Gezondheid

Wat je niet weet over griep en verkoudheid

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stel je voor: 17 mensen worden geïnfecteerd met een griepvirus. Ongeveer de ene helft wordt ziek, de andere helft niet. Hoe kan dat?

Verkoudheid of griep. We kennen het allemaal wel. Toch zijn er mensen die zelden of eigenlijk nooit verkouden zijn of de griep hebben. Op de één of andere manier lijkt hun afweersysteem zo sterk te zijn, dat virussen geen kans hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De vraag is dus waarom sommige mensen dagenlang ziek in bed liggen en anderen niet? Het antwoord op die vraag komt van Professor Alfred Hero van de Universiteit van Michigan (VS) en is niet wat je denkt.

Zijn onderzoeksteam onderzocht waarom de een wel ziek wordt en de ander niet. Om dit te testen infecteerden zij zeventien gezonde vrijwilligers met het griepvirus. Alle zeventien kregen daardoor te maken met de gevolgen van deze besmetting, maar het grote verschil was hoe hun lichamen erop reageerden.

Je wordt ziek of niet, ongeacht de besmetting

De conclusie van Hero en zijn team was dan ook opzienbarend. Het is de manier óf en zo ja, hóe je lichaam reageert op een besmetting. In alle gevallen gaat je immuunsysteem aan de slag om het virus te bestrijden. Maar het is de reactie van je lichaam dat bepaalt of je griepverschijnselen krijgt of niet. Het is juist deze reactie die verschilt bij mensen.

Griep is niet zo onschuldig als je denkt

Ondanks dat we denken dat een griepje vrij onschuldig is, staat vast dat het ook fataal kan zijn. Vooral mensen op hogere leeftijd kunnen eraan bezwijken. Volgens Amerikaans onderzoek krijgen 15 tot 60 miljoen Amerikanen elk jaar de griep. Ruim 200.000 mensen belanden daardoor in het ziekenhuis en wordt het fataal voor 5.000 tot 45.000 mensen. Elk jaar opnieuw!

Natuurlijk zijn dat cijfer uit Amerika, maar in Nederland en België zal het cijfer naar verhouding ongeveer hetzelfde zijn.

Dus is het altijd beter om te voorkomen dan te genezen.

Voorkomen is beter dan genezen

Omdat je lichamelijke reactie aangestuurd wordt vanuit je onbewuste programmering, kun je daar controle over krijgen. Zodra je controle krijgt over je immuunsysteem, krijg je de controle over hoe je lichaam reageert op een infectie. In alle gevallen zal je lichaam ten strijde gaan tegen het virus. Maar daarnaast bepaalt jouw onbewuste programmering of je lichaam jou een griep-reactie geeft of niet.

Je kunt het een beetje vergelijken met een allergie, bijvoorbeeld hooikoorts. Wanneer twee mensen buiten lopen tijdens het hooikoortsseizoen, krijgen beide personen de hooikoortspollen binnen. De ene kan allergisch reageren en de ander heeft nergens last van. Dit komt, doordat de persoon met de allergie last heeft van de afweerreactie van het eigen lichaam.

Zo werkt het ongeveer ook met een verkoudheid of griep. Je krijgt een virus binnen en je lijf vecht ertegen (onder regie van je onderbewustzijn). Vervolgens kun je daar wel of niets van merken.

En het mooie is dat je ervoor kunt kiezen wat je wilt door jouw onbewuste programmering (jouw lichaamsreactie) bij te stellen.

Twee sessies

combi-griep-verkoudheid-immuunsysteemIk heb jaren geleden twee enorm succesvolle sessies ontwikkeld, waarmee je dit en meer kunt realiseren.

Ten eerste is er de sessie ‘Immuunsysteem Boost‘. Deze sessie helpt je jouw afweersysteem te vergroten. Je immuunsysteem wordt elke dag sterker, waardoor infecties effectief buiten de deur gehouden worden.

En ten tweede is er de sessie ‘Verban griep en verkoudheid‘. Hiermee versterk je óók je immuunsysteem EN verander je jouw lichaamsreactie, zodat je voortaan vrij blijft van de negatieve bijwerkingen van een griep of verkoudheid.

Beide sessies samen vormen een ijzersterk wapen tegen griep en verkoudheid. Je kunt iemand worden die nooit meer last heeft van griep of verkoudheid. Terwijl anderen snotterend in bed kruipen, heb jij nergens last van en voel je je sterk, gezond en goed.

Creëer een sterker gestel

Met deze twee sessies stel je jezelf in staat om je lichamelijk gestel te versterken. Hoe mooi is het als je voortaan gevrijwaard bent van verkoudheid en griep?

Vergeet de onzinnige griepprik en giftige medicijnen. Met deze twee sessies versterk je je immuunsysteem van binnenuit. Het is de meest gezonde manier om zonder griep of verkoudheid te leven.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pjoter
Pjoter
4 jaren geleden

Ben M 67+ eet dagelijks o.a. rauwe knoflook, heb nooit griep!
Men neme 1 etlp rauwe fijne gehakte verse knoflook, schenk daar échte olijfolie op en hap, geef mn partner ook een hapje.
Pluk me, ik ben de lente.

Edwin
Edwin
4 jaren geleden

Ik was vroeger altijd verkouden tot dat ik stopte met kip eten. (Fabrieks) kip is zeer ongezond en een aanjager van het influenza virus. Ik raad iedereen die vaak verkouden is om het ook eens te proberen.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Als je alleen het virus binnen krijgt dan is dat niet het probleem. Wat wel het probleem is zijn de vaccinaties waar allerlei rotzooi in zit dat überhaupt niet in het lichaam thuis hoort en wat de mens langzaamaan vergiftigt. Het virus alleen krijgt je alleen maar vanzelf binnen. Dan kan het lichaam dat aanpakken. Zoals in een video eens werd gezegd: je wordt niet ingeënt TEGEN een virus, je wordt geïnjecteerd MET een virus. Kinderen die nog in de groei zijn en nog geen (sterk) immuunsysteem hebben worden dat domweg vergiftigd door vaccins en dat werkt vernietigend in de lichamelijke ontwikkeling. https://www.youtube.com/watch?v=llo6YVDzHxw

Klaassen
Klaassen
4 jaren geleden

Daarom is de griepprik ook zo zinloos,( nou ja, zinloos voor de patient dan, niet voor de winst van de farmaceutische ind. ) Er is nooit bekend welke stam bacillen er aan komen en in welke vorm dus inenten kan amper. letterlijk ze rotzooien maar wat aan.tevens als je de griep goed doorloopt heb je goede sterke antibacillen ontwikkeld die je de rest van je leven weer meeneemt.vaccineren verzwakt dat systeem juist.daarom krijgen gevaccineerde mensen ook vaak griep.

Back to top button