Het Complot

Wereldelite bijeen op supergeheimzinnige Bohemian Grove

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De nieuwste editie van de geheimzinnige Bohemian Grove is van start. Tussen 10 en 27 juli trekken hooggeplaatste politici, steenrijke zakenmannen, de crème de la crème van de financiële wereld en mannen van adel zich terug in de bossen van Monte Rio in Californië.

De rijken en machtigen der aarde komen al sinds het einde van de 19e eeuw op dezelfde plek bijeen, maar pas in 1980 stapte de elitaire mannenclub uit de anonimiteit toen lokale feministen, activisten en veteranen lucht kregen van de geheime jaarlijkse bijeenkomst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De activisten begonnen zich te verenigen na publicatie van het boek Bohemian Grove and Other Retreats – a Study in Ruling Class Cohesiveness van socioloog G. William Domhof in 1974. Hij toonde aan dat veel Amerikaanse oud-presidenten, gekozen volksvertegenwoordigers, academici, leden van politieke denktanks, stafchefs en financiële magnaten lid waren van de Bohemian Club.

In 2012 was de samenkomst het doelwit van de Occupy-beweging, die de Grove zag als het speelterrein van de 1%. Vorig jaar werd pr-goeroe Sam Singer opgetrommeld om de pers te woord te staan. Hij zei te hopen dat de betogers de leden met rust zouden laten.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Bob Carr vertelde aan de media dat hij was uitgenodigd voor Bohemian Grove. “Waarom zou ik de uitnodiging niet accepteren?” vroeg hij. “Ze geven me een kans om de Australische kijk op regionale kwesties toe te lichten en uit te leggen.”

Bohemian Grove is een geheim genootschap, een geheimzinnige broederschap waar je niet zomaar lid van wordt. Nepomuk, de beschermheilige van de club, was een priester en martelaar uit West-Bohemen, die door de toenmalige koning Wenceslaus IV afschuwelijk werd gefolterd en vanaf de Karelsbrug in de Moldau gegooid en verdronken. In 1729 werd Nepomuk heilig verklaard door paus Benedictus XIII.

Bohemian Grove zou onder meer geboorte hebben gegeven aan de atoombom, nadat dr. Ernest Lawrence in 1932 door voorzitter van de Universiteit van Californië Gordon Sproul werd uitgenodigd voor de bijeenkomst. Tijdens de afwas besprak Lawrence zijn ideeën over kernsplijting door middel van een cyclotron, een circulaire deeltjesversneller. Hieruit ontsproot vervolgens het Manhattanproject.

Op het zwaarbewaakte terrein worden de komende dagen lezingen gegeven door kabinetssecretarissen, staatshoofden en andere machtige heren. Een veelgeziene gast is Antonin Scalia, rechter van het Amerikaanse federale hooggerechtshof. In 1997 gaf hij een lezing over ‘Kerk, Staat en de Grondwet’.

President Reagan, zijn vicepresident en een tiental van zijn ministers waren lid van de Bohemian Club. In de regering Bush zaten vier ‘Bohemians’. Voor zover bekend zijn geen van de ministers van Obama lid van de club.

Professor sociologie dr. Peter Phillips toonde aan dat de bestuursraden van grote bedrijven in 1991 werden gedomineerd door Bohemians: meer dan 250 van hen zaten in de bestuursraad van 201 van de Fortune 500 bedrijven.

Wereldelite bijeen op supergeheimzinnige Bohemian Grove
De gebroeders Koch, samen goed voor 100 miljard dollar

Hoewel er vandaag de dag minder Bohemian-directeurs zijn, slagen ze erin hun fortuin steeds verder uit te breiden. De 100 grootste Amerikaanse bedrijven beschikten in 1991 over een tegoed van 2 biljoen dollar. Uit een rapport in 2012 blijkt dat de grootste vijf banken alleen al meer dan 8,6 biljoen dollar aan tegoeden beheren. Inclusief derivaten zou het totaalbedrag uitkomen op bijna 13 biljoen dollar.

De Bohemian Club kent een lange geschiedenis en zal ook in de toekomst de touwtjes stevig in handen hebben. Het volgende hoofdstuk in het Bohemian-boek lijkt vooral betrekking te hebben op het libertarisme.

Charles en David Koch zijn allebei Bohemians. De miljardairs van Koch Industries streven naar een zo klein mogelijke – of zelfs helemaal geen – overheid en geen regulering. De broers, die sinds kort meer dan 100 miljard dollar waard zijn, hebben hun tentakels diep geworteld in conservatieve denktanks, de politiek en het bedrijfsleven.

[Indy Bay]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wijnand
Wijnand
9 jaren geleden

Het wordt tijd dat ze open kaart spelen. Rare wereld waar we in leven in deze tijd. Het is net alsof de meeste mensen niet elf denken. Best eng.

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Echt ongelofelijk dat wij, mijzelf niet uitgesloten, nog steeds toelaten dat dit soort zieke figuren onze zg. Leiders zijn, dit is gewoon heel erg verkeerd en niet meer toepasselijk in deze tijd.

In de nieuwe film Noah zegt op een gegeven moment de zoon van Noah tegen een zelfbenoemde leider: “De wereld van God kent geen Koningen of Leiders”.

Dat is de wereld waar wij thuishoren en niet deze Wereld die door krankzinnigheid bevangen zelfbenoemde Leiders geregeld wordt alleen ten behoeve van hun eigen levensstijl, in hoeverre ja dit dan nog stijl kunt noemen.
De veranderingen die momenteel plaatsvinden zijn duidelijk zichtbaar en het zal dan ook wel niet lang meer duren voor de bom (eindelijk) barst en alle voor ons verborgen gehouden geheimen aan de oppervlakte komen drijven….

redice
redice
9 jaren geleden

ze zouden op voorhand dat gehele terrein moeten mijnen! alles de lucht in en alle problemen uit de wereld

Yeah Right
Yeah Right
9 jaren geleden

De zogenaamde “rijken” en “machtigen der aarden” zijn de meest arme sloebers in het hiernamaals.
Ik benijd ze niet.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x