Financieel

Westerse monetaire systeem is grote oplichterij. Econoom zegt waar het op staat in dit gesprek

Help door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het westerse monetaire systeem is één grote oplichterij. Het is gemaakt door private belangen en eigendom van private belangen.

Dat zegt voormalig medewerker van de Wereldbank, econoom en geopolitiek analist Peter Koenig in gesprek met Sputnik Radio.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Alle internationale transacties lopen via Wall Street-banken en dat is de enige reden waarom de VS sancties kan opleggen aan landen die niet doen wat Washington zegt,” aldus Koenig.

Minder afhankelijk

Hier kan volgens hem spoedig verandering in komen aangezien China en Rusland steeds minder afhankelijk worden van westerse economieën.

Hij zei verder dat de Shanghai-samenwerkingsorganisatie en de BRICS-landen het Westen niet langer nodig hebben omdat ze de helft van de wereldbevolking vertegenwoordigen.

“De afgelopen vijf jaar hebben China, Rusland en andere leden van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie aardolie en -gas niet langer verhandeld in dollars, maar in lokale valuta of goud,” lichtte Koenig toe.

Vernietigd

Hij merkte op dat de VS in de jaren zeventig een overeenkomst sloot met Saoedi-Arabië die ervoor zorgde dat alle landen in het Midden-Oosten hun olie verhandelden in dollars.

Landen die zich hiertegen verzetten werden vernietigd. “Denk aan Saddam Hoessein, die zijn olie in euro’s wilde verhandelden; we weten wat er met hem is gebeurd,” zei Koenig.

Einde

“We weten ook wat er gebeurd is met Gaddafi, die soortgelijke ideeën had, en Iran werd er opeens van beschuldigd kernwapens te hebben,” voegde de econoom toe.

Hij zei dat er een einde moet worden gemaakt aan deze oplichterij en dat China en Rusland een alternatief bieden.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mammon
Mammon
6 jaren geleden

Tja, Belazer de Massa dan Rinkelt de Kassa!!

Helaas zal de Massa dit nooit willen inzien. Geld wordt uit het -niets- gemaakt maar schijnbaar willen de mensen dit niet horen…

Vele idioten staan iedere dag vroeg op, op naar het werk, s’avonds thuis, eten en naar bed en het riedeltje begint opnieuw. Door de 12 tot 15 jarige programmeer opleiding (school)
wordt iedereen geleerd dat DIT is hoe het moet (WTF???)

Geld komt uit het niets, ja niets! Druk op een toetsenbord en Tada.
Waarom zijn er zoveel sukkels die werken voor geld?
De Elite op aarde weet hoe je aan dit gratis geld komt en wordt alleen maar rijken.
Want -Geld- “maakt” geld.

Deze massa trapt in de leugen schuld te moeten maken, voor alles wat je wilt kopen. (Nogmaals terwijl geld uit het -niets- komt!)
Dan hebben ze je dus eeuwig bij de ballen, zolang je schuld hebt, als is het maar 1000 euro. Raak je je “werk” kwijt dan wordt je al snel BANG dat jij niet meer kunt betalen!!

Wie heeft nu wie te pakken??? Juist, U bent de -slaaf- in dit systeem en vele -kunnen- het niet zien (of willen het niet zien)

Overigens, het systeem loopt (is) op zijn einde en dit gaat niet leuk aflopen. Ready?

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

En nog zijn er hele volksstammen en individuele koenaffels van slaven die geloven dat -HUN- nazi meesters in het Westen het beste met ze voorhebben.

Alleen als je van wieg tot graf krom wilt liggen en je aan het einde van de rit opgebrand en bestolen in je kist gaat liggen, dan zullen de meesters je laten merken dat je een braaf burgertje bent geweest door heel misschien nog even op je graf te spugen, maar alleen als je heel braaf als een clown hebt gedanst naar hun pijpen.

En, vroeger was je tenminste nog een nummer, maar zelfs dat is een mens tegenwoordig niet meer. Dat is wat wij mensen nu waard zijn in de ogen van de stinkende, moorddadige elite, nul komma niks!

Boycotten en nog eens compleet boycotten die hap, maar ja, er is geen saamhorigheid onder de slaven die elkaar liever bevechten, kapotmaken of verraden in het voordeel van de elitaire macht die zich de ballen uit de broek lacht.

Marcus
Marcus
6 jaren geleden

…. en niet alleen het westerse monetaire systeem is ziek; China, Rusland, en meer BRICS-landen hebben bij m’n weten, het ‘schuldenplafond kan niet hoog genoeg / geldpers op volle toeren’ -systeem één op één van het westen gekopiëerd.

Nietzoslimdieamis
Nietzoslimdieamis
6 jaren geleden

Ondertussen op wallstreet……………

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x