Homepagina » Propaganda » Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal. Is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan
Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal. Is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan

Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal. Is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan

Journalist Arnold Karskens gaat het NOS Journaal onder de loep nemen. Hoe betrouwbaar en onafhankelijk is de NOS?

Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek begint hij namens de gedupeerden een rechtszaak.

Als er zaken aan het licht komen die niet pluis zijn, behoort aangifte met verzoek tot vervolging zeker tot de mogelijkheden, licht Karskens toe.

Nepnieuws

Op zijn website, The Karskens Times, vraagt hij jou items aan te leveren waaraan jij je hebt geërgerd omdat de waarheid grof geweld is aangedaan, of omdat de waarheid dermate is verdraaid of gemonteerd dat je in een bepaalde denkrichting bent gedrukt, of omdat het échte nieuws is verzwegen, of omdat met herhaling nepnieuws is verspreid.

Karskens roept mensen op met duidelijke, actuele voorbeelden te komen. De items kunnen worden opgestuurd naar [email protected].

De voorbeelden worden vervolgens voorgelegd aan het NOS Journaal voor een inhoudelijke reactie.

Hoop geld

Het NOS Journaal is het best bekeken nieuwsprogramma en kost de Nederlandse belastingbetaler jaarlijks zo’n 50 miljoen euro. Dat is een hoop geld, aldus de journalist.

Hij vindt dat de staatsonderneming best een keer tegen het licht mag worden gehouden. En als dit aanslaat kan het onderzoek worden uitgebreid naar andere NPO-programma’s.

Poetin

Het bekendste recente voorbeeld van manipulatie door de NOS is misschien wel het item over Poetin.

Toen BBC-journalist John Sweeney Poetin vroeg of hij spijt had van alle doden in Oekraïne, gebaarde de Russische president de journalist dat hij even moest wachten met zijn vraag totdat de tolk was gearriveerd.

Daarna nam Poetin uitgebreid de tijd om de vraag van Sweeney te beantwoorden.

Het fragment, dat dateert van 1 september 2014, werd op bijzondere wijze gebruikt door de redactie van het NOS Journaal.

Genegeerd

De NOS gebruikte dezelfde beelden van Poetin en Sweeney, maar knipte de uitgebreide reactie van de president eruit.

Vervolgens zag de kijker Poetin weglopen alsof hij de journalist volledig negeert.

Om de manipulatie compleet te maken zei de voice-over van de NOS dat de BBC-verslaggever door Poetin ‘zo goed als genegeerd’ werd.

Hoax

Hoofdredacteur van het NOS Journaal Marcel Gelauff schreef op Twitter dat het fragment ‘niet erg handig’ was aangezien Poetin wél het gesprek aanging.

De NOS heeft er niet alleen een handje van om propaganda te verspreiden, maar tuint ook geregeld in hoaxes. Denk aan de deelname van LAKS aan de verkiezingen en de Gay Village-hoax.

Foto: Ninostar Wikimedia Commons

[The Karskens Times]


Vind je deze info interessant? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Nog een goed voorbeeld: na de crash van MH17 werd door de NOS het beeld verspreid van de separatist die zogenaamd aan het plunderen was. Wat niet getoond werd was dat diezelfde separatist dat beertje weer terug legde en een kruisteken maakte.
  Rusland moest hoe dan ook zwart gemaakt worden, want het waren zogenaamd, door Rusland gesteunde separatisten.
  Amerika wil een stevige brok in de pap in Oekraïne en Putin is daar een sta in de weg bij, dus die moet gedemoniseerd worden, en de NOS doet daar als slaaf van de VS maar al te graag aan mee.
  Ook de “huilende” verrader Timmermans is een goed voorbeeld van verkeerde beeldvorming door de NOS.

  29 likes
  • Klopt, ik weet nog wel dat de telegraaf als eerste de vinger wees naar rusland met de inkopper “Putin moordenaar” en het NOS journaal, afgaande op de zg. amerikaanse bewijzen, deed vrolijk in meeging.
   “Er zijn bewijzen dat rusland achter de aanslag zit”
   Vervolgens werd het zg. bewijs door objective amerikaanse journalisten gecrasht omdat het youtube videos waren van jaren terug, kun je maar zien hoe de NL media werkt.
   Wat ze blijkbaar niet door hebben is dat de gehele NL bevolking hier dwars doorheen kijkt, toch gaat men met bot verstand gewoon hiermee door…. echt ziek, geen wonder dat er een onderzoek komt…….. als er überhaupt een onderzoek komt natuurlijk hé

   13 likes
   • 99% van de mensen maakt onbewust een denkfout. Omdat men zo geconditioneerd is en is opgegroeid in een systeem waarin “het beeldscherm” centraal staat, gaat men er niet alleen vanuit dat het beeldscherm de waarheid hoort te tonen, men gaat er zelfs vanuit dat het beeldscherm de waarheid ‘is’. De fout zit niet in het feit dat er op het beeldscherm een versie, benadering of interpretatie van de werkelijkheid wordt getoond, maar dat mensen denken dat het de werkelijkheid zelf is.als je lang naar een scherm kijkt dan filteren je hersen de rest van de ne omringende kamer weg. Zo is het ook met de waarheid/ werkelijkheid. Door lange tijd te focussen op een beeldscherm valt het overige deel van de werkelijkheid weg. Je referentiekader valt weg. Hierdoor zie je de media niet meer voor wat ze zijn: een momentopname, een bepaalde selectie van feiten, een bepaalde invalshoek, etc etc. Het gaat er om dat het niet de wereld zelf is. Maar een beperkte versie van de werkelijkheid die nooit de werkelijkheid zelf zou kunnen zijn. Het gevaar schuilt niet in de journalistiek en zijn tekortkomingen, maar in de centrale rol van de media en beeldschermen in onze maatschappij en huiskamers. Met de smartphone zelfs tot in de slaapkamer en op het toilet. Deze oververtegenwoordigtheid van de media maken de scheidslijn met de echte werkelijkheid steeds vager. Besef je wel: de echte waarheid vindt een mens van binnen. Daar vind je het enige dat je echt zeker kunt “weten”. De rest zijn aannames.

    1 likes
  • Oh u was daarbij?..

   1 likes
 2. Hoofdredacteur van het NOS Journaal, Marcel Gelauff, dient voor deze actie veroordeeld te worden. Zet er maar een zware gevangenisstraf op. 20 jaar lijkt mij meer dan fatsoenlijk of gewoon uitleveren aan de Russen.

  Ten eerste omdat Gelauff nogal laconiek over zijn plak en knipwerk reageerde toen men hem op zijn daad wees. Ten tweede omdat het ongeloof en verdriet groot was in Nederland in deze periode. De vliegramp vond namelijk op 17 juli plaats en op 8 september voerde hij zijn kunststukje uit in het 8 uur journaal. Slechts 7 weken later toen over de Nederlandse snelwegen de lijkwagens in een stoet voorbij kwamen met slachtoffers van de ramp. Ja toen. Door het plak en knipwerk werd bij velen het verdriet en ongeloof van de betrokken Nederlandse bevolking door Gelauff vakkundig omgezet in woede richting Poetin. Althans dat poogde Gelauff er mee te bereiken. Waarschijnlijk heeft hij veel gelezen over de daden van nazi Joseph Goebbels. Zelfde methodes, alleen andere tijd, en andere bevolking. Aanpakken die malloot.

  37 likes
 3. Mooi zo, hoog tijd. Goed plan. Ergerlijk dat Nos, doen alsof we debiel zijn. Met hun nepnieuws en een oorlog propaganda, Noord Korea is er niks bij.

  30 likes
 4. Tijdens de Golfoorlog 1 gebruikte men beelden van olie besmeurde zeefuten om Saddam Hoessein zwart te maken.

  Zeefuten komen niet voor in de Perzische golf, is te warm voor ze en deze met olie besmeurde zeefuten waren van de ramp met de Exxon Valdez.

  Het is niet van de laatste tijd.

  29 likes
 5. “Daarna nam Poetin uitgebreid de tijd om de vraag van Sweeney te beantwoorden.”

  Een kleine nuance, hij sprak met Sweeney, maar beantwoordde niet zijn vraag..
  Oftewel, de journaliist wordt niet genegeerd, maar de vraag wel..

  7 likes
  • @Roy. Sweeney is een afgeleide naam van Schwein? Als je als corrupte westerse nazi journalist zo vist met enkelvoudige en één richtingsverkeer vragen en weet wie de werkelijke roergangers zijn in het conflict dan had Sweeney eerder een vette trap in zijn stinkende aars moeten hebben.

   Je bent een slick mannetje @Roy, maar ment het volk echt niet, jouw soort is afgeschreven.

   9 likes
   • @ wegmetons

    De nuancering niet kunnen begrijpen, dus dan maar op de man spelen. Typisch aluhoedjesgedrag. Die chemtrails doen hun werk wel.

    4 likes
   • Het punt blijft dat hij de vraag genegeerd heeft, dan kan je er met mooie woorden omheen draaien, maar dat veranderd er niets aan..

    “Je bent een slick mannetje @Roy”

    Ik geef alleen de feiten, dat jij deze vervolgens probeert te buigen (waar de NOS ook van beschuldigd wordt) vind ik nogal hypocriet.

    “jouw soort is afgeschreven.”
    🙂 zo mooi hoe jij en andere vinden dat jullie boven andersdenkende staan…

    4 likes
 6. NOS vroeg mij een x of ze me mochten filmen met een voetbalshirt aan van Nederlands elftal, Ik zei dat niet van voetbal hield, maar maakte niet uit dus ik had t toch maar gedaan, en s’avonds op tv kwam ik vol in t nieuws in beeld, met een talk-over dat ik een echte supporter was, haha nou ging dat maar over iets onschuldigs, maar toont wel aan dat ze met ‘acteurs’ van de straat zelfs werken…

  13 likes
 7. Ik zeg alleen 9/11.
  Ieder woord in de media (incl. NOS) is gelogen.

  19 likes
 8. Henk van der Heijden

  1) In de Euro-troonrede heeft| Juncker een aantal zaken genoemd, uitbreiding van de EU is er een van. De felle reacties van Farage en een Oostenrijkse vertegenwoordiger werden weer eens niet getoond
  2) Alle problemen die over etnische spanningen in Nederland worden bericht, worden vrijwlel volledig door de NOS doodgezwegen
  3) Geld wordt als water weggesluisd om overbodig dure studio inrichtingen te maken

  Mijn conclusie is al jaren dat het beter zou zijn Gelauff door een journalist te vervangen.

  18 likes
 9. Bij beelden van vluchtelingenbootjes laten ze steevast vrouwen en kinderen zien, terwijl algemeen bekend is dat minstens driekwart van de vluchtelingen jonge mannen zijn. Een verdraaiing van de feiten dus om de beeldvorming te sturen. Ze hebben duidelijk een politieke agenda. Dit sturen gebeurt herhaaldelijk en op meerdere fronten. Het is vaak moeilijk om een vinger op te leggen, maar hun keuze voor het wel of niet uitzenden van nieuwsfeiten (en wel of niet prominent) verraadt vooringenomenheid. Bijvoorbeeld prominent aandacht schenken aan applaudiserend publiek voor burgemeester van der Laan, maar weinig aandacht schenken aan het feit dat hij persoonlijk een terrorist (Bilal L.) aanstelde als jongerenwerker en zich liet belazeren door zijn rechterhand Saadia AT, waardoor hij de veiligheid van duizenden mensen op het spel zette. Genoeg reden voor ontslag, lijkt mij…

  9 likes
 10. Ja Ja ook Nederland zit in de klauwen van de Cabal..alles wordt aangestuurd en voor gekauwd, de leugen regeert.

  13 likes
 11. Het NOS journaal is al jaren de nep nieuws versprijder van de linksche deugers.
  Dit misselijkmakende pro Islam medium zal er alles aan doen om nieuws wat in het nadeel van deze groep valt te verdraaien.

  10 likes
 12. Had de NOS ook geen ontploffingsgeluiden onder drone beelden gemonteerd?

  9 likes
 13. Het gelieg en verdraaien van de waarheid omtrent het mh 17 drama en de verslaggeving over Syrie grenzen aan het ongelooflijke.
  Dit is het nepnieuws ,dat gegeven wordt door de Nos, van ons belastinggeld.

  7 likes
 14. Oh ja, of iedereen wel even genoeg wilt doneren voor het onderzoek…
  Gelukkig draait niet alles om geld 🙂

  4 likes
  • Onderzoekers mogen toch ook brood eten en dus betaald worden? Wat heeft dat te maken dat ALLES om geld draait? Ik zou eerder het tegendeel beweren, van mij mogen onafhankelijke en objectieve onderzoeken best deels gefinancierd worden met de staatskas. Om donaties moeten vragen is absurd

   2 likes
 15. Zullen we anders open deuren in gaan trappen?

  3 likes
 16. het maakt niet uit wat ze onderzoeken, het wordt nooit jullie waarheid…
  en ja dit is gewoon weer een zielig figuur die wil profiteren van jullie wantrouw

  3 likes
 17. Captain obvious.
  Er lopen wel nog een paar naïevelingen rond die elke avond om 20.00 braaf voor tv gaan zitten en naar het NOS Journaal kijken, maar de meeste volgen die prehistorische idioterie niet meer en laten hun tv-toestel in een hoek verstoffen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...

jensen

‘Laffe aanval’ NPO op Jensen wegens ander geluid over corona: ‘Word wakker’

Robert Jensen laat een compleet ander geluid ...