Homepagina » Het Complot » Wereldelite bijeen op supergeheimzinnige Bohemian Grove
Wereldelite bijeen op supergeheimzinnige Bohemian Grove

Wereldelite bijeen op supergeheimzinnige Bohemian Grove

De nieuwste editie van de geheimzinnige Bohemian Grove is van start. Tussen 10 en 27 juli trekken hooggeplaatste politici, steenrijke zakenmannen, de crème de la crème van de financiële wereld en mannen van adel zich terug in de bossen van Monte Rio in Californië.

De rijken en machtigen der aarde komen al sinds het einde van de 19e eeuw op dezelfde plek bijeen, maar pas in 1980 stapte de elitaire mannenclub uit de anonimiteit toen lokale feministen, activisten en veteranen lucht kregen van de geheime jaarlijkse bijeenkomst.

De activisten begonnen zich te verenigen na publicatie van het boek Bohemian Grove and Other Retreats – a Study in Ruling Class Cohesiveness van socioloog G. William Domhof in 1974. Hij toonde aan dat veel Amerikaanse oud-presidenten, gekozen volksvertegenwoordigers, academici, leden van politieke denktanks, stafchefs en financiële magnaten lid waren van de Bohemian Club.

In 2012 was de samenkomst het doelwit van de Occupy-beweging, die de Grove zag als het speelterrein van de 1%. Vorig jaar werd pr-goeroe Sam Singer opgetrommeld om de pers te woord te staan. Hij zei te hopen dat de betogers de leden met rust zouden laten.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Bob Carr vertelde aan de media dat hij was uitgenodigd voor Bohemian Grove. “Waarom zou ik de uitnodiging niet accepteren?” vroeg hij. “Ze geven me een kans om de Australische kijk op regionale kwesties toe te lichten en uit te leggen.”

Bohemian Grove is een geheim genootschap, een geheimzinnige broederschap waar je niet zomaar lid van wordt. Nepomuk, de beschermheilige van de club, was een priester en martelaar uit West-Bohemen, die door de toenmalige koning Wenceslaus IV afschuwelijk werd gefolterd en vanaf de Karelsbrug in de Moldau gegooid en verdronken. In 1729 werd Nepomuk heilig verklaard door paus Benedictus XIII.

Bohemian Grove zou onder meer geboorte hebben gegeven aan de atoombom, nadat dr. Ernest Lawrence in 1932 door voorzitter van de Universiteit van Californië Gordon Sproul werd uitgenodigd voor de bijeenkomst. Tijdens de afwas besprak Lawrence zijn ideeën over kernsplijting door middel van een cyclotron, een circulaire deeltjesversneller. Hieruit ontsproot vervolgens het Manhattanproject.

Op het zwaarbewaakte terrein worden de komende dagen lezingen gegeven door kabinetssecretarissen, staatshoofden en andere machtige heren. Een veelgeziene gast is Antonin Scalia, rechter van het Amerikaanse federale hooggerechtshof. In 1997 gaf hij een lezing over ‘Kerk, Staat en de Grondwet’.

President Reagan, zijn vicepresident en een tiental van zijn ministers waren lid van de Bohemian Club. In de regering Bush zaten vier ‘Bohemians’. Voor zover bekend zijn geen van de ministers van Obama lid van de club.

Professor sociologie dr. Peter Phillips toonde aan dat de bestuursraden van grote bedrijven in 1991 werden gedomineerd door Bohemians: meer dan 250 van hen zaten in de bestuursraad van 201 van de Fortune 500 bedrijven.

Wereldelite bijeen op supergeheimzinnige Bohemian Grove

De gebroeders Koch, samen goed voor 100 miljard dollar

Hoewel er vandaag de dag minder Bohemian-directeurs zijn, slagen ze erin hun fortuin steeds verder uit te breiden. De 100 grootste Amerikaanse bedrijven beschikten in 1991 over een tegoed van 2 biljoen dollar. Uit een rapport in 2012 blijkt dat de grootste vijf banken alleen al meer dan 8,6 biljoen dollar aan tegoeden beheren. Inclusief derivaten zou het totaalbedrag uitkomen op bijna 13 biljoen dollar.

De Bohemian Club kent een lange geschiedenis en zal ook in de toekomst de touwtjes stevig in handen hebben. Het volgende hoofdstuk in het Bohemian-boek lijkt vooral betrekking te hebben op het libertarisme.

Charles en David Koch zijn allebei Bohemians. De miljardairs van Koch Industries streven naar een zo klein mogelijke – of zelfs helemaal geen – overheid en geen regulering. De broers, die sinds kort meer dan 100 miljard dollar waard zijn, hebben hun tentakels diep geworteld in conservatieve denktanks, de politiek en het bedrijfsleven.

[Indy Bay]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Echt ongelofelijk dat wij, mijzelf niet uitgesloten, nog steeds toelaten dat dit soort zieke figuren onze zg. Leiders zijn, dit is gewoon heel erg verkeerd en niet meer toepasselijk in deze tijd.

  In de nieuwe film Noah zegt op een gegeven moment de zoon van Noah tegen een zelfbenoemde leider: “De wereld van God kent geen Koningen of Leiders”.

  Dat is de wereld waar wij thuishoren en niet deze Wereld die door krankzinnigheid bevangen zelfbenoemde Leiders geregeld wordt alleen ten behoeve van hun eigen levensstijl, in hoeverre ja dit dan nog stijl kunt noemen.
  De veranderingen die momenteel plaatsvinden zijn duidelijk zichtbaar en het zal dan ook wel niet lang meer duren voor de bom (eindelijk) barst en alle voor ons verborgen gehouden geheimen aan de oppervlakte komen drijven….

  36 likes
 2. Duivelaanbidders zijn het…

  zoveel onschuldige mensen…

  Maar Allah swt heeft ons hier al heeeeeeel lang geleden voor gewaarschuwd…

  Moge ALLAH ons leiden en de onrechtplegers (zionisten + vriendjes) hard straffen!

  Amin

  9 likes
  • De ene godsdienst inwisselene voor een ander lijkt me niet de oplossing. Gebeurd ook veel in de naam van allah.

   10 likes
  • Dat doen de moslims ook, het aanbidden van de duivel/kwaad/donkere kant. Ik hoop dat deze groep een oplossing voor het alla aanhangprobleem gaan vinden.

   5 likes
   • Abraham is verantwoordelijk voor de splitsing van de drie grote geloven joods christelijk en islamitisch geloof. Hij zal ze in de toekomst samen brengen in een geloof. En dualiteit zal overwonnen worden. Maar mensen t gaat niet vanzelf. Dus werk aan de winkel voor iedereen. En wij zijn mede verantwoordelijk voor onze leiders.. zolang we niet voor drie geleding kiezen…….en t economisch leven alle macht van ons krijgt…..zullen we harde pijnlijke lessen leren…….en zolang we satanisten niet met liefde omvormen ..zij hebben liefde nodig!

    0 likes
  • God straft niet, het leven is een leerschool om uw bewust-zijn te ontdekken. Als u dit heeft gedaan (waarschijnlijk na vele levens) dan verwelkomt God u in zijn midden en u mag eeuwig in zijn midden zijn als u daarvoor kiest. Als zuiver bewust-zijn staat het u vrij om onderricht te geven waar nodig.

   1 likes
 3. De zogenaamde “rijken” en “machtigen der aarden” zijn de meest arme sloebers in het hiernamaals.
  Ik benijd ze niet.

  14 likes
 4. Het wordt tijd dat ze open kaart spelen. Rare wereld waar we in leven in deze tijd. Het is net alsof de meeste mensen niet elf denken. Best eng.

  10 likes
 5. ze zouden op voorhand dat gehele terrein moeten mijnen! alles de lucht in en alle problemen uit de wereld

  10 likes
 6. Iemand hier goede connecties met Al Kaaida?
  Die hebben vast nog wel een leuk bommetje aan ideeën.

  4 likes
 7. In het verleden schijnen ze daar, in Bohemian Grove, ook met ontvoerde kinderen het ergste gedaan te hebben.

  5 likes
 8. Er gebeurt meer dan hier boven staat omschreven. Veel meer dan je eigenlijk wilt weten. Maar toch gebeuren in de grove dingen die verder gaan dan politieke en bestuur. Kijk naar buiten volle maan. durf te wedden dat de uil al aanbeden is.

  4 likes
 9. Dat over het Manhattan-project is typisch zo’n “klok-en-klepel” verhaal. Ernest Lawrence had in de jaren ’29 – ’32 het cyclotron uitgevonden. In 1934 deden Fermi e.a. hiermee voor het eerst experimenten met het beschieten van Uranium door neutronen. Pas in 1938 ontdekten Hahn, Strassmann, Frisch en vooral Meitner dat hierbij energierijke splijting optrad. Toen Frisch en Meitner — uit Duitsland gevlucht naar Denemarken — in 1939 hun resultaten doorbriefden aan Bohr en die dat in datzelfde jaar in de VS met o.a Fermi besprak kwam de bal van het Manhattan-project pas aan het rollen, toen men de mogelijkheid van een wapen inzag en verondersteld werd dat Nazi-Duitsland (die immers als eerste over de theoretische kennis beschikte) hier ook aan zou werken.
  Dat het Manhattan-project in 1932 zou zijn bedacht — 6 jaar vóór de ontdekking van kernsplijting — is dus onmogelijk.

  4 likes
 10. Als wij weten waar ze zitten en we weten wie het zijn en wat ze beramen, is er dan niemand die de edele en grootmoedige taak op zich wil nemen, de aarde en ons te verlossen van dit tuig ?
  Dat zou pas een ” daad van mededogen ” zijn !
  Kunnen we deze ” held” niet optrommelen en met zn allen een fikse beloning toekennen ?
  Daar zou ik wel wat voor over hebben…..

  4 likes
 11. De rijke der aarde nu zo rijk straks na hun dood zo arm. Yellostone borreld niets voor niets in deze tijd.

  2 likes
 12. Het ‘Manhattanproject’ was een gevolg van de geruchtmakende brief door doctor Albert Einstein aan president Roosevelt. Vooraleer Einstein die brief stuurde wou de Amerikaanse elite zelfs niet geloven dat zoiets mogelijk zou kunnen zijn.

  1 likes
 13. Let op naar binnen gesmokkelde kinderen!!!!

  1 likes
 14. kostelijk die reacties van: ‘ik hoor hier eigenlijk niet’. tegelijkertijd zeer flauw. ze accepteren hun straf niet

  0 likes
 15. Wat we gezamenlijk moeten willen is een ander monopoly spel , gebaseerd op de echte waarde van leven , immers dan ben je geen mede uitbuiter maar geef een bijdrage aan een democratisch liberaal vrij geloof, het geloof dat we samen net zoveel kunnen als alleen , aldus geen gekke dingen doen welke andere levens een last geven al was het alleen maar omdat dit in het grotere plaatje niet werkt . Egoïsten worden op deze manier eenzaam gelaten waardoor ze eindelijk eens kunnen proberen na te denken wat er mis met henzelf is.. en dus grondig verbeterd moet worden !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Paus Franciscus claimt dat Amerikaanse televisieprediker wonder heeft verricht. Experts hebben geen verklaring voor deze spontane genezing

Paus Franciscus claimt dat televisieprediker wonder heeft verricht. Experts hebben geen verklaring voor deze spontane genezing

Paus Franciscus heeft een wonder dat is ...

Waarom worden er zoveel UFO's waargenomen in de buurt van nucleaire installaties? Het leger staat voor een raadsel

Waarom worden er zoveel UFO’s waargenomen in de buurt van nucleaire installaties? Het leger staat voor een raadsel

Waarom worden er zoveel UFO’s gezien bij ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.