Universum

DNA overleeft in de ruimte

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Geen wonder dat leven overal op aarde voorkomt. DNA kan tijdens een ruimtereis aan de buitenkant van een raket overleven. Cora Thiel van de Universiteit van Zürich in Zwitserland bracht plasmiden, cirkelvormige strengen DNA, aan op een TEXUS-raket.

De raket vloog 13 minuten en bereikte een hoogte van 270 kilometer om vervolgens weer terug te keren naar aarde. Hoewel de temperatuur als gevolg van atmosferische wrijving opliep naar ruim 1000 graden Celsius, wist een deel van het DNA de ruimtereis te overleven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
DNA overleeft in de ruimte
Dr. Cora Thiel verzamelt met een collega DNA-moleculen (Adrian Mettauer)

De overlevingskans was het hoogst op de schroefkoppen, waar 53 procent van de plasmiden het experiment had overleefd. Nadat het team van Thiel de plasmiden had geïmplanteerd in de E. colibacterie en muizencellen, bleek dat het DNA volledig functioneel was. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE.

Fans van panspermie, het idee dat het leven op aarde is ontstaan dankzij microben uit de ruimte, zullen in hun nopjes zijn met de resultaten. Het is echter niet bekend of DNA zeer lange ruimtereizen kan overleven.

“Dit is een interessante en provocerende studie,” zei Christopher Carr van het Massachusetts Institute of Technology. Onbeschermd DNA zal volgens hem in de ruimte waarschijnlijk worden vernietigend door ultraviolette straling.

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
9 jaren geleden

het zal toch niet overal hetzelfde tuig voort brengen?

Candor
Candor
9 jaren geleden

DNA is een code , als je een lazerstraal door een kikker eitje stuurt hem met een spiegel doorstuurt naar een Salamander eitje dan komt er uit het Salamander ei een complete Kikker ?!

Moet ook wel als je uitgaat dat er geen vaste materie is volgens de quantum fysica dus dan moet DNA wel een code zijn ofwel uit een frequency bestaan .

Zie uitleg DNA vanaf 108.30

David Wilcock The Source Field Investigations

https://www.youtube.com/watch?v=WraD3TUc3tA

Stefan
Stefan
9 jaren geleden

Dna is inderdaad een code.

Buitenaardsen hebben met die code een replica van Gods creatie gemaakt.

Doel is om alle illusies daarvan te overwinnen.

rob
rob
9 jaren geleden

ja het leven is een bijzonder krachtig gebeuren , met ander woorden het is niet te vernietigen op aarde niet maar ook in de ruimte buiten de aarde niet het leven zal altijd de overwinnaar zijn want leven is sterker dan de dood zelf, wat we als dood noemen is niet werkelijk dood want er zijn altijd voedingsbronnen voor het leven in verwerkt omdat leven altijd deze als een voedingsbron gebruikt zal leven altijd als een overwinnaar zijn die de dood heeft overwonnen.. wat dood is ,is niet dood maar leven , iets wat echt dood is kan nooit leven opwekken , dus dood is een illusie… niet werkelijk en valt onder de fabels van mensen die ervan alles een draai aan geven ,maar de dood laat zich niet verdrijven ongeacht wat de mensen ervan zeggen blijft het leven

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x