Great ResetMens en Dier

Wat je nog niet wist (maar wel zou moeten weten) over Schwab en zijn World Economic Forum

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Het World Economic Forum van Klaus Schwab heeft het vaak over rechtvaardigheid, diversiteit en inclusie, maar je kunt alleen lid worden als je een dikke bankrekening hebt.

Om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van het WEF moet een persoon of bedrijf lid zijn. Een lidmaatschap kost een ‘inclusieve’ 60.000 Zwitserse frank (60.634 euro) per jaar. Je kunt ook strategisch partner worden van het WEF. Dat kost je 600.000 frank (606.347 euro) per jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Als je wilt deelnemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos ben je nog meer kwijt. In mei 2022 betaalden deelnemers 29.000 dollar (28.586 euro) voor een kaartje. Je kunt alleen een kaartje kopen als je al lid bent van het WEF. Dat betekent dat deelnemers bijna 90.000 euro moeten ophoesten om binnen te komen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Fabeltje

“Dat klinkt niet echt inclusief of rechtvaardig,” reageert de populaire Australische YouTuber Sorelle Amore. “Het klinkt meer als een zeer exclusieve zakenclub voor de elites. Het WEF is een plek waar de superrijken kunnen samenkomen om zakendeals te sluiten.”

Het WEF harkt op deze manier heel veel geld binnen. De organisatie beweert dat geld te gebruiken om de wereld te verbeteren. Uit het jaarverslag van 2021 blijkt dat de inkomsten van het WEF dat jaar ruim 315 miljoen Zwitserse frank bedroegen.

Wat doen ze met al dat geld? Bijna alles, zo’n 302 miljoen frank, gaat op aan het onderhouden van kantoren en salarissen van medewerkers. Dat het WEF de wereld een betere plek wil maken, is dus een fabeltje.

Luxe vastgoed

Schwab, die eerder heeft gezegd dat exorbitant hoge directiesalarissen niet langer sociaal acceptabel zijn, vangt jaarlijks één miljoen Zwitserse frank. Het WEF lijkt dus vooral bezig te zijn met het doorsluizen van geld naar zichzelf in plaats van het verbeteren van de wereld.

Daarnaast gebruikt Schwab het WEF om zich te verrijken. Samen met zijn neef Hans Schwab heeft hij de bankrekening van de organisatie gebruikt om verschillende bedrijven op te tuigen. Met het geld van het WEF kocht hij voor bijna 100 miljoen euro aan luxe vastgoed in Zwitserland.

Hij kocht twee dure kavels bij het Meer van Genève, die hij heeft gebruikt om zijn eigen huis rechtstreeks te linken aan het hoofdkwartier van het WEF.

Illegale financiële activiteiten

Toen het WEF, een non-profitorganisatie, te veel aandacht trok door zich bezig te houden met commerciële activiteiten, zette Schwab een stichting op die hij naar zichzelf vernoemde. Sindsdien zijn alle commerciële activiteiten ondergebracht bij de Schwab Foundation.

Hoewel de stichting ook een non-profitorganisatie is, beschikt zij over een vermogen van honderden miljoenen. Het is niet bekend wat er met al dat geld gebeurt, aangezien de stichting niet bepaald loslippig is over haar financiële activiteiten.

Eerder werd de stichting onderzocht door de Zwitserse overheid wegens verdenking van deelname aan illegale financiële activiteiten.

Narcistische trekjes

Schwab waant zich naar verluidt een wereldleider en eist dat hij in het buitenland op het vliegveld wordt onthaald door een welkomstcomité. Tegen collega’s heeft hij vaak gezegd dat hij verwacht te worden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Hij beloofde zijn neef Hans ooit dat hij een deel van het bedrijf zou krijgen. Later kwam hij daarop terug en zei hij: “Dat kunnen we niet doen.” Daarnaast zou hij beschikken over een speciaal talent: het voeden van de narcistische trekjes van de machtigen.

Hij organiseerde eens een bijeenkomst in Davos waar werd gesproken over mensenhandel, om diezelfde avond een feestje van een Russische oligarch bij te wonen die prostituees liet overvliegen uit Moskou.

Hierom is het dus zo belangrijk om altijd het geldspoor te volgen, benadrukt Sorelle Amore.

4.8 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Betalen de burgers bij wijze van belastingen dan het lidmaatschap van Rotte en Klaag?

leida
leida
1 jaar geleden

Er zijn zo meer leiders te noemen, tis net als in elke sekte, AANZIEN, GELD EN SEX….en een gestoorde bovenkamer. Gedrogeerde volgers aan een touwtje.

Greet
Greet
1 jaar geleden

Belangrijker is te weten dat schwab voor blacrock en vanguaard werkt. Oftewel de maffia soros , rockefeller ……

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Het enige wat in dit artikel nieuw is, is de exacte hoogte van de bedragen. De rest was me al bekend.
En ja, het is maar weer bewezen dat criminaliteit de bedrijfstak is die het meeste geld oplevert.
Een van de meest criminele organisaties die de wereld ooit gekend heeft.

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x