Homepagina » Buitenland » Australische man ‘krijgt hartaanval’ na arrestatie wegens niet dragen mondkapje
man
Foto: Screenshot Twitter

Australische man ‘krijgt hartaanval’ na arrestatie wegens niet dragen mondkapje

Op Instagram zijn schokkende beelden opgedoken van een oudere man die in de Australische stad Brisbane door politieagenten in de boeien wordt geslagen.

In Brisbane is momenteel een harde lockdown van kracht. Mensen moeten te allen tijde een mondkapje dragen als ze de deur uitgaan. Hoewel de man een uitzonderingskaart bij zich had, werd hij toch gearresteerd, schrijft Rebel Media.

Hij werkte mee terwijl zijn partner vragen van de politie beantwoordde in een poging te voorkomen dat hij zou worden afgevoerd. Hij zou vervolgens een hartaanval hebben gekregen, waarna de politie de handboeien afdeed.


Medicijnen in rugtas

De politieagenten geloofden niet dat hij hartproblemen had en om die reden was vrijgesteld van de mondkapjesplicht. Hij droeg zijn hartmedicatie bij zich in een rugtas.

“Zie je, geloven jullie me nu, eikels?” zei de vrouw terwijl de medicijnen tevoorschijn kwamen. De politie legde ze op de grond neer, maar de man was niet meer in staat om ze zelf in te nemen.

Mensen moeten zien dat dit geen democratie is

Te zien is hoe hij ligt te stuiptrekken op de grond en naar lucht hapt. Instagram-gebruiker _josephmerlino, die claimt de zoon van de man te zijn, schrijft: “Dit is precies wat de agenda van de overheid is. Corruptie en controle.”

“Waarom was mijn vader geboeid? Waarom werd hij gearresteerd? Wat heeft hij fout gedaan? Dit slaat nergens op,” voegt hij toe. “Mensen moeten zien dat dit geen democratie is. De politie moet dienstbaar zijn en mensen beschermen, maar dat gebeurt hier niet! Dit kan ook de vader of moeder of het kind van iemand anders overkomen. Ik zal blijven strijden voor mijn rechten en vrijheid.”

[Summit News via Rebel Media]
4.8 64 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Australië is/ was voor Nederlander een populair emigratieland.
Ik vraag mij af waarom.

Ooms
Ooms
1 maand geleden

Agenten gelijk aanhouden en salaris stopzetten in afwachting van het strafrechtelijke proces.

Uit elkaar houden en afzonderen die agenten en ook niet met hun (ex) collega’s laten praten; zodat de daders niet meer met elkaar kunnen overleggen.

Alweer van die hersenloze agenten, zoals Nederland er ook zo veel heeft.

H.J.
H.J.
1 maand geleden

Deze agenten en hun leidinggevenden, gewoon door een tribunaal laten berechten.
Moord door schuld.
Stel je voor, dat het slachtoffer een getint persoon was geweest.
Ook de Australische overheid, is schuldig aan deze moord.

Annette
Annette
1 maand geleden

MOORDENAARS, dat zijn het! Zo langzamerhand zijn politiemensen veranderd in dezelfde monsters als diegenen die dit allemaal orkestreren.
Ik dacht in eerste instantie dat het ging om een demonstratie, maar deze man was gewoon met zijn vrouw op straat. Hij had ook nog eens zo’n ontheffingskaartje, maar dat mocht allemaal niet baten.
Tussen haakjes: IK heb ook zo’n kaartje, maar die is sinds vorige maand geen zak meer waard. Als je dus niet tegen een mondkapje kan, dan moet je maar niet meer op straat komen. Dat LIJKT de boodschap.
Er is niets menselijks meer op deze aarde, lijkt het wel. En de mensen kunnen woedend reageren, maar er zal niets veranderen.
Ik kreeg daarstraks een bericht binnen, dat wij momenteel in het midden van de storm zitten en dat wij vooral standvastig moeten blijven. Het zal eerst erger moeten worden, voordat het beter wordt.
Wat ik ook las, was dat er nu ook steeds meer mensen komen, die al een prik hebben gehad en het licht beginnen te zien.
Wij zouden dus medestanders kunnen krijgen. Laten wij hopen dat dat zich door gaat zetten. Misschien is er dan toch nog licht aan het einde van de tunnel.

x

Check Also

baudet

Baudet zorgt voor vuurwerk in Kamer: ‘Het hele verhaal klopt van geen kant’

Er kan maar één conclusie zijn: het ...

australi

‘F**k de prik, lang leve Australië’: Tienduizenden leggen snelweg in Melbourne plat uit protest tegen lockdown

Miljoenen Australiërs hebben hun buik vol van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

72
0
We lezen graag je reactie!x