Homepagina » Financieel » Westerse monetaire systeem is grote oplichterij. Econoom zegt waar het op staat in dit gesprek
Westerse monetaire systeem is grote oplichterij. Econoom zegt waar het op staat in dit gesprek

Westerse monetaire systeem is grote oplichterij. Econoom zegt waar het op staat in dit gesprek

Het westerse monetaire systeem is één grote oplichterij. Het is gemaakt door private belangen en eigendom van private belangen.

Dat zegt voormalig medewerker van de Wereldbank, econoom en geopolitiek analist Peter Koenig in gesprek met Sputnik Radio.

“Alle internationale transacties lopen via Wall Street-banken en dat is de enige reden waarom de VS sancties kan opleggen aan landen die niet doen wat Washington zegt,” aldus Koenig.

Minder afhankelijk

Hier kan volgens hem spoedig verandering in komen aangezien China en Rusland steeds minder afhankelijk worden van westerse economieën.

Hij zei verder dat de Shanghai-samenwerkingsorganisatie en de BRICS-landen het Westen niet langer nodig hebben omdat ze de helft van de wereldbevolking vertegenwoordigen.

“De afgelopen vijf jaar hebben China, Rusland en andere leden van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie aardolie en -gas niet langer verhandeld in dollars, maar in lokale valuta of goud,” lichtte Koenig toe.

Vernietigd

Hij merkte op dat de VS in de jaren zeventig een overeenkomst sloot met Saoedi-Arabië die ervoor zorgde dat alle landen in het Midden-Oosten hun olie verhandelden in dollars.

Landen die zich hiertegen verzetten werden vernietigd. “Denk aan Saddam Hoessein, die zijn olie in euro’s wilde verhandelden; we weten wat er met hem is gebeurd,” zei Koenig.

Einde

“We weten ook wat er gebeurd is met Gaddafi, die soortgelijke ideeën had, en Iran werd er opeens van beschuldigd kernwapens te hebben,” voegde de econoom toe.

Hij zei dat er een einde moet worden gemaakt aan deze oplichterij en dat China en Rusland een alternatief bieden.

[Sputniknews]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mammon
Mammon
3 jaren geleden

Tja, Belazer de Massa dan Rinkelt de Kassa!!

Helaas zal de Massa dit nooit willen inzien. Geld wordt uit het -niets- gemaakt maar schijnbaar willen de mensen dit niet horen…

Vele idioten staan iedere dag vroeg op, op naar het werk, s’avonds thuis, eten en naar bed en het riedeltje begint opnieuw. Door de 12 tot 15 jarige programmeer opleiding (school)
wordt iedereen geleerd dat DIT is hoe het moet (WTF???)

Geld komt uit het niets, ja niets! Druk op een toetsenbord en Tada.
Waarom zijn er zoveel sukkels die werken voor geld?
De Elite op aarde weet hoe je aan dit gratis geld komt en wordt alleen maar rijken.
Want -Geld- “maakt” geld.

Deze massa trapt in de leugen schuld te moeten maken, voor alles wat je wilt kopen. (Nogmaals terwijl geld uit het -niets- komt!)
Dan hebben ze je dus eeuwig bij de ballen, zolang je schuld hebt, als is het maar 1000 euro. Raak je je “werk” kwijt dan wordt je al snel BANG dat jij niet meer kunt betalen!!

Wie heeft nu wie te pakken??? Juist, U bent de -slaaf- in dit systeem en vele -kunnen- het niet zien (of willen het niet zien)

Overigens, het systeem loopt (is) op zijn einde en dit gaat niet leuk aflopen. Ready?

Gandalph
Gandalph
Reactie op  Mammon
3 jaren geleden

Wat wil je dan? Ruilhandel of goud en edelmetalen?

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

En nog zijn er hele volksstammen en individuele koenaffels van slaven die geloven dat -HUN- nazi meesters in het Westen het beste met ze voorhebben.

Alleen als je van wieg tot graf krom wilt liggen en je aan het einde van de rit opgebrand en bestolen in je kist gaat liggen, dan zullen de meesters je laten merken dat je een braaf burgertje bent geweest door heel misschien nog even op je graf te spugen, maar alleen als je heel braaf als een clown hebt gedanst naar hun pijpen.

En, vroeger was je tenminste nog een nummer, maar zelfs dat is een mens tegenwoordig niet meer. Dat is wat wij mensen nu waard zijn in de ogen van de stinkende, moorddadige elite, nul komma niks!

Boycotten en nog eens compleet boycotten die hap, maar ja, er is geen saamhorigheid onder de slaven die elkaar liever bevechten, kapotmaken of verraden in het voordeel van de elitaire macht die zich de ballen uit de broek lacht.

Jeff
Jeff
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Is dit dan de manier om mensen te laten inzien dat ze “zo fout” zijn? Er zijn natuurlijk ook gewoon mensen, die hun hele leven gewoon normaal hard werken. Die denken dat ze het op die manier prima doen. Ze zorgen voor hun kinderen en hebben hun zaakjes geregeld. Simpelweg, omdat het ze zo altijd geleerd is. Wat verwacht je nu van dit soort uitspraken? Dat ze morgen massaal ontslag nemen en in een hut gaan wonen? Als je iets wil bereiken, binnen welke bevolkingsgroep dan ook, dan zal je dat met een bepaald respect voor elkaar krijgen. Op den duur. Want nu kafferen we iedereen uit die maar voor ons voeten lopen, wat m.i. enkel maar een averechtse werking tot gevolg heeft. Je zegt in feite, jij werkt je de pleuris en dus ben je dom. Ja, je kan natuurlijk ook onder een viaduct gaan wonen…. dat helpt! Jouw wijsheid tezamen met die van mij, zijn niets op de schaal van richter. Maar kunnen we ajb empathie tonen, ook voor diegenen die het anders zien.
Als je hier per ongeluk is wat te melden hebt, wat niet de mening is van een meerderheid, dan word je meteen helemaal de grond in geboord. Jij hebt een menig, ik heb er een en zo hebben we dat allemaal dus. De oorlog waar wij op kankeren, wordt hier al dikwijls uitgevochten. Beetje lastig om dan maar te zeiken over rotchilds, reptelians, hitlers of amerikanen, lijkt me. Kijk eerst is naar jezelf.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

Wakker worden @Jeff is een proces en zo te lezen sta jij en velen met je nog niet eens aan het begin daarvan. Je zoekt verontschuldigingen en begrip op te brengen voor het dom en slaafs blijven volgen van de meesters/onderdrukkers en daarom het verstand niet te hoeven laten werken en daar gaat het dus fout!…Verder weet je toch dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken en natuurlijk begrijp ik hoe we worden gevangen gehouden in het door en door rotte en corrupte systeem en tot dat begrip moeten we allen komen!!…. Het punt is dat men gaat beseffen waar een (staats)slaaf voor dient en waarvoor men krom ligt. Maar de slaven kennende, die springen voor hun onderdrukkers liever als lemmingen van de rotsen dan wakker te worden en het verstand te gebruiken.

Cognitief is men dermate kapot gehersenspoeld dat het maar niet lukt wakker te worden en daarom gaat de slavenmassa nog steeds bergafwaarts richting totale slavernij. Voor veel mensen is dat geen probleem, want deze zijn of te gemakzuchtig of te veel bezig met najagen van pleziertjes of zelfs totaal niet geïnteresseerd in hun eigen leven of welzijn, dit komt mede door aangeleerde dom- en dwaasheid.

Jeff
Jeff
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

beste wmo, je hebt echt geen idee waar ik sta in “het wakker worden”. Dat maakt ook verder niet uit, ik hoef geen propaganda voor mezelf te maken. Waar ik mij kwaad over maak, is dat de mensen die hier komen kijken op de site klaarblijkelijk mensen zijn, die weten/denken/voelen dat er iets anders zou moeten/kunnen: hoe goed of slecht ze het ook hebben. Maar dat elke vorm van communicatie vanuit dat ontwaken, met de grond gelijk wordt gemaakt. Dan heb ik het nog niet over degenen, die hier zitten te wachten op een post om daar vervolgens is even lekker op in te wrijven. Als we vanuit deze site een front zouden moeten vormen, heeft dat bij voorbaat al geen kans van slagen. Tevens worden sites en meningen daar vandaan, volkomen terecht volledig genegeerd en geridiculiseerd door de mainstream. Wel is bij een meeting van SOPN geweest? Ik wel en dat is net zoiets als een haring bij de slager halen.
Het ontwaken begint bij jezelf, maar wel door de menig van anderen te respecteren. Termen als dom en dwaas, mag je mening zijn, maar jij (of ik) gaat daar niet over.
Dank voor je reactie en een fijne avond.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

Waarom zou ik de mening van of anderen moeten respecteren als deze te gemakzuchtig, te dom of te dwaas zijn of zelfs maar vertikken wakker re worden?

En waarom zou iemand naar meetings moeten gaan, alsof het alleen daar en met velen bijelkaar pas iets gaat veranderen wat ieder individu niet zelf zou kunnen? Een collectieve gedachte daar hoef je je echt niet voor te verenigen. En waarom maak jij je kwaad op wat mensen hier doen? Ook dat is een vorm van vechten tegen meestal de mensen die juist proberen iets te leren of anderen in alle vrijheid te laten leren. Ben je niet kwaad over hoe de macht, de politiek of grote monopolisten ons tot slaaf maken en graag zien hoe ze ons verdelenen en tegen elkaar uitspelen? Mijn mening is dat velen te veel leunen en steunen op de leugens en indoctrinatie van de macht. Maar dat betekent niet dat vele mensen hier geen goede intenties zouden hebben, juist wel, want anders zouden ze hier niet oprecht reageren en oprecht zijn velen zeker, net zoals zovele mensen die hier komen om te onderzoeken en er telkens weer iets (bij) te leren.

Nick
Nick
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

inderdaad er zijn nog zoveel mensen die onbewust leven , zich daarvoor niet interesseren en zelf van die zaken nog nooit gehoord hebben .het is belangrijk dat mensen die ervan wel op de hoogte zijn die anderen aanspreken en ze proberen mee te nemen in deze discussies

Jeff
Jeff
Reactie op  Nick
3 jaren geleden

De discussie, ja … dat dan weer wel. Maar wie zegt dat al die mensen zo onbewust leven of zich daar niet voor zouden interesseren? Of heb je het over jouw gelijk? Want mijn waarheid kan er natuurlijk heel anders uitzien als de jouwe. Dat geeft mij in elk geval niet het recht om jouw hier weg te honen. Dat is hetgeen ik op ageer. Truste man.

Marcus
Marcus
3 jaren geleden

…. en niet alleen het westerse monetaire systeem is ziek; China, Rusland, en meer BRICS-landen hebben bij m’n weten, het ‘schuldenplafond kan niet hoog genoeg / geldpers op volle toeren’ -systeem één op één van het westen gekopiëerd.

Nietzoslimdieamis
Nietzoslimdieamis
3 jaren geleden

Ondertussen op wallstreet……………

Louise
Louise
3 jaren geleden

Nou jullie gaan lekker, reageren op een artikel op een site hoeft toch niet per devinitie negatief te zijn, mag natuurlijk kritisch maar soms bereik je met humor meer. De enige reden waarom je op deze aarde bent gekomen is om spiritueel te ontwaken , niet om alleen verbaal de wereld te verbeteren , de wereld verbetert namelijk pas als heel veel mensen spiritueel ontwaken …..Bewust worden van wat je denkt en dan de gedachte uitdragen en daar naar handelen..Wordt bewust, van al die negatieve gedachtes word je ziek en ongelukkig, maar zeker niet wakker…. Niemand is slaaf behalve van zichzelf ….🙏

Shannon
Shannon
3 jaren geleden

Leuk, dat er gezegd wordt dat je alleen bent voor jezelf. Maar werk je niet, heb je geen geld, kan je je hypotheek of huur niet betalen, je kids niet onderhouden, geen boodschappen doen etc. We proberen allemaal te overleven zonder dakloos te worden.. Alles kost geld en je komt er gewoon niet onderuit. , je kan het een en ander aan groentes verbouwen en 2ehand spullen kopen.. Maar verder zijn we verplicht zo door te gaan tot onze dood..

Freba
Freba
3 jaren geleden

In de middeleeuwen werd je door de kerken opgezadeld met schuld en angst. Nu hebben de banken dit overgenomen. Ook schuld wordt gecreëerd. De wereld gaat echt wel door als de rijke landen besluiten om de arme landen al hun schulden kwijt te schelden. Maar dat doen ze niet, want die arme landen hebben vaak dure grondstoffen in de bodem en dan wordt b.v. een litertje benzine 5 euris de liter. Want dat is natuurlijk de reële prijs, zodat de bevolking daar een redelijk leven heeft. Zonder Armen; Geen Rijken (Boeddha)

Chantal
Chantal
3 jaren geleden

Dus nu vluchten de mensen in Bitcoin met het Blockchain principe om aan het systeem te ontkomen.
Maar is dit wel zo? De blockchain is een netwerk van duizenden computers wat voortdurend groeit door de mining en nieuwe gebruikers tot een gezamenlijke supercomputer die alles gaat controleren.
Door het grote geld stappen mensen in zonder er goed bij na te denken. Misschien is het als de kaas in de muizenval. Is dit de elite of overheid die erachter zit? De elite schijnt zelfs 40% van Bitcoin in handen te hebben. Laten ze de munt straks crashen om te vervangen door SDR,s met Distributed Ledger techniek?
Of behouden ze Btc????

x

Check Also

van haga

Van Haga: Horrorscenario uit ‘1984’ komt akelig dichtbij

Tijdens het debat over de avondklok verdedigde ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x