Homepagina » Gezondheid » ‘We zijn 70 jaar ontzettend misleid over cannabis’ (video)
We zijn 70 jaar ontzettend misleid over cannabis

‘We zijn 70 jaar ontzettend misleid over cannabis’ (video)

De bekende Amerikaanse neurochirurg Sanjay Gupta wil graag iets zeggen over cannabis: Ik zat ernaast.

De CNN-correspondent verontschuldigde zich omdat hij ‘niet goed genoeg’ naar het onderzoek over medicinale cannabis heeft gekeken waaruit blijkt dat er veel verschillende aandoeningen mee te behandelen zijn.

“We zijn in de Verenigde Staten 70 jaar lang ontzettend misleid en ik verontschuldig me voor mijn rol daarin,” schrijft Gupta vandaag in een opiniestuk. “Het risico op misbruik is niet hoog en er zijn zeer legitieme medische toepassingen. In sommige gevallen is cannabis zelfs het enige dat werkt.”

Gupta, die in 2009 nog een artikel in het tijdschrift Time schreef met de titel ‘Why I would Vote No on Pot’ draaide 180 graden om toen hij werkte aan zijn documentaire ‘Weed’, die aanstaande zondag wordt uitgezonden.

In een interview met tv-presentator Piers Morgan gaf hij woensdagavond toe ‘een tijd geleden’ zelf cannabis te hebben gebruikt.

Hij voegde toe dat het onzinnig is om cannabis te classificeren als een gevaarlijke substantie, gevaarlijker nog dan cocaïne, alcohol en sigaretten. Gupta zei dat hij gedurende zijn onderzoek geen enkel geval is tegengekomen waarbij sprake was van een overdosis cannabis.

Amerikaanse wetenschappers lopen tegen een grote muur op omdat ze hun onderzoek naar cannabis moeten laten goedkeuren door het National Institute on Drug Abuse, ‘een organisatie die onderzoek doet naar drugsmisbruik in plaats van de voordelen’, schrijft Gupta.

Tijdens recente studies in andere landen werd gekeken naar het antikanker-effect van cannabis op hersenkankercellen. Daarnaast werd onderzoek verricht naar de verzachtende werking van cannabis op PTSS.

Bron: CNN.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje
pietje
8 jaren geleden

Deze man mag ook wel uitkijken want die gaat ook gewoon afgemaakt worden door de Fharma maffia !

agentdark
agentdark
8 jaren geleden

canabis word al sinds de begin van de mensheid gebruikt en een overdosis is onbestaand waarom blijven ze dit dan verbieden??? zet alcohol naast dit is een echte drug!!mja wie ben ik voor hier tegen te vechten ? we moeten allen eens een petitie daarvoor beginnen wie wil hierbij helpen?? samen kunnen wij misschien de verschil maken maar ik ben bijna zeker dat dit bericht binnen de kortste keren zal verwijderd worden

pietje
pietje
8 jaren geleden

Deze man mag wel uitkijken want de Farma industrie zal hem willen opruimen ! Geld Geld Geld dit kunnen zij niet tolereren ! Cannabis olie kan ook kanker genezen dus ja…… poef poef en je bent dood want dan ….geen chemo kuren meer en daar wordt zoveel aan verdient dat wil je niet weten ! Maar hij is dapper !

Evolva
Evolva
8 jaren geleden

Wordt al duizenden jaren gebruikt voor medische doeleinde. Weed is gemakkelijk zelf te maken dus indien dit uitkomt zal iedereen minder pillen kopen. En dat zou drama zijn (voor de rijke farma industrie). BoeHoe! Free weed! en zoals bij alles er gewoon niet mee overdrijven.

x

Check Also

de jonge

De Jonge waarschuwt dat coronapas gaat verlopen zonder boosterprik: ‘Paar maanden terug was dit nog een complot’

De coronapas is vanaf 1 februari alleen ...

commissie

Kamer wil geen onafhankelijke commissie voor sadistisch ritueel kindermisbruik: ‘De waarheid wordt verdoezeld!’

Vorig jaar bracht onderzoeksplatform Argos aan het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x