Propaganda

Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal. Is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Arnold Karskens gaat het NOS Journaal onder de loep nemen. Hoe betrouwbaar en onafhankelijk is de NOS?

Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek begint hij namens de gedupeerden een rechtszaak.

Als er zaken aan het licht komen die niet pluis zijn, behoort aangifte met verzoek tot vervolging zeker tot de mogelijkheden, licht Karskens toe.

Nepnieuws

Op zijn website, The Karskens Times, vraagt hij jou items aan te leveren waaraan jij je hebt geërgerd omdat de waarheid grof geweld is aangedaan, of omdat de waarheid dermate is verdraaid of gemonteerd dat je in een bepaalde denkrichting bent gedrukt, of omdat het échte nieuws is verzwegen, of omdat met herhaling nepnieuws is verspreid.

Karskens roept mensen op met duidelijke, actuele voorbeelden te komen. De items kunnen worden opgestuurd naar [email protected].

De voorbeelden worden vervolgens voorgelegd aan het NOS Journaal voor een inhoudelijke reactie.

Hoop geld

Het NOS Journaal is het best bekeken nieuwsprogramma en kost de Nederlandse belastingbetaler jaarlijks zo’n 50 miljoen euro. Dat is een hoop geld, aldus de journalist.

Hij vindt dat de staatsonderneming best een keer tegen het licht mag worden gehouden. En als dit aanslaat kan het onderzoek worden uitgebreid naar andere NPO-programma’s.

Poetin

Het bekendste recente voorbeeld van manipulatie door de NOS is misschien wel het item over Poetin.

Toen BBC-journalist John Sweeney Poetin vroeg of hij spijt had van alle doden in Oekraïne, gebaarde de Russische president de journalist dat hij even moest wachten met zijn vraag totdat de tolk was gearriveerd.

Daarna nam Poetin uitgebreid de tijd om de vraag van Sweeney te beantwoorden.

Het fragment, dat dateert van 1 september 2014, werd op bijzondere wijze gebruikt door de redactie van het NOS Journaal.

Genegeerd

De NOS gebruikte dezelfde beelden van Poetin en Sweeney, maar knipte de uitgebreide reactie van de president eruit.

Vervolgens zag de kijker Poetin weglopen alsof hij de journalist volledig negeert.

Om de manipulatie compleet te maken zei de voice-over van de NOS dat de BBC-verslaggever door Poetin ‘zo goed als genegeerd’ werd.

Hoax

Hoofdredacteur van het NOS Journaal Marcel Gelauff schreef op Twitter dat het fragment ‘niet erg handig’ was aangezien Poetin wél het gesprek aanging.

De NOS heeft er niet alleen een handje van om propaganda te verspreiden, maar tuint ook geregeld in hoaxes. Denk aan de deelname van LAKS aan de verkiezingen en de Gay Village-hoax.

Foto: Ninostar Wikimedia Commons

[The Karskens Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
4 jaren geleden

Had de NOS ook geen ontploffingsgeluiden onder drone beelden gemonteerd?

P. V.
P. V.
4 jaren geleden

Mooi zo, hoog tijd. Goed plan. Ergerlijk dat Nos, doen alsof we debiel zijn. Met hun nepnieuws en een oorlog propaganda, Noord Korea is er niks bij.

Johan12345
Johan12345
4 jaren geleden

Tijdens de Golfoorlog 1 gebruikte men beelden van olie besmeurde zeefuten om Saddam Hoessein zwart te maken.

Zeefuten komen niet voor in de Perzische golf, is te warm voor ze en deze met olie besmeurde zeefuten waren van de ramp met de Exxon Valdez.

Het is niet van de laatste tijd.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Hoofdredacteur van het NOS Journaal, Marcel Gelauff, dient voor deze actie veroordeeld te worden. Zet er maar een zware gevangenisstraf op. 20 jaar lijkt mij meer dan fatsoenlijk of gewoon uitleveren aan de Russen.

Ten eerste omdat Gelauff nogal laconiek over zijn plak en knipwerk reageerde toen men hem op zijn daad wees. Ten tweede omdat het ongeloof en verdriet groot was in Nederland in deze periode. De vliegramp vond namelijk op 17 juli plaats en op 8 september voerde hij zijn kunststukje uit in het 8 uur journaal. Slechts 7 weken later toen over de Nederlandse snelwegen de lijkwagens in een stoet voorbij kwamen met slachtoffers van de ramp. Ja toen. Door het plak en knipwerk werd bij velen het verdriet en ongeloof van de betrokken Nederlandse bevolking door Gelauff vakkundig omgezet in woede richting Poetin. Althans dat poogde Gelauff er mee te bereiken. Waarschijnlijk heeft hij veel gelezen over de daden van nazi Joseph Goebbels. Zelfde methodes, alleen andere tijd, en andere bevolking. Aanpakken die malloot.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x