenzijdige kijk op de wereld die in Nederland zelfs niet door een behoorlijke minderheid wordt gedeeld. Al eens gedacht om dan zelf maar naar de Arabische wereld te verhuizen? Misschien dat daar meer mensen het met je eens zijn.

Padja
Padja
Reactie op  Rik
6 jaren geleden

Wordt dit de nieuwe trend op niburu?
Khadaffi en Sadam waren schatjes.
In Nl kan alles beter
De v.s. Is de grote boze boeman.

En dat vinden we helemaal niet eenzijdig of stupide.
Eindelijk komt de waarheid boven tafel?
Laat mij maar weer lekker slapen. Ik kan er met m’n pet niet meer bij.

Edwin
Edwin
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

En zo gaat het al eeuwen zo: wat vandaag als “goed ” wordt bestempeld,wordt de volgende keer weer als slecht bestempelt…helaas hebben die zelfbenoemde wakkere internet-messiassen dat zo te zien nog steeds niet door…

Wat een gestakker….
Wie is er nu wakkerr?

Faith
Faith
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Zo ingewikkeld is het toch niet? Is het nog steeds niet opgevallen dat overal waar wat te halen valt de yankees binnen vallen? Hebben ze geen geldige reden dan verzinnen ze er wel een. Simpel. Waarom zouden Saddam en Khadaffi niet zwart gemaakt zijn door ze? Het is hun tactiek om via de media hele volkeren tegen hun ‘vijand’ op te zetten. Kijk wat er pas nog in de Oekraine is gebeurd. En hoe de Teletoeter de neuzen ook dezelfde kant op krijgt. De foute kant weliswaar maargoed, alles gaat binnenkort boven tafel komen.

IIS
IIS
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Schatjes? Gadaffi was voor zijn volk een held, een bevrijder, de man was bezig een land (wat nu volledig verwoest is en in puin ligt aangericht door de VS en SA) te scheppen waarin het volk belangrijk was. Hij stond er bijvoorbeeld op om miljarden overgebleven olie revenuen te verdelen onder zijn volk, veel zaken waren gratis, schoon (oer)water uit de woestijn werden via leidingsystemen uit de woestijn gepompt en getransporteerd naar de kust en iedereen zou een huis kunnen bezitten zonder schulden en wie veeteelt/landbouw wilde bedrijven zou voorzien worden van alle nodige zaken. Tja, dat riekt naar een echte dictator. De man was excentriek, bijna kunstbegaaf en een heel bijzonder figuur en zal ongetwijfeld vele fouten hebben gemaakt, maar slechter dan de fascistische westerse leiders was hij zeker niet, eerder vele malen beter.

Sadam Hoessein zal absoluut niet smetteloos zijn geweest en zal ook zijn opponenten hebben weten uit te schakelen (precies zo doen ze het in het Westen ook), maar ik heb persoonlijk met Irakezen gesproken en die vertelden dat ze in Irak weinig belasting betaalden tot bijna niets, (lukt je hier niet, hier is de overheid de baas over je centen en komen ze razzia’s plegen met gewapende kapo’s als je niet betaalt) en indien je een geschil had met de overheid je gratis een advocaat voor je verdediging kon uitzoeken en al dat soort zaken waar je in het Westen niet voor hoeft komen, eerder het totale tegenovergestelde. Deze mensen vertelden mij dat ze het niet zo heel slecht hadden onder het regiem van Saddam. Maar slecht voor ze was dat Gadaffi en Saddam olie in overvloed hadden waar het corrupte en fascistische Westen miljarden aan konden verdienen en beide heren tot overmaat van ramp hadden besloten niet langer af te rekenen in dollars en moesten daarom het veld maar ruimen.

En plaats alle leugens van de media eens terug in tijd met de kennis van nu waarin we steeds meer bewust worden over hoe we worden voorgelogen, bedrogen en bestolen, is dan alles wat men ons heeft verteld over Gadaffi en Saddam, wel allemaal waar? Voor een goed gelovige slaven piepeltje schijnbaar wel. En waren het werkelijk de boeven zoals men ons heeft verteld of moet je “voorgelogen” zeggen?

Maar als het Westen het zo zuiver weet en het ook zo wil spelen, waarom pakken we deze mensen dan niet aan (kijk even goed hoe dictatoriaal dit land is waar we geen slecht woord via de gevestigde media & Reuters horen) http://www.youtube.com/results?q=beheading+saudi ,,,,of deze…. http://www.youtube.com/results?search_query=hanging+saoedi

Als het allemaal om dictators en wreedheden gaat, waar blijven we dan met het aanpakken en vooral doorpakken van de echte dictators en onderdrukkers? We willen toch de boeven aanpakken en weg hebben, maar deze Saoedisch zijn net even te machtig en brengen andersom wel veel geld in het laatje omdat ze uit hetzelfde vieze corrupte hout zijn gesneden als het Westen en tot overmaat van ramp van ons eisen dat we de macht van de islam toelaten in de EU vanwege de olie.

Hoe simpel is een zoet en braaf slaafje die alles krijgt voorgekauwd en dat vervolgens dan ook allemaal wil geloven en zelfs voor waar neemt. Wel eens over false flag oorlogen gehoord met miljoenen onschuldige doden? En wie geeft het Westen het recht onschuldige mensen uit te moorden met drones? Waarom denk je dat er oorlog is in Syrië en nota bene een zeer beschaafd persoon als Assad voor dictator wordt uitgemaakt. Alle gedonderjaag met moord en doodslag komt uit de koker van de zionisten met hun eeuwige zieke woord en demoniserende spelletjes die bepalen wie wat is….tot aan Rusland toe. Het op een smerige manier bespelen van de slaven, het is allemaal zo doorzichtig geworden dat je na het lachen het bijna weer voor waar gaat aannemen. Maar hoe blind en doof ben je toch als slaaf als je ondanks alle info op het internet nog niet wilt zien hoe zaken werkelijk in elkaar steken.

IIS
IIS
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

@Padja, uiteraard was bovenstaande reactie voor jou bedoeld. Ik heb nog één vraag aan je, toon jij eens aan dat de VS zo zuiver en oprecht is en niet een grote boze boeman.

Ik vind boeman nog zwak uitgedrukt, ik zou zeggen dat de zionistische fascistische VS de grootste barbaren zijn in de geschiedenis van de mens en zelfs dat is nog te zwak uitgedrukt…Er is in dit leven geen woord te bedenken waarmee dit geteisem uitstekend kan worden uitgedrukt.

Padja
Padja
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

@iss
Nu moet ik aantonen dat de VS zuiver is? .Dat is precies wat ik bedoel.
Dus als ik khadaffi niet tot de schatjes reken moet ik VS wél zuiver vinden? Denk je nou echt zo rechtlijnig?
Dat noem ik eenzijdig.
Het klinkt mij nu teveel naar Amerika bashen waarvoor alle “slachtoffers” worden opgehemeld tegen beter weten in.

Er zit overal kaf tussen het koren.
M.i. Kun je niet zeggen dat als de ene slecht is de ander wel goed moet zijn of andersom.
Er spelen zeer complexe zaken. Waarbij allen weleens goeie dingen doen en ook slechte. (Volgens mij helaas vaker slechte en daar wegen de goeie niet tegenop)
Om nu te gaan opsommen hoe fantastisch khadaffi of Saddam waren en hoe fijn een militaire dictatuur is lijkt mij nogal stupide.

Dus ach..ik doe niet mee aan de wakkere tunnelvisie. Het zij zo.

Padja
Padja
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

Gezellig, nu ook Sadam Hoessein erbij.
Ken je Boek /film van die bodyguard van uday hoessein?
Was ook zo’n secreet.

Laat ik het eens simpel zeggen:
Om duidelijk te maken dat VS niet zaligmakend is hoeven we niet deze malloten (khadaffi, Hoessein ) tot helden te verheffen.

@iss….in je eerste stukje schrijf je dat Khadaffi een held was en een man van z’n volk…en hemeltjelief…wat een duimpjes. Onvoorstelbaar..men is het blijkbaar met je eens ook.
Verschrikkelijke militaire dictators die iedereen met weerwoord direct de kogel gaven. Trouwens iedereen zonder weerwoord ook als ze d’r ff zin in hadden. Jonge vrouwen misbruikt. Ik las in die tijd vnl de Chinese kranten, die wilden niet eens in de buurt van de man komen omdat ie zo gek als een deur was.

Lieve niburu reageerders: als je dit soort types als held gaat ophemelen, wat zegt dat dan over jouzelf?

Vinden jullie nou werkelijk dat Khadaffi een HELD was??

IIS
IIS
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

@Padja

Weet niet of je het doorhebt, maar jij bent zelf degene die Saddam ten berde bracht. Vreemd dat je dan daar dan vervolgens zo op reageert.

Gadaffi was een held voor zijn volk, misschien wordt het eens tijd dat wij ook zulke helden hier krijgen,, wij hebben alleen mensen die zich minister en politicus voor het volk noemen en zeggen een land zuiver te besturen, maar vervolgens krijgen we diefstal op diefstal, belasting op belasting, geld roven, oudjes die wegrotten zonder goede hulp, mogen mensen die hard hebben gewerkt en gespaard worden geript tot op het bod en is de controle over de burger een steeds dieper inmengende issue geworden waar we verder bij alles maar gewoon de koppen moeten houden, worden we respectloos behandeld door buitenlanders die in de watten worden gelegd ten koste van eigen bevolking die van discriminatie worden beticht om de ongelovige (varkens)snoet te snoeren en zelfs als de overheid oorlog voert en mensen vermoordt in het buitenland, moeten we zwijgen. Volgens mij is een dictator nog niet eens zo heel gek idee, we missen ook zo’n held die opkomt voor zijn bevolking.

Je zult veel gelezen hebben, allemaal leuk en goed voor de persoonlijke ontwikkeling, vooral als je niet te eenzijdig kijkt, ik lees liever helemaal niets van dat alles omdat het een onderdeel kan zijn van maken van een beeldvorming waarmee men false flag oorlogen kan rechtvaardigen en vorm mijn eigen oordeel door het geheel holistisch te betrachten, maar vooral door te begrijpen dat de VS degene is die alles stuurt en overheerst met leugens, interventies en honderden geweldbasissen over de hele wereld die zich als een dodelijk virus overal heeft ingenesteld en alleen maar degene is die achter alle oorlogen, revoluties en installeren van dictators zit.

Er zijn veel mensen die hebben gewerkt met de zogenaamde dictators en heel andere verhalen vertellen, er zijn ook genoeg documentaires die een beeld laten zien van al deze dictators die totaal niet stroken met de boekjes en verhaaltjes uit en van de gevestigde orde en evenzo zijn er veel verhalend die soms ook nog komen vanuit publieke documentaires die laten zien hoe vele met geweld en leugens geïnitieerd door de VS die dictators aan de macht hebben gebracht en ook weer zijn omgebracht met de behulp van de VS. Maar deze zaken daar praten de slaven en hun boekjes liever niet over, want dat past niet in hun zoetsappige denkbeelden van bijvoorbeeld cowboys (ontwikkeld = goed) en indianen (wilden = slecht).

Wel eens het boek gelezen waarin stond dat de VS met zijn ambassadeurs Saddam Hoessein hebben aangespoord Koeweit binnen te vallen en de VS degene was die Koeweit vervolgens in 1991 hebben bevrijd tegen miljarden dollars losgeld die de Koeweitisch hadden liggen in hun kluizen en dit vervolgens moesten investeren in de VS. Dergelijke praktijken vertellen wat het is en verteld precies hoe vies een dictator is en wie nog viezer is dan de dictator.

IIS
IIS
Reactie op  Rik
6 jaren geleden

@Rik

Tuurlijk Rik, er is nu overal vrede en alle dictators zijn verdreven, maar wat doen we dan hier zo te krakelen met al die vredige religies in de Westen die ons leegzuigen en passeren met behulp van idioten die zichzelf politici en wereldverbeteraars noemen. Waarom zou iemand moeten afreizen naar landen waar we helemaal niets hebben verloren en landen die hier in de EU ons de wetten voorschrijven en waar we ook weer mee moeten strijden om vervolgens weer de volgende nog veel grotere dreigingen moeten bevechten tot het bittere eind. Het hele Midden-Oosten is bijna verlost van al zijn verschrikkelijke dictators en daarmee heeft men (denkt men) de mogelijkheid om in een tweespan (Arabische en westerse macht) elkaar te voorzien van macht, geld en ideologie. De één wil meer middeleeuwse barbarij tot aan de grenzen van de Noordpool en de andere wil macht over geld en commodity’s en een total control over het slavenvolk. Totdat dit tweespan elkaar gaat bevechten of er misschien zelfs een derde partij komt, Rusland of China bijvoorbeeld, die zich gaat of zelfs moet mengen in een strijd zonder winnaars en waar niemand beter van zal worden. Het hele MO is gedestabiliseerd en wellicht was een zogenaamd dictator toch niet zo’n heel slecht alternatief geweest, maar men wilde een grote opruiming houden ten koste van alles en iedereen.

Het hypocriete Westen heeft jarenlang goede zaken gedaan met al die zogenaamde verschrikkelijke dictators en hebben er zelfs mee geprostitueerd, totdat deze op de één of andere manier een bedreiging vormden en niet langer gewenst waren, toen opeens moesten ze worden vermoord en opgeruimd met nog honderdduizenden anderen. Plus, daar mogen we de oudjes voor achter stellen en de slaven nog verder voor uitkleden, de wellicht bewust gecreëerde exodussen die het mogelijk maken om de EU vol te laten stromen met een ideologie, precies zoals men voor ogen had/heeft. Allemaal toeval?

exegese
exegese
6 jaren geleden

Oorlogen, waar dan ook ter wereld zijn er altijd primair op gericht om de allergrootste en machtigste bedrijven in de wereld nog rijker en machtiger te maken. Om dat te bereiken is klaarblijkelijk alles geoorloofd omdat de regels door de daders worden bepaald. Gevolg is dat alles wat je als argeloze burger ter ore komt altijd ten gunste moet zijn van het grote kapitaal, is het dat niet dan wordt er gewoon glashard gelogen, legt iemand van enige competentie en voldoende aanzien zich hier niet bij neer en wil de klok gaan luiden dan ruim je hem gewoon op, of stort je een heel land in gruwelijke ellende. Alles is geoorloofd en beter dan gedwarsboomd worden in een niets ontziende strijd omwille van pure hebzucht en hang naar totale macht. En alles wat er gebeuren moet om dat een halt toe te roepen is de ogen te openen, te realiseren wat er gebeurt en er vervolgens niet meer aan mee te werken. Te beginnen met niet meer te stemmen op al die leugenaars in Den Haag, ze niet meer middels onze vrijwillige stemmen het mandaat geven de criminele elite de weg vrij te maken voor hun criminele daden. Als we massaal niet meer mee werken is het snel gedaan met hun “spel” Het is veel simpeler dan wij allemaal denken, gewoon niet meer aan meewerken.

Ruud
Ruud
6 jaren geleden

tuurlijk zat er een luchtje aan Libië beetje oud nieuws dit

Rob
Rob
6 jaren geleden

Khaddafi was een held, Saddam was een held..
Bush Sr en Jr zijn de criminelen, en ga niet zielig doen omdat de media beweerd dat Khadaffi en Saddam mensen verkrachten en vermoorden want die Bushes zijn verantwoordelijk voor miljoenen doden. En miljoenen mensen in armoede leven, Saddam en Khaddafi waren veel beter voor het volk.

IIS
IIS
Reactie op  Rob
6 jaren geleden

@Rob

Ik sluit me volledig bij je aan. Op de dag dat Gadaffi/Khadaffi werd vermoord op een beestachtige en sadistische wijze was voor mij de hoop op enige beschaafdheid door het Westen totaal vervlogen. Waarbij ik mijn bedenkingen heb, want het zou me niet verbazen dat hij reeds in onderhandeling was voor overgave met de VS en men hem uit de colonne auto’s heeft gezegd die daar n de beurt rondreden en ze hem zo voor de lynchende menigte heeft geworpen. Maar die dag heeft het Westen zijn masker van beschaving en fatsoen afgezet. Het was maagomdraaiend om te zien hoe lafhartig hij werd omgebracht, net zo laf als een Hillary Clinton die er nog even een satanische lach bij toverde. Alsof je trots kunt zijn of kunt lachen om het doden van een mens. Te (geestes)ziek voor woorden.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Fijn dat hier een artikel over is.
Ik vind het vreselijk wat ze met Qaddafi en Libië hebben gedaan. Qaddafi heeft juist net heel veel vreedzame en voorspoedige dingen gedaan voor zijn volk en de omgeving de laatste jaren voor zijn val. Hij heeft het project gecreeerd waarmee er waterwegen zijn aangelegd onder de woestijn. Een relatief onbekend wereld worder van de 20ste eeuw op zich. Hij wilde alleen maar een verenigd en voorspoedig Africa. Hij gaf zijn wapens op en werd steeds hechter met het westen. Sommig biologische voeding die nu in de supermarkt ligt komt uit Libië, mede danzij wat Qaddafi heeft gecreëerd.

Ik vind het een onwaardig einde aan een bijzonder man (ondanks zijn ijdelheid en wrede daden uit jongere jaren).

IIS
IIS
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

@Arwijn

Helemaal met je eens en zie mijn reactie voor @Rob die ook voor jou was bedoeld.

Padja
Padja
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

Acht natuurlijk, we vatten het samen als “wrede daden in zijn jonge jaren”. Maar wel een fantastisch man.
Ik blijf lachen hier als het niet zo in en in triest was.
Je kunt zo wreed en zo gek doen als je wilt…als je dan later van al je geroofde miljarden een ziekenhuis neerzet ben je toch weer een schat.

Edwin
Edwin
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

Wat je eigenlijk hier probeert te zeggen is :
“Ieder mens heeft zijn/haar goede EN slechte kanten”

En terecht!

Maar wees dan ook zo openminded richting degenen die in dit artikel als de bad guys worden afgeschilderd.

Wedden dat die mensen OOK hun goede kanten hebben net als Quaddafi?

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

En die goede kant zal sommige van hun ook zwaar wegen ondanks hun rituelen om het geweten te onderdrukken. Voor de rest geloven veel van de NWO Elite niet echt in goed of slecht. Ze zijn psychopaten en zien alles als een spelletje. Psychopathy is ongeneselijk.

Pascal
Pascal
Reactie op  Arwijn
6 jaren geleden

Jij leeft in dat gemaakte wereldje van de Elite en die heb jij eigen gemaakt.

Denk jij wel eens positief?

Coeus
Coeus
6 jaren geleden

Wat je niet mag weten is dat Kaddafi de andere landen van de Afrikaanse Unie had voorgesteld om hun grondstoffen voortaan alleen nog tegen goud te verkopen en niet langer dollars te accepteren. Toen liet de westerse aanval niet lang op zich wachten. Eerste grote daad van de ‘rebellen’? Een centrale bank oprichten en Lybië aansluiten bij het westerse financiële systeem. Maar nee, het ging daar om ‘democratie’.

Padja
Padja
6 jaren geleden

@ISS 40 plusjes nog wel. Blijkbaar wil iedereen liever in het fijne Libië zitten.

Ik heb begrepen dat hij ten tijde van zijn dood de rijkste zo niet bijna de rijkste mens ter aarde was.
Rijker dan de Rockefellers.
Dan hoort hij toch bij de elite?
Iemand die zo zijn eigen zakken vult over de rug van het volk noemen we nu weer een held?
Wij zijn slaaf maar het Libische volk was vrij en blij? Want er mocht gezellig geen politieke partij bestaan. Heb je niet nodig als je khadaffi hebt.
Ik wil er nog niet eens naar toe op vakantie. Laat staan dat ik er zou willen wonen.
Tegen degenen die hem zo roemen zou ik willen zeggen ga d’r s een tijdje heen en kijk hoe je geniet.
Kijk eens hoe fijn het Libische volk erbij zit. Kijk eens hoe fijn de gratis scholing en gratis ziekenzorg is.
Veeeeel fijner dan in NL. We hebben helemaal geen politieke partijen nodig. Één fijne sterke kolomel en alles is goed.

Pascal
Pascal
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Jij hebt dat niet goed begrepen!!

Een kolonel die rijker is als degene die het GELD beheren van de gehele wereld.

Daar hoef je toch niet lang over na te denken Padje!!

Faith
Faith
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Padje begrijpt wel meer niet. Ze wil dat we kijken hoe Libië er nu voorstaat, jaren na zijn dood. Tja dat kun je wel raden. Niet dat ze er geweest is, of dat ze weet hoe goed onderwijs en gezondheidszorg geregeld was ver voor de U.S. invasie bij leven en welzijn van de kolonel. Net als je denkt dat Padja iets gaat begrijpen kondigt ze aan dat ze weer gaat slapen. Komisch!

IIS
IIS
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

@Padja

Je zou eens minder gevat moeten doen en eens wat meer op onderzoek kunnen uitgaan dan zul je vanzelf zien hoe zaken werkelijk zijn of waren en waarom door het westen aangestichte oppositie uitgeschakeld moet worden, dit geldt ook met name voor Rusland die het grote gevaar van demonstraties en politieke inmenging ziet, dit gebeurt op dit moment ook in Hong Kong waar de VS zich als een satanische macht probeert in te mengen of zoals gewoonlijk via de CIA of Mossad de aanstichtsters zijn “Hong Kong protests: China warns US not to meddle in ‘internal affairs’.” En zo gaat het wereldwijd. Maar als je niet de moeite neemt verder te kijken of te lezen tussen de lijnen en alleen maar weet waarmee de mainstream je hersentjes spoelt, dan is je eenzijdige reactie verklaarbaar.

Padja
Padja
Reactie op  IIS
6 jaren geleden

Ja dus….??
En daarom vind jij en met jou blijkbaar vele vele anderen dat khadaffi een HELD was..?
Omdat ik hem geen held vindt ben ik gevat en moet ik eens wat meer op onderzoek uitgaan.
De logica ontgaat me.
Geeft niks hoor.
Als jij de wakkeren vertegenwoordigt kan ik alleen maar zeggen dat ik blij ben dat ik er niet bij hoor.

Faith
Faith
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

@ Padja: Ben je nou zo dom of hou je je voor de domme? Het is duidelijk dat je zwaar pro U.S. bent en tevens lid van de club die het niet willen weten wat een barbaren het zijn omdat het financieel zo voordelig voor je is om pro U.S. te zijn. Maar dat ga je natuurlijk nooit toegeven, slimpie!! Tja zo gaat dat nou altijd bij kortzichtige geldgeile vrouwtjes en mannetjes, een moraal van lik-me-zolen dus. Verder hoef je hier geen schijnheilige pogingen meer te ondernemen om wakker te worden want het is allang duidelijk dat het je absoluut niet uit komt om wakker te zijn. Sterkte meid! Dat zal je nodig hebben.

Padja
Padja
Reactie op  Faith
6 jaren geleden

Faith…
Ik je stukje noem je mij pro US, met een lage moraal, geldgeil, kortzichtig, schijnheilig en dom.

En dat vindt de moderator helemaal niet raar of ver gaan.
Dit zegt meer over jou en dit forum dan over mij.

Maar dat is mijn mening maar hoor.
Ik doe er niet aan mee daar voel ik mij te goed voor.

Vandattem
Vandattem
Reactie op  Faith
6 jaren geleden

Niet meer op reageren, heeft geen enkele zin.

Padja kan niet zo goed tegen de schok, dus valt hij degene aan die zijn/haar (door wie?) gevormde wereldbeeld verkloot.

Een Stockholm classic, of een betaalde.

Faith
Faith
Reactie op  Padja
6 jaren geleden

Maar Padja het gaat helemaal niet over dat we fijn in Libië willen zitten. Het gaat over het onrecht wat Khaddafi is aangedaan. Je gaat steeds gekker praten.

trackback
ZondagDocu: “Wat je niet mag weten over Libië onder Kaddafi” | JDreport.com
6 jaren geleden

[…] Lees verder via NineForNews.nl. […]

x

Check Also

timmermans

Frans Timmermans ‘verdient proces wegens dood door schuld’

Aanstaande woensdag behandelt het gerechtshof Den Haag ...

trump

Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

56
0
We lezen graag je reactie!x