Homepagina » Buitenland » Hoogleraar: “Westen misbruikt neerhalen MH17 om spanning met Rusland op te voeren”
Hoogleraar: "Westen misbruikt neerhalen MH17 om spanning met Rusland op te voeren"

Hoogleraar: “Westen misbruikt neerhalen MH17 om spanning met Rusland op te voeren”

Het neerhalen van vlucht MH17 wordt misbruikt om de spanning tussen het Westen en Rusland op te voeren. Dat stelt emeritus hoogleraar Kees van der Pijl van de Universiteit van Sussex.

Hij waarschuwt voor de harde confrontatie-politiek van de Europese Unie tegen Rusland en vindt dat de EU terughoudender moet zijn als er nog maar zo weinig bewijs is.

“Zolang een rechter nog niet heeft geoordeeld over het bewijsmateriaal moeten er ook geen politieke gevolgen aan worden verbonden,” zei hij.

Cruciale rol

De hoogleraar zet vraagtekens bij het onderzoek van het Joint Investigation Team (JIT) naar de daders. Hij zei onder meer dat er geen radar- of satellietbeelden zijn.

Van der Pijl, die sprak met Kamerleden over het neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines, acht het bovendien mogelijk dat vlucht MH17 is neergehaald door een Oekraïense straaljager.

Hij bekritiseert de positie van Oekraïne binnen het JIT. Het land is mogelijk verdacht, maar speelt toch een cruciale rol binnen het onderzoek.

Schuldbekentenis

Het regime in Kiev bedong een vetorecht: er mag niets naar buiten worden gebracht zonder toestemming van alle partijen, lees: instemming van Kiev.

In een commentaar verklaarde het Oekraïense persbureau UNIAN dat dit eigenlijk een schuldbekentenis van Oekraïne was.

Ongeldig

De hele zaak van het JIT rust op afgeluisterde telefoongesprekken die zijn aangeleverd door de Oekraïense geheime dienst SBU. Soms blijken die nep te zijn, aldus Van der Pijl.

“Had dat niet het hele bewijsmateriaal ongeldig moeten maken? Nee hoor, de media juichen unaniem ‘onomstotelijk bewijs’,” zei hij.

Van der Pijl is verbonden aan het Centrum voor Geopolitiek. Begin december komt zijn boek The Downing of Flight MH17 – A Political Economy of the New Cold War uit.

[NOS]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
realitycheck
realitycheck
4 jaren geleden

Hoelang zal Dhr. van der Pijl daar nog werkzaam zijn?

pat
pat
4 jaren geleden

Op de site grenswetenschap.nl die niet meer bestaat
Heeft ik op dag 1 , dit voorspeld,toen kreeg ik een zee over mij heen en zie nu.!

Wie weet zijn er paar hier die dat weten?

charles
charles
4 jaren geleden

Dat de media liegt en bedriegt is een feit. Maar dat velen uit het “gewone” volk niet kunnen nadenken is in en in triest. Gewoon de vraag stellen “wat voor baat heeft Rusland om een burgervliegtuig neer te schieten of te laten schieten als het a. niet over hun grondgebied vliegt en b. Rusland sowieso de zwarte piet krijgt toebedeeld ook al nemen zij nergens aan deel”. Even geheugen opfrissen : muur in 1989 neergehaald , Duitsland weer 1 land, waarheid kwam aan het licht dat vele ex-DDR-atleten middelen gebruikten, Duitsland geweerd van OS-> Neen, enkele Russische atleten schuldig aan gebruik middelen, Rusland geweerd van OS->Ja. Niet dat ik pro-Rusland ben of anti-Westen. Maar nieuwsgaring hoort zich bezig te houden met feiten. Voorbeeld 2 auto’s zijn met elkaar in botsing gekomen en gelukkig is niemand ernstig gewond geraakt->feit. Maar als de journalist begint met “ik ken een van de bestuurders uit mijn jeugd en hij was toen geen lieverdje”-> geen feit. Bewust probeert de journalist de schuld bij deze man te leggen zonder dat het woord “schuldig” gebruikt wordt en gaat totaal voorbij aan het politierapport(=feit). Op dergelijke manier wordt het “nieuws” in het Westen geschreven en verwoord.

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

ff een paar essentiële mijlpalen; wat vooraf ging, aan de CIA-operatie ‘Euro-Maidan’:

Enkele jaren tevoren werd operatie ‘TechCamp’ opgezet in Oekraïne. Revolutiemanagers werd er ‘geprogrammeerd’.
http://investmentwatchblog.com/proof-of-us-sponsored-coup-in-ukraine-ukrainian-politician-before-the-violent-demonstrations-on-maidan-us-embassy-in-kiev-ran-a-project-called-techcamp-to-train-activists-in-organizing-protests/
http://www.sott.net/article/296033-Agents-of-chaos-ISIL-using-Ukraine-as-a-forward-base-into-Caucasia-and-entry-into-Europe

19 feb. ’14: Canadees-Oekrains ‘vrijhandelsverdrag
• Chapter 17: Dispute settlement
o Section A – State to State Dispute Settlement
Preamble Date modified: 2014-02-19 http://www.international.gc.ca/trade-commerce/trade-agreements-accords-commerciaux/agr-acc/ukraine/text-texte/toc-tdm.aspx?lang=eng#shr-pg0
In juni 2014 werd tussen de EU en Oekraïne de Associatie-overeenkomst EU-Oekraïne gesloten.

the tract given to Shell includes the cities of Krasny Luch and Svyatogorsk in the Donetsk region, as well as Balakeya and Izyum in the neighboring Kharkov region.
And the shale gas extraction contract is written such that the Ukrainian government is obligated to forcibly take property away from its lawful owners if Shell states that it plans to drill on those lands.

De Koning vliegt erheen en laat zich breed lachend fotograferen met de toenmalige President.

De NAVO gaat de grootste oefening deze eeuw voeren, pal langs de Russische grens; ‘Operation Seebreeze’. Radar dekking – ter land – van de Zwarte Zee tot de Baltische Zee, satelieten daar boven. (Tot op heden worden de beelden achtergehouden)

En toen, op 17 juli 2014 werd MH17 vliegklaar gemaakt op Schiphol.
Week van z’n koers af zodra het de Donbass bereikte, waar vrijheidstrijders zich verzetten tegen de CIA-Soros-IMF coup plegers in Kiev.
Direct na neerkomen begon Kiev op de plaats delict een offensief – Nederland stelde berging en onderzoek zo lang mogelijk uit . . . .
Mee onderste steenlegger werd beloond met de toppositie in de EU naast ex CIA-er Juncker.
Het 2-tal werd versterkt met ex-CIA-er Tusk als vz. van de Europese Raad.

‘Plan B-52’. The United States to practise a nuclear attack on Russia in Norway
General Breedlove, Supreme Commander of Allied Armed Forces in Europe, announced that
“the US is going to ‘fight and defeat Russia in Europe”.
As for keeping Europe safe, he did not say a word.. https://dninews.com/article/plan-b-52-united-states-practise-nuclear-attack-russia-norway

Conclusie JIT:
Unnoticed sensation: Only Ukraine could bring down MH17
https://dninews.com/article/unnoticed-sensation-only-ukraine-could-bring-down-mh17

Dus.

x

Check Also

corona

Corona piekt in landen met hoogste vaccinatiegraad – uitvinder mRNA-vaccin: ‘Dit baart mij echt zorgen’

Dr. Robert Malone, de uitvinder van de ...

quarantaine

Tot 20.000 euro boete voor overtreden quarantaineplicht: ‘Stap voor stap naar totalitaire maatschappij’

Als je deze zomer op vakantie gaat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x