Mens en Dier

Freek Jansen: het lijkt misschien alsof er een ‘felle verkiezingsstrijd’ is, maar het is allemaal schijn

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het lijkt misschien alsof er verschillende partijen zijn, het lijkt misschien alsof er een ‘felle verkiezingsstrijd’ is en het lijkt misschien groots en meeslepend, maar het is allemaal schijn, zei Tweede Kamerlid Freek Jansen (FVD) dinsdag tijdens het formatiedebat.

“Of je nou VVD en CDA met de PvdA krijgt of D66 en VVD met GroenLinks of PvdA en CDA met de ChristenUnie, het maakt geen klap uit, behalve voor hun persoonlijke carrièrepad, voor de pikorde in de eigen wandelgangen, voor hun status en voor hun cv,” aldus Jansen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ze zijn allemaal voorstander van vaccinatieprogramma’s, lockdowns en QR-codes.

Volledig verkeerd geïnformeerd

Hij verwees naar onderzoek van Maurice de Hond die onderzocht in hoeverre mensen een correcte inschatting kunnen maken van het gevaar van corona voor ongevaccineerden.

“Het correcte antwoord is dat minder dan één procent van de ongevaccineerden in het ziekenhuis belandt na het krijgen van corona. Zestig procent van de CDA-stemmers geloofde echter dat een derde van die mensen in het ziekenhuis zou belanden. Vijftig procent van de PvdA-stemmers, 40 procent van de VVD’ers en een kwart van de D66’ers geloofde dat. Het wijst erop dat mensen volledig verkeerd geïnformeerd zijn,” benadrukte Jansen.

Dat is niet anders met deze formatie

“Het is het gevolg van structurele desinformatie in de traditionele media. Zeshonderd dagen lang stonden de kranten vol met de meest dramatische koppen over corona, waardoor mensen in Nederland het idee hebben dat ze volledig op het verkeerde been zijn gezet over de gevaren van dit virus,” voegde hij toe.

“Dat is niet anders met deze formatie. Ook hierover doet de parlementaire pers al zeven maanden alsof er iets heel belangrijks gebeurt, alsof er grote verschillen zijn tussen VVD en D66, alsof er iets gaat veranderen als de PvdA meedoet in plaats van de ChristenUnie. Dat terwijl al deze partijen het gewoon eens zijn. Dat moeten mensen gaan beseffen. Dat moet de pers eens gaan opschrijven. Pas als dat valse bewustzijn wordt afgeworpen, kan er iets veranderen in dit land,” besloot hij.

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kans
Kans
2 jaren geleden

kunnen politieke partijen niet eens gaan eisen dat de media eens de waarheid gaan vertellen, daar moet toch iets aan te doen zijn om dit af te dwingen, maar ja, wat is de waarheid ?

Jan
Jan
2 jaren geleden

Freek Jansen heeft helemaal gelijk ik heb het gezien het zijn allemaal toneelspelers inkl Caroline van de plas in geert Wilders de enige partij die de waarheid blijft verkondigen dat is fvd in dat is ook de enige partij die ik vertrouw in dat is mijn mening

B.watervogel
B.watervogel
2 jaren geleden

Sorry Freek , maar ik denk dat de gemiddelde lezer dit allang in de gaten had,heeft of ze zijn allemaal van lotje getikt.Er zit maar 1 ding op waar blijft ons leger of wat er nog van over is.Dit kan niet langer duren.

Anka
Anka
2 jaren geleden

Matteüs 7:15

Hoedt u voor valse profeten die tot u komen in schaapskleren,
maar van binnen grijpgrage wolven zijn…

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x